In prag de ..astenie:)

In prag de ..astenie:) | Autor: Vanessa36

Link direct la acest mesaj

Eu va admir, pe cuvant!
Va admir ca aveti timp sa va bucurati, uite asha...de viata, de soare, de iubire...
Pe mine ma apuca subit 'astenia' cand vine sambata...si vad casa intorsa cu dosul in sus, maldarul de haine nespalate, copchiii chiuind de foame ..si-mi aduc aminte ca am zeci de facturi de plata...phuuui...oare unde e Samantha (vorba Olgutei!!!)
Noroc ca sotul din dotare se repede cu sarg sa ma ajute...si uite asha ne petrecem sambata shmotruind, cumparand, mancand ce am cumparat si ce mai aduc si altii...si apoi regretam toata saptamana ce vine ca am facut excese culinare pe timpul week-endului...si ne aruncam si chinuim saracele aparate de sport, de zici ca ele ne-au facut mult rau, nu NOI lor..umilindu-le cu impresionantele noastre dosuri (scuzati lipsa de delicatete)....
In fiecare zi imi promit ca voi manca dulce DOAR o data pe saptamana, ca ma voi apuca sa recitesc cartile dragi din tineretile mele zbuciumate, ca voi munci mai putin si ca voi petrece mai mult timp cu ai mei...dar parca nu e suficient timp intr-o zi ca sa le pot face pe toate asha cum ar trebui....si uite asa dau iama in dulciuri pe motiv ca am avut o zi stressanta pt ca seful s-a trezit cu fata la cearceaf, NU merg la alergat pt ca imi ingheatza "venerabilul" de frig, la job trebile nu se mai termina....si parca tot alandala e viata mea...
Si mai e ceva..un gand de care mi-e rusine: ma simt mai necultivata (adica mai proasta, asha!)decat eram acum 10 ani...adica am uitat sutele de carti pe care le-am citit acu' nishte ani...am uitat TOT...sunt tabula rasa...m-am prostit...Bunica era a devarata enciclopedie la 72 de ani...eu la 36 de ani nu-mi aduc aminte nici ziua Romaniei (vorba vine, ca pe aia o shtiu)...
Sa fi facut emigrarea din mine neom? Sau e doar materialul prost?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Lipsa de timp e de vina, nu materialul. Nici eu nu mai citesc cit citeam acum 10 ani si simt ca mi se atrofiaza creierul, dar ce putem face? Nu stiu cind e trece timpul, acum e luni, acum e duminica si doar in concedii simt ca fac ce-mi place si mi-e ciuda ca nu mai am timpul de la 20 de ani... Greu sa ai si familie, serviciu, responsabilitati si sa pastrezi si sa pastrezi si spatiu pentru lucrurile de suflet facute pe indelete, nu in graba.
Tot ce am reusit noi sa facem ca sa iesim din starea de robotei a fost sa ne luam biciclete si sa iesim amindoi (si uneori si cu cel mic pentru ca are scaunelul lui pe bicicleta lui tati) in fiecare weekend si sa facem zeci de km, sa observam cind infloresc pomii sau cind isi schimba culorile... Pare putin, dar noua ne-a prins tare bine. In rest, munca multa pina cistigam la loto (nu ca am si juca :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_bunica spune:

Rutina si lipsa de timp sunt de vina!!Si eu am perioade cand uit si de mine,dar zile importante!!

Totul e bine cand se termina cu bine!!!http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanessa36 spune:

Oh, deci nu sunt chiar defecta
Natasa, te inteleg perfect..Si noi ne-am creat o oarecare rutina...de 4 ori pe saptamana coboram cu cupchii cu tot in basementul (cred ca-i pot zice 'subsol') personal unde ne eliberam furiile pe aparatele de sport..timp de ora..in care cel mare pedaleaza pe loc (ca deh, la noi e inca zapada si nu se poate mere afara)iar cel mic se incurca printre picioarele noastre dansand in draci dupa muzica reggaeton pe care noi a iubim...
De multe ori ma apuca insa cate o oboseala cronica si nici cu buldozerul nu ma mishti din fata laptopului..DC-ul sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguta12 spune:

Draga vecina

Eu ii zic ISTERIE DE PRIMAVARA,,,, si ma tine asa tot anul( pe bune ca nu glumesc!)
Dar nu-ti mai face atitea griji! Si eu imi promit O DATA PE SAPTAMANA ca am sa mananc dulciuri IN FIECARE ZI...- asa ca avem mai multe in comun.
Asta e viata!!! Daca tu dupa 10 ani te simti putin... "debusolata"...dupa 26 de ani, eu ce sa mai zic? Ca-s total DEREGLATA.
Asa ca.... hope for the best, expect the worst, and when in doubt...have an ice cream cone




olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."
www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE


POVESTEA DREI PISHCOT


Amintiri de alta data...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

bun subiect si cred ca fiecare se regaseste in ce spui tu
pe fiecare ne prinde ziua de luni nemultumiti ca we-ul ala in care trebuia sa dam valoare unei intregi saptamani ... s-a dus pe halit si naufragiu pe canapea. si pana la urma nu sunt decat doo zile amarate. le tratam de parca ar trebui sa ne renastem in ele.

din cauza ca 5 zile pe saptamana practic nu avem de ales si fiecare moment este plin de "trebuie!!"", "acum!!!", "neaparat!" ... cand vine un moment de respiro ... pur si simplu refuzi sa mai faci ceva ... refuzi sa te mai supui la orice fel de planificare. uneori nici macar la cele ale caror rezultate ti le doresti. cred ca ajungem refractari la orice fel de program. stam in fata laptopului ... cum zici tu.

pe moment te simti multumita ... dupa aia ... cat se poate de nemultumita. pentru simplu motiv ca lucrurile tot nu arata cum iti doresti.

<a href="http://lilypie.com"><img src="http://bd.lilypie.com/STIcp2.png" alt="Lilypie Expecting a baby Ticker" border="0" /></a>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Pai n-are treaba cu emigrarea, asta e etapa vietii, cu copii mici, gospodarie, nu prea mai ai timp de cetit, mers la intilniri si terase. Cu emigrarea are a face, schimbatul programului de lucru, in Romania lucram de la 7 la 3, la 3:30 eram acasa, acilea, greu ma trezesc, ajung la 9 la serviciu, la 6 in cazul fericit sint acasa.
Sambetele astea petrecute smotruind ma nemultumesc la culmea, ar trebui sa profitam de zilele libere si de weekend. Citeodata mai fac vineri seara, ma intind pina pe la 2 noaptea.
Dar am o veste buna, cresc copiii, pleaca la casele lor, si o sa ai timp de una alta :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuinea spune:

Buna!
La mine a fost putin invers. De un an si un pic sunt plecata de acasa in strainatate si acum am revenit la obiceiurile anterioare de a citi mult. Cred ca este legat si de TV-ul de acasa la care este mai usor sa te uiti decat sa-ti scoti ochii cu o carte, si de cate treburi gospodaresti ai. Copiii daca sunt in dotare au nevoie de atentie, de joaca - asta imi lipseste mie cel mai mult acum.
Deci am redescoperit cititul dar pentru ca sunt singura, familia mea eset in Romania si trebuie sa-mi umplu timpul cu ceva dupa ce vorbesc cu ei. Am si realizat ca uitandu-ma pe net sau la un film pe calculator imi obosesc si mai mult ochii decat daca citesc. Calculatorul ca si Televizorul are o atractie ....
Cam asa stau lucrurile la mine.
Cat despre astenie daca mai este combinata si cu homesick ... va dati seama ce iese ...
O primavara frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanessa36 spune:

Nu-sh pe ce apasai..dar crezui ca-mi facui shi io bloage...doua pana acum...dar nu le vad nicaieri...cum sa fac?...erau pe la moderator ultima oara...

In fine, stai sa va spui...
Fi-miu de 10 ani urashte sa work out, cum zic ashtia pe aici...zice ca e atat de penibil sa te sui pe o bicicleta si sa "dai" in gol fara sa ajungi nicaieri..si-l inteleg...am aceeashi parere...el prefera sa alerge pe afara...dar cum iarna pi la noi tzine si cate juma de an,saracul copil are tot tendintze sedentare...
Nu stiu cum e la voi, dar la noi- dupa o saptamana in care am alergat ca doi capiatzi de la joabe-acasa, de la shoppinguri la alte shoppinguri (ca niciodata nu se mai termina!), cadem latzi! Dar lati, soro...Ca sa nu pierdem week-endul, ca si asha viata e scurta, mai ieshim vinerea seara la cate un show, resto, ceva...si ne mai indopam si pe acolo...de prinzi puricele pe burtzile noastre dupa aia..frate, nu stiu cum se face dar de pi la miezul noptzii imi cad okii in gura si e musai sa dorm...da' mi se face rushine sa recunosc in fata alor mei(doar nu am imbatranit, ce naiba!!!)si pretind ca showul e interesant, desi eu nu mai 'compilez' nimmic (dar nik!) dupa ora aia..ajung acasa dormind pe jumatate, consoarta face balet prin casa sperand ca urmeaza al doilea show....dar ii trece repede, ca-mi vede fatza....nu-sh frate ce sa zic, dar parca NU sunt eu asta....
Cateodata ies cu fetele vinerea seara....ne facem planuri MARETE, chef, chef si iarashi chef(VAAAAI, sa vezi ce super fun o sa avem- anticipam noi!).....ajungem noi la locul cu pricina,ne apucam de taifasuit..ies eu la baie si cand ma intorc ma uit eu asha la ele...si ma pufneshte rasul..un ras isteric....parca suntem nishte babe, la barfa, la coltzul gardului....unde e tineretzile noastre furioase cand ne apuca' diminetzile iubindu-ne cu foc prin cine shtie ce camera de camin studentesc?...unde e vremile alea cand dantzuiam cate 10 ore pe noapte si a doua zi eram fresh si o luam de la capat...si mai aruncam si cate un examen studentzesc printre chefuri...phui!phui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_m spune:

Bine spus Vanessa. Si eu ma tot intreb unde sunt vremurile alea cu chefuri, dansuri si examene a doua zi?
Noi avem numai un copil in dotare (deocamdata) si eu stau acasa (tot deocamdata) si tot nu mai am timp de nimic parca. Mie mi se pare ca aici am mai putin timp decat in Romania pt noi. Asa mi se pare mie, ca aici timpul trece mult mai repede. Sau poate am mai imbatranit. Si eu as vrea sa fac multe in weec cand suntem cu totii acasa si parca tot nu ajunge timpul. Iar tv si calculatorul sunt boala curata. In weec greu te mai dezlipeste de la ele sau seara. Incep cate o carte sa o citesc si o gat cam intr-o luna. carte care in 2-3zile ar fi gata. Si ma oftic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Si noi tare greu ne mobilizam sa mai iesim din rutina.
Uneori ne e groaza sa mergem si la shopping, pina ne bagam in masina, pina gasim parcare, pina conducem inapoi.. zicem : mai bine maine ca azi ne descurcam cu ce este pe stoc..
Asteptam vinerea ca sa o lalaim tot weekendul si sa nu ne trezim devreme.
Cumparaturile nu le mai facem demult in weekend, cu toata groaza le facem intr-o zi lucratoare, curatenia/hainele de spalat la fel.
Toate pe motivul ca nu mai am chef sa imi vad weekendurile zburind cu facut curatenie, gatit si balotat.
Cu cititul cartilor ma mai delectez pe nocturna, dar nicidecum ca inainte.
In schimb stau prea mult cu ochii iesiti din orbite la laptop, si sotul la fel.. fiecare cu laptopu' ... era sa zic una :)

Mergi la inceput