Torturi si prajituri (3)

Torturi si prajituri (3) | Autor: Hildegard

Link direct la acest mesaj

Capitole anterioare: 1,2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Urmeaza linkurile la retetele doar cu poza

CAP.1

Prajitura Rafinata aici
Prajitura Snikers adaptata aici
Tort Diplomat aici
Tort Diplomat cu Portocale aici
O noapte la Venetia aici
Chec cu branza de vaci aici
Salam de castane – reteta data de Nicole 6792
aici
Chec fantezieaici
Prajitura cu branza de vaci si stafide aici
Prajitura cu branza de vaci si visine aici
Prajitura africana cu banane aici
Prajitura cu branza si budinca aici
Bilute Rafaelo aici
Prajitura Kinder aici
Negresa vesela aici
Prajitura cu miere ungureasca aici
Fursecuri de Craciun aici
Ecler aici
Salam de biscuiti aici
Rulada cu crema de cacao si finetti aici
Prajitura cu foi din miere aici
Prajitura cu dovleac aici
Prajitura bavareza aici
Prajitura cu visine aici
Tarta cu mandarine aici
Tarta cu piersici aici
Amandina aici
Tort aniversar aici
Tort de Sf. Valentin aici
Tort diplomat II aici
Tort Amandina aici
Prajitura turnata cu mere si branza aici
Prajitura florilor aici
Gomboti cu prune aici
Rulade dulci aici
Umplutura pentru foi de napolitane aici
Prajitura cu branza dulce aici
Prajitura Ochi de Leopard aici


CAP 2:
CORNULETE CU NUCA
BILE PUNCH
BUDINCA DE OREZ CU ANANAS
CORNULETE (Criss 75)
TORT CU CREMA DE BRANZA SI FRISCA (Criss 75)
PASTA DE LAPTE PRAF PENTRU MODELAT FLORI(prima varianta)
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
NEGRESA
CHEC CU CIOCOLATA
TORT DE CIOCOLATA CU FLORI
ALBA CA ZAPADA
TORT CU MARGARETE
TORT CU CAPSUNI
TORT DE CIOCOLATA CU TRANDAFIRI
PRAJITURA CARE SE SEPARA-INTELIGENTA
CORNULETE CU RAHAT SAU GEM(CRISS 75)
CORNULETE CU BACON SI CASCAVAL(CRISS 75)
TORT CU CAPSUNI SI FRISCA(CRISS 75)
“CHESTII” CU URDA(CRISS75)
TELEVIZOR
SALAM DE BISCUITI (CRISS 75)
PRAJITURA CU VISINE DE LA BUNICA
PRAJITURA MAJESTIC
TARTA CU BRANZA DULCE SI VISINE
TARTA CU PIERSICI
FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
BATON DE CACAO
TORT USOR SI RACOROS
TORT CU CREMA DE ALUNE
PRAJITURA MIMOZA
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
RULADA DE BANANE CU CREMA DE VANILIE(CRISS 75)
FLORICELE DIN PASTA DE LAPTE PRAF
PRAJITURA MARMORATA TORT MOV
BRIOSE CU GEM DE PRUNE
PRAJITURA CU MERE(CRISS 75)
TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS
BISCUITI SPIRALE COLORATE
PRAJITURA CU COCOS
TORT ALBA CA ZAPADA
TORT TEREN DE FOTBAL
PRAJITURA VICTORIA
CUM FACEM PASTA DE LAPTE PRAF-POZE
PRAJITURA CU BRANZA DE VACA SI BEZEA(CRISS75)
CHEC DE LAMAIE
TIRAMISU
PRAJITURA RIGO JANCSI(Laura Takacs)
TORT NEGRESA CU TRANDAFIRI ALBI
BATON DE CACAO (ciocolata de casa)
SAVARINE (Criss 75)
PRAJITURA BUDAPESTA
TORT AMANDINA
TORT CU CREMA CAPUCCINO
TORT DE CIOCOLATA 1
TORT DE CIOCOLATA 2
CRACIUNITA SI ALTE FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
TORT DIPLOMAT CU TRANDAFIRI ALBASTRII
PRAJITURELE DE CRACIUN:
-piersici
-flori cu miez dulce
-fursecuri cu cocos(reteta postata de Natalia)
-bombite de ciocolata cu lichior de visine
-nuci
-ciocolata de casa cu nuci
-fursecuri cu scortisoara
-truffle de ciocolata
-fursecuri de vanilie:stelute,braduti,covrigei
-baigli cu mac si nuca

BUDINCA DE GRIS
PRAJITURA MOZAIC
TORT KINDER
TORT CU FLORI
TORT DE CRACIUN














BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Vreau sa aduc la cunostinta ca in acest topic voi posta retete doar pas cu pas cu poza.
Oricine poate pune aici orice reteta doreste cu poza sau fara poza, e binevenita.
E bine sa impartasim si celoralti retetele noarte adaptate,modificate dupa o reteta originala,retete care sunt bune si plac celor din jurul nostru.
Daca gresim ceva in reteta o corectam si ne cerem scuze, e normal, e omenesc sa mai gresim.
Ma puteti intreba orice doriti legat de reteta si va raspund cat de repede pot.
Cu totii avem multe de invatat si e bine sa ne inspiram unele de la altele..





BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

-este un chec foarte gustos, foarte bun pentru copii nostrii

CHEC DE LAMAIE

Avem nevoie de:

-250 g margarina rama
-200 g zahar
-1 praf sare
-coaja rasa de la o lamaie
-2 plicuri zahar vanilat
-4 oua
-250 g faina
-2 lingurite praf de copt
-50 ml lapte
Glazura:
-50 g margarina
-50 g zahar pudra
-50 ml zeama de lamaie-eu am folosit glazura alba la rece cumparata
Cum procedam:
-Se incalzeste bine cuptorul-Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat-Se adauga oule unul cate unul, si mixam bine
-Se adauga laptele,mixam bine
- Se adauga apoi faina se amesteca cu praful de copt.
-Se unge o forma de chec cu margarina, si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 minute la foc mediu.Pentru glazura se lasa sa fiarba incet margarina cu zaharul pudra si sucul de lamaie.Checul se scoate din cuptor si se acopera cu glazura de lamaie.
Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pune pe un platou.


POZE AICI PAS CU PAS

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Azi a venit si randul savarinelor, tocmai le-am terminat si zic eu ca au iesit destul de bine, avand in vedere ca nu am nici formele necesare, le-am copt o parte intr-o tava teflonata pt. muffins si celelalte in forme de tabla, tot pt. muffins.
Reteta e cat se poate de simpla, am luat-o de pe culinar si am mai adaptat-o putin.
6 oua, 6 linguri de zahar si 6-7 linguri de pesmet, 1 vanilie.
se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, pana se topeste zaharul, apoi se adauga pesmetul si albusurile batute spuma.
Se pune compozitia in forme (cele de tabla trebuie unse cu unt si tatetate cu faina, cele teflonate nu trebuie unse).
Se coace la foc potrivit, cca 20 min, pana devin aurii.

Cand s-au racit se dau prin urmatorul sirop:
1 pahar apa, 150g zahar, 1 sticluta esenta de rom.

Se aseaza pe o tava, se taie un capac, daca vreti il taiati de tot, eu nu l-am taiat decat pe jumatate. Se umplu si se orneaza cu frisca.

Eu in frisca (naturala) am pus 2 linguri zahar, 1 vanilie, si o lingurita gelatina pe care am inmuiat-o intr-o lingura apa. Astfel frisca sta foarte bine si nu risc sa am surprize.

Asa arata savarinele mele,
http://good-times.webshots.com/photo/2200698230102224540ysGGTF

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Criss, ce pofta mi-e pe o savarina. Vezi ca vin imediat la tine si fur una!
N-am facut pana cum nicoiodat savarina. am vazut pe culi "prajitura ca savarina" ....oare o fi buna?
Eu n-am forme de savarine.
E buna ideea cu gelatina in frisca. Eu inca n-a facut asa dar vreau sa incerc. Sti cum fac eu: bag 1 lingura-2 de smantana grasa in frisca si sta bat, adica beton...pot orna cum trebuie.


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Criss, ce pofta mi-e pe o savarina. Vezi ca vin imediat la tine si fur una!
N-am facut pana cum nicoiodat savarina. am vazut pe culi "prajitura ca savarina" ....oare o fi buna?
Eu n-am forme de savarine.
E buna ideea cu gelatina in frisca. Eu inca n-a facut asa dar vreau sa incerc. Sti cum fac eu: bag 1 lingura-2 de smantana grasa in frisca si sta bat, adica beton...pot orna cum trebuie.


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)




Hai repede, pana nu se mananca toate.
Poti sa incerci aceasta reteta, e foarte buna si foarte usor de facut. Forme nu am nici eu, dar am zis ce am folosit, o tava (am vazut ca si tu ai si inca una mai mare, pt. muffins. a mea e numai pt. 6 bucati).
Frisca garantat iese teapana cu gelatina, cu smantana n-am incercat inca, dar poate am sa incerc si varianta aceea.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Ba io va invit la un Rigo Jancsi, mi-a iesit ca la cofetarie, ba pardon, mai bun. Veronica, multumesc pt reteta. Deasupra fiecarei bucati am pus cu spritzul niste frisca, si peste ea cate o cireasa din aia de decor.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Laura...bravo!!!!
Io n-am facut pana acum praji asta dar am vazut-o in alte parti. E buna!
Ma bucur ca ti-a iesit asa cum ti-ai dorit si ca esti multumita. Ce satifastictie mai mare poti avea decat atunci cand vezi ca-ti iese prajitura frumoasa.
Daca pui pozapun prajitura in index.
Felicitari!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

TIRAMISU

Avem nevoie de:
4 galbenusuri
un sfert ceasca zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone ( orice, dar nu romanesc ca nu e bun)
3 albusuri ( nu fiti tentate sa-l puneti si al 4-lea)
1 pachet piscoturi de 200 g
350 ml cafea amara
cacao pentru pudrat deasupra
Cum procedam:
- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine.

-din gresela, fara sa-mi dau seama am asezat piscoturile invers adica, ca soldatii si arata felia de parca ar fi tort cu blaturi
-punem laptele, dupa ce am amestecat bine de tot galbenusurile cu zaharul
-si in final o amesteci pe foc la bain marie
-deci nu uitati, ca trebuie amestecat in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe. Cand se obtine crema aia groasa , se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui si se adauga albusurile spuma.
- intr-o o tava de chec pui pe fundul ei folie transparenta, ( nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema. Eu am pus 3 straturi de piscoturi, deci l-am facut mare si inalt.Eu am uitat sa pun la inceput cateva linguri de crema si la sf. iarasi n-am pus dupa cum vedeti in imaginile de mai jos.
-puneti apoi folie transparenta in forma, o dati la frigider minim 6 ore,e bine de pe o zi pe alta s-o faceti ca sta mai bine totul, apoi, rasturnati continutul peste un platou, scoatem folia, pudrati cu cacao.

IMAGINI PAS CU PAS

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Vero, m-ai ambitionat. Bine ca au mai ramas vreo cateva bucati, nu alea faine, dar prezentabile (cele mai frumoase le-am dat la musafiri ).

Linkul http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=8CctnDds0as2u

Sper ca le-am pus bine (de poze zic) daca nu ti le pot trimite prin e-mail.

Mergi la inceput