pentru toate mamicile care au nascut cu D-l Radoi

pentru toate mamicile care au nascut cu D-l Radoi | Autor: Mamica_A

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici si mamici in devenire,

Ce parere aveti de toata nebunia asta creata, cu cazul copilasului nascut la Municipal?

Pe mine ma afecteaza direct, deoarece zilele acestea trebuie sa nasc cu D-l Doctor Radoi; nu sunt la prima "abatere", mai am un copil pe care l-am nascut tot cu Dansul, si am fost foarte multumita de el, atat ca om cat si ca medic.

Nici nu ma gandesc sa nasc cu altcineva... nici macar daca mi-ar propune cineva sa aduc copilul pe lume cu medicul ginecolog personal al Reginei Marii Britanii.

Mi se pare un cosmar ceea ce se intampla, sunt foarte afectata si nu inteleg de ce presa vorbeste fara sa se intereseze cu adevarat, in toate directiile.

Stiu ca suntem multe mamici care datoram viata copiilor nostri acestui doctor minunat, ma gandeam ca poate scriind macar o parte din noi aici vom putea putin sa ne ravansam fata de el, care ne-a adus copilasii pe lume.

Cu drag,
Andreea, cu Bianca si mamica de Albert

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Si eu am nascut cu el si iti impartasesc parerea doar pe jumatate. Este, intr-adevar, un om deosebit de prietenos, de bland, de amabil...dar nu si un profesionist, din pacate!!! Cel putin, asta este parerea mea acum!

Este neglijent, SUPERFICIAL, neatent, risca mult neluand unele masuri atunci cand chiar trebuie, ezita...
Am mai povestit asta in urma cu ceva vreme, poate gasesti subiectele respective, vei gasi acolo zeci de pareri.

In orice caz, a avut doua cazuri care s-au sfarsit tragic in ultimii doi ani, iar pentru unul dintre ele a primit chiar si avertisment de la Colegiul Medicilor. Lui i s-a intamplat de doua ori intr-un interval relativ scurt aceeasi poveste. Bebelusi care au murit brusc, in uter, cu o saptamana sau doua inainte de termen. Sarcini fara probleme! Zice chiar el asta...dar totusi, a primit avertisment. Daca dai un search aici pe forum, o sa gasesti cele doua povesti.

In orice caz, unul dintre cazuri m-a marcat foarte tare, am fost de fata cand s-a intamplat...

Ce pot sa-ti mai spun e ca si cu mine a riscat la fel de mult, aveam placenta VARZA, chiar Iosup scrisese "gradul IV spre V", spunandu-mi cu stupoare ca V nu exista, dar asa arata placenta mea...iar dl. dr. Radoi refuza sa scoata copilul (care nu mai lua in greutate de cateva saptamani) la 37 de saptamani, pe motiv ca orice zi in plus conteaza. Dar putea muri in uter in orice clipa. Dupa ce am nascut (Dumnezeu a avut grija de fetita mea si mi s-a rupt apa spontan...s-a nascut sanatoasa la fix 37 de saptamani) Radoi a recunoscut ca a avut emotii mari pentru mine. N-o sa inteleg niciodata de ce se incapatana sa joace la Loterie copilul asta...II reprosez doar ca nu m-a internat! Putea si ar fi trebuit sa ma interneze, sa poate interveni rapid in cazul in care nu mai simteam copilul. Nu tineam mortis sa imi faca cezariana de urgenta, dat totusi, nici sa riste atat...

A! Si a uitat de vaccinul anti-Rh (desi am tot vorbit despre el), noroc ca mi-am amintit eu. A zis ca e in regula, o sa il fac. A doua zi insa, a constatat ca nu are acel vaccin in spital si m-a rugat frumos sa-mi trimit sotul sa il cumpere. De-abia l-am facut, trecusera deja peste 48 de ore...
Asta se intampla acum trei ani si cateva luni.

In rest, n-am ce zice...a venit de-acasa sambata dimineata, la sapte, ma suna el pe mine sa ma intrebe daca misca bebe, era foarte amabil, imi raspundea la orice ora...m-a cusut perfect, dar nu m-as mai duce la el. Nu am resentimente, Doamne fereste, am zis, el ca om este extraordinar, dar nu m-as mai duce in cabinetul lui.


Mult timp dupa ce am nascut, am avut totusi o parere extraordinar de buna despre el. Mi-am schimbat-o nu atat din cauza experientei mele cu el, cat din cauza scandalurilor in care a tot fost implicat...

Asta a fost parerea mea sincera. Si fara resentimente.


Dialoguri strumfesti





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Uite aici, drama unei mamici care l-a avut ca doctor pe Cristian Radoi.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10411&whichpage=26


http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=56076&whichpage=9




Dialoguri strumfesti





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamica_A spune:

Draga Diana,

Am vazut acele postari, si eram sigura ca tu vei fi prima care va scrie.

Cand eram copil, aveam o matusa care statea toata ziua.. era de o rautate absoluta, si nu facea decat sa critice.
Avea o placere nebuna sa spuna "cine nu munceste, nu greseste, si d-aia eu nu muncesc, ca sa nu gresesc!".

Acest doctor lucreaza de ani buni in Municipal, mii de copii s-au nascut cu el. Nu are concedii, nu are zi, nu are noapte; i-ai fost pacienta, deci stii ca-l poti suna la orice ora. Daca nasti la 2 noaptea, el vine! Daca il suni sa-i spui ca ai o problema, iti raspunde la telefon si-ti spune ce sa faci.

Hai sa facem un poll despre absolut oricare doctor.. e imposibil sa gasesti numai pareri pozitive despre cineva.

Multumim ca ne-ai impartasit din experienta ta, dar astept si mamele care au fost multumite de el.. si crede-ma, sunt multe! Dar asa e firea omeneasca, ne place sa aruncam cu pietre mai degraba decat sa fim alaturi de cineva care ne-a facut un bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiantudor spune:

Daca parintii lui Sebastian vor da in judecata echipa de garda a spitalului Universitar ma voi duce sa depun marturie impotriva acestei echipe. N-am nascut cu Radoi, dar am nascut cu asistenta care a plecat cu 20 min mai devreme, decat i se termina programul, Nitu Mariana, si pot sa va spun ca nu mai merita sa profeseze. Nu numai doctorii trebuie demisi.

Eu sunt de parere ca ar trebui sa existe trei profesii pentru care sa avem respect:
- medicii care salveaza vieti
- preotii care salveaza suflete
- profesorii care educa
Din pacate nici una din aceste meserii nu mai impune nici un pic de respect pentru ca nu sunt facute din inima. Banul primeaza indiferent ca este vorba de viata, suflet sau educatie.

In cazul in care medicul nu este in spital de garda cu scopul de a ajuta la aducerea pe lume a unei vieti, oricat de multe lucruri bune a facut, ar trebui sa aiba constiinta si sa spuna: "m-am facut medic pentru a ajuta copii sa vina pe lume, dar de data asta am esuat....am gresit si am pierdut o viata din cauza neglijentei mele". In momentul in care ar recunoaste deschis asa ceva eu as putea sa iert pe jumatate un medic, dupa princpiul ca este om si greseste. Dar nu pot ierta faptul ca un medic nu pune pret pe viata unui copil pentru ca este ignorant. Si de aceea cred ca ar trebui sa nu mai profeseze intr-un spital. Poate fi medic in continuare, pentru ca poate e un bun specialist, dar daca o data in viata, din neglijenta si lipsa de interes s-a pierdut o viata, ar trebui sa profeseze intr-un cabinet medical fara a mai avea dreptul de a asista la nasteri sau de a efectua operatii, etc.

Mesaj pentru actuali medici si viitorii medici: "Nu mai practicati medicina daca nu puneti suflet pe viata unui om ca si cum ar fi a voastra"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamica_A spune:

Mda, cazul mi se pare controversat.. nu am fost acolo, deci nu pot spune ca stiu ce s-a intamplat.
Dar cunoscandu-l pe acest medic, am 100% convingerea ca nu a fost anuntat ca exista o pacienta care sta sa nasca, altfel el ar fi fost in sala de nasteri si nu am fi discutat acest caz acum.

Culpa imi pare a fi impartita intre celebra moasa, care a plecat inainte de a i se fi terminat tura, si fara a anunta (!!!), dar si a doctoritei. OK, se intampla sa nu poti ajunge la timp, dar macar da un telefon si anunta-i pe cei care sunt in spital, sa preia cazul!

Apoi, chiar parintii copilasului.. Mama avea telefonul langa ea, din cate am inteles sotul era pe holuri. De ce nu a plecat sotul sa caute un medic si sa-l aduca in sala de nasteri? De data asta, spun in cunostinta de cauza: cand am nascut primul copil, sotul meu a stat langa mine tot timpul; la un moment dat a iesit pret de 10 min sa fumeze o tigara, timp in care mi s-a dus efectul periduralei; l-am sunat, si in 2 minute era in sala de nasteri, cu tot cu asistenta dupa el. Deci se poate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Mamica A, avand in vedere ca NU ma cunosti si ai doar cateva postari pe acest forum, nu inteleg cum de ai tras concluzia ca eu voi rapsunde prima. La celelate topicuri despre acest doctor, nu am fost nici pe departe inversunata...din contra, pe atunci ii luam apararea doctorulul Radoi. Au fost fete care au insistat mult pe aceasta tema, au trecut prin experiente groaznice cu acest doctor, iar logica mie imi spune ca ar fi fost firesc ca de la ele sa te asptepti sa scrie primele, nu de la mine. Chiar ma mira observatia ta. Am insa o banuiala cine esti...si daca intuitia mea nu ma inseala, ai mai fost prezenta si la discutiile anterioare, dar cu alt nick. Nu conteaza asta, insa...

quote:
Dar asa e firea omeneasca, ne place sa aruncam cu pietre mai degraba decat sa fim alaturi de cineva care ne-a facut un bine.



Nu imi place sa arunc cu pietre si, daca nu ai fi asa subiectiva, poate ai vedea ca mi-am scris parerea personala despre dr. Radoi si ca am scris si care cred eu ca sunt partile lui bune. Sau pentru tine pareri negative=aruncat cu pietre, "rautate absoluta"???

Dar am inteles ca aici este un loc unde cineva incearca sa ridice o statuie, deci, nu voi mai intra la acest subiect.

Mie Radoi nu mi-a facut "un bine", faptul ca fetita mea s-a nascut sanatoasa si vie nu i se datoreaza lui, ci lui Dumnezeu! Radoi nu a fost in stare nici sa-mi asigure rezerva aia nenorocita pe care mi-o promisese inainte sa nasc!

Cand cineva nu este de acord cu tine, nu inseamna ca este dusmanul tau, nu o mai lua asa personal...Hai sa invatam sa-i respectam celuilalt dreptul la opinie si la libera exprimare, ce zici?

Si inca ceva...postarea ta incepea cu "
quote:
Ce parere aveti de toata nebunia asta creata, cu cazul copilasului nascut la Municipal?



Deci cum? Vrei pareri, dar nu esti pregatita sa le accepti pe cele care difera de ale tale?
Sincer, imi pare rau ca mi-am pierdut timpul...


Iar ceea ce ai vrut sa sugerezi prin exemplul ala cu matusa ta care "statea toata ziua si era de o rautate absoluta" mi s-a parut de prost gust. Nu ai de unde sa stii ce si cat muncesc eu...

Dialoguri strumfesti





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilly love spune:

nici nu stiu cu ce sau cum sa incep. sau daca merita sa scriu aici. Nici dr radoi, nici moarcas nu au ajutat copilasul meu sa vina pe lume. dr badiu a facut-o, dupa ce l-a cautat soacra-mea disperata sa vina. plecase din sala dupa ce mi-a rupt membranele si a spus:"are dilatatie 9-10" si dupa ce mi-a administrat restul de doza de anestezic, la cererea mea -fara sa-si exprime dubiul ca al meu copil s-ar putea naste cu vreo deficienta din cauza asta (lucru care, evident, s-a intamplat, dar fara repercusiuni de durata, din fericire sau..noroc?!). In timpul asta, moasa si asistentele erau foarte preocupate sa se vaite de cate gravide veneau sa nasca si de cat de enervant se tipa in sala, de durere; sa va scriu ca femeia in chinurile facerii "tipa ca o cioara?", sau ca "in loc sa se screama mai bine sa impinga, draga, ca asa isi omoara copilul.." ; mi-e greu sa-mi amintesc, dar acest caz al micutului Sebastian mi-a rascolit sufletul, ma doare cumplit si nu-mi revin; nu stiu daca o sa-mi revin si nu stiu de unde au parintii lui atata putere sa se pastreze demni. este greu, e infinit de greu sa intelegi ce simt toti trei acum, trei vieti distruse, trei fiinte frumoase sunt acum blocate in neputinta si chin. Este un chin, femei si mame ce sunteti, sa-ti vezi copilasul fara nici o sansa de a se bucura de viata, condamnat la neputinta. Nu inteleg cum unele dintre noi pot doar sa fie intrigate de "nebunia" acestui caz...pentru ca este sufleteste, drama suprema pe care o poate incerca o fiinta umana, sa nu poti sa te bucuri de viata!
cum poti sa ai tupeul sa spui o mizerie mai mare ca asta, draga femeie: ce a pazit tatal pe hol?, "ce a pazit mama cu telefonul in mana?", ma doare sa vad cat sunteti de cinice unele dintre voi; cum credeti ca-si poate imagina un parinte, aflat in incinta unui asa de prestigios spital (vai, ce sumbru "prestigiu"!), ca propriul copil, primul copil, cel mai dorit si iubit copil, i se va naste cu handicap sever fizic si psihic, mutilat pe viata? Tu n-ai vazut cat de OAMENI sunt acesti parinti, cat de demni si civilizati sunt? cat de putin sunt dispusi sa faca scandal si cat de delicat acuza? chiar nu te-au impresionat lacrimile mamei cand si-a exprimat neputinta groaznica de a nu-si putea alapta copilasul pentru ca pur si simplu acest instinct de supravietuire i-a fost retezat din prima clipa de viata? Chiat iti imaginezi si crezi ca acesti OAMENI n-au facut nimic pentru a-si ajuta copilasul?
Tot am sperat (si inca mai sper) ca macar unul dintre simturi- vazul sau auzul sa-i fie recastigate, pentru ca merita mititelul, dar ma doare cu fiecare stire pe care o aud ca acest lucru nu va mai fi posibil; acest copil nu va putea sa comunice in nici un fel, decat prin strigate necoordonate pentru ca nu are cum sa le invete, nu are cum sa auda si nu are cum sa vada nimic; acest copil, adolescent, adult, batran, va fi atat de dependent de atingerea si imbratisarea si grija mamei si a tatalui.. dar daca va avea viata lunga, si atunci mama si tata nu vor mai fi sa-l ingrijeasca, ce se va intampla cu acest suflet dezorientat si trist si care n-a patruns adevarul vietii, decat pe cel pe care-l cunoaste atat de putin, doar prin atingere si miros?
La asta te gandesti femeie, cand acuzi parintii?
Rusine, mare rusine sa-ti fie!
Si sa revin la mine: travaliul l-am avut tot la aceleasi ture nefaste de dimineata, cand neschimbatele se vaitau maret ca sunt coplesite si ca nu mai fac fata ca "se naste, draga, ce le-o fi apucat dracu' acuma pe toate"!..nu stiu ce-i ala echograf in travaliu-sala de nasteri, doar arhaica si infailibila palnie, la dilatatie 9-10 dr-ul mi-a facut restul de peridurala- copilul s-a nascut apneic, fara sa respire, scor 7-8, noroc ca erau toate furnicute acolo, fiind pacienta dr-ului badiu, soacra-mea cu spagile in toate buzunarele (celebra mariana ma tinea de manuta, fara manusi, nici una nu avea manusi, usa era data de perete), erau fresh, cu cafelutele baute. vi se pare ca in loc sa fiu cinica ar teebui sa fiu recunoscatoare? da, sunt, copilul meu traieste, e bucuria vietii mele si e o splendoare de copil. Mai conteaza ca nimeni nu mi-a oferit nici o explicatie pentru lipsa de reactie a copilului meu in prima clipa de nastere? sau ca neonantoloaga cojocaru nu i-a vazut urechea supuranda (peste doar cateva zile am aflat ca e infectata cu piocianic? si l-am internat la Gr Alexandrescu) pentru ca era prea ocupata cu pixurile care-i cadeau din buzunarul de la piept pe jos si pe copilul meu , la unicul control pe care i l-a efectuat in mai putin de un minut (timp dedicat mai mult pixurilor) si care s-a lasat fara spaga, efectul fiind ca mi-a lasat copilul dezbracat pe masa motivand ca "are treaba in alta parte"! Mai conteaza ca dr-ul meu, care avea deja buzunarul impacat, nu mi-a oferit nici macar o consultatie post-nastere, in cele 3 zile cat ma stat in sectie? ca trebuia sa merg eu dupa el, sa-l pandesc pe la sala de nasteri, tarandu-ma efectiv din cauza durerii, ca sa-l intreb una alta, legat de ingrijirea post-partum?
In fine, la spitalul universitar, cel putin pe sectia de obstetrica, lucrurile stau prost si doar un noroc chior (pentru ei, evident) i-a tinut departe de scandaluri. Postam la un moment dat ca doar un bebelus de vip nascut cu probleme sau un scandal mediatic despre un caz dramatic ar revela lumii intregi nesimtirile si mizeriile care se intampla acolo; pacat ca am avut dreptate, pacat ca lucrurile sunt asa, pacat ca sufera copilasi nevinovati, biete fiinte umane care sunt aruncate in viata mutilati si fara sansa de bucurie.
va imbratisez pe cele care intelegeti ce scriu, sper din tot sufletul meu ca lucrurile sa ia o intorsatura pozitiva pentru micutul Sebastian, ii simt durerea si neputinta ca si cum ar fi propriul meu copil

o cunosc pe Larisa-laliq, femeia al carei copil i-a murit la termen in burta din cauza neglijentei lui radoi -nu are nimeni dreptul sa judece aceasta femeie - singura ei vina a fost sa asculte sfaturile unui "mare si ilustru" doctor. Si-a ingropat copilul inainte de a-i cunoaste zambetul. Va puteti imagina? Eu nu


MY BABY
http://good-times.webshots.com/album/560327865NfDFnL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamica_A spune:

Pentru Diana:

Nu am doar cateva postari pentru ca "mi-am schimbat nickul"; sunt foarte ocupata la serviciu si acasa, adica nu am postat din lipsa factorului timp; cand am ceva de intrebat / comentat, intru punctual si that's it! Prefer sa-mi petrec foarte putinul timp liber dedicandu-l celor dragi.

Poate sunt subiectiva in ceea ce-l priveste pe D-l Radoi, insa in 7 ani de cand ii sunt pacienta, m-a salvat atat pe mine, cat si pe ingerasul meu care zilele acestea implineste 5 ani; al doilea nume al baietelului este Cristian, nume pe care l-am dat in cinstea doctorului fara de care Albert nu ar fi venit pe lume. Si apropo de ce se spunea mai sus, dupa ce am nascut D-rul Radoi a venit in spital la mine in fiecare zi, chiar si in weekend.

Va doresc succes in a va gasi doctorii ideali. Aveti aici doar cateva linkuri "de bine" despre cei mai bine cotati medici din Romania.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62867&whichpage=1&SearchTerms=lemnete
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=64268&whichpage=1

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=67647&SearchTerms=ancar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

lily love,am plans citindu ti postarea.ai mare dreptate,iar cele care nu inteleg durerea unei mame,doar pt ca au un copil sanatos,nu stiu,dar cred ca nu au suflet...cum poti sa spui ca dr e exatraordinar doar pt ca ai nascut tu un copil sanatos iar el te a ajutat?daca te ai afla acum in locul femeii asteia,care are un copil cu probleme,ai mai gandi asa?va imaginati ce e in sufletul unei femei care in loc sa se bucure de venirea copilasului ei,plange neputincioasa?credeti ma,cred ca as innebuni....iar sa spui ca mamica este vinovata ca n a sunat dr....asta chiar sfideaza orice bun simt...sa dea dumnezeu ca micutul sa poata fi recuperat...iar medicii si asistentele vinovate sa plateasca.

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Sa nu uitam ca in cazul lui laliq nu i-a facut nici vaccinul anti-rh astfel ca urmatorul copil a fost nevoita sa-l nasca la 32 de saptamani (din fericire cu alt medic, nu cu Radoi) pentru ca avea un titru foarte mare de anticorpi. Stiu povestea pentru ca sunt intr-o situatie asemanatoare cu anticorpii, din vina altui medic.

Mergi la inceput