Celulele stem

Celulele stem | Autor: oanamstefan

Link direct la acest mesaj

Celulele stem se pot recolta si in Romania. Am auzit chiar ca si in maternitatea din Bacau unde ar trebui sa nasc si eu au fost prelevate celule stem si asta pentru mine e o veste grozava. Are cineva cunostinta de asa ceva? Cat costa? Ce trebuie facut?
+8 saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oliv spune:

Trebuie sa iei legatura cu cele doua firme din romania care recolteaza (eu doar doua am gasit pe net, una la Cluj alta la Bucuresti, nu stiu daca sunt mai multe), sa citesti contractele lor, sa alegi una din ele, semnezi contractul, il trimiti, ti se va trimite o trusa de recoltare pe care o prezinti medicului. In principiu trebuie discutat si cu medicul, daca a mai prelevat celule, cu ce firma a lucrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furnik spune:

Salutare!

Eu am nascut in Bucuresti, un baietel superb , si mi-am facut prelevare de celule stem, info am obtinut de pe biogenis.ro. Stiu sigur ca se fac prelevari si in provincie pt ca sora mea a nascut la Tecuci- si a lucrat tot cu firma asta pt ca i-am recomandat-o eu. Noi am fost multumite dar cel mai bine suni si vb si tu cu ei sa te convingi.
A! vezi ca sunt trei firme autorizate- biogenis, cryosave si cordblood.
Aseara la emisiunea lui Teo de pe Prima unde era invitata Andreea Marin, am vazut ca si ea alesese alta firma decat Cordblood, cert e ca nici ei nu i-au inspirat incredere astia din Cluj, pacat ca nu a spus pe care i-a ales...

Iti doresc sa faci alegerea cea mai buna si sa nu ai nevoie de celule astea niciodata!
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

eu am primit ieri rezultatul recoltarii...pot folosi proba pana la 116kg...am ales corbloodcenter - nu mi s-au parut neseriosi; mi-au dat factura pe firma sa decontez cheltuielile...in total platesc 32mil si in jur de 1 mil/an pt stocare proba la banca. Este imp insa medicul care recolteaza - dak nu se pricepe recolteaza proba ce poate fi fol f. putin timp (20-30 kg persoana receptoare - asta inseamna maxim pana la 9 ani). Sa ne fereasca Dumnezeu de o asemenea incercare!

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furnik spune:

grati.ela ce copii frumosi ai!

ma bucur ca totul a fost bine la recoltare.
Cat despre facturi, cred ca toate firmele de prelevare pot face asta pt ca e vb de un serviciu pe care poti sa-l inregistrezi in contabilitate ca un beneficiu adus angajatului, asta a facut si sora mea, e bine de stiut ca se poate deconta pe cheltuieli ca poate multe mamici nu stiau. Bine ca ai adus problema in discutie.

Felicitari pt frumosii tai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

de ce nu ar inspira incredere cei din Cluj? eu am recoltat cu ei si au fost f seriosi.

http://lilypie.com > < img src= http://b2.lilypie.com/UAgKp3.png alt= Lilypie 2nd Birthday Ticker border= 0 /> < /a> my baby[\url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamstefan spune:

Salutare tuturor,
Sunt foarte incantata ca doctorul la care merg eu mi-a comfirmat ca poate preleva celule stem si ca a mai facut acest lucru. Se pare ca lucreaza deja cu o firma care ii furnizeaza truse. Nu stiu inca daca voi merge pe mana doctorului meu. Sunt in cautari si informatiile de la voi mi-au fost f. utile. Mai am timp am sunt abia in 16 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Daca ar avea toata lumea posibilitatea sa recolteze celulele stem ar fi foarte bine pt ca este o sansa unica in viata.Eu am ales pt recoltare pe cei de la corbloodcenter.

Tecky 32 sapt
AMR 8 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Eu mi-am cam prins urechile in site-urile astora, coordbloodcenter si biogenis. Trebuie sa aleg, dar cum? La prima vedere sunt cam la fel (mie imi inspira un pic mai multa incredere cord blood...nu stiu de ce, poate e mai frumos site-ul).

Dar...exista o diferenta si as vrea sa va intreb daca a sesizat-o cineva sau sunt eu intr-o ureche. Daca e vreun specialist pe aici, sa ne explice.

Asadar, cele doua firme au ceva esential diferit. Procesarea sangelul placentar. Respectiv, Biogenis scrie asa pe site:
"Ce īnseamna prelucrarea sāngelui īn laborator?

Prelucrarea īn laborator include īndepartarea hematiilor din sāngele din cordon al copilului, facandu-l astfel util si altor membri ai familiei copilului."

Cord Blood Center zice:
" In momentul de fata exista mai multe procedee de conservarea a sangelui placentar. Respectiv conservarea intregii sangelui integral sau prin separarea liniilor celulare. Prin tehnicile de separare a liniilor celulare se reduce volumul materialului biologic si costul depozitarii, dar prin aceste tehnici se pierd si celule stem sau progenitori care ar putea constitui baza unor tratamente de viitor. De aceea, noi optam pentru conservarea sangelui integral."

Deci??? Eu ce inteleg de aici? Ca Biogenis alege drumul mai ieftin (ca asa zice Cord Blood ca se reduce costul depozitarii dar si volumul materialului biologic) sau ce descrie Biogenis mai sus nu este acelasi lucru cu "separarea liniilor celulare" despre care vb Cord BLood?

Daca stiti ceva despre diferenta aceasta, va rog sa spuneti. Eu sunt tentata, ca o ignoranta ce sunt in acest domeniu, sa pastrez absolut tot din acel sange si, DF daca va fi nevoie de el, sa las specialistii sa il prelucreze atunci, sa nu indepartez sau sa nu separ nimic inainte.

Ah si mai e ceva, Biogenis nu zice nicaieri cat de compatibil e sangele prelevat cu ceilalti frati/membrii ai familiei...Cord Blood zice ca la fratii buni procentul de compatibilitate este cam de 25%. Din ce citesc la Biogenis ei cam lasa de inteles ca acest sange poate fi de folos intregii familii (un pic cam exagerat???). Nu de alta, dar am o fetita de aproape 3 ani de la care nu am sange pastrat si mi-ar fi de folos sa stiu daca, la o adica DF, ar putea folosi sangele placentar de la surioara ei ce se naste in curand.
Va multumesc

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamstefan spune:

Va salut dragele mele,
Cand am initiat acest subiect m-am gandit ca va fi destul de simplu de clarificat, dar m-am inselat. D-an doctor la care merg, dupa cum v-am mai spus, m-a linistit spanandu-mi ca are experienta si imi va face legatura cu cei cu care a lucrat, dar am auzit ca au fost probleme, cantitate de sange insuficienta sau prelucrare deficitara. Va repet nu stiu inca la ce ar trebui sa ma astept sau ce ar trebui sa cer. Din cate vad eu sunt doar doua laboratoare care se ocupa de acest lucru. Si mai e ceva, de ce diferenta de pret e asa de mare intre BLOD CENTER si BIOGENIS, ofera servicii diferite?
Luminati-ma!
+20 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Eu am nascut in noiembrie,la Cluj,si am facut contract cu cei de la Blood Center.Parerea mea e ca firmele,oricare ar fi ele sunt serioase.Problema e ca in Romania nu exista persoane specializate pentru recoltare...Mie mi-a recoltat putin sange,si ajunge doar pentru 15 kg...Doamne ajuta sa nu fie nevoie niciodata nevoie de el...Ei au zis ca in prezent se studiaza tot felul de metode pentru inmultirea ceulelor.
Ceea ce mi-a placut la ei,a fost ca mi-au trimis niste contracte aditionale,in care imi spunea ca am de platit mai putin,deoarece cantitatea de sange nu ajunge numai pentru 15 kg.Asa ca am platit 12 milioane in loc de 30 si ceva...
Deci firmele sunt serioase,noi nu avem personalul calificat pentru recoltare...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
Asa s-a nascut Bea



Mergi la inceput