Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Placinte ca la placintarie

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2

Mindy
Mindy
membru matur


Membru din:11/03/2007

 USA

1852 Mesaje
2 Prieten(i)

Trimis la - 31/03/2008 :  19:54:50 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite Mindy un Mesaj Privat  Reply with Quote

Placinte ca la placintarie

Fetelor

Am o prietena graviduta cu pofta de placinte din Ro din acelea prajite in ulei mult, ovale, lunguiete, umplute cu brinza sau varza cum se vind pe la chioscuri la placintarie. Stiti de care zic?

Are cineva reteta?

(nu retete cu foi sau de tip tarta sau strudel din acelea am vazut ca a mai fost un subiect)

Va multumim!
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
doradora
doradora
mama de printesa

Donator pentru Sara
Membru din:31/07/2006
 Romania
2578 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 31/03/2008 :  20:24:34 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite doradora un Mesaj Privat  Reply with Quote
nu stiu sa iti raspund, dar mi-ai facut o poooffftttaaa....si nic macar nu sunt gravi!

chris + alexandra

bebeii nostri

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Darria
~


Membru din:12/04/2005
 Romania, iasiIASI
4026 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 31/03/2008 :  22:32:46 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Darria un Mesaj Privat  Reply with Quote
quote:
Initial creeata de Mindy

prajite in ulei mult, ovale, lunguiete, umplute cu brinza sau varza cum se vind pe la chioscuri la placintarie.


Daca sunt prajite in ulei atunci sunt langosi sau gogosi. Aluatul e de gogosi iar umplutura: branza cu ou. Nu pot sa dau reteta fiindca "lucrez" ochiometric dar pe net gasesti multe retete. Alege una care sa-ti placa. Pofta buna.
Placintele sunt coapte in cuptor.

editare.
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/13949/L-a-n-g-o-s-i-c-u-b-r-a-n-z-a/

Editat de - Darria on 31/03/2008 22:47:20
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Mindy
Mindy
membru matur


Membru din:11/03/2007
 USA,
1852 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 31/03/2008 :  22:44:04 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Mindy un Mesaj Privat  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darria

quote:
Initial creeata de Mindy

prajite in ulei mult, ovale, lunguiete, umplute cu brinza sau varza cum se vind pe la chioscuri la placintarie.


Daca sunt prajite in ulei atunci sunt langosi sau gogosi. Aluatul e de gogosi iar umplutura: branza cu ou. Nu pot sa dau reteta fiindca "lucrez" ochiometric dar pe net gasesti multe retete. Alege una care sa-ti placa. Pofta buna.
Placintele sunt coapte in cuptor.



Merci mult, vad ca esti din Iasi, eu din Cluj.

Probabil ca in anumite zone sint numite gogosi, dar la noi sint placinte. Se vind tot sub denumirea de placinte in oras. Gogosii sint alta mincare de peste.
Nu ma refer la brinza dulce cu ou, e brinza aceea sarata burduf sau telemea.
Nu am gasit pe net decit retete cu foi, acelea pt mine sint foietaje/sufleuri/tarte unii le numesc placinte. Se pare ca fiecare zona geografica are 'placintele' ei :)

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Balbina
Balbina
purring cat

Donator Teodora
Membru din:21/10/2004
 Romania
5491 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 31/03/2008 :  23:04:35 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Balbina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Mindy, in Basarabia se fac placinte cam cum descrii tu, numai ca se fac rotunde: se intinde aluatul in foi rotunde, pe mijlocul foii se intinde umplutura, apoi marginile se aduc spre centru. Se prajesc in ulei pe ambele parti, pina se rumenesc. Ca aluat merge cel de piine, adica dospit (preferatul meu) sau un aluat facut din orice lactat fermentat (lapte batut/acru, sana, iaurt + bicarbonat + faina si sare), sau aluat banal din faina, apa si sare. Se fac cu diverse umpluturi: brinza (uneori amestecata cu marar si ceapa verde, o nebunie), varza, cartofi, ceapa/praz + ou, visine, s.a. Ce pofta mi-ai facut, imi plac tare mult. Eu le fac mai rar, dar cind merg la ai mei acasa, mereu ma delectez cu placinte din astea.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda meditind pe umarul lui tati
Poze
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Mindy
Mindy
membru matur


Membru din:11/03/2007
 USA,
1852 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 01/04/2008 :  01:24:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Mindy un Mesaj Privat  Reply with Quote
Balbina, te-ai oprins cam ce vreau! :)

Moaaaaama alea cu brinza cozi de ceapa si marar sint o nebunie.
Imi ploua in gura..
Da! - cred ca aluatul de paine ar merge.
Merci mult. Ma gindeam ca o fi ceva aluat facut din oua sau mai stiu eu ce.
Miine o sun pe mama sa imi zica un aluat de-a ei.
Restu e umplutura si prajeala cum ai zis.
se executa!
la placinte inainteeeeee!!!!

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Mindy
Mindy
membru matur


Membru din:11/03/2007
 USA,
1852 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 01/04/2008 :  01:31:57 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Mindy un Mesaj Privat  Reply with Quote
Stati putin! Graviduta a venit cu pofta si eu m-am trezit ca am o pofta de placinte mai mare ca a ei

Dezastru cu poftele astea
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Criss75
Criss75
soacra in devenire


Membru din:20/11/2005
 Romania, targu muresMURES
2875 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 01/04/2008 :  08:31:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCriss75 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Criss75 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu fac placinte insa in cuptor, pentru ca nu-mi plac prajite in ulei.
Asa arata placintele cu varza, dar fac si cu branza.
http://good-times.webshots.com/photo/2542081160102224540VzIaPP

Criss si Alex (11.05.2003)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Mindy
Mindy
membru matur


Membru din:11/03/2007
 USA,
1852 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 01/04/2008 :  16:54:31 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Mindy un Mesaj Privat  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Criss75

Eu fac placinte insa in cuptor, pentru ca nu-mi plac prajite in ulei.
Asa arata placintele cu varza, dar fac si cu branza.
http://good-times.webshots.com/photo/2542081160102224540VzIaPP

Criss si Alex (11.05.2003)



wow , arata fff bine.. si mama le mai facea asa citeodata ca sa nu faca fum in toata casa.
Bunica le facea afara in cuptor de lut, ieseau mai uscate un pic dar f bune. Stateam la umbra unui nuc si mincam la placinte :)..
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

carina
membru matur


Membru din:14/01/2003
 Romania, cluj-napocaCLUJ
2858 Mesaje
9 Prieten(i)
Trimis la: - 01/04/2008 :  17:11:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui carina  Trimite mesaj ICQ luicarina Adauga semn de carte la raspuns Trimite carina un Mesaj Privat  Reply with Quote
500g faina
1lingura miere
1 cub drojdie
300ml lapte
75ml ulei floarea soarelui
1 plic finesse coaja de lamaie
apoi se lasa la dospit 1 ora. pe masa unsa cu ulei se pun bucati rupte de aluat si se intind subtire,cu degetele unse si ele cu ulei. se pun la copt in tigaia cu ulei incins,intai pe o parte apoi pe alta.
Sau
500 g faina
1 pachetele de drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita de sare
Am folosit cam 300 ml apa calduta.
Se face aluatul.
Īntr-un castron punem faina,īn care facem o adīncitura.Frecam drojdia cu ceva apa calduta si lingurita de zahar.Turnam īn adīncitura facuta īn faina.
Lasam la crescut vreo 10-15 minute,dupa care adaugam sarea si cīte putina apa si īncepem a framīnta.Se lasa la crescut vreo 20 minute,la loc caldut.
Dupa ce a crescut,luam cīte o mingiuta de aluat din castron(ne ungem mīinile cu ulei) si le punem pe un platou sau folie unsa cu ulei,pentru a nu se lipi.
Īnainte de a le arunca īn uleiul īncins,le dam forma langosilor..adica tragem de aluat īntr-o forma neregulata :D. Se pot umple cu ce vrei inainte de prajit.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Mindy
Mindy
membru matur


Membru din:11/03/2007
 USA,
1852 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 01/04/2008 :  17:55:12 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Mindy un Mesaj Privat  Reply with Quote
Carina, merci ff mult.

Cred ca pe a doua o fac e mai simplu aluatul si nu am drojdie decit uscata.

Intrebare: Cit e 500 gr faina in cani de ceai? (nu am masuratori in grame, ml aici)

merci
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com