Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Deserturi si dulciuri, toate bune rau (21)

(2 voturi)    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 20
Balbina
Balbina
purring cat

Donator Teodora
Membru din:21/10/2004
 Romania
5491 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/04/2008 :  08:43:36 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Balbina un Mesaj Privat
principe, intre timp, pe site-ul asta au mai aparut citeva variante de mielusei, si o sa mai fie, in total minim vreo 8 parca, asa zicea autoarea. Poate te inspira variantele de acolo. La mielul din rulouri, se foloseste o baza din aluat, ca sa tina rulourile. Daca pui numai rulourile, se pot desprinde dupa copt, cind incerci sa scoti mielul din tava. Dar ma gindesc acum ca daca il coci pe o hirtie de copt, il poti scoate usor din tava si transporta pe un platou. Si daca il mai si insiropezi, mmmmm, ce bunatate tre sa fie. Aluatul din link nu e frantuzesc, ci dospit, de cozonac mai exact. Mai poti face varianta nr. 1, cu aluat de tarta (asta chiar nu creste asa tare ca cel dospit), dar nu stiu daca ai putea gasi zahar in cristale mar. Aici cel putin n-am vazut in comert.
Daca te intereseaza detalii din retetele mieilor, sa-mi zici si le traduc.
Mi-am adus aminte acum ca am facut niste fursecuri sub forma de melcisori, din aluat de brinza, cu umplutura de bezea si nuca (poza). Pai cred ca merg perfect pt. "blanita" mielului. Reteta e pe prima pagina a subiectului.

Miha, uraa, felicitari! Ce aluat ai facut? Pentru vafe crocante iti recomand aluatul de la prajitura cu miere, doar sa adaugi si vreo 100 g unt, ies absolut dementiale (numai ca dupa gustul meu eu as mai micsora cantitatea de zahar)

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda meditind pe umarul lui tati
Poze
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Balbina
Balbina
purring cat

Donator Teodora
Membru din:21/10/2004
 Romania
5491 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/04/2008 :  08:48:27 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Balbina un Mesaj Privat
Laura, piticii de la cresa tin si ei post? Sau te gindesti la doamnele educatoare si asistente? Frisca vegetala n-o recomand deloc pt. copii, e plina de aditivi. Dupa mine, prajitura perfecta pentru copii este pandispanul cu crema de frisca naturala si fructe. Dar daca vrei musai sa fie ceva de post, fa o prajitura cu mere, iar deasupra o ornezi cu zahar pudra: pui un sablon decupat cu ceva model (gasesti pe net o gramada), presari pudra (sau cacao, sau amindoua), apoi ridici cu atentie sablonul. Sau mai poti face foietaje cu mere, sint delicioase si iti ies portionate gata. Uite reteta.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda meditind pe umarul lui tati
Poze
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
laura72
laura72
membru junior


Membru din:24/05/2006
 Romania, Tulcea
1425 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 19/04/2008 :  12:22:27 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui laura72  Trimite mesaj yahoo luilaura72 Adauga semn de carte la raspuns Trimite laura72 un Mesaj Privat
Natalia,sigur ca m-am gandit in special la doamne,dar si eu tin post si stii cum e miroase bine si te tenteaza sa gusti.buna ideea cu merele in foietaj,cred ca sunt bune si reci,ca tr sa le pregatesc de cu seara.
prajitura cu mere stiu doar 2 retete si ambele sunt de dulce.
pana acum de fiecare data cand i-am facut tort l-am facut cu crema de vanilie(cea pt ecler) si cu ananas .frisca am folosit doar pt ornat.a iesit f gustos si usor.

LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005)

Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Balbina
Balbina
purring cat

Donator Teodora
Membru din:21/10/2004
 Romania
5491 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/04/2008 :  12:51:10 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Balbina un Mesaj Privat
Laura, sint bune si reci foietajele, sigur ca da. Numai sa ai grija sa nu le acoperi cu nimic, ca sa ramina aluatul crocant. Altfel se inmoaie si nu mai arata asa prezentabil.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda meditind pe umarul lui tati
Poze
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
monica-elizabet
membru veteran monica-elizabet
membru de baza

Donator desprecopii.com
Membru din:24/07/2004
 Romania, bucurestiBUCURESTI
18590 Mesaje
36 Prieten(i)
Trimis la: - 19/04/2008 :  14:20:10 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui monica-elizabet Adauga semn de carte la raspuns Trimite monica-elizabet un Mesaj Privat
felicitari bubule sa fiti sanatosi

monica


      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
principe
principe
membru de baza


Membru din:24/04/2007
 Venezuela,
4010 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 19/04/2008 :  18:44:19 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite principe un Mesaj Privat
FELICITARI BUBU..te asteptam la bucatarie dupa ce iesi din lauzie(na ca facui si versuri)
sa-ti traiasca puii!!

NATALIA,

imi face cu ochiul mielul alb..e frumos tare
poti sa-mi scrii reteta..te rog..pare si mai simplu decat cel cu roluri,si este f aspectos.

rolurile tale cu nuca arata fenomenal...am sa le fac sigur dupa paste

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
monica-elizabet
membru veteran monica-elizabet
membru de baza

Donator desprecopii.com
Membru din:24/07/2004
 Romania, bucurestiBUCURESTI
18590 Mesaje
36 Prieten(i)
Trimis la: - 19/04/2008 :  21:04:14 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui monica-elizabet Adauga semn de carte la raspuns Trimite monica-elizabet un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by Balbina

Laura, piticii de la cresa tin si ei post? Sau te gindesti la doamnele educatoare si asistente? Frisca vegetala n-o recomand deloc pt. copii, e plina de aditivi. Dupa mine, prajitura perfecta pentru copii este pandispanul cu crema de frisca naturala si fructe. Dar daca vrei musai sa fie ceva de post, fa o prajitura cu mere, iar deasupra o ornezi cu zahar pudra: pui un sablon decupat cu ceva model (gasesti pe net o gramada), presari pudra (sau cacao, sau amindoua), apoi ridici cu atentie sablonul. Sau mai poti face foietaje cu mere, sint delicioase si iti ies portionate gata. Uite reteta.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda meditind pe umarul lui tati
Poze



Laura si eu ca si Natalia zic ca un tort cu mere ar fi cel mai potrivit, uite ce i-am facut eu ruxandrei pentru ca si ziua ei tot in post este
Tort Minnie de post bineinteles ca poti sa-i dai ce forma "fatza"

monica


      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Balbina
Balbina
purring cat

Donator Teodora
Membru din:21/10/2004
 Romania
5491 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/04/2008 :  23:37:32 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Balbina un Mesaj Privat
principe, mielul alb e cu bezea. Se foloseste aluat de cozonac sau aluat de tarta. Pentru bezea e nevoie de 1 albus, 50-70 g zahar, citeva picaturi de otet sau zeama de lamiie. Se prepara aluatul dupa reteta dorita. Autoarea zice ca e de preferat aluatul de tarta. Se intinde si se taie sablonul dupa contur (sablonul se poate printa de aici). Se decupeaza mai multi miei, pentru citi ajunge aluatul. Dintr-o bucatica mica de aluat se lipeste urechea, iar dintr-o stafida se face ochiul. Corpul mieilor se unge cu apa, iar picioarele si capul, cu galbenus (albusul merge pt. bezea). Se coc la foc mare (200-220 C) pina se rumenesc. Intre timp, se bate albusul spuma cu zaharul si zeama de lamiie (1 albus batut ajunge pentru ornarea a 3-4 mielusei decupati dupa sablonul dat). Se umple cu spuma de albus un cornet cu virful steluta (sau intr-o simpla punga, careia ii taiem un capat). Se spriteaza albusul batut pe corpul mielului (urmareste imaginile din linkul retetei originale). Si apoi exista 2 variante de coacere:
1. fie la temperatura joasa (80-100 C), timp de 40-50 min, pina se usuca bezeaua
2. fie la temperatura mare (200-220 C), timp de 4-5 minute. In acest caz, bezeaua se rumeneste usor si se intareste doar la suprafata, inauntru raminind moale.
Gata.
Mult succes si astept sa vad cum ti-au iesit tie.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda meditind pe umarul lui tati
Poze
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Balbina
Balbina
purring cat

Donator Teodora
Membru din:21/10/2004
 Romania
5491 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/04/2008 :  23:40:24 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Balbina un Mesaj Privat
Monica, vai ce tort splendid! N-as fi zis in veci ca e post. Super, absolut minunat!

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda meditind pe umarul lui tati
Poze
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
monica-elizabet
membru veteran monica-elizabet
membru de baza

Donator desprecopii.com
Membru din:24/07/2004
 Romania, bucurestiBUCURESTI
18590 Mesaje
36 Prieten(i)
Trimis la: - 20/04/2008 :  00:49:59 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui monica-elizabet Adauga semn de carte la raspuns Trimite monica-elizabet un Mesaj Privat
multumesc Natalia l-am facut sa para simpatic sa o atraga pe ruxi ca de mancat tot noi oamenii mari ne-am "luptat" cu el si de-aia l-am facut de post

monica


      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 20 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com