Cuptor electric - ce marca, ce functii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Acum sa vorbim de autocuratare:
Cea mai simpla o regasim la Gorenje,in tava adanca se pune apa,se lasa 30 minute,peretii se aburesc ,se inmoaie si se sterg cu laveta.
Autocuratarea catalitica:placi atasate,care disipa stropii si mizeria,o arde si in timpul gatitului,sau daca e prea multa,se poate porni suplimentar.Dezavantaj:peretii nu sunt acoperiti in totalitate,raman cam 2 cm pe lateral,exact in fata unde se vede.
Autocuratarea pirolitica:ardere la 500 grade,curatare in totalitate,se curata si tavile.Eficienta deosebita,pret pe masura.
(cel mai ieftin este 2000 ron de la Wirlpool)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Functii:
Timer...cautati modelul care se si opreste nu doar suna si avertizeaza ca a trecut timpul fixat.
Ventilare.......ce bine e cand avem casa plina si facem repede 2 tavi de pizza.....plus ca invarteste aerul fierbinte si rumeneste uniform...
Rotisor.....iese super puiul dar in cele 100 minute cat am asteptat ma duceam si-l cumparam din comert........plus ca mi se lungisera urechile asteptand si am inchis usa sa se faca mai repede si s-a manjit cuptorul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Parerea mea,ca utilizator dar si vanzator de electrocasnice incorporabile:inoxul antipata merita efortul financiar,programele memorate(ex.10 la Ariston)nu merita ca pana la urma gusturile difera,aceiasi prajitura mi-a iesit si mie cu un cuptor de top,si soacrei mele careia i-am cumparat ceva cu adevarat ieftin(LDK,619 RON cuptorul).Va stiti casa,cat gatiti si ce asteptari aveti.
Scuze ca am structurat raspunsul in mai multe mesaje,insa voiam sa ma refer la fiecare lucru in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisbar spune:

ni-na, chiar am vazut un cuptor ariston care era facut dintr-un material usor de intretinut. era la 15 milioane. problema mea era ca la functii era mai slab decat un bosch la aceiasi bani (dar care era din inox ce se pata repede). l-am intrebat pe nenea din media galaxy daca nu are un ariston din acelasi material dar cu aceleasi functii ca si bosch-ul si mi-a zis ca nu le pot avea pe toate

acum, asta era dilema mea: ce sa fac? sa iau bosch-ul mai performant sau ariston-ul un pic mai slabut dar calitatea materialului mai buna?
diferenta dintre ele era ca bosch=ul avea nu stiu ce curatare si aristonul nu.

cine are deja acasa cuptor cu curatare pirolitica si mai era una (dar nu-mi amintesc cum se numea), chiar se merita sa insist si sa-mi iau unul cu functia asta? ca pana la urma, cred ca as fi dispusa sa fac compromisul asta si sa iau bosch-ul. vorbim aici de persoane care nu au timp sa stea permanent cu carpa in cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisbar spune:

scuze, dupa ce am scris mesajul am vazut celelalte mesaje ale tale.

mersi frumos de informatii.

si totusi, ce cuptor sa-mi iau? 2000 RON parca n-as da pe un cuptor.

o merita el, dar mai am si altele de cumparat. si vorba ta, si unul mai ieftin poate coace la fel de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Curatarea catalitica e cea mai populara, a explicat ni-na mai sus si ii multumim.
Inca o intrebare pentru ni-na ca daca tot e in domeniu... Am rasfoit toate magazinele online (nu toate, doar Domo si Media Galaxy)> NU am vazut nici macar una bucata cuptor incastrabil din alt material decat inox. Chiar nu exista?
Iar la plite am vazut ceva de sticla, ma refer la plitele pe gaz ca cele electrice stiu ca sunt vitriceramice si arata suuper dar nu-mi permit atata consum de curent.
Deci nici plite nu exista din tabla emailata ca aragazele clasice?
Despre plitele pe gaz din sticla, ce parere ai? Cum e sticla aia? rezista la temperaturi, se zgarie la curatat?
Eu una urasc inoxul in bucatarie, nici chiuveta nu-mi mai iau de inox oricat de antipata ar fi ea, nu numai din cauza patarii dar nu-mi place aspectul metalic rece...

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

quote:
Originally posted by ni-na

Va temeti de inox?cautati pe net de la Ariston gama Avena daca va place stilul traditional(plita PH640MST AV.si cuptorul FT850.1 AV)sau pe sticla (TD 641 S ICE si cuptor FD 61.1 ICE)dace va place o bucatarie eleganta...am dat un exemplu ca si culoare,au mai multe.
De la Bosch ati vazut spre exemplu plita PHG206HEU?Este pe cuart(sticla)negru.
Si cei de la Franke au pe sticla si pe alb,negru,gri,avena......



http://www.ariston.com.ro/product--FT%20850.1%20AV--1019.html
Asta? Si unde gasim asa ceva?
wow, si asta e super:http://www.ariston.com.ro/product--TQ%20740%20ES%20GR--1063.html, si asta: http://www.ariston.com.ro/product--TD%20640%20ES--1065.html, dar ce preturi!!
Cuptorul mi se pare cam scump dar acceptabil in schimb plitele exagerat de scumpe.
Aaa, uitati ce am mai gasit, ca sa nu mi se mai para scumpe primele.
http://www.ariston.com.ro/product--FT%20850%20P.1%20AN--1018.html
M-am lamurit, se gaseste tot ce vrei, bani sa ai.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Magazine online care vand cuptoare, sunt muuulte. Cautati aici si la fiecare produs iti afiseaza si pretul in diverse magazine online, daca dai clic. http://www.price.ro/cauta_cuptor+electric_1561.htm
Si site-ul Ariston are preturi mult mai mari decat in alte parti, avantajul ar fi ca se gasesc toate modelele.
Ni-na, multumim de informatii si sfaturi. Am gasit o plita super, in linkurile de la tine: http://www.electrofun.ro/index.php?page=product&id=10992 Imi place mult ca are 5 focuri, unul pt wok; o fi buna de ceva?

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Cuptor pe sticla,superb ca si aspect este in oferta 440euro.Atentie,nu are autocuratare deloc..In gama ICE de la Ariston gasim si hota,si masina de spalat vase.........Se curata pe exterior cu solutie de geamuri si sclipeste.Plita costa inca 430 euro(enorm,dupa umila mea parere),mai adaugam o hota incorporabila AHS2 FM la 220 euro(sau vreti pretul la una pe sticla(HBD9 F LA 390 euro)si ajungem la aproape 5000 ron.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

E bun wok-ul,eu in 20 minute mi-am injumatatit varza pe care o pusesem la fiert..........de fapt n-am folosit nici un pic,jumatate era neagra iar cealalta mirosea a afumat....

Cuptorul bosch n-are in plus fata de ariston decat dezghetarea.Timerul ,grillul,ventilarea ,care sunt functii de baza le regasim la ambele firme.
Ar mai fi un motiv pentru care se recomanda unul din branduri......legat de stimularea vanzatorilor,voi sunteti fete destepte si ati inteles

Mergi la inceput