Soacra mea, dar... bunica copilului?

Soacra mea, dar... bunica copilului? | Autor: martie

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca am postat bine topicul, la acest capitol, ma rog... l-am postat si la Cap. cu "soacre", dar acolo toata lumea e ocupata exclusiv cu ... soacra.

Va rog sa ma ajutati si pe mine, cu urmatoarea problema: eu cu soacra am avut mereu o relatie foarte proasta, nu intru in detalii, dar, intrebarea este ce fac cu copilul. Pana la 2,7 luni nu a cautat copilul, nu prea a interesat-o "subiectul", iar cand am avut mare nevoie sa ne tina copilul, pt. ca nasteam al 2-lea bebi, ne-a anuntat ca nu se pricepe la ... bebelusi.
Brusc, dintr-o data, subit, vrea sa tina copilul. Acum! La ora 10 sa fim la ea cu copilul! Cee?? Are alt program?? Deci nu vrei sa-mi dai copilul!

In fine, am dus copilul, gandindu-ma mereu sa separ relatia mea cu soacra, de relatia copilului cu bunica sa, care poate fi fff frumoasa.
Am mai dus-o, "la cerere" de vreo 2 ori la soacra-mea, dar urmarea a fost ca de acolo copilul s-a intors foarte isterizat, pornit impotriva mea, la modul: "esti rea, esti urata", cand am intrebat-o ce a mancat mi-a zis "am mancat la buni, nu la tine", dupa fiecare episod, soacra-mea ma suna si-mi zicea "Stii ce mi-a zis copilul? ca nu mai vrea la mama si la tata, ca vrea la buni", am rugat-o sa nu doarma in pat cu ea pt. ca e invatata sa doarma singura si nu vreau dupa aceea sa vina peste noi in pat, bineinteles ca a dormit in pat cu ea... etc. etc. etc.

Nu vreau sa plictisesc pe nimeni, cred ca ideea s-a inteles, dar nu stiu cum sa procedez pe viitor, voi cum ati proceda?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eu as refuza sa-i mai dau copilul.Sau as avea o discutie extrem de serioasa cu ea si i-as zice ca,daca vrea o relatie cu nepotii sa faca bine sa le fie BUNICA in adevaratul sens al cuvantului si sa lase de-oparte vrajba dintre voi.Mai exact sa nu foloseasca copilul ca mesager al atributelor care ti le adreseaza``urata,proasta,rea´´,sa nu incalce ´´regulule ´´de baza (dormitul cu copilul).

Daca intelege bine,daca nu,la revedere.Copii isi vor vedea bunica poate doar de Craciun si atunci o sa intrebe ´´cine-i tanti´´`

Asa sa-i zici.Doamne dar ce soacra ai....sa o bati nu alta.


ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

si eu as face la fel! Fata ar alt program, cheama bona cand ai nevoie sa pleci in we, macar stie regulile tale si ale casei. Cu bunica poate cladi o relatie si cand va mai creste, cand va discerne singur daca ii place sau nu felul in care bunica vorbeste de mami sau de tati dupa caz.
si soacra mea mi-a facut, o singura data o figura de asta, si a fost o singura data pentru ca nu i-am mai dat ocazia!
Regulile mamei sunt sfinte, si trebuie respectate cu sfintenie, iar povestea cu "la noi are voie" pe mine ma scotea din minti!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Sa va explic ce inseamna discutie serioasa cu ea: eu ii spun ce ma deranjeaza, iar ea: "vai draga, esti nebuna!", "ti se pare, zau, nu stiu de unde le scoti...".

Sa va mai dau un exemplu, cam ce a facut si de fata cu mine... oarecum, adica eu eram la alt etaj al casei lor de vacanta. Petreceam acolo un week-end, tot pt. fata, sa mai vada si ea un cal, o gaina, ne-a spus ca dimineata putem sa dormim mai mult, ca in cazul in care se trezeste copilul inaintea noastra, are ea grija de fata. M-am mirat, dar m-am gandit ca omul se mai schimba de dragul unui ingeras... Cand am coborat la parter, fata mea, care are parul lung, nu i l-am tuns de cand s-a nascut era... stupoare ... TUNSA. Cam la jumatate din dimensiunea parului ei. Am crezut ca fac atac de cord, dar de nervi nu am putut sa spun nimic...

Datorita fazelor destul de "tari" pe care mi le face constant, mereu m-am gandit ca privez copilul de bunica lui, orbita fiind de tot felul de furii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu zic fata draga ca n-ai ce cauta acolo cu copilul, sau daca mergi la casa de vacanta, nu scapa copilul din ochi. Daca iti cere copilul, zi-i ca are program, daca zice ca nu vrei sa i-l dai, zi-i si tu: vai draga, cum poti sa crezi asa ceva? Crezi ca mint cand spun ca iese pe usa acum si merge la teatru? sau in park sau mai stiu eu pe unde?
te vede moale, soacra ta si danseaza in capul tau!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Doamne Maru cata dreptate ai (ca ma vede slaba), dar, am mai citit si o carte - in sensul asta- nu e scrisa de un psiholog, ci de o mamica de 4 copii si ea sfatuieste toate mamele sa-si lase copii sa cunoasca multe medii si cat mai variate, cat mai multe persoane, chiar daca din pct de vedere al mamei persoana respectiva e o "stricata", "nesi" etc. Ea zice ca e in avantajul copilului. (?)

Cand vad cat se bucura fata cand mai vede cate o poza cu buni, ma gandesc ca ea se simte bine acolo, sa n-o influentez, dar aici intervine chestia asta: e in stare sa-i taie si parul copilului numai ca sa vada ca fac eu ca trenul (pe interior, fireste). Cred ca m-a influentat foarte mult ce am citit in cartea asta, ca e pentru binele copilului...

Cat priveste chestia cu "discutatul" - cu ea e exclus, urmeaza "esti nebuna", ... v-am mai zis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

quote:
Originally posted by martie
e in stare sa-i taie si parul copilului numai ca sa vada ca fac eu ca trenul (pe interior, fireste). Cred ca m-a influentat foarte mult ce am citit in cartea asta, ca e pentru binele copilului...



De ce pe interior? De ce fireste? Du copilul in alta camera, las-o sub supravegherea tatalui sau a altei persoane si ai o discutie transanta cu soacra. Exprima-ti indignarea civilizat dar clar. Nu are nici un drept sa intervina la modul in care a facut-o (s-o tunda fara consimtamantul vostru, mai ales daca tu doreai sa aiba parul lung; sa ii schimbe programul, sa doarma cu ea cand copilul trebuie obisnuit sa doarma singur, sa o inversuneze impotriva ta -asta e cea mai grava fapta! -) Daca invoca "nebunia" ta, adu-i si tu argumente, cum ar fi dezinteresul ei total pana cand copilul a implinit 2 ani si 7 luni. Da-i argumente clare, de nerespins. De ce a facut asta sau asta, negru pe alb. Si n-o lasa sa te mai jigneasca.
Da, copilului ii face bine sa experimenteze in fel si chip, sa aiba parte de medii diverse, dar nu ii face bine experienta manipularii. Or, asta e ce ii face soacra ta.


I'm reading a book. You know... it's like forums, just a little shorter.

Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...

~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Imi place la nebunie cum scrii,Martie,ma faci sa rad:-)

In legatura cu cartea...normal ca e bine ca,copilul sa vada medii diferite,sa vada cai si gaini,da,e frumos.Dar..vezi ca la varsta asta,copii imita foarte mult.Si o sa ajunga ingerasul tau sa te vada asa cum te vede soacra.
Cai si curcani poate vedea copilul si-n alta parte.
Si acuma scuza-ma...dar de ce sa te simti tu vinovata,ca il privezi pe copil de bunica?Pai daca bunica,ca vorba aia,e mai ´´coapta´´ nu gandeste,de ce sa-ti bati tu capul?

Normal ca,copilului ii place la bunica-sa.Ca doar face ce vrea acolo.Ce poate fi mai frumos pentru un copil,sa-l lasi de capul lui si sa-i faci toate poftele?


Cat despre faptul ca soacra ta face pe mortul in papusoi cand vrei sa vorbesti serios cu ea,fa si tu la fel,vezi,ii place?
Tot pe principiul: ´´cine,Euuu?´´


ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia_31 spune:

Buna eu nu am probleme cu soacra ci cu mama mea dar tot soacra e si ea ,nu? Am doi copilasi unul de 7 ani si unul de 1 an. Cu cel mic nu am inca probleme dar cel mare este mai zvapaiat si atunci eu il pedepsec, cand trece de limite.Mama mereu il ia sub aripa ei protectoare si face totul contra mea, o inteleg ca nu este rau intentionata ca il iubeste pe copil dar.... copilul vede si imi spune" te zic la buni", ori de cate ori il cert sau il pedepsesc. Am discutat cu ea intre patru ochi, si imi da dreptate doar verbal, ca in rest eu sunt copil si trebuie sa ascult de ea ca e mama mea.Am ajuns sa i spun copilului ca daca eu il pedepsec si el nu ma asculta si face contra ca ii da voie" Buni" tot el este vinovat si suporta consecintele, poate daca merg pe latura asta obtin macar un rezultat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Martie, sotul tau ce parere are? Cu el ai discutat ce te deranjeaza si care ar putea fi solutiile?

Claudia, eu nu sunt de acord cu pedepsele dar nu stiu in ce constau ale tale. Nu stiu care e situatia voastra dar poate poti sa iei o pauza de mama ta. La mine cel putin daca mi-asi priva mama de nepotelul ei mult iubit s-ar urca pe pereti. Stiu ca suna urat dar daca mama ta nu tine cont de dorintele tale si felul in care vrei sa-ti educi propriul copil ar trebui si ea pedepsita putin. Sper sa nu arunce nimeni cu rosii in mine pentru ce am spus dar asa gandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Din proprie experienta iti spun: las-o balta ! Daca nu esti fortata sa o lasi la soacra (adica nu trebuie sa mergi la job) lasa copilul in pace si nu-l mai expune unor modele comportamentale deviate.
Eventual roaga o prietena care are si ea copii sa faceti cu schimbul cand aveti treaba, sa tina una dintre voi copiii pe rand.
Ce o fi simtit fetita ta cand s-a vazut cu foarfeca in par??? Din cate stiu fetitele sunt foarte mandre de parul lor..
Spunea cineva de ce spune sotul tau...in general, fii unor astfel de mame ajung sa le ignore in sensul ca ajung sa fie de acord cu absolut orice ineptie emisa de mama lor doar pt. a evita discutiile, reprosurile si alte bazaconii...Si au pretentia ca si tu sa reactionezi la fel, in felul asta aplanandu-se conflictul. Ceea ce nu inteleg barbatii este ca la mijloc este "copilul tau" care are ghinionul sa aiba o bunica altfel decat bunicile normale.

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput