Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Pastele catolic-ortodox

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2

catinuta
catinuta
nou venit


Membru din:14/12/2007

 Romania
bacau

79 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 19/03/2008 :  14:02:41 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj  Reply with Quote

Pastele catolic-ortodox

Sa vb un pic de retete pt Paste, desi e cam tarziu pt catolici dar ce reusim, din fuga. Deci retete de pasca, cozonaci, metode de vopsit ouale si ce alte obiceiuri mai aveti, cum decorati casa cu aceasta ocazie? Eu aveam o reteta de pasca adaptata, se cheama prajitura cu branza fina, daca cineva are ingredientele exacte...please postati-o ca sunt disperata, vreau s-o fac de Pasti si cineva caruia i-am imprumutat caietul meu valoros de retete uita in fiecare zi sa mi-l aduca. Deci: PRAJITURA FINA CU BRANZA
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

mhldvrc
mamica rokerita


Membru din:13/03/2008
 Romania, BUCURESTI
1972 Mesaje
28 Prieten(i)
Trimis la: - 19/03/2008 :  14:41:43 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimhldvrc Adauga semn de carte la raspuns Trimite mhldvrc un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu am o reteta de prajitura pe care o fac si de Paste:
3 oua
18 linguri zahar fin
18 linguri ulei
18 linguri faina
vanilie, rom(esenta), un praf de sare, coaja de lamiie
se amesteca toate cu mixerul se toarna intr-o tava mai inalta
500 grame brinza de vaci
3 galbenusuri
zahar(cat sa fie branza dulce)
stafide(obtional; eu pun doar daca vor copiii, mie nu-mi plac)
1 ceasca smantana
coaja de lamiie, vanilie
se amesteca toate aceste ingrediente si se toarna peste compozitia din tava apoi se presara un praf fin de gris deasupra(pentru a absorbi zerul lasat de crema de branza si a forma o crusta subtire)
se coace cam 45 minute la foc potrivit
se presara cu zahar pudra si se taie cind s-a racit
Este foarte buna, dulce si poate inlocui cu succes pasca.

Mihaela, mamaica Tatianei si a lui Mihai.

Editat de - mhldvrc on 21/03/2008 20:58:01
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
alison
alison
citizen of D.C.


Membru din:19/01/2008
 Romania, iasi
698 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/03/2008 :  19:18:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luialison Adauga semn de carte la raspuns Trimite alison un Mesaj Privat  Reply with Quote
eu mai fac un aluat clasic de pandispan pe care il dau la cuptor si cind se umfla ii torn in mijloc o compozitie de umplutura pt. pasca:smintina +faina+oua,zahar ,arome,stafide sau clasica br. de vaci sau cacao+oua+faina +zahar+rom-pt. cea de ciocolata.ies niste prajituri delicioase ce se papa la fel ca si un tort(le coc intr-o oala de teflon inalta si rotunda).

alison,mami de simonhttp://b3.lilypie.com/ouVHp2.png
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard
Ay love to cook

Donator pentru dianaDonator Teodora
Membru din:07/02/2005
 Romania
3767 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 21/03/2008 :  11:17:29 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat  Reply with Quote
eu sunt catolica si la noi nu se face pasca. De fapt, n-am auzit niciodata pe catolici sa obisnuiasca sa faca pasca.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran szivarvany
green eyes`mom

Donator desprecopii.comDonator pentru SaraDonator Parohia GlodeanuDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator Maria RubiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  3 sateDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:21/10/2004
 Christmas Island
23966 Mesaje
94 Prieten(i)
Trimis la: - 21/03/2008 :  11:36:55 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite szivarvany un Mesaj Privat  Reply with Quote
Noi tinem ambele "Pasti".
Meniul:
fi`mea vrea supa pe pui, salata beuf si chiftele si neaparat cremes
restu` vor miel: ciorba, friptura, drob, tort Krem a la Krem
eu voi presta praji cu foaia sparta


________________________________________

Daria &
GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

mhldvrc
mamica rokerita


Membru din:13/03/2008
 Romania, BUCURESTI
1972 Mesaje
28 Prieten(i)
Trimis la: - 21/03/2008 :  21:25:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimhldvrc Adauga semn de carte la raspuns Trimite mhldvrc un Mesaj Privat  Reply with Quote
Mie imi place mult si drobul de miel.

Organe de miel(ficat, rinichi, splina, inima, plamani)
Ceapa verde 1-2 legaturi
Usturoi verde 1-2 legaturi
Verdeata,marar bineinteles
Oua 4-5 buc.
Condimente miel, sare si piper dupa gust
Prapur, sau o foaie de placinta facuta in casa(apa, sare si faina)

Se fierb organele de miel, se toaca(eu le toc cu satarul), se adauga ceapa, usturoiul si verdeata(taiate fin), ouale si se condimenteaza. Se amesteca totul bine, apoi se unge bine o forma(eu il pun in cele de cozonac). Se pune pune prapurul(arata ca o dantela) sau foaia in forma si se toarna compozitia apasand bine ca sa nu aiba goluri de aier. Il coaceti in cuptor pinase face auriu si se desprinde de marginea tavii.

E delicios. Se poate face si cu vitel.

Mihaela, mamica Tatianei si a lui Mihai.


Editat de - mhldvrc on 21/03/2008 21:30:55
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
anky
anky
Mind, body & soul

Donator desprecopii.com
Membru din:13/07/2004
 Netherlands, somewhere anywhere
3679 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 22/03/2008 :  17:22:51 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Si noi tinem de doua ori,intotdeauna am tinut si la Cluj.

De la mine o reteta de Tort cu lichior de oua

Pentru blat

140 gr ciocolata amaruie
75 gr.unt
6 oua
180 gr. zahar
100 gr.faina
50 gr. amidon
2 lingurite praf de copt
1 lingura cafea solubila

Pentru crema si ornat

10 gr. gelatina
700 ml. frisca
260 ml lichior de oua
3 albusuri
40 gr. zahar
1 plic intaritor de frisca
6 linguri ciocolata rasa
pentru ornat(oua,cuiburi,morcovi,iepurasi) din martipan,zahar sau ciocolata

Ciocolata se topeste cu untul.Cuptorul se incinge la 175 de grade.Se separa ouale.Galbenusurile se bat cu zaharul si se inglobeaza ciocolata.Se bate albusul si se inglobeaza in compozitia de ou.Se toarna inauntru printr-o sita,faina,amidonul,praful de copt si cafeaua solubila si se omogenizeaza.Se toarna blatul intr-o forma imbracata in hirtie si se coace 30-40 minute.
Se inmoaie gelatina.Se bat 400 ml. frisca.Se incalzesc 130 ml. lichior de oua si se dizolva inauntru gelatina.Se amesteca in restul de lichior.Albusul se bate cu zahar si se amesteca in lichior,impreuna cu frisca.Se da la rece 20 de minute.
Blatul se taie pe trei nivele.Deasupra nivelului inferior se aseaza jumatate din cantitatea de crema si cel de-al doilea nivel,la fel si pe nivelul al treilea.Se da la rece 2 ore.
Se bat 300 ml frisca impreuna cu intaritorul de frisca.
Marginea tortului se unge un frisca si se presara ciocolata.Restul de frisca se spriteaza,in forme de raze,dinspre margine spre centru.Se aseaza pe tort elemente decorative.

Pofta buna si Paste Fericit!

Tortul
Felie de tort

Anca,mami de doi nazdravani


Editat de - anky on 23/03/2008 23:08:55
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
danyce
danyce
hongerig konijntje

Donator pentru diana
Membru din:21/03/2004
 Netherlands, Doetinchem
2807 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2008 :  17:16:22 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite danyce un Mesaj Privat  Reply with Quote
Anca, si eu am facut tort cu crema de lichior de oua, insa putin altfel:

Un blat de ciocolata din 7 oua:

7 albusuri batute spuma + esenta de rom + 7 lg de zahar vanilat+7 galbenusuri+ 2 pliculete zahar vanilat, 3 lg de cacao, 7 lg de faina (ingredientele incorporate in ordinea asta; dupa ce am pus galbenusurile am pus si un plic de praf de copt dizolvat in suc de lamaie). L-am copt cam jumate de ora.

Am insiropat blatul cu Whiskey Cream Liquour, apoi am pus capsuni in jeleu (1kg de capsuni proaspete cu 3 lg de zahar le-am pus pe foc pana s-a format niste sirop si am adaugat 4 foi de gelatina. Amestecul asta l-am pus peste blat.

Crema din lichior de oua:
500 g de mascarpone + 500 ml frisca batuta bine si cam 300ml lichior de oua + 6 foi de gelatina dizolvate in suc de lamaine proaspat stoarsa. Zahar pudra am adaugat cam 200g.

Am turnat crema peste jeleu de capsuni si am lasat la rece 2 ore. Am pus un strat subtire de frisca peste si am facut un grilaj din lichior de oua si sirop de capsuni.

Abia astept sa vad ce a iesit


Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


Povestea Almei
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mephala30
membru veteran mephala30
Take it!


Membru din:24/08/2004
 Romania
11006 Mesaje
24 Prieten(i)
Trimis la: - 23/03/2008 :  23:23:56 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite mephala30 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Anky, Danyce, multumim de retete, le-am salvat si musai sa-l fac.

Clipe de viata, 2007:

Cercul vietii
Hug me

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
cylyche
cylyche
membru incepator


Membru din:06/11/2007
 Romania, oradea
216 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 25/03/2008 :  13:23:28 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luicylyche Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
traditional la unguri in dimineata de paste se manaca sunca fiarta cu ou fierte (nevobsite),cacao cu lapte si cozonac.Ouale vobsite le dam la baietii care vin cu stropitul.Vin la fete si le "stropesc" cu spray ,parfum iar ele ofera oul vobsit.
eu oule le vobsesc cu coaja de ceapa ,de preferat de la ceapa rosie.
Spal oule le pun la fiert cu coaja de ceapa si un pic de otet.Cand au obtinut culoarea dorita le trecut le usuc cu un servetel si le dau cu o bucata de slanina ,ca sa luceasca.


cylyche lui Eduard (16.08.2007)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
principe
principe
membru de baza


Membru din:24/04/2007
 Venezuela,
4010 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 26/03/2008 :  03:19:41 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite principe un Mesaj Privat  Reply with Quote
de pastele catolic in venezuela se mananca peste si tot ce se poate prepara din peste.

de pastele crestin ortodox,eu prepar:

icre(tarama)pe care le manacam cu oua rosii
drob de miel

salata "buf" cu srimpi inloc de pui

friptura de miel la cuptor cu cartofi noi si salata de castraveti si marar,si pepene rosu murat.

aspic de curcan..p care anul acesta am sa-l bag in coaja de ou..am vazut eu pe aici la fetele gospodine.

o supa cu galuste ..ptru a doua zi

rulada de piept de pui spanac ouale rosii care sau spart si ardei rosu copt sau acru.

pasca si inghetata


ouale rosii le personalizam ..ptru invitati.
ascundem oua de ciocolata si oua rosii prin gradina,cumparam o pereche de iepurasi albi ..ei sunt cei care aduc ouale de ciocolata si le ascund, ca dragalasii copilasi sa le caute

decoram casa cu multe flori si aranjamaente cu iepurasi.

deja mor de nerabdare ..sebastian este mai marisor si o sa inteleaga ca ceva se petrece.





Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Editat de - principe on 26/03/2008 03:26:24
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com