Mamici de Martie-Aprilie 2008!! (111)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Ariel, cred ca vrei sa sau sa ... Ha ha ha!! N-are cum sa fie asa, ai calculat gresit!!

Am luat acum un calendar si am inceput sa numar...si iese clar 28 februarie! 24 mai e ultimul CM!

Dar, lasa, ca nu trebuie sa-mi confirme nimeni, ca eu stiu mai bine

Ioana 40+ si David

poze




Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Ioana,pe aici nu se poarta cezariana la cerere,ci numai din motive medicale,cat despre nasterea indusa..are loc pe la 41 saptamani + 3,4 zile..daca nu se intampla nimic pana in 40 sapt,te programeaza la spital cand ai termenul,te monitorizeaza si daca e ok,te cheama cam din doua in doua zile..pana cand ajungi la aproape 42 sapt.
Mie mi-au zis,de ex,sa ma prezint la spital in urmatoarele cazuri : pierderi de sange, de lichid amniotic, daca am senzatia ca bb nu mai misca cum trebuie si daca am contractii din 5 in 5 minute cale de vreo 2 ore..Daca nimic din toate astea nu se petrece,ma duc frumusel pe 14 martie la control si urmez procedura.Dar sper sa se declanseze natural,ca e mai bine.

Raluca

in asteptarea micutei Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Ioana dupa calendarul DC, DNP-ul tau ar fi 28 februarie, adica maine!

Mie doctorul mi-a spus ca DNP dupa UM este mai mult teoretic, pentru ca depinde de ritmul in care se dezvolta copilul. La tine de exemplu zici ca e cu 4-5 zile mai mare, deci ar fi trebuit sa fie 23-24 februarie.
Saptamana viitoare ar fi S 41, deci e inca OK pentru nastere. Chiar si S 42 mai merge... Asa ca stai linistita!

Vrajelile doctoritei mi se par si mie cam ciudate, mai ales aia cu No-Spa-ul. Asta inseamna ca eu daca mai iau NoSpa pentru contractiile BH, se inmoaie colul????



Kya 33+ cu Sanziana
Pana la AMR 7

A inceput o mare dragoste

-------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Si nu te stresa cu drumul,travaliul dureaza ceva vreme,ai timp sa ajungi

Raluca

in asteptarea micutei Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Raluca, nici eu nu sunt de acord cu cezariana la cerere...de-asta mi-am dorit si inca imi doresc sa nasc normal. Totusi, nu mi se pare normal sa fac atata drum aiurea. A fost alta intelegere de la inceput, ca ma interneaza cu cateva zile inainte, dar nu se poate, ca e aglomerata maternitatea...

Cat despre nasterea indusa... nici nu mai inteleg cum stau lucrurile... Oricum, mie mi se pare muuult prea tarziu sa nasti la 41-42 de saptamani. Mi se pare anormal... nu stiu de ce. Poate ca am citit despre prea multe nenorociri cauzate de asta...

Ioana 40+ si David

poze




Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucasS spune:

Eu iarasi nu am intrat de cateva zile, dar ma simt rau de nu mai pot. Cat nu m-am simtit rau in astea opt luni, ma simt acum cat pt toate.
Nu pot sa respir decat foarte greu, daca ma ridic din pat si merg putin la bucatarie, simt cum obosesc, mi se inmoaie picioarele, mi se ingreuneaza respiratia, ma ia cu transpiratii si imi vine sa cad din picioare...Asa ca mai toata ziua ziua stau numai in pat, unde stau intr-o stare de somnolenta-lesin. Sotul meu face tot in casa, iar eu ma simt groaznic ca nu pot face si eu nimic, si ajung sa ma enervez eu pe mine pt ca ma plang toata ziua ca imi esta rau.... Ca sa nu mai zic cat ma doare spatele, parca imi baga cineva cutie, oasele bazinului, + arsuri si tot tacamul...
Vineri trebuie sa ma duc la control, si sper sa imi programeze si mie doctorita cezariana mai repede si sa nu imi dea iar saptamanile inapoi sa ma duca iar pe la 36 de sapt, ca o iau ra-ra cred. Saptamana asta ar trebui sa am 37-38 sapt, dupa ultimele calcule ale dansei. Sau poate se hotaraste Lucas sa vina singur mai devreme....ramane de vazut, numai pe 29 nu as vrea sa nasc, asta noapte numai asta am visat ca imi venea sa nas pe 29, si eu tot ma tineam ca sa ajung pe 1 martie...uffff...
Bagajelul pt spital este pregatit, iar in poseta stau cu doua biberoane mici de 30 ml, pt ca am aflat ca la renumitul nostru spital trebuie sa hranesti copilul cu lapte din lingurita...ti se aduce o cana de tabla si o lingurita si cu alea trebuie sa ii dai ...sunt niste cretini si niste nemernici, si nici pe tine nu te lasa cu biberonul tau, dar eu fac ceva pe regulile lor si imi iau biberon la mine si cutiuta cu apa si solutie de sterilizat la rece, si ma doare undeva ca nu imi dau ei voie...

37-38+ Lucas


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Da, cand am auzit ca No-spa-ul si Gynipralul inmoaie colul si il fac sa se dilate...mi-a picat fata!! Ca doar pana acum mi-a zis sa iau ca se scurtase colul. Uffff, am inceput sa ma indoiesc si de faptul ca e lung si inchis colul meu... Poate nu avea ea chef sa ma ajute sa nasc eu azi sau saptamana asta!!

Ce vrajeala, nu a auzit de DC?! O fi zis ca sunt de la tara si merge cu mine.

Ce ciudat! Eu oricum n-am luat niciun medicament din ce mi-a dat ea, ca nu am considerat ca e nevoie, atata timp cat m-am simtit excelent.

Ioana 40+ si David

poze




Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Draguta mea,eu am fost suprapurtata 3 saptamani si nimeni nu vroia sa o opereze pe mama.Pana la urma,a dat D-zeu de au indus-o si au constatat ca nu mai aveam deloc lichid,etc,etc,pe vremea aia n-avea nici naiba ecograf sau mai stiu eu ce...Dar uite ca totul a fost ok pana la urma.
Imi dau seama ca asteptarea te omoara si faptul ca dr se tot razgandeste e intr-adevar aiurea..Incearca totusi sa gandesti pozitiv!

Raluca

in asteptarea micutei Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Raluca,nu esti cumva anemica?Poate ar fi bine sa suni azi dr sa vezi ce-ti zice,nu e normal sa te simti asa sfarsita

Raluca

in asteptarea micutei Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Povestea nasterii lui Iannis, fratiorul mult iubit!!!

Miercuri, dimineatza zilei de 13 februarie, ma trezesc devreme...ceasul inca nu a sunat, dar nu mai am stare si ma perpelesc in pat...
Sunt ultimile zile cu burta asta mare si grea, luni sunt programata ptr inducerea nasterii.... sunt in asteptarea emotiilor.
Ma intorc pe partea cealalta si...ups...am simtit un "poc" undeva acolo jos... sa fi lovit bb in ceva ce nu mai lovise pana atunci??? Hm... ma misc sa vad daca jeneaza si constat ca nu simt durere...atunci e bine! In secunda urmatoare simt ceva cald pe chilotel...ma gandesc ca-mi curge ovulul pe care il aveam de seara, dar gandesc ca e ciudat ca imi curge din pozitia culcat si mai gandesc ca ar fi bine sa merg ptr o scurta verificare la baie!
Ma ridic, merg la baie si in momentul in care ma asez pe closet......., un jet de lichid pe care ma simt neputincioasa sa-l retin...deci nu e pipi!!!!!!!!! Ma uit rpd pe pantalon si vad ca este ud, dar nici urma de ovul...ma ridic si merg la sotul meu, care dormea! Il trezesc...oricum peste 5 min ar fi sunat ceasul...ii arat pantalonul de pijama si ii explic, findca pare cazut din pod..."s-a rupt apa bre"..."Bun" zice el....se ridica si intreaba ce facem in cazul asta? Eu...tare pe pozitie ii spun ca mergem sa-l ducem pe Luca si apoi ne intoarcem acasa sa ne pregatim de spital.
Imi trezesc puiutzul care se da jos din pat zambind si vine spre mine sa-l imbrac...cand ma aplec, simt cum stropesc pardoseala si ma gandesc ca tre sa iasa tot ca sa nu ma ud pe drum...hahaha, eu nu vroiam decat sa pot sa merg impreuna cu Luca, sa nu plece fara mami!!! Nu vroiam sa ma despart de el asa, stiam ca n-o sa-l mai vad cateva zile si erram distrusa!
M-am imbracat, am imbracat si copilul si cand sa ma incalt m-am facut leoarca pana la calcaie! E clar...trebuie sa imi pup copilul aici, acum!
Am ramas acasa si am scris la randunici, apoi m-am apucat sa ma fac frumoasa ptr bb 2! Baie, spalat pe cap, coafat....! Ultimile indicatii sotului care se executa fara intrebari! Contractiile au inceput imediat ce mi-a plecat copilul, dar au inceput direct la 3 minute, slabe in intensitate! Aveam sa aflu mai tarziu cum rau cele "semnificative"!
Pregatim toate plicurile si pornim spre maternitate! Pe drum aglomeratie mare iar eu incep sa stramb la contractii...macar sa ajung...gandesc!

Ajungem, ma internez, merg la sala de travaliu unde ma intreaba o dr. anumite detalii si apoi ma asez pe un pat si astept! Mai vb cu sotul la tel pe furis ca nu avem voie cu tel. in sala de travaliu! Si ca un facut, tel suna intr-una! Se face ora 10, vine si sora mea, pe care a chemat-o sotul, saracul...el credea ca nasc intr-o ora! Ce bine ar fi fost!!! Ii explic ca dureaza si ca poate merge pana acasa daca vrea!

La 10 jumate vine vizita si ma consulta...dilatatie 2...mi se face un calciu, mi se monteaza branula ptr ca am tensiunea un pic cam mare si mi se spune sa astept...si astept1

Si incep...la inceput ca niste dureri asemanatoare celor din-aintea menstrei apoi... Ies pe culoar si ma plimb impreuna cu sotul care imi tot ofera umarul, dar eu simt nevoia sa ma tavalesc in timpul contractiilor! El incearca sa glumeasca cu mine, sa ma inveseleasca, dar mie nu-mi mai arde de nimic!

Merg in sala de travaliu si cum durerile la mine sunt aproape fara pauza intreb la ce ar trebui sa ma astept? Mi se raspunde ca va veni un medic sa ma vada si ca mi se va monta epidurala la momentul potrivit!

Am o moasa insensibila si antipatica! Nu vine la mine decat daca o strig...am incercat sa-i dau ecva dar a zis ca daca nasc pana la 19:00, cand iese din tura, discutam atunci!

Pe la 12:00 vine un medic sa ma consulte si mi se spune ca am TOT dilatatie 2?????????????? Adica??? Pai imi zice dansul ca eu nu am "contractii semnificative" Cum or fi alea??? Deci...ma mai plimb pe coridor, mai merg la toaleta si pe la 13:00, ii spun moasei ca imi vine sa fac kk...nu stiam ca avea sa aiba un efect imediat remarca mea, caci imiediat a chemat un medic sa ma consulte si...dialtatie 4...uraaaa!!!...mi se face epidurala Numai ca nu putea sa fie asa de frumos, caci anestezista care urma sa-mi faca mie epidurala nu era in spital...trebuia sa vina! Ma apuca isteria...stiam ce inseamna ptr mmedici sa vina...putea sa dureze ore!!! Intre timp durerile devin insuportabile, incep sa ma vait in ciuda eforturilor mele de a nu o face caci aveam impresia ca eu pot indura orice durere fara sa fac galagie! Ei... durerile alea n-am putut sa le indur in tacere! Imi strigam moasa si imi spunea ca va veni anestezista in curand! Vomit tot veninul simt ca mor...Intr-o contractie care m-a sfartecat pur si simplu, am intrebat cum e posibil sa nu fie anestezist in spital...mi se raspunde ca este anestezist, i se termina tura la 14:30 si daca mi-ar monta mie cateterul ar trebui sa ramana pana as naste Va dati seama??? Nu mai puteam sa stau pe pat, dar nici in picioare, nici in fund...nicicum! imi venea sa imi smulg parul din cap, sa iau moasa care...juca spider-solitaire, la omor!!! La 14:45, apare anestezista, mi se pune cateterul si mi se face epidurala...ooffff...ma aseaza pe pat si ma relaxez, privesc la celelalte fete care faceau fatza situatiei1 Unele au venit au strigat ca nu mai pot si au nascut intr-o ora, dar in ora asta erau mangaiate de moasa lor care nu juca jocuri pe calculator si se plimba printre paturi! Eu imi chemam moasa sa monitorizeze bebele, ca altfel nu venea....scarba!
A doua doza de anestezie mi-a facut-o moasa si efectul a fost mai slab, adica aveam dureri, insa suportabile, dar mi s-a parut aiurea sa mi-o faca moasa...ma rog!
La 16:45 a venit iar anestezista sa-mi faca doza si am simtit efectul imediat! Moasa ma tot intreba daca simt presiune...nu simteam! Nu simteam mai nimic! Mi-am sunat dr. si i-am spus ca nu nasc pana nu vine! Mi-a spus sa o anuntz la dilatatie 8 ca se suie in masina si vine! Cu ocazia asta imi conving moasa sa ma verifice si zice ca am dilatatie 8-9! Ma gandesc ca mai am putin si nasc dar pe la 17:55 incepe sa ma doara spatele si ii comunic asta moasei care "cica" imi mai face o doza de anestezie, al carui efect l-am asteptat pana am nascut! Durerile de la ora 18:00 au devenit intense si insuportabile si nu imi explicam de ce... Moasa mi-a spus ca aproape de expulzie, anestezia nu isi mai face efectul...nici in ziua de azi nu o cred!!! Ma rog!!! Dr. mea a venit la ora 19:00 cand deja simteam ca ma lasa puterile... Ma vede si imi spune sa imping ca sa vada daca imping eficient! Imping...si ea spune ca e perfect! Pleaca... Vine moasa si ma pune sa imping timp de cateva contractii, in care eu simt ca spatele mi se desface in doua si ma sfarteca durerea! Ma ridica si ma duce in sala de nasteri unde ma saeaza pe o galeata si ma pune sa imping ca si cand as face kk, incerc si ma screm si mi se face rau, ma ia cu lesin, mi se face greatza si iar vomit venin...muuult...in jjet...simt ca nu se mai termina totul, ma simt la capatul puterilor! Ma screm, vomit, iar ma screm.... Apoi strig ca nu mai pot, vreau pe masa si vine cezara, ma suie pe masa si incepem sa ne chinuim! Eu imping eficient dar bb e blocat pe vagin si cezara ma intreaba ce aleg? Vid sau cot??? Numai la gandul ca se suie scarba AIA DE MOASA PE MINE MA APUCA NEBUNIA SI SPUN CA NU VREAU COT!!! OK, mi se explica ca bb are bosa fiindca a stat prea mult in vagin si eu deja imi imaginez cum va arata capushorul puiului meu drag! Ma gandesc ca daca foloseste vidul va accentua bosa...ma ia cu negru in fata ochilor!Imping...baga cezara vidul dar nu are efect din cauza bosei, moasa se suie pe mine..................rezist un imp apoi urlu ca nu mai pot si o dau pe bruta la o parte..... Ma chinui sa imping de simt ca-mi ies ochii din cap dar cezara imi tot spune ca trebuie s-o las pe moasa sa ma apase cu coatele ca nu vrea bb sa iasa nici cu vidul nici cuimpinsul... Incerrc sa o las pe scarba dar ma sufoc fiindca nu ma lasa sa-mi iau aer suficient! Cezara tipa la mine, eu alunec parca undeva intr-un hau.... Nimeni nu intelege, dar nu mai am putere...! Copilul este monitorizat si are puls bun in ciuda facptului ca era blocat in vagin...al naibii vagin, nu dadea voie puiutzului sa iasa! Pe patul celalalt tocmai nastea o femeie care venise de 20 de min in sala de travaliu! In jurul meu totul se precipita, eu nu mai gandesc limpede, dr. striga la mine, timp in care eu gandesc ca nu voi apuca sa-mi vad copilul, ca voi lasa moasa sa se suie pe mine ca sa iasa bb dar sigur voi muri..... si Cezara baga lingurile pe langa vid...si moasa se suie pe mine, si eu imping...........simt cum imi ies ochii din cap, cum imi plesnesc vasele de sange...cum ma crap in paishpe..........A IESITTTT!!!!!
Ma prabusesc parca si Cezara imi tot spune ca atat mai trebuia sa indur...habar n-are!!! Ma chinui sa vad bebelushul, ii vad caputzul..offf... Cezara imi explica ca se va retrage bosa si va arata normal in 3-4 zile! Intreb cat are...are 3200 gr! Vreau sa-l vad! Mi-l pun pe piept...inceteaza a plange...ma priveste cu intelepciune parca...imi cer iertare de la el...este sg de la care gandesc ca trebuie sa-mi cer iertare ca nu am putut mai mult! Am facut tot ce-am putut!!! El, Iannis, ma priveste de parca ar spune ca doar el ma poate intelege! De parca ar spune ca in tot chinul asta, n-am fost singura...am fost doi! imi dau lacrimile si realizez ca nimeni nu poate desface legatura dintre noi! Ma simt invadata de o caldura coplesitoare si de un val imens de iubire!!! Baietii mamii!!! In clipele alea nu pot sa nu ma gandesc si la Luca... Sper sa fie fericit cand ii voi duce acasa pe fratiorul lui! Am doi baieti!!! Sunt fericita!!! A meritat!!

Mi-a fost teama sa-mi amintesc toate astea, motiv pt care am amanat atat povestea nasterii! Incerc sa uit si unele lucruri sa stiti ca le-am uitat! Va mai dura un timp dar peste toate astea pivind peste umar la mogaldeatza asta mica, care doarme linistit si face fete tot vorbind cu ingerii....imi mentin pozitia si repet..."A meritat!"


mami de Luca(02-02-2006) si de Yannis-Cristian (13-02-2008)
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Luca
BB2

Mergi la inceput