cura de slabire in post

cura de slabire in post | Autor: xerxe2005

Link direct la acest mesaj

A inceput de azi postul Pastelui pe care vreau sa il tin.
Dar trebuie sa il transform in cura de slabit, pentru ca am mult prea multe kg ramase dupa nastere.
Stiti cumva vreo cura de slabire care sa contina doar alimente de post?
Fructe si legume crude stiu, dar banuiesc ca trebuie si ceva alimente gatite. Stiti care din alimentele gatite de post au mai multe calorii si deci trebuie sa ma feresc de ele?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Xerxe,iti spun din proprie experienta ca postul cu slabitul nu se pupa de nici o culoare!Eu in postul pastelui,desi am mancat destul peste,ca atunci se mananca,m-am ingrasat 2,5 kg
Ar trebuii sa mananci numai mancaruri de legume,fara paine evident,salate,fructe la greu,dar nu stiu cat o sa reusesti!
Oricum,mult succes!

"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Eu am 2 feed back uri de la medici : unul zice ca postul nu e pt slabit altul ca se poate slabi bine merci si tinand post

Daca vrei iti pot trimite un regim dar pe email (e .jpg si nu stiu cum sa l atasez aici)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si eu sunt de acord cu Valentina. Cand am incercat sa tin post m-am ingrasat, asa ca acum am sa incerc sa tin numai miercuri si vineri. Poti manca ciuperci la gratar, legume proaspete sau fierte, orez brun si paste integrale dar fara niciun fel de grasime, doar fierte si eventual cu sos de rosii (fara zahar). Fructe cat mai multe (mie una imi fac foame, asa ca e mai greu). Trebuie sa te feresti de cartofi, orez alb, paste fainoase, pate vegetal, produse de soia, si in general tot ce e de post gen salamuri, cascaval, cremvusti sau mai stiu eu ce, contin amidon si zahar la greu!Si altceva chiar nu stiu ce ai putea manca, daca nu mananci carne, oua, lapte. Din pacate, ar cam trebui sa alegi, ori tii post, ori cura de slabire .

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Mincarea de post nu poate fi extrem de variata si atunci creierul dicteaza sa maninci mult ,daca bine nu se poate.Fasole ,mazare,linte,orez,cartofi toate au multe calorii.Dulciurile sint cu nuci,alune ,care au si mai multe calorii.
De soia nu stiam ca este cu multe calorii,dar asa o fi!
In 6 saptamini te saturi de salate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Xerxe,

cu o alimentatie "rationala" (adica nu bazata pe paine, cartofi prajiti si fasole) se poate slabi in Post. Eu, in general, tind sa mananc ceva mai mult in prima saptamana de Post (probabil ca sa compenzez lipsa proteinelor animale), dar apoi mananc normal si mai intotdeauna slabesc in post.

Depinde foarte mult de ce si evident, de cat mananci.

Post usor si cu folos!

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgia2 spune:

Xerxe, si eu aveam cam acelasi gind cu tine asa ca o sa-ti tin companie. Poate ne mai inspiram una de la alta. E destul de greu sa slabesti cu o cura de carbohidrati (fructe, paste/orez fie ele si integrale, leguminoase si verdeturi) si mai ales e greu sa nu pierzi masa musculara daca aportul de proteine o sa fie mai redus. Eu mi-am luat Protein powder ca sa imi fac shake-uri cu apa/lapte/lapte de soia si fructe. Asta pentru dimineata. In rest, ciupercile si spanacul sa traiasca (ca satea imi plac). Mai vedem peste o saptamina ce se intimpla. Eu pornesc de la 56 de kilograme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe2005 spune:

Georgia, eu pornesc de la colosala greutate de 83 kg, deci sunt cumva mai presata decat tine de nevoia de a slabi.
Nu vreau sa slabesc extraordinar de mult si foarte repede. Imi e suficient cate putin si sigur.
Inteleg ca trebuie sa ma feresc de paine si prajituri gatite de post, care pot fi delicioase.
Norocul meu e ca imi plac fructele, rosiile, ceapa,legumele in general, supele si ciorbele, numai ca trebuie sa am grija sa le cumpar sau sa le pregatesc, ca sa nu fiu tentata sa aleg din comoditate paine, biscuiti, prajituri, cum spuneam.
Mult succes si tie si celor care si-au propus sa slabeasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgia2 spune:

ieri am mincat fructe si orez brun cu spanac si ciuperci (amestecat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda raluca spune:

dragi fete,
se poate slabi foarte frumos in post.
Cineva spunea ca mancarea de post nu este variata: poate fi daca folosesti condimente, care dau gusturi diverse si unui orez simplu, de exemplu. Incercati cu coriandru, ghimbir, anason, chimen,mustar(seminte), scortisoara, pe langa "clasicele" marar, cimbru, busuioc, piper. Condimentele au si marea calitate de a ajuta digestia, de a combate flatulenta etc.
Apoi, am mai scris o dieta de slabit la un alt topic, http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115962 pentru vegetarieni (deci care merge foarte bine si in post). Cred ca foarte importante sunt anumite principii de mancat sanatos. Puteti incerca, poate este buna si pentru voi. Mie mi-a placut mult.

Va pup si va doresc succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Xerxe, eu am experienta cu posturile si pot sa-ti spun ca e mai greu. Te poti mentine in post, dar sa slabesti... parerea mea e ca nu prea se poate. 7 saptamani doar de salate si orez fiert cu toate condimentele lumii dar tot ajungi sa pici jos pe strada. Am incercat sa combin postul cu alimentatia Montignac si nu a mers...
Parerea mea e sa reduci drastic dulciurile, mananca atunci cand iti e pofta rau, 2-3 patratele de ciocolata amaruie cu peste 70% cacao. In rest fructe, in loc de dulciuri. Taie de pe lista prajelile si margarina. Gateste sanatos, cu mai putine grasimi si mananca mai putina paine. Nu mai manca dupa 19 seara sau mai sigur dupa 18(daca poti). Bafta.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput