Aproape totul despre vergeturi

Aproape totul despre vergeturi | Autor: vilma

Link direct la acest mesaj

Acest subiect este format din mesajele voastre mai vechi sau mai recente, mesaje pe care le-am copiat in acest unic subiect pentru a usura cautarea informatiilor.

"Adela:
Indiferent ce crema vei alege pentru sani si burta trebuie sa incepi sa te dai incepand cu luna a 4-a de sarcina si inca 2 luni dupa ce ai nascut. Nu trebuie sa folosesti multa crema, e suficient un strat foarte subtire care se intinde pe piele.(prin masaj zilnic macar 10 minute...)
Eu nu sunt in Romania. Pot sa-ti spun ca folosesc de la firma Vichy crema speciala pentru gravide. Intreaba la orice magazin de cosmetice ce creme sunt speciale pentru pielea gravidelor, poate au aparut si in Romania. Ar fi bine daca gasesti o crema care are in compozitie CM-Glucan si Panthenol (speciala pentru pielea care se intinde si e foarte buna pentru masajul burtii si sanilor)

Am o veste mai putin buna in sensul ca vergeturile o data aparute nu dispar Se pot folosi creme pentru prevenirea lor si trebuie sa fii atenta la alimentatie: sa nu mananci dulciuri, grasimi, prajeli,(in exces!)...
Sarcina usoara!

Mari:
Ideal ar fi sa incepi sa folosesti aceasta crema prin luna 2-3 caci aceste vergeturi trebuie prevenite!
Folosesti crema pe burtica, picioare, spate si eventual pe fundulet . Eu folosesc in prezent FREI OIL dar nu sunt foarte incintata de acest ulei impotriva vegeturilor !

Ela:
Eu am folosit Frei Oil - tot la recomandarea unei mamici de aici (sarumana Ariadne ) si a fost perfect!!!
Poate nu e foarte placut - e totusi un ulei - dar eu nasc in 2 sapt. si am o burta imensa - se vad venele ca niste rausoare - dar nici urma de vergeturi!!!

Imi pare rau ca nu m-am dat si pe picioare de la inceput - ca s-au cam umflat si am luat si eu bine in greutate - dar am inceput tratamentul asta de cateva zile si sper sa fie la fel de spectaculos ca pe burtica, fund, sani!

Mumulina:
eu am folosit-o pe cea de la Avon si e destul de buna. din pacate, am descoperit-o prin luna a 8a, dar oricum s-au vazut ceva rezultate.

DanaRosu:
Si eu am folosit (pe burta, coapse, fund si sini) creme de la Avon (Gel-tratament pentru vergeturi si Lotiunea tonifianta) si chiar daca sint blonda (am citi undeva, parca in mami, ca blondele ar fi mai predispuse la vergeturi) si grasulea barabulea pe deasupra, am facut vreo doua dungute vinetii abia in ultima luna de sarcina, pe burta foarte jos (mai bine zis sub burta). Acum, la o luna si 16 zile de la nastere, au palit bine bine. Din luna a 4 am folosit pina cum vreo 6 tuburi de gel tratament si aproape 2 de lotiune. vara ma dadeam de 2 ori pe zi. Eu iti recomand produsele de mai sus, sint bune si mai ales, daca le prinzi cu reducere, sint si accesibile.

Alba:
Cind am fost sotzul meu imi facea zilnic masaj cu FREI ÖL care dupa toata reclama care i se face in Germania, ar trebui sa fie un ulei minune... Dar nici gind ca vergeturi tot am facut!
P.S. Si sincera sa fiu cred ca chestia cu vergeturile a devenit o afacere,care merge de minune pentru ca femeile au mare incredere si incearca orice ca sa nu le faca!

Delia:
Fetelor eu nu am ajuns la nici un rezultat cu cremele.Am folosit Avon, Chicco etc.In schimb desi am abdomenul plin de vergeturi si m-am dat din luna a treia cu creme, am folosit si vitamina A uleioasa care zic eu mi-a facut bine.Este si ieftina, cam 10000 sticluta si mi s-a parut ceva mai eficienta.
Oricum m-au linistit suficiente persoane cand imi spuneau ca daca este sa faci aceste vergeturi la faci oricum, avand in vedere ca multe femei nu dau cu nimic si nu au vergeturi (cunosc destule cazuri) si eu cu cremele mele am un abdomen rosu...

Osolita:
[……] m-am "documentat" pe net si am aflat ca exista un produs numit Supliform(produs de firma Hofigal) care costa in jur de 50.000 lei si care face foarte bine la celulita si vergeturi. Dupa ce te ungi cu acest Supliform, te poti "impacheta" intr-o folie(din aia subtire folosita pentru alimente) si stai asa impachetata initial 1 ora, apoi treptat pana la 2-3 ore. Cica face minuni!
Se pare ca acest Supliform se gaseste numai in Romania, m-am uitat sa vad la ce e recomandat:"gel pentru intretinere corporala
Produs natural cu extracte de Hedera helix, Aesculus hippocastanum, Capsicum annum, uleiuri esentiale.
Accelereaza microcirculatia la nivelul articulatiilor, previne si amelioreaza fenomenele de celulita, vergeturi, depuneri adipoase nedorite."

Dpintilie:
Aveam vergeturi(inca nefinistate, adica inca sunt rosii) si inainte de sarcina,dar de cand sunt insarcinata au inceput sa-mi apara si pe coapse lateral, pe sani si in spate la genunchi. Si eu le urasc. Asa ca, disperata am inceput sa ma interesez in dreapta si in stanga. Si am gasit ceva ce chiar s-ar putea sa functioneze, nu doar sa le previna ci chiar sa le faca sa dispara(macar pe cele mai superficiale). Produsul "magic" e crema anti-vergeturi de la Chicco, cred ca doar un singur fel este. In tub de 300 de ml, nu tocmai ieftin dar merita. M-am dat de vreo 5 ori pana acum si spre surprinderea mea vergeturile mai "slabutze" au inceput sa dispara.
Sper ca va functiona si pe cele mai adanci.
Daca s-a mai discutat acest subiect, imi cer scuze, daca nu , sper ca v-am dat o idee celor disperate.

Eleni:
Eu am folosit uleiul de masline, in fiecare seara, incepand de prin luna a 5a. Si nu am nici un fel de urme de vergeturi. Si sora mea tot cu ulei de masline s-a dat, si nu are probleme. Il recomand cu incredere. Plus ca nu costa enorm.
Succes in combaterea neplacutelor vergeturi

Roisin:
Si eu folosesc crema de la Chicco (Mamma Donna se numeste), e drept ca in ultima vreme nu ma mai dau zilnic, desi sunt in sapt 31 si abia de acum se apropie pericolul.
Eu n-am inca vergeturi, dar nici nu pot sa spun ca m-am ingrasat considerabil, cred insa ca pe burta o sa-mi apara la un moment dat, probabil si pe sani.
Din cate am citit, "sfatul medicului" este sa te dai cu crema, pentru a hidrata pielea si a o elasticiza un pic, insa in nici un caz sa nu-ti faci iluzii ca crema previne sau atenueaza vergeturile, daca e sa le ai, le ai oricum!

Acuma, pe Mamma Donna mi-a mai laudat-o cineva, se pare ca este intr-adevar buna, eu pot sa confirm doar ca e foarte hidratanta, si miroase frumos. Costa destul de mult (eu am dat 400.000 acum doua luni si ceva), dar e un tub mare (300ml) din care te dai saptamani bune (si asta daca o faci consecvent, de 2 ori pe zi, nu ca mine). Eu am mai avut una de la Lineance care a costat 270.000 si era tub de 125ml (parca), si am vazut unele tot cam la aceeasi cantitate (125 sau 150) de 600 si ceva de mii.

Adameasca:
Eu nu mi-am luat din astea speciale, ca mi s-au parut cam scumpe... Sunt in sapt 27 si pana acum am folosit cu succes crema de vergeturi de la Avon si ulei de corp pt bebei de la Johnson. . Aveam cateva vergeturi pe coapse si folosind constant (de 2 ori pe zi) vad ca s-au atenuat considerabil.

Dpintilie:
Intr-adevar de Mamma Donna ziceam si eu. Pe langa faptul ca hidrateaza bine, dupa cum am mai spus, atenueaza vergeturile. Pana acum doar pe cele marunte. Nu prea ma astept la minuni pentru cele vechi, dar macar sa nu mai apara altele. Daca nu ai asa ceva e cam greu sa-ti dai seama daca o crema functioneaza sau nu...Eu insa am din plin si pot sa spun ca un inceput promitator exista.

Indra:
Eu inainte de sarcina eram tare subtirica..... si am avut o burta mare mare , si desi in fiecare zi m-am dat cu multa multa crema anti-vergeturi de la Sanosan, cu putina vreme inainte de nastere mi-a aparut belelele.... numai pe burta, MARI ROSII si URITE!

Amik:
am ajuns de la 45 de kg la 66-ultima oara cand m-am cantarit,acum cateva saptamni bune!!!hehe!cine-a zis ca-i usor sa faci copii???
am facut o multime de vergeturi pe fund,putine pe sani,putine sub burta...cam atat.dar nu se poate spune ca nu m-am ingrijit.e obiceiul meu dintotdeauna sa ma dau cu crema in fiecare seara,dupa baie.am o piele fina si frumoasa...insa,una peste alta,cat sa indure si pielicica asta a mea?!cu tot tratamentul meu,tot se intinde!acum problema e cum voi face sa le vindec.sunt constienta ca nu vor disparea de tot,ci vor ramane ca o marca a sarcinii ce-am purtat-o.si asta e un motiv de mandrie!
dar,in acelasi timp,parca nu mi-ar placea sa-mi iasa un fund plin de dungi din costumul de baie...
apropo,de la soare trec mai usor?sunt asa,cum sunt cosurile?:)))

dpintilie:
Din pacate nu sunt ca si cosurile! Nu trec la soare. Initial au o culoare rosiatica, apoi devin albe si asa raman. Asta e, o sa le purtam cu mandrie,la urma urmei un copil cere sacrificii.
Deocamdata eu ma straduiesc sa ma creia o pauzasc in fiecare seara dupa dus, da de mai "palesc" un pic.

Laura Takacs:
Buna fetelor, nu faceti un dram de bine si spuneti si mie care-s ingredientele din cremele care le folositi voi? Eu am una care cica-i facuta cu unt de cacao, unt de shea (habar n-am ce-i aia), vitamina E, ulei de aloe si inca ceva. Eu n-am inca vergeturi, dar ma ung asa preventiv.

Chanty:
Am si eu o intrebare, o cam dublez pe a Laurei, dar asta este! Ce ingridiente are Crema asta Chicco ca sint curioasa daca cremele pe care le folosesc eu sint asemanatoare ca si compozitie! Merci mult!
Si din cite mi-a spus si mie specialistul, ajuta daca te ungi cu crema, insa daca e sa faci vergeturi le faci indiferent de cite tone de crema folosesti! hmmmmm. nu stiu daca ma voi mindri cu vergeturile (sper sa nu le fac).

Mcrmiki:
Eu sunt la a doua sarcina si nu am facut vergeturi, dar ca si la prima sarcina m-am dat cu crema in fiecare seara de cand am aflat ca sunt insarcinata. Am folosit creme grase si ulei de bebe Johnson. Vreau sa spun ca la prima sarcina am luat in greutate cam 16-17 kg.

Sabina:
eu am folosit crema Chicco si am burtica brazdata de vergeturi urate, si n-am luat decat 13 kile in sarcina...

dpintilie:
Probabil ca asta e...daca e sa ai vergeturi,le ai, daca nu,nu. Poate ca ne dam cu creme ca sa avem constiinta impacata ca macar am incercat. Eu o sa ma dau in continuare si ce o fi, o fi.

Roisin:
Hai sa va citesc ce scrie pe tubul meu de Mamma Donna: formula naturala bazata pe proteine de ovaz, extract de iedera, vitamine (nu scrie de care, probabil E si A), si amino-acizi esentiali. Din pacate, cutia n-o mai am, parca acolo era descris continutul mai in amanunt.
Din pacate, concluzia generala este ca vergeturile tin mai mult de predispozitia fiecarei femei de a le face si mai putin de cremele folosite.

"Profa" mea de gimnastica de la Giulesti (care este si specialist kineto-terapeut) facea comparatia dintre vergeturi si un elastic care plezneste din loc in loc atunci cand il intinzi prea tare... din pacate, rupturile (pentru ca asta sunt, niste rupturi ale unuia din straturile pielii) sunt ireversibile, si nu cred ca e vreo crema pe lume care sa poata reface tesutul...

Verutza:
Dragele mele,
Cred ca roisin are dreptate, ca oricat ne-am unge noi cu tot felul de creme, cred ca este o chestiune de predispozitie a fiecaruia.
Eu de exemplu am o astfel de problema inca din adolescenta si am un corp frumos, nu m-am ingrasat si nici n-am slabit prea mult in ultimii 15 ani.Spre surprinderea mea,in timpul sarcinilor nu prea am avut aceasta problema decat f. putin pe burta la a doua sarcina. Este de fapt o problema hormonala si asa cum stiti in timpul sarcinii are loc in corpul femeii, o "furtuna" de hormoni.
Cel mai bun lucru este sa bem apa f.multa si sa mancam cat mai multe cruditati.

Ann_Marie:
Eu cand am fost gravida am folosit pe burta crema ptr. vergeturi de la Avon si arat perfect,dar din pacate nu m-am gandit sa-mi dau si pe fund si pe picioare sus, asa ca spre sfarsitul sarcinii m-am trezit cu zeci de vergeturi mari si rosiatice, de care nici nu visam sa scap, dar am gasit o crema StriVectin-SD, cu care m-am uns de 3 ori/zi timp de 6 luni si acum nu mai am nimic. Singura chestie e ca, crema e foarte scumpa, vreo 120$ tubul, iar ptr. 6 luni iti trebuie cam 2-3 tuburi.

Camelia-daniela:
Eu m-am convins...de-a lungul anilor...cä vergeturile apar, sau nu, in functie de elasticitatea pielii fiecärei persoane.

Am näscut 2 copii, si arätam, in special la a 2-a sarcinä...ca un butoi exagerat!!! ...pusesem pe mine vreo 20 de Kg!!!
Cind mä duceam la control, imi punea gelul pe burtä si aluneca mereu....tipa trebuia sä reactioneze repede ca sä-l mai prindä!!! ...dar odatä mi-a zis cä vede mai rar o piele asa de elasticä!!!
Adevärul este, cä pe burtä nu am absolut nici o urmä de plesnire a dermei...in schimb, am pe solduri citeva, dar care nu se väd asa de räu!!...oricum, pe mine nu mä deranjeazä si nici nu mä uit la ele mereu!!! Mai am si pe partea inferioarä a sinilor, dar iar nu se vede asa de tare... asta nu din cauzä cä-mi atirnä pinä la genunchi!!!..nu!!... ...si-au pästrat aproape forma initialä, iar restul incerc sä-l mentin cu dusuri calde si reci!!!
Dar partea superioarä este nevätämatä, asa cä m-am salvat!!!
Cred cä sint putine femeile care scapä de aceste vergeturi...dupä mine, este imposibil sä ai pielea la fel de elasticä pe tot corpul!!

verutza:
Oare exista vreun remediu pentru elasticitatea pielii, natural, bineinteles, care se face pornind din interior? Adica, ce anume ar trebui sa mancam ca sa avem o piele elastica. S-au poate e vreun medicament care sa previna rigiditatea pielii? Parca am auzit candva ca drojdia de bere ar fi buna...

Laura111:
Cat despre celulita si vergeturi, eu deja m-am resemnat... La 3 ani si jumatate de la nastere tot n-am scapat de ele (oricum, vergeturile sunt ruperi de tesuturi care nu se mai refac niciodata).

ruscus:
in timpul sarcinii am pus foarte mult pe mine,drept urmare mi-au aparut o multime de vergeturi.Sunt mamici cu aceiasi problema?Voi ce ati facut?Eu am incercat o crema impotriva vergeturulor dar fara nici un rezultat. Florina

reliana:
Vezi la Yves Rocher, ei au sau aveau un gel bun pt vergeturi. Am scris aveau, pentru ca eu nu l-am mai gasit în gama lor de produse, poate ai noroc si-l gasesti. Se numeste:Intensiv Patch Gel si apartine gamei Patch System. Sper sa-l mai gasesti sau daca nu intra aici www.yves-rocher.com.

Mamica dulce
:
daca vergeturi inseamna niste dungute albastre pe solduri si coapse..inseamna ca eu am o gasca mare tot asa aparute din senin,dupa nastere,Doctorul a spus ca nu se trec,doar daca slabesc..or sa se faca argintii si nu se vor mai observa asa urat.
trist....
si in afara de rocher..altceva mai ieftin nu stiti???

Camelia-daniela:
si eu sint convinsä cä nu trec. Am si eu pe solduri, coapse si pe partea inferioarä a sinilor. Dupä doi copii, am avut noroc, sau mai bine zis, o piele mai elasticä si nu am niciuna pe burtä. Greseala mare a fost cä in timpul sarcinilor nu am fäcut nimic impotriva lor, desi mä ingräsasem cu 20 de kg. Atunci trebuie ajutatä pielea, deoarece se intinde foarte mult din cauza burticii si a luärii in greutate in zonele problematice. Pertea rea este cä tesuturile plesnesc si eu sint convinsä cä aceste rupturi nu se mai pot repara. Nu sint prea multe, dar mä deranjeazä!
La mine sint niste dungulite albe, care nu se väd chiar asa tare, deoarece am pielea albä. Dar cind te bronzezi, se väd bine, din päcate. Eu m-am resemnat si am invätat sä träiesc cu ele!
Dar totusi, ingrijirea pielii rämine obligatorie, la orice virstä. Eu am 38 de ani si o piele foarte uscatä. Solutia cea mai rapidä pe care o practic ( deoarece nu-mi räminea prea mult timp pentru mine )si eficace este urmätoarea: dupä dus, asa udä, mä dau cu Penaten-Öl pe tot corpul, färä sä mä sterg cu prosopul dupä aceea. Cremele si uleiurile pt. bebelusi sint dupä mine cele mai bune. Dusul il fac de 2 ani cald si rece, de citeva ori ( acum sint copii mari si ceva mai mult timp ), ceea ce stimuleazä sistemul imun, circulatia perifericä si pästreazä elasticitatea pielii. Cel mai tare este cä dupä ce iesi de sub dus, nu-ti mai e frig deloc!!!
Mama mea, dumnezeu sä o ierte, mi-a zia odatä cind eram copil, sä ies in ploaie si sä stau cu fata in sus, sä mä plouä pe ea. Atunci mi s-a pärut cam ciudat, explicatia ei era cä picäturile de ploaie iti maseazä pielea si cä apa de ploaie ar fi bunä pt. ten. Dacä stau sä mä gindesc bine, avea dreptate, deoarece picäturile de ploaie stimulau pielea prin cäderea lor, iar ploaia era rece, ceea ce fäcea porii pielii sä se stringä ( apa caldä ii dilatä ).
Una din prietenele mele este doctorä si am intrebat-o ce-as putea sä fac impotriva acestor dungi nepläcute, adr nu pentru mine, ci pt. fiica mea. Ea a fost mai gräsutä si dupä cea släbit, i-au apärut.
Pt. mine am inchis capitolul ästa, dar imi pare räu pt.ea.
Tipa mi-a zis cä ea ar puta sä mai aibä sanse, deoarece pielea ei este tinärä si are puterea sä se regenereze. In timpul dusului, sä se maseze usor cu un burete aspru, dupä care sä se dea cu o cremä care aici se numeste " Melk Fett" - tradus, gräsime de lapte ( nu stiu cum s-ar numi in Romania, am cam pierdut contactul cu viata de zi cu zi de acolo ). Mi-a mai spus sä nu facä de fiecare datä acestä procedurä, ci sä mai lase si pielea sä-si producä singurä gräsimile.
Eu zic cä totusi meritä sä incerci, fiindcä fiecare corp este altfel si reactioneazä in mod diferit la influentele nostre si ale mediului inconjurätor

korinna:
Mie mi-au aparut vergeturi dupa prima sarcina:pe sani.pe solduri,pe coapse.Insa dupa ce am slabit 26 kg,au devenit niste fine dungulite...se vedeau...insa vreau sa zic ca pe mine nu m-au marcat asa tare.Si nu se vedeau decat la plaja....!!
Nu le-am dat prea multa atentie.
Acum la finalul celei de-a doua sarcini iar s-au latit rau de tot,dar asta e..o sa slabesc si gata!
Clar ca nu se trec si nik nu le poate face sa se treaca pentru ca pana la urma sunt pocnituri ale pielii cand ne ingrasam excesiv si intr-o perioada de timp scurta.
Deci daca apar,,,cu siguranta ramnan,numai ca daca slabesti la loc devin aproape invizibile,mici dungulite,iar daca te mai si bronzezi...stai relax,ca totul e ok!

Cristina liliana:
Fetelor ,stati bine ca nu aveti deloc pe burta!Sa vedeti ce groaznic arata pe burta mai ales cand sunt una langa alta si depasesc ombilicul.Am intrebat un dermatolog si mi-a recomandat crema antivergeturi de la Galenic care pe langa faptul ca ,costa o caruta de bani ,doar le estompeaza si mi-a zis ca nu trec in alt fel nici chiar operate,deoarece sunt de fapt ruperea fibrelor elastice din piele.Daca stiti o metoda chiar ma intereseaza.Eu am slabit dar ele au ramas si parca se vad mai tare,iar in timpul sarcinilor(2)amfolosit exact crema mai sus amintita

Yurika:
Si mie mi-au aparut vergeturi cu toate ca am folosit crema speciala STRETCH MARK ,dar degeaba
Cit am fost gravida m-am dat cu crema pina in ultima zii si dupa ce am nascut au aparut ,adica au fost foarte vizibile ,acum nu
se mai vad asa urit e ok


Delia:
Tratamentul chirurgical al vergeturilor: Stie cineva unde se poate face si cam cat m-ar costa?
A mai cineva incercat o metoda de combatere eficienta a acestor vergeturi ca eu am o tona pe burta si ma streseaza taare rau.
Ma intereseaza orice: creme eficiente, tratament cu stimuli electrici, orice.
M-ar interesa un tratament chirurgical, am citit undeva pe site ca le-ar fi operat cineva la Lasermed.

Maudi:
am vazut chiar ieri la Health Chanel o metoda de masaj facial "umed". dupa baia de abur, masau pielea cu sare grunjoasa amestecata cu ulei de masline, arata ca o pasta, apoi ii aplicasera gravidutei o masca tonifianta si dupa aia crema hidratanta. acelasi tratament il aplicau pentru tot corpul, inclusiv burtica, sa previna vergeturile, celulita...

danza:
Am citit undeva ca ajuta uleiul de migdale (se gaseste in farmacie), dar trebuie sa-l aplici pe burta in fiecare seara incepand cu luna a 2-3 si pana la sfarsit. Eu 9 luni m-am mandrit cu burtica mea neteda, iar dupa ce am nascut - hop si 2 vergeturi! O colega de-a mea a patit la fel.

Cspeana:
eu cand am fost gravida in fiecare seara m-am cremuit. se zice ca untul de cacao si cocosul ajuta, eu nu am nici o vergetura pe burta si am avut dar in schimb am pe "pulpite unde nu m-am cremuit asa des, ca am zis e ok asa ca la a doua sarcina nu am mai avut deloc asta am experimentat.

Delia:
Eu care m-am umplut de vergeturi, dupa ce am dat cu tot felul de creme am ajuns la concluzia ca Vitamina A uleioasa aplicata pe burtica a ramas cea mai buna solutie.
La mine cel putin am impresia ca a dat cele mai bune rezultate.
Ideea este sa nu te descurajezi chiar daca ele apar, la poti atenua macar.

Veve:
Nu prea exista metode de combatut vergeturile si totul depinde de calitatea si elasticitatea pielii tale;daca ai o piele sanatoasa (obtinuta cu dieta sanatoasa si miscare pe tot parcursul vietii)te poti numara printre cele 10% care scapa de vergeturi. Daca nu..nu!Le poti oricum atenua putin aparitia ,dar tot prin dieta si avind grija sa nu iei mult in greutate.Dar cu creme si uleiuri nu prea sunt sanse;va spun din proprie experienta, pt.c-am folosit kile de unt de cacao si creme speciale si degeaba.Dac-am pus 20 de kile pe mine...asa-mi trebuie!!
Daca te numeri printre ghinioniste,exista doua solutii:ori le porti cu mindrie ca pe niste "decoratii"dupa "razboi",ori le tratezi cu laser!Eu am ales varianta mai ieftina.


danab:
Bagajul genetic cu care te nasti este crucial, nu prea conteaza cat de multe kilograme pui pe tine in timpul sarcinii.Eu am pus 24 de kg si nu am nici o vergetura,imediat dupa nastere am observat 2 vergeturi mici pe sold dar fara sa sper mi-au disparut de la sine.Mama mea are 3 sarcini la activ(din care una gemelara)si nu are nici o vergetura.Surorile mele care au nascut si ele, la fel.Deci la noi se observa clar ca este o chestie genetica chiar daca in paranteza fie spus duc o viata destul de sanatoasa(nu alcool, cafea, tigari, miscare multa, la fel si ele).


Veve:
Kilogramele conteaza!Nu in cazul tau,Dana,care dupa cum spui ai o piele"de calitate".Dar in cazul celor predispuse la vergeturi,cu cit iau mai multe kile cu-atit mai tare se-ntinde pielea si se-nmultesc vergeturile.

Tamara:
Buna fetelor! Va intreb: vergeturile apar si pe sani? Mi-au aparut ca niste dungulite vinetii in jurul aureolelor ambilor sani... Nu stiu daca sunt vase capilare sparte sau vergeturi. Nu am sanii prea mari, dar erau micuti si tari. Acum s-au marit ceva-ceva, nu foarte spectaculos... Mai cresc? Am abia 22 de saptamani si gemeni in burtica..

Oanaesn:
Da, vergeturile apar si pe sani. Si mai cresc. Cat de mult variaza de la persoana la persoana...

Ariel 7000:
eu sunt insarcinata in 27 de saptamani si intr-adevar sanii cresc destul de mult.inainte de sarcina erau niste "chestii" acolo, acum sunt mari si frumosi:)...si au inceput sa faca cate 1-2 picaturi de laptic (colostru) pe zi.:)
Slava Domnului, de vergeturi nu am avut parte pana acum, nici pe sani, nici pe coapse, dar am grija zilnic sa preintampin aparitia lor. in timpul dusului ma frec pe sani, coapse, burtica cu o perie moale, pana se inroseste pielea (fara sa usture) si ma dau cu crema de cel putin 2 ori/zi. mi-am luat o crema de la avon (cu lipozomi) pe care o amestec cu alifie de galbelnele si cu alifie cu propolis si ulei de masline. pana acum nu am facut nici macar o dungulita...
pe sani ma mai dau cu Nutrilift de la L'Oreal (mai rar...costa:).
incearca si tu, poate vei avea rezultate bune.

Khristin:
Vergeturile apar dupa sarcina si nu inainte oricum...dar daca ai grija sa te ungi cu creme si sa-ti faci masaj s-ar putea sa scapi...eu am avut noroc....Bafta

Tinatache:
Mie nu mi-a aparut nici o vergetura dupa sarcina, toate au aparut inainte de a naste, mai ales in ultimele 2 luni. Si pe sani si pe solduri, picioare, peste tot. Eu mai am rabdare, cica trec... cu timpul...

Delia:
Eu m-am umplut de vergeturi in timpul sarcinii, mai ales in ultimele doua luni.
Tamara, nu vreau sa te dezamagesc dar mie mi s-au facut niste imense linii rosii pana la sfarsitul sarcinii.Am dat cu creme (tot felul de creme) ca sa nu am mustrari de constinta si tot au aparut si evoluat cum au vrut ele.
Chiar si acum dupa 2 1/2 luni de la nastere s-au mai albit dar nu foarte mult.De mentionat ca la mine nu au aparut pe sani, dar pe abdomen si coapse cat se poate.

Andreea:
Tamara, si mie mi-au aparut exact la fel, niste dungulite vinetii. Acum, la trei luni dupa nastere, s-au mai estompat si sunt rozalii. Din cate am inteles eu se vor face sidefii si asa vor ramane, nu vor disparea de tot

Katty:
Mie mi-au aparut prin sapt. 25 de sarcina, si acum, la 5 luni dupa nastere nici nu se mai cunosc!!! Am dat cu milioane de creme. N-ai ce sa le faci!!


Mariailin:
Vergeturile au o viata a lor proprie. Nu le poti opri indiferent cu cate creme iti dai si indiferent ce ar zice producatorii lor. Cu specificatia ca brunetele sunt mult mai putin expuse la ele. Asa ca daca esti blonda si iei mult in greutate sa te astepti si la altele (pe solduri, pe burta). Nu te necaji ca se estompeaza in timp. Eu am cu gramada da' m-am obisnuit cu ideea ca n-am ce le face, de fapt sunt un fel de urme de razboi cu care ma mandresc (nu ca mi-a fost usor).


Tiara:
Vergeturile apar dupa nastere din cite stiu eu.Iar asa zisele vergeturi vineti ,asta inseamna ca ai lapte .Dispar cu timpul dupa nastere.


Alma:
Vergeturile mele au fost vinetii in timpul sarcinii, iar in timp s-au albit. Am cateva pe sani si pe coapse, insa nu sunt foarte pronuntate. Eu am avut sani mici, in timpul sarcinii si al alaptarii au crescut mult, iar dupa intarcare s-au micsorat vizibil, n-au ajuns la forma initiala, dar mi-ar fi placut sa ramana mai mari. Asta e, poate din cauza ca n-am alaptat decat 5 luni...

Rodica:
La mine vergeturile au fost vizibile(si am multe ...) numai dupa ce am mai slabit.
In timpul sarcinii m-am dat cu crema antivergeturi pe burta, si dupa "razboi" am constatat ca am vergeturi pe: sani, solduri, brate, coapse, pulpe, DAR NU SI PE BURTA!!!"


Va multumim tuturor pentru contributie!


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Eu cred ca este vorba si de "MATERIAL" pana la urma. Poate este vorba si de alimentatie.

Eu una am luat la nastere 13 kg, aproape ca le-am dat jos. Dar vergeturi NU AM deloc. Este drept m-am dat cu o crema pt. vergeturi de la Avon in momentul cand a inceput burtica sa creasca dar nu am folosit-o chiar zi de zi. Mai uitam cate odata. Ma dadeam cu aceasta crema dupa dusul de seara.

Nu stiu daca a contribuit si faptul ca eu folosesc de aproape 10 ani gel de dus pentru fiecare dus zilnic.

Dar ideea este ca totusi natura dermatologica a fiecarei persoane este importanta la fel de mult ca si alimtatia. Eu m-am nascut la tara si am trait acolo pana acum 6 ani. Ei bine, intotdeuna am mancat numai alimente proaspete, naturale. Mai putine mezeluri sau alte chestii soft.Si in prezent eu nu manac carne si legume numai de la tara.

Sper ca se pot deprinde din cele de mai sus ceva idei.....

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iamona spune:

hai sa imi dau si eu cu ..."stiinta" nu ca m-as pricepe dar asa am citit:
nu vreau sa va descurajez fetelor dar demonstrara astia in state ca vergeturile nu au legatura cu cremele....este genetic si se mosteneste si nu ai ce face...poti sa iti dai cu creme ca sa se mai atenueze dar daca e "scris" ele tot apar.
In cazul meu ...m-am ingrasat 14kg la nastere...nu am folosit niciodata creme si nu am facut nici vergeturi....am aflat de la mama ca nici ea nu a avut niciodata...in schimb tata...care a slabit si ingrasat brusc de mai multe ori in viata e plin de vergeturi....la fel si sora mea care e obsedata de creme de corp...
succese !

Mergi la inceput