Torturi si prajituri (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Criss,sunt nemaipomenite briosele.Super!

Tort Amandina(facut demult de tot)-reteta luata de pe culinar.ro

Pentru blat avem nevoie de :
-6 oua
-200 gr zahar
-30 ml apa
-30 ml ulei
-20 gr cacao
-8 linguri cu faina
-1 praf de copt

Cum procedam:
Se bat albusurile bine de tot,apoi batem galbenusurile cu uleiul,zaharul si apa si amestecam intr-un vas mai mare cele doua compoziti,continuam cu faina si cacaoa.Amestecam bine tot la viteza mica cu mixerul
Se imparte blatul in 3 si se coace separat.Eu asa am facut dar se poate taia si in 3 blatul copt.

Crema:

-3 galbenusuri
-150 gr zahar pudra
-1 pachet de margarina de 250 g(eu am pus unt)
-3 linguri cacao
Cum procedam:
-Punem zaharul pudra cu cacaoa si galbenusurile intr-un vas
-Topim untul in micro dar nu de tot,putin doar si amestecam totul.
-Obtinem o crema foarte fina si buna.

Pentru sirop
-400 ml apa
-200 gr zahar
-2 plicuri capucino de ciocolata

Glazura:

-200gr ciocolata cu 74% cacao sau cat mai multa cacao,eu o iau de la LIDL
-150gr smantana lichida pt frisca
-1 lingura miere
-2 linguri de unt
-2-3 linguri de lichior,eu am pus lichior de portocale rosii
Cum procedam:-Ciocolata o taiem bucatele si o punem la topit pe bain marie
-Incalzim la Microunde smantana cu mierea si o punem peste ciocolata impreuna cu untul si lichiorul pe care o punem intr-un recipient in care a fost maioneza sau ketchup si ornam tortul pana sa se intareasca.
-Lasam putin sa se raceasca,dar nu mult,ca sa curga usor


poze cu detalii n-am ci doar poza cu tortul...este un tort de incepator,acuma sigur l-as face mai bine dar in mod sigur am sa-l repet si am sa pun poze.


poza AICI


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Criss,sunt nemaipomenite briosele.Super!




Merci, pai trebuie sa fie super, ca doar le-am facut dupa reteta ta.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Criss,sunt nemaipomenite briosele.Super!

Tort Amandina(facut demult de tot)-reteta luata de pe culinar.ro

Pentru blat avem nevoie de :
-6 oua
-200 gr zahar
-30 ml apa
-30 ml ulei
-20 gr cacao
-8 linguri cu faina
-1 praf de copt

Cum procedam:
Se bat albusurile bine de tot,apoi batem galbenusurile cu uleiul,zaharul si apa si amestecam intr-un vas mai mare cele doua compoziti,continuam cu faina si cacaoa.Amestecam bine tot la viteza mica cu mixerul
Se imparte blatul in 3 si se coace separat.Eu asa am facut dar se poate taia si in 3 blatul copt.

Crema:

-3 galbenusuri
-150 gr zahar pudra
-1 pachet de margarina de 250 g(eu am pus unt)
-3 linguri cacao
Cum procedam:
-Punem zaharul pudra cu cacaoa si galbenusurile intr-un vas
-Topim untul in micro dar nu de tot,putin doar si amestecam totul.
-Obtinem o crema foarte fina si buna.

Pentru sirop
-400 ml apa
-200 gr zahar
-2 plicuri capucino de ciocolata

Glazura:

-200gr ciocolata cu 74% cacao sau cat mai multa cacao,eu o iau de la LIDL
-150gr smantana lichida pt frisca
-1 lingura miere
-2 linguri de unt
-2-3 linguri de lichior,eu am pus lichior de portocale rosii
Cum procedam:-Ciocolata o taiem bucatele si o punem la topit pe bain marie
-Incalzim la Microunde smantana cu mierea si o punem peste ciocolata impreuna cu untul si lichiorul pe care o punem intr-un recipient in care a fost maioneza sau ketchup si ornam tortul pana sa se intareasca.
-Lasam putin sa se raceasca,dar nu mult,ca sa curga usor


poze cu detalii n-am ci doar poza cu tortul...este un tort de incepator,acuma sigur l-as face mai bine dar in mod sigur am sa-l repet si am sa pun poze.


poza AICI


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)




Foarte bine arata tortul. Dar ma gandesc daca nu cumva crema e prea putina.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

Multumesc veronica!POate ai timp sa postezi si celelalte retete.



Friganele cu mere



se curata si se dau pe razatoarea mare 5 mere

se face un cir gros din faina cu apa putina sare si putin zahar.

eu pun dupa ochi,nu fac din multa faina ca ies prea fainoase.

se storc merele de suc apoi se amesteca cu cirul,se pune putina scortisoara. apoi se prajesc in ulei.sunt fff bune!!!




Iza&Matei 21-09-2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by matiz

Multumesc veronica!POate ai timp sa postezi si celelalte retete.



Friganele cu mere



se curata si se dau pe razatoarea mare 5 mere

se face un cir gros din faina cu apa putina sare si putin zahar.

eu pun dupa ochi,nu fac din multa faina ca ies prea fainoase.

se storc merele de suc apoi se amesteca cu cirul,se pune putina scortisoara. apoi se prajesc in ulei.sunt fff bune!!!




Iza&Matei 21-09-2004



Si eu mai fac uneori asa ceva, insa in loc de apa pun lapte, si pun si putina drojde, astfel arata ca niste gogosele, si deasupra le pudrez cu zahar. Baietelul meu le adora.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Criss,la amandina este suficienta crema, crede-ma. Blatul este insiropat


Tort cu crema capuccino

Blat:

-se face un blat simplu din 8 oua, care apoi vine taiat in 3 si procedura este la fel ca si la tortul negresa cu trandafirii albi adica:un blat vine jos in forma cu inel rotunda, cu unul facem peretii,iar ultimul il punem ca si capa peste crema.
Deci-8 oua, 8 lg zahar,8 lg faina,1 praf de copt.

Crema capuccino:

-250 g branza de vaci
-1 galbenus
-3 plicuri capucino de care doriti voi
-150 ml apa
-400 g frisca batuta
- 12 folii de gelatina sau 2 plicuri granule
-1 cioco milka sau altceva de calitate

Se amesteca 250 g branza de vaci cu un galbenus. Se adauga 3 plicuri de cappucino dizolvate in 150 ml apa. Se amesteca bine. Separat se fac 400 g frisca. Se pun la inmuiat 12 foli de gelatina (20g) sau 2 plicuri granule. Se topesc apoi pe baie de abur. Se inglobeaza in crema de branza. La sfarsit se adauga frisca. Apoi 1/2 ciocolata Milka cu lapte data pe razatoarea mare.
Se pune un inel in jurul tortului. Se toarna crema. Se da la frigider 4-5 ore, e bine de pe o zi alta.Cu cealata jumatate cica se pune razalita ca decor deasupra dar eu am pus kk de ciocolata.

Am facut reteta de glazura de la tortul amnadina ,am pus deasupra kk de cioco, apoi am ornat cu trandafiri din pasta de lapte praf

POZA aici



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Tort de ciocolata 1


-o sa radeti dar blaturile le am de dobos cumparte...sunt asa de bune...de aia are forma asta patrata c-am taiat foile drptunghiulare in jumate dar se poate face orice blat doriti voi

Crema:

-300 de grame unt
-10 linguri zahar
-un pahar cu apa
- 250 de grame de ciocolata
- 6 linguri de cacao

Cum procedam:
- se pun intr-o cratita pe foc zaharul, apa, ciocolata si cacaoa si se lasa sa fiarba 5-6 minute pana incepe sa forfoteasca, amestecand mereu ca sa nu se prinda.
-luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasac dar amestecam din cand in cand.
-ne apucam sa frecam untul bine de tot - eu am facut cu mixerul si a iesit grozav - si dupa ce amestecul de ciocolata e complet racit incorporam incet in unt.Eu mi-am pastrat crema si pentru nivelat deasupra, sa se inmoaie foile...si a fost ok, s-au inmoiat.

Umplem foile si decoram dupa preferinte. Aceia sunt primii mei trandafirasi din martipansi spirala este tot din martipan

poza aici




BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Tort de ciocolata 2


Blatul:
- 9 oua
- 9 linguri cu zahar pudra sau tos
- 8 linguri cu faina
- 3 linguri cu cacao.
Cum procedam:
-se freaca galbenusurile cu zaharul timp de o jumatate de ora, mai exact pana se obtine o spuma placuta, consistenta
-se adauga apoi faina cate o lingura si se amesteca mereu, apoi cacaoa si la urma albusurile spuma si se amestecam usor.
-dupa ce le-am amestecat le punem intr-o forma cu diametrul de 24 de cm tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor
-se lasa primele si ultimele 10 min la foc mai iute (aprox 220 grade) si restul pana la o ora si 30 de min la foc mai domol (aprox 170 grade).
-baltul il taiem in 3 si umplem cu crema de mai jos

Siropul:
-6 linguri cu zahar fierte in 400 ml cu apa si coji de portocale.
siropul se va fierbe pana scade la jumate cantitatea de apa.

Crema:
(mousse de ciocolata amaruie)
Avem nevoie de:
-500 ml de smantana dulce(dorna spre ex)dar se poate inlocui smnatana cu frisca normala:hulala,hopla,ce vreti voi.
-600 g ciocolata amaruie
-310 ml frisca batuta
-3 foi de gelatina
Cum procedam:
-Am pus la inmuiat in apa rece gelatina
-am pregatit frisca
-am pus pe foc smantana si a dat in clocot(am folosit dorna rosie)
-se adauga ciocolata amaruie rasa si am amestecat sa se topeasca
-Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde la 40 de grade 50 secunde si am turnat-o peste ciocolata amaruie
-lasat crema sa ajunga la temperatura camerei
-se adauga frisca batuta

Am glazurat cu glazura de la tortul Amandina
Am ornat cu flori din pasta de lapte praf(numai margaretele sunt facute de mine restul nu)

pozaaici






BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Acuma ma bag si io ca musca in lapte, adica intre torturi si prajituri vin cu un comentariu despre pizza care o ai pe blog. Am facut si eu sambata si duminica (asa de bune au fost!) reteta. Au iesit delicioase! O sa le fac pt ziua fiului meu. Sosul de pizza l-am facut eu, nu l-am cumparat, pt ca nu-mi place cel din comert. Multumim pt inspiratie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Laura, nu e nimic...poti intreba ce doresti ca spun cu placere.
Sa sti ca eu sosul nu l-a cumparat ci l-am facut acasa din bulion de casa ingrosat cu putina faina + condimente.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput