Spaga in spitale

Spaga in spitale | Autor: kristinika

Link direct la acest mesaj

Am fost internata in primele luni de sarcina in maternitatea din orasul unde locuiesc si am ramas tare uimita cu toate ca si eu lucrez in domeniul sanitar ,de tratarea personalului medical fata de pacient.Am fost internata pt.ca am avut sarcina toxica si ma deshidratasem detot deoarece nu puteam sa mananc si sa beau lichide.Ca sa imi pot revenii trebuia sa ma alimentez prin perfuzii singura solutie nu o aveam.Stand in spital aveam nevoie de calmante ca sa ma pot macar odihnii in timpul noptii si am apelat la o asistenta care era de servici in acea noapte.Am iesit din salon si m-am dus in cabinet rugand-o daca are sau daca poate sa-mi faca ceva sa ma calmez.Aceasta mi-a recomandat sa ma duc in salon sa incerc sa dorm ca imi trece(problema mea era ca de aceea nu puteam sa dorm pt ca vomam non stop)si nu are ce sa-mi faca.M-am reintors in salon ,dar raul pe care il aveam nu m-a lasat sa ma odihnesc si m-am dus din nou in cabinet peste ea rugand-o din nou si adaugandu-i 10ron in buzunar sa imi faca ceva.Dupa ce am atins-o cu banii nu stiu cum s-a facut ca dintr-o data a avut calmante si injectabile si pastile si chiar era foarte draguta.Vreau sa va spun ca acesta nu este singurul caz prin care trec.Acum sunt in luna a opta si m-am pregatit pt. ce ma asteapta.2mil.anestezia,5mil. operatia de cezariana si 20 de pachetele de cafea si ciocolati pt. asistente+dupa operatie pachete si bani sa aiba grija de bb.Un alt caz l-am avut tot in spital cand am avut pe tata internat in reanimare unde cheltuiam 1 mil.si ceva cu infirmierele care trebuia sa le dau ca sa ma ajute sa-l intorc pe tata de pe-o parte pe alta sa nu faca escare deoarece era in coma si cu bunica acelaci lucru cand a facut accedent vascular.Din pacate i-am pierdut de tot nu din cauza asta ,dar nu s-a mai putut face nimic cu nici unu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

scapi ieftin , in Bucuresti le jignesti cu cafea...nu mai zic cat costa cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Eu pt cezariana am dat 350 de euro, la anestezist 3,5 milioane, si nu mai stiu cate hartii de 100 de mii impartite la fiecare asistenta,timp de 7 zile... A, si am uitat sa adaug si 5 milioane la dr neonatolog, pe care dupa ce i-am dat banii nici ca am mai vazut-o la fata, probabil nu am "platit-o" bine... Tin sa mentionez ca nu am nascut intr-un spital particular, ci intr-o maternitate "de cartier". Cred ca in cele particulare e muuult mai scump, de parca nu s-ar face la fel toate nasterile sau operatile de cezaariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Cllaudia, wow, 5 mil la neonatalog? F mult. Eu i-am dat 500 de mii si m-a si onorat cu niste vorbe. Cezariana, cam la fel m-a dus si pe mine, dupa parerea mea doctorul si-a meritat banii, restul nu. Era pe tura lor, nu venisera special pentru mine, asta le e meseria.
Eu am avut "placerea" sa experimentez si spitalul Giurgiu si pot sa fac o comparatie intre un spital de provincie si unul din capitala. Credeti-ma situatia e mult mai nasoala in provincie, asistentele sunt acre rau si parca stau cu buzunarele cascate la tine. In Bucuresti chiar daca le dadeam nu lasau impresia ca asta asteapta (bineinteles ca au fost si vreo 2 exceptii), iar cand am cerut calmant mi l-au adus fara comentarii, si, culmea, cu zambetul pe buze

Inimioara mea
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Icredibil fetelor ce se intampla in romania , nu stiu ce as fii facut daca nasteam acolo , am nascut prin cezariana in Olanda dupa chinuri groaznice caci aici din pacate sunt alte probleme precum ca nu iti face cezariana la cerere ci dupa un chin indelungat .
Personalul in schimb e super o.k. si profesional .
Totusi in Ro. daca dai un ban sti ce te asteapta sti ce sa ceri aici nu , e un cutit cu doua taisuri asa ca ... nu stiu zau .
Oare se va opri vreodata acest sistem de plata ??? Va intreb serios ? se va opri vreodata ? mie teama pt./ familia ramasa in ro. care nu prea au bani , ei ce or sa faca , o sa le dau eu ? pana cand ?
Nici eu aici nu ma scald in bani dar stiu ca am totul asigurat in orice caz si problema , nu stiu cum se poate trai fara aceasta certitudine .
Va doresc sanatate si bb. sanatosi !

Alina 23 si Mandy Stephanie 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

Eu sunt la inceputul sarcinii, 10 s, dar deja m-am lovit de sitemul sanitar, nu am avut unde sa fac analizele care trebuiau sa fie gratuite, cred ca trebuia sa mai umblu vreo 2 saptamani sa aflu unde s-ar putea face, asa ca am ajuns la cabinete particulare. Acolo mi-am facut analizele, in ziua si la ora la care am fost programata, totul merge ca pe roate acolo.
Ma intreb daca stie cineva cam costa o nastere la un spital particular, n-o fi cumva tot cam cat dai si la spitalele de la stat?! Sau direfenta de pret o fi atat cat sa merite sa mergi la particular, unde stii exact cat te costa si ce servicii primesti?!
Daca stie cineva mai multe despre costurile unei nasteri la un spital privat, va rog sa imparasiti cu noi.

Sa fiti sanatoase mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishuc spune:

quote:
Originally posted by CD27

Eu sunt la inceputul sarcinii, 10 s, dar deja m-am lovit de sitemul sanitar, nu am avut unde sa fac analizele care trebuiau sa fie gratuite, cred ca trebuia sa mai umblu vreo 2 saptamani sa aflu unde s-ar putea face, asa ca am ajuns la cabinete particulare. Acolo mi-am facut analizele, in ziua si la ora la care am fost programata, totul merge ca pe roate acolo.
Ma intreb daca stie cineva cam costa o nastere la un spital particular, n-o fi cumva tot cam cat dai si la spitalele de la stat?! Sau direfenta de pret o fi atat cat sa merite sa mergi la particular, unde stii exact cat te costa si ce servicii primesti?!
Daca stie cineva mai multe despre costurile unei nasteri la un spital privat, va rog sa imparasiti cu noi.

Sa fiti sanatoase mamici

salutare

o nastere la un spital particular este f. mult fata de cat te duc spagile la un spital de stat.

in rezervele de la Elias (MedLife) este 1500EUR iar la euroclinic este 2000EUR nasterea normala si cam 2400EUR cezariana.

si eu vroiam sa nasca la un spital privat dar nu din cauza spagilor date la stat ci datorita faptului ca acolo parca iti e mai protejata intimitatea. pana la urma m-am razgandit (din cauza banilor).

va pup

mishuc 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Din pacate fara bani nu ai siguranta ca vei fi ingrijita cum trebuie si ce e mai important nu esti sigura ca copilul va beneficia de atentia cuvenita. Este foarte trist.
Mi s-ar parea mult mai ok sa fie niste tarife clare pentru toate astea si de acolo sa primeasca medicii si asistentele partea lor. Ca salariile sunt intr-adevar mizerabile. Dar asta nu e vina noastra.
Tot sistemul e de toata jena. Ar tb schimbat din radacini, dar cand il vad pe caricatura de ministru care zice ca de fapt totul e minunat... mi se face rau.

Asa ca sa speram ca urmatoarea guvernare va face ceva, desi ma indoiesc. Pana atunci platim asta e. Chiar daca si eu prefer sistemul privat cu toate spagile "generoase" ies mai bine (dpdv financiar) daca nasc la spitalul de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

La primul bebe am vrut sa nasc la o clinica particulara din provincie, dar se pare ca socoteala de acasa....bebe a fost prematur si dnul dr care mi-a urmarit sarcina pana la 7 luni mi-a pus dosarul in brate, a dat un telefon si m-a trimis la stat, ca el nu avea aparatura necesara pt a salva un prematur!!!La clinica privata pretul era de 1500 ron nasterea normala si 2000 ron cezariana (in 2006). Am nascut la stat cu cezariana cu 500 ron la dr 200 ron neonatoloaga (nu am fost ff incantata de ea) si 5 ron pe ici pe colo, mai ales la infirmierele de la terapie intensiva!

8+ si mamica de Dragos (26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Pe mine ma doare capu'. Cred ca am sa nasc acasa cu bunica!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

La spitalul judetean Ilfov (fost Titan), la nastere prin cezariana, aveti idee cam cat se da la medici si asistente? dar dupa nastere?

Multumesc

Lumi 28+ Elena Cristiana

Mergi la inceput