psiholog ortodox?

psiholog ortodox? | Autor: Gabri

Link direct la acest mesaj

Va rog mult, stie cineva un psiholog bun, pentru adulti, care sa se ghideze in meserie dupa credinta ortodoxa, in afara de principiile profesionale?

Mi-ar fi de mare folos o recomandare, este pentru cineva foarte drag, care trece prin momente si stari dificile si are nevoie, in afara de discutiile cu duhovnicul, si de un specialist psiholog care sa il ajute.

va multumesc din suflet si va doresc un an nou fericit si mai bun decat cel care a trecut!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipicah spune:

Gabri,Doamne ajuta si un an nou mult mai bun!
Ai ales "sufletul credintei" pentru sfat.
Cu voia Lui Dumnezeu iti voi da un sfat crestin ortodox.
Persoana atat de draga tie are nevoie,in primul rand, de un duhovnic. Unul bun. Asa cum cauti nu medic bun,cauti si un duhovnic bun.
Acest duhovnic ii va recomnda -probabil- prietenului tau spovedanie,canon pentru pacate,citirea acatistului unui sfant, participare la Sfanta Liturghie,la Sfantul Maslu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Cipicah, multumesc pentru sfat
El are deja un duhovnic in care are incredere, la care se spovedeste regulat, si participa si la celelalte Sfinte Taine (se impartaseste, merge regulat la Sfanta Liturghie, la Sf. Maslu). Problema insa nu s-a ameliorat in mod stabil si deja dureaza de ceva timp.
Ar fi vrut sa discute si cu un psiholog, si eu stiu ca in anumite cazuri chiar duhovnicii ii trimit pe credinciosi la astfel de specialisti, cu conditia ca ei sa fie oameni credinciosi si sa-si exercite meseria sub semnul credintei ortodoxe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Nu am gasit pe nimeni pana acum...
daca totusi stie cineva ceva...
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria spune:

Draga Gabri,
desi eu personal nu cunosc nici un psiholog asa cum ai cerut, cred ca daca acea cunostinta ar avea incredere sa ceara sfat la parintele Iustin Parvu s-ar folosi foarte mult. Din ce ai scris persoana este credincioasa si se spovedeste, un lucru foarte bun, dar daca problema este grava, un parinte cu viata sfanta il poate sfatui foarte bine si concret ce sa faca. Daca se hotareste sa mearga, cel mai bine este sa ajunga intr-o zi de luni sau marti cand nu este asa de multa lume si poate vorbi cu parintele mai in tihna. Oricum sa va inarmati cu multa incredere si rabdare, si sigur Dumnezeu ii va darui ce ii este de folos.
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mai dragilor,nu intelegeti ca persoana in cauza merge deja la duhovnic,discuta,se spovedeste,tot tacamul?De ce o tot trimiteti la preot?

GABRI a cerut un PSIHOLOG,nu un duhovnic.
Oricat ar fi duhovnicul de bun si de aproape de Dumnezeu nu poate face psihanaliza cu persoana respectiva.Pentru simplul fapt ca nu are studii psihologice.

Biserica se ocupa de credinta,de relatia cu Dumnezeu.psihologul se ocupa de viata psihica,trairi,constiinta,incostiinta,etc.Sunt lucruri diferite,totusi.Daca suferi de depresie sau anxietate nu te duci la preot.....


Gabri,incearca la topicul de psihologie,Principesa iti poate recomanda un psihoterapeut bun.


ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Maria, multumesc , am sa-i spun. La ce biserica este parintele Iustin Parvu? - am mai auzit de el, dar nu mai stiu de unde.

LadyJ - multumesc mult, asa am sa fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria spune:

Pe parintele Iustin il gasiti la manastirea Petru Voda, jud Neamt. Daca sunteti din Bucuresti se ajunge pe ruta Bacau, Piatra Neamt, Targu Neamt, Petru Voda.
Indiferent unde alegeti sa mergeti, eu zic sa va grabiti, timpul este in defavoarea lui. Eu ce iti pot spune sigur, din proprie experienta nu din povesti, este ca nu a existat problema, nedumerire,care sa o am si sa nu se fi rezolvat mergand la parintele, poate nu cum am am vrut eu sau cand am vrut eu, dar intodeauna mai frumos decat mi-am inchipuit eu,..... asa cum numai Dumnezeu stie sa dea " dar peste dar".
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Maria, multumesc inca o data
I-am transmis

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carli1617 spune:

Gabri,
sa incerce si aici: http://www.sfintii-arhangheli.ro/seminar.php
(psihoterapie ortodoxa, exact ce cautati).
Este un program online de psihoterapie al Centrului de formare si consiliere ortodoxa de pe langa Arhiepiscopia Craiovei. Poate merge si acolo, la Craiova sa vb cu psihologii ortodocsi ai centrului.

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Carli,
multumesc mult

Mergi la inceput