Boala Lyme sau Borelioza

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Roxanaz!

Eu cred ca este o gluma cu 8500 de pacienti cronici cu borrelioza in Romania!

In mai putin de patru luni de cind profesez in Romania (dintre care o luna jumate am petrecut-o in Germania) cred ca am trimis mai mult de 30 de cazuri D-nei Dr. Tatiana Rosca neurochirurg si neurooftalmolog la spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti pentru diagnostic ca urmare a suspiciunii de borelioza cronica.

Daca s-ar cauta tintit am vorbii de sute de mii de cazuri, daca nu chiar mai mult!

Ayla!

exista un antibiotic care chiar este bactericid intracelular, dar din pacate sint putine tari, chiar dezvoltate economic, in lumea aceasta care si-l pot permite, si asta ca politica de sanatate! Ma refer la presiunile partiale ale oxigenului peste 500 mmHg, care pot inhiba si multe dintre toxinele bacteriene. Cam de la aceasta presiune partiala in sus nici o bacterie sau microciuperca nu mai este viabila. In plus HBO (sau HBOT cum ii zic americanii) este antiinflamator, antiedematos si angioneogenetic, de unde si rolul HBO in SM si intersectia cu neuroborelioza.

Desi se stie si este chiar recunoscuta si recomandata de decenii si de urgenta oxigenarea hiperbara in septicemie, abces cerebral, antrax, botulism, tetanos, clostridii, actinomicoze, aspergiloze, osteite, osteomielite, osteodiscite, otomastoidite... oare, in afara de America, o mai fi vre-o tara in lumea aceasta care o aplica sistematic?

In Germania este sti****ta in Beihilfeverordnung inca din 1976 ca fiind un tratament recunoscut si decontat pentru septicemii, gangrene si infectiile cronice osoase, dar de aplicat se aplica NUR für Beamten, BG oder Privatpatienten! Banuiesc ca si in Austria situatia este asemanatoare.


Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Inainte de toate va multumesc pentru interventie. In al doilea rand va rog sa tinem legatura (daca nu va deranjeaza) pentru ca sunt necesare informatii in aceasta directie.
As dori sa comunicam si prin email daca se poate (marius@rdsor.ro) sau sa va activati mesageria privata pe acest forum.

Multumesc


Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cireshica307 spune:

Buna ziua, dl doctor Ion. Sunt o pacienta care sufera de lyme de 8 luni, am facut tratament combinat cu antibiotice care mi au provocat gastrita sau ulcer, in orice caz, nu m pot manca decat fierturi. Planuiesc sa fac tratament la camera de oxigen hiperbaric de la Constanta. Am sunat acolo o data si am inteles ca se va putea vorbi de o reducere, in caz ca se strange o grupa de pacienti bolnavi de lyme care vor sa faca tratament. puteti specifica despre ce suma va fi vorba?20 de sedinte ar fi de ajuns?multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Marius

cu placere, oricind, adresa mea de mail si telefoanele sint pe site: www.medicinahiperbara.ro iar PM nu stiu cum se activeaza.

cireshica

Nu stiu! dar inclin sa cred ca din intimplare am dat peste o chestie. In Ger aplicam terapia pe ca 20-25 de sedinte insa fractionat, nu ca am avea vre-o schema, dar pur si simplu ca terapia este destul de obositoare si pe parcursul terapiei ''crizele'' apar des si destul de rasunator asa ca nu facem mai mult de 4-5 sedinte pe saptamana, pina cind dispare aceasta simptomatica dupa care inca o saptamana. Americanii o fac 6 saptamini zilnic, adica 40 de sedinte. Si noi cam tot la 6 saptamani ajungem, dar se pare ca nu este chiar necesar sa o aplicam zilnic si astfel dureaza ca 20-25 de sedinte.

Nu stiu insa daca aceste 6 saptamani chiar au importanta si nu stiu daca prin fractionare reusim sa reducem necesarul de sedinte de la 40 la ca 20-25. In Constanta insa sintem legati tare de cazare asa ca iarasi nu stiu daca o aplicam zilnic avem aceleasi efecte ca si in Germania sau sint necesare 40 de sedinte ca in America. Problema majora o vad in controlul terapiei si in certitudinea stabilirii unei vindecari pe parcursul terapiei ca sa stim cind ne oprim. Daca n-am avea problema costului atunci desigur ca ar fi egal!

Schema propusa de Ami's eset aceasi cu ceea ce facem si noi, adica peste 1,33 bari si 1,5 ore de O2, dar nu stiu daca presiuni mai mari ar reduce numarul de sedinte, iar daca se stringe o barocamera de cu aceiasi indicatie pot aplica orice schema. Oricum eu personal prefer schemele de mare adincime. Cert este ca de pe la 500 mmHg oxigenul dezvolta un efect toxic asupra tuturor bacteriilor si microciupercilor, iar la 14 metrii avem cam 2000 mmHg in zonele bine vascularizate.

In schimb cred si chiar imi fac mari sperante intr-o observatie a D-nei Dr. Tatiana Rosca, neurochirurg si neurooftalmolog, care, chiar si fara IgG si IgM poate destul de sensibil si precoce sa faca un screening al acestei afectiuni. Poate asa vom ajunge sa stim cind putem sa ne oprim.

Daca am stii cu certitutine apropiat ca timp cind avem si cind nu mai avem borrelii, atunci bye bye rocephin

O sedinta in cta costa 400 de RON, dar treaba cu o serie numai de borrelie este o utopie frumoasa, personal nu cred ca practic este poasibil. barocamera are 14 locuri, dar costurile sint calculate la o medie de 10 pacienti, deci cind sint 6 pot compensa cu zilele cind sind 14, dar daca tot timpul sint numai 6 ori creste pretul ori intra in faliment. Desigur ca daca sint tot timpul 14 pot ori scadea pretul pe sedinta, ori face o schema mai adinca la acelasi pret, dar, este greu de crezut ca tot timpul vor fi acesti 14 la aceiasi ora 6 saptamani la rind. Desigur ca alta este situatia daca Ministerul s-ar implica in costurile terapiei, dar in acest caz personal cred ca atunci nu vor mai fi locuri imtr-o barocamera decit pentru acut, deoarece capacitatea de tratament este mica, iar alte indicatii mult mai grave ar avea prioritate.

Ginditi-va ca infectiile de tesuturi moi cu polirezistenti necesita cam o saptamana, maxim 10 zile de tratament, deci mai mult de 7-8 pacienti noi pe zi nu am putea trata, dar si aceasta in conditiile de lucru 24/24 si toti sa poata sta pe scaun. Daca vorbim de targi: maxim trei septicemii noi pe zi, la o Romanie! Si n-am pus IUGR care va avea intotdeauna prioritate si afecteaza cam 10% dintre gravide, hipoxia la nastere, arsii, ACV, edemul si abcesul cerbral, intoxicatia cu CO sau scafandrii, indicatii unde deseori intram cu un singur pacient pe sedinta. Desigur ca acum n-am inca problema aceasta cu prioritatile ca inca nu se deconteaza elicopterul pina la Constanta si, din pacate, nici doctorii si nici pacientii nu prea stiu ce au la Constanta. Desi elicopterul catre o UPU hiperbar se deconteaza (ordinul de functionare al elicopterelor, este undeva pe net inca din vremea cind cei care l-au adoptat nu cred ca stiau cum arata asa ceva), dar cei din Minister nu au luat inca terapia HBO in Normativul Cadru si nici nu vor sa o introduca, asa ca nu pot inca face contract cu Casa.

Cu stima,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

http://hbotxofpalmbeach.com/study_pdfs/Lyme-Fife.pdf

http://hbotxofpalmbeach.com/study_pdfs/HBO%20for%20Lyme.pdf

http://hbotxofpalmbeach.com/abstracts_study.html

Cu stima,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

mesajul fara diacritice este mai jos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

În atentia pacientilor de lyme!

- sursa informatiilor de mai jos: www.lyme.ro, la pagina Resurse -
informatie preluata cu acordul scris al titularului sitului www.lyme.ro


Avand în vedere acuzatiile grave pe care mai multi medici romani, din diverse centre medicale, le-au adus dr-lui Bózsik Béla Pál (LYME Borreliosis Foundation, Budapesta), acuzatii care au zdruncinat grav încrederea pacientilor care au apelat la ajutorul sau, am considerat necesar sa îl informez si l-am invitat sa adreseze pacientilor si medicilor interesati o scrisoare oficiala.

Dr. Bózsik Béla Pál a confirmat ca este de acord ca scrisoarea sa sa fie publicata pe situl www.lyme.ro si pe cele conexe (www.boala-lyme.evonet.ro, www.sanatatea-ta.com/Lyme). Rugam ca documentele de mai jos sa nu fie copiate, multiplicate si publicate pe alte situri decat cele mentionate, fara acordul nostru scris (v. Legea drepturilor de autor).

Documentele le puteti consulta la www.lyme.ro, la pagina Resurse

Mai jos redam numai ACUZATIILE aduse si SCRISOAREA OFICIALA dr-lui Bózsik Béla Pál.


2. Acuzatiile aduse dr-lui Bózsik Béla Pál de catre anumiti medici romani
...cum ca ar fi:

"un medic comercial",
care "da diagnostice din burta si prescrie scheme de tratament doar ca sa ia niste bani",
ca "de la el toti se întorc cu diagnosticul de lyme cronic",
ca "nu e medic infectionist, ci doar patolog, si, pe deasupra, pensionar",
ca "a polarizat întreaga Transilvanie",
ca "Borrelia nu se poate vedea la microscop si ca domnul ala din Budapesta vede spirochetele la microscop... «din parti»",
ca "DualDur este o alta modalitate de a scoate bani, si care, de fapt, nici nu este posibila în realitate, fiind o gogorita"
s.a.m.d


Sus mentionatele acuzatii le-am aflat:

de la diversi pacienti care au apelat la ajutorul medicilor (de familie sau/si specialisti) pe baza rezultatelor analizelor efectuate de catre dr.
personal, de la diverse persoane cu calificare medicala înalta


Silvian Guranda
"Libertatea este puterea spiritului
de a înfrunta suferinta cu demnitate
si curaj" - www.lyme.ro


3. Scrisoarea oficiala a dr. Bózsik Béla Pál – traducere în limba romana


«MEDICINA A PRIMIT O SANSA IMENSA atunci cand, între anii 1970 si 1977, s-a recunoscut ca Lyme borreliosis dauneaza întregului organism. Totusi, chiar si astazi unii contesta existenta caracterului cronic, forma ei cronica înca de la începutul procesului. Boala poate fi latenta chiar si mai multe decenii, fara sa se manifeste simptomatic, respectiv exista în mod ascuns si/sau prezinta simptomele unei/unor boli/sindroame cunoscute.

Prin cunoasterea agentului patogen (Burgdorfer, 1982) exista posibilitatea de diagnosticare a bolii în laborator. Analizele tot mai sensibile si specifice sunt potrivite în cazul în care rezultatele sunt evaluate pe baza unor cunostinte corespunzatoare. Cu examinarile in vitro s-a putut stabili foarte devreme ca agentul patogen se poate distruge cu antibioticele care ne stau deja la dispozitie.

Contrar celor de mai sus, discutiile inutile, de aceea fara rezultat, au împiedicat în cei 40 de ani cunoasterea si tratarea cu succes a bolii. Iar nenumarate colegii profesionale si redactii, prin exercitarea zilnica a puterii, împiedica cunoasterea. – Eforturile disperate ale bolnavilor lasati singuri complica si mai mult situatia formata în jurul acestei boli. Iar guvernele – cu exceptia statului Connecticut – în ciuda importantei epidemiologice, a importantei sociale pentru populatia atinsa, nu trateaza aceasta boala la valoarea sa.

Contrar acestora, pe baza practicii noastre, de fiecare data se poate stabili existenta Lyme borreliosis. Iar Lyme borreliosis se poate trata în cazul fiecarui bolnav, chiar si dupa mai multe decenii.

Vad motivul, dar nu pot da un raspuns la întrebarea de ce se lasa un întuneric tot mai des în jurul Lyme borreliosis. – De aceea, va rog, ca în timpul ceremoniilor sa „Aprindeti o lumanare” pentru bolnavii si medicii lor. Deoarece prin acest gest se vor clarifica si secretele mistice.

Sper ca prin rezumarea lucrarii mele, cu accentuarea faptelor, voi reduce parerile neadevarate, bazate pe greseli si rastalmaciri. Prezenta acestora împiedica lupta împotriva Lyme borreliosis, ele fiind practici foarte daunatoare bolnavilor.

1. Efectuez doua feluri de analize pentru diagnostizarea Lyme borreliosis – direct si indirect – pe care le voi rezuma si evalua pe baza datelor înregistrate în timpul consultatiilor, precum si pe baza punctului de vedere al Grupului Terapeutic al LBA, afirmatii personale si cunostinte cuprinse în editii literare de specialitate.

2. Persoanele care se prezinta la analize, cu toate ca au fost supuse mai multor analize si tratamente, au probleme în continuare si diagnosticul este nesigur. Atat pe baza epidemiologiei, cat si pe baza simptomelor, ne putem astepta la prezenta LB.

3. Atat prezentarile mele, de o ora, care constituie rezumatul muncii mele, cat si prezentarea video privind reactivul si metoda DualDur®, precum starea de evaluare si înregistrarea video facuta în anul 2008 de un coleg, se gasesc pe internet. Prezentarile privind cunostintele terapeutice sunt o rezumare a conceptului format în cadrul Grupului Terapeutic, microscopul de mare precizie si mijloacele corespunzatoare arhivarii înregistrarilor video fiind în proprietatea LBA.

4. Scopul meu este continuarea luptei si a cercetarii împotriva Lyme borreliosis si nu avantajul financiar. Si în cadrul Fundatiei Lyme Borreliosis lucrez fara compensatii financiare. Pe de alta parte, m-a îndemnat sa continui si propunerea mea, pe care am facut-o în anul 1985, pentru denumirea stiintifica a noii boli la acea vreme: aceasta a fost Lyme borreliosis, denumire care a fost imediat acceptata si se utilizeaza si astazi. (K. Weber, W. Burgdorfer (eds.) Aspects of Lyme Borreliosis. Springer Verlag 1993).

5. În afara de costurile analizelor, nu accept remuneratie nici pentru consultatiile repetate, nici pentru evaluarea rezultatelor, nici pentru recomandarile terapeutice individuale sau pentru alte activitati.



Despre analizele serologice:

1. Testul Western-blot efectuat cu reactiv care utilizeaza antigen bacterian selectat, recombinat (http://www.mikrogen.de) este testul cel mai sensibil si cel mai specific, care se face contra cost la Laboratorul Central ProDia din Csepel (1211 Budapesta, str. Bajáki F. nr. 1-3; Tel.: 361-427-0350), care detine calificarea ISO 9001:2001 si ISO 14001:2004. Gasiti mai multe informatii pe fiecare constatare medicala. – Nu mai colaborez cu Clinica Lyme Istenhegy.

2. Din cei 25 de ani de practica serologica, 15 ani i-am efectuat/am îndrumat examinarile pentru descoperirea Lyme borreliosis în serul a 150 de mii de pacienti din Ungaria. Pe baza experientei acumulate si a cunostintelor profesionale, ma pot angaja la evaluarea speciala a rezultatelor, pe care o comunic sub forma unei pareri, dupa prezentarea evaluarii detaliate si de laborator. În timpul cercetarilor, pe care le-am efectuat timp de 25 de ani, cu mici întreruperi, am remarcat si existenta Lyme borreliosis seronegativ; pentru examinarea acestuia am elaborat urmatoarea metoda de diagnosticare directa:



Despre reactivul si metoda DualDur®

1. Analizele care se efectueaza pe baza licentei unice, valabile în toata lumea (United States Patent Patent No.: US 6,689,577 B1; Bozsik et al. Date of Patent: Feb. 10. 2004; înapoi pana la depunerea P 9900414/hu/17 February 1999) necesita instrumente de mare valoare, cunostinte speciale si munca microscopica intensiva de 20-60 minute. Fiecare analiza se arhiveaza, în interesul sigurantei diagnosticului si a muncii stiintifice din viitor.

2. Pentru efectuarea analizelor, care se pot face doar prin coroborare pe mai multe niveluri, nu s-a angajat niciun alt laborator pana anul trecut. A fost o încercare esuata în Anglia în anul 2006, actualmente se încearca introducerea acesteia în Olanda.



Schema tratamentului cu antibiotice combinate:

1. Administrarea medicamentelor combinate în acelasi timp este tratamentul posibil al bolii Lyme borreliosis cronica, la care de adauga imunomodulatoare si suplimente. Cu privire la acestea din urma trimit prospecte detaliate medicului curant.

2. Recomandarea domnului profesor Neubert si sinergismul identificat în urma experientelor mele in vitro, precum si pe baza experientei practice acumulate începand din anul 1990, propun aplicarea unor scheme individuale.

3. Cu ajutorul experientelor, s-a demonstrat ca pentru distrugerea agentilor patogeni intracelulari este nevoie de o doza de 20 de ori mai mare decat pentru distrugerea agentilor patogeni din mediul de transport. De aceea, în timp, este nevoie de administrarea unor doze eficiente.

4. Cu ajutorul simptomelor clinice se poate stabili durata de viata a unei generatii a agentului patogen (max. 28 zile), si recomandam ca durata tratamentului sa fie dublul acestui ciclu, cam 7-8 saptamani.

5. Combinatia de antibiotice, determinata prin experientele in vitro, elaborata pentru distrugerea efectivului genetic foarte variat, este eficienta doar daca medicamentele sunt administrate împreuna, în acelasi timp.

6. Pentru distrugerea si prevenirea formarii configuratiei sporoide a agentului patogen, ale gemelor (gresit numite chisturi, forma – L) la recomandarea lui Brørson am largit schema noastra de tratament.


Silvian GURANDA

1. Pentru prezentarea LB a înfiintat si tine în functiune, pe cheltuiala proprie, doua situri web, fara a primi în schimb vreo remuneratie. – www.lyme.ro si www.boala-lyme.evonet.ro

2. Este de neînteles ca acuzatiile care mi s-au adus, au fost legate si de persoana lui Silvian Guranda.

3. Resping acuzatiile, totodata îi multumesc domnului Silvian Guranda în numele bolnavilor, în numele Fundatiei Lyme Borreliosis pentru munca depusa.

4. Pana la clarificarea celor de mai sus, pana cand va avea loc 1st Lyme Borreliosis Symposium (Primul Simpozion Lyme Borreliosis – în Romania) nu o sa mai primesc pacienti.

5. Recomand ca napastuitorii sa se informeze mai bine, mai obiectiv.

6. Celor care mi se adreseaza pana atunci, le recomand sa trimita la Laboratorul ProDia o proba de sange, recoltata pe stomacul gol, pentru efectuarea testului Western-blot. Este necesara anexarea formularului completat. La cerere separata – dupa cunoasterea rezultatului detaliat – le voi trimite recomandarea mea cu privire la tratamentul care se poate aplica pe baza acestuia rezultat.


Budapesta, 23 septembrie 2009

ss. Dr. Bózsik Béla Pál





Rog pacientii care au avut parte de beneficii (sau care au fost nemultumiti) de pe urma diagnosticarii sau/si a schemelor de tratament prescrise de dr. Bózsik Béla Pál sa ne scrie pe adresa boala@lyme.ro.

De asemenea, fac un apel de suflet cititorilor acestor randuri sa îsi faca cunoscuta istoria lor medicala, pentru a fi de folos si altor semeni de ai lor, ajunsi la disperare, care cauta o lumina în labirintul luptei cu boala lyme. Nu conteaza daca înca mai suferiti de lyme si înca nu ati învins definitiv boala. Conteaza curajul de a va face cunoscut cazul (puteti folosi initiale pentru a va proteja identitate) si solidaritatea cu cei aflati în suferinta.

Adevarul si iubirea sunt singurele lucruri cu adevarat importante.
Va multumesc tuturor, în avans.

ing. Silvian Guranda
bolnav de lyme din vara 1997
"Libertatea este puterea spiritului
de a înfrunta suferinta cu demnitate
si curaj" - www.lyme.ro

- sursa informatiilor de mai sus: www.lyme.ro, la pagina Resurse -
informatie preluata cu acordul scris al titularului sitului www.lyme.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Borrelioza si respectiv neuroborelioza in Europa este atit de frecventa incit mai degraba este un lucru de mirare cind, in ciuda simptomatologiei, nu se ia in calcul posibilitatea prezentei acestei boli.

Pe de alta parte si Romania are posibilitati de diagnostic competente. Personal imi indrum pacienti catre Spitalul Sf. Ion, Dr. Tatiana Rosca, neurochirurg si neurooftalmolog si catre Spitalul 9, Dr. Gogoasa. Desigur ca mai toti pacientii trimisi au fost diagnosticati cu Borrelioza, dar mai trebuie spus ca pacientii trimisi aveau o simptomatica care, cel putin pentru mine, necesita diagnostic diferentiat cu Borrelioza.

Personal cred ca aceste acuzatii sint mai mult vorbe in vint, dealtfel nici macar nu sint semnate de vre-un medic anume, iar daca au existat comentarii negative la adresa Dr. Bozsik probabil ca sint nascute din invidie si incompetenta si nu cred ca ar trebui bagate in seama.
Schemele de tratament propuse de Dr Bozsik nu sint ceva special, sint descrise amplu pe multe pagini de internet si reprezinta parerea specialistilor ca in cazul Borreliozei tratamentul cu antibiotice este unul combinat si de durata.

Cred ca reactia Dr. Bozsik de a nu mai diagnostica pacienti din Romania este exagerata, in fond pacientul, egal de ce nationalitate, nu are nici o vina de cum gindeste medicul de familie al acestuia. De asemenea pacientul este suveran in decizia de a urma un tratament sau nu, de a cere si parerea altui coleg sau nu s.a.m.d.

Mult mai grav insa consider situatia multor pacienti care se afla de ani de zile in tratament neurologic, ORL sau reumatologic pentru un presupus diagnostic, tratament care insa este inadecvat, uneori chiar nociv, deoarece serviciul de neurologie, ORL sau reumatologie nu a considerat necesar excluderea diagnosticului de Borrelioza. Desigur ca este o ''pierdere'' mare pentru serviciile respective, dar inafara de a comenta pe la spate nu vad ce alta solutie ar avea, daca ar face-o oficial si-ar recunoaste propria incompetenta.

Desigur ca personal recomand pacientilor de a lua in considerare si o deplasare in strainatate, la Dr. Bozsik, dar si la alte laboratoare pentru o investigatie completa. Nu ca n-asi avea incredere in rezultatele D-l Dr. Gogoasa de la Spitalul 9, din contra chiar sint convins ca face o treaba extraordinara in Bucuresti, asa cum ar trebui de fapt sa faca orice spital de boli infectioase, dar in cazul Borreliozei asi fi mai fericit sa am o confirmare din partea a 2 laboratoare si a mai multor medici, tocmai pentru a nu da nastere unor astfel de comentemarii rauvoitoare.

Nu cred ca aceste acuzatii vor fi vre-odata personalizate de vre-un coleg din Romania, asa ca ar trebui complet ignorate.

Cu stima,
Dr. Ion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

http://forum.romedic.ro/prod/Aparent_Tetrapareza...si_totusi_Neuroborelioza_034023.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

Buna,
pe nepotica mea de 7 ani a muscat-o cam acum o luna o capusa.Acum in jurul muscaturii a aparut o zona rosiatica si aspra, ca o centura, destul de intinsa, 20-30 de cm.
Stiti ce ar trebui sa facem, unde sa mergem cu ea in Bucuresti, la ce dr, ce analize sa facem?
Multumesc mult.

Cristina,fericita de bebe luptator Vlad-Stefan

Atat sunt de mare


Mergi la inceput