Remedii pentru trompe infundate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluna spune:

borzasimo...datorita malformatiei "ciudateniei" care este intre vagin si colul uterin...din cauza asta m-au descurajat in privinta FIV.N-a zis unul...au zis doi:un radiolog (care mi-a facut hsg)si un ginecolog.Sincer nici eu nu prea am luat-o de buna, dar m-au pus pe ganduri....de asta vreau sa ajung mai repede la bucuresti sa cer parerea unui specialist in FIV. Caci daca aud ca pot sa fac FIV, fara alte interventii...nici nu mai stau pe ganduri...la inceputul anului l-am si executat.In privinta tratamentului naturist, beau ceai de cretisoara, naprasnic si tinctura de branca ursului.Teoretic ...dupa cat m-am informat eu....nu au ca sa-mi faca rau. Oricum tratamenutul naturist ramane in planul doi...sunt constienta ca situatia e prea delicata ca sa o tratez cu naturiste.
borzasimo cand ai timp...te rog mult zi-mi si mie cum e in ungaria? ai fost? ai facut doar programare? mi-e mi se pare mai dificil in starainatate (in ce limba le vb la unguri?), dar sunt sigura ca sansele sunt mai mari.cat e FIV acolo si care e procedura? ai reusit sa ma pui pe ganduri...si mersic ptr tot...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

borzasimo- prietena mea a facut 2 HSG la 6 luni diferenta.
Dupa a 2 a HSG i s-au desfundat trompele si la 3 luni a ramas insarcinata.

Nu a facut nicio instilatie- a facut insa tratamente naturiste.



Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magduta-sv spune:

Raluna, sint din Suceava si de 8 ani de zile astept venirea unui bb. Nu disper, dar cred ca ma indrept in curind spre adoptie.
Nu vreau sa te influentez in vreun fel, dar 8 ani m-am simtit ca o minge de ping-pong intre doctori.
Am ambele trompe obturate in urma unei raceli puternice, operata in 2001 , laparoscopic in Cluj Napoca. Sansa de a ramine insarcinata dupa laparosopie e 7 luni dupa operatie, dupa care acestea ramin obturate( asa mi-a zis dr.). Nu am ramas insarcinata, am schimbat multi dr. si o gramada de tratamente si investigatii, toate chinuitoare si pe plan fizic si psihic. La sfirsitul anului 2004, un dr din Tg Mures mi-a spus ca am facut degeaba atitea tratamente si am inghitit atitia hormoni, ca sansele ca trompele sa se refaca si eu sa ramin insarcinata natural, sint cam 5% si m-a indrumat spre FIV. Am fost si la Sovata, acolo mi s-a spus clar ca tratamentele lor nu desfunda trompele, ele pot ameliora alte problemute ale aparatului nostru sensibil.
Am inceput investigatiile pt FIV in 2oo5, toate au iesit bune , am facut si histeroscopie, dar am refuzat reinvestigarea trompelor pe care le-am declarat nefunctionale, dupa ce era sa mor in urma a trei HSG , facute in urma. In Giulesti mi s-a spus ca sansele sa ramin insarcinata cresc, daca imi scot trompele nefunctionale, pt ca ele secreta hidrosalpinx si acest lichid omoara embrionii. Bineinteles ca am refuzat sa le scot, am facut FIV cu 4 embrioni de calitate transferati si rezultatul a fost un 0 mare. Nu stiu daca trompele sau alt motiv au dus la "marele" rezultat, dar nu cred ca mai repet experienta. Sint fete care reusesc din prima, a doua, a treia sau a patra oara, dar eu nu cred ca rezist stresului asteptarii rezultatului. Linistea si optimismul sint cele mai importante dupa embriotransfer, dar eu nu m-am putut linisti.Am suferit pentru ca dupa 20 de minute de la FIV, m-au trimis acasa si sint vreo 500 de km. Stiam ca sint importante primele 3 zile dupa ET , pt ca atunci se fixeaza embrionii si viitoarea mamica nu trebuie sa se miste foarte mult.
Am suferit mult, m-am ingrasat citeva kg, dar efectele secundare ale tratamentelor hormonale ma sperie... Ma gindesc la sanatatea mea si ca visul de a deveni parinti se pote rezolva si in alt mod. Nu stiu daca banii sint subiectul discutiei, dar am cheltuit foarte multi bani si nici un dr. pina la cel din Tg Mures nu a fost destul de sincer cu mine. Au luat banii, m-au tratat ca pe un cobai si mi-au produs destula suferinta.
Sper sa nu fi suparat pre nimeni. E experienta mea si atit.
Sa va impliniti cele mai frumoase vise!

http://news.webshots.com/album/561332501UFlQsF

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

magduta - imi pare foarte rau pentru tot ceea ce ti s-a-ntamplat.
Sa stii ca sanatatea ta este cea mai importanta- daca nu se poate, nu se poate.
Eu ma chinui de 2 ani si jumatate- insa am hotarat sa-mi mai acord un an an de tratamnte, plimbarele de tot felul de doctori.

Nu as vrea sa-mi scurtez viata din cauza tratamentelor.
Ce rost are sa ma chinui sa fac un copil si din cauza hormonilor inghititi ani la rand sa mor dupa 10 ani.
As aduce un copil pe lume si ar fi nefericit ca nu are un sprijin.

Ce-o vrea Dumnezeu.



Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magduta-sv spune:

Multumesc, Elly...
Cum spuneam...speranta moare ultima. Bineinteles ca in sufetul meu am sperat mereu sa ramin insarcinata natural, dar daca nu se poate asta e. Tratamente oricum nu mai fac. Important e sa stii si sa simti cind sa te opresti. 8 ani de zile am facut fara intrerupere tratamente. Am ajuns la concluzia ca e mai importanta linistea interioara, sanatatea si copilul va aparea. Daca nu natural, infiat va fi tot al nostru.Sau ai nostri ca e mai frumos cu pereche.
Sanatate tuturor si mult succes in implinirea visului de a deveni mamici!

http://news.webshots.com/album/561332501UFlQsF

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marya_d spune:

salut!
exista la cluj un medic ginecolog-femeie cred,care este renumita pentru desfundarea trompelor uterine.o cunostinta de-a mea a incercat 10 ani sa faca copii si nu a reusit si dupa numai o vizita la dr respectiv cand i-a facut o injectie a ramas insarcinata. a fost chiar un soc pt ea ca nu se astepta sa se intample asa repede.dc vrei ma interesez si-ti dau mai multe detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

raluna, imi pare rau ca ai tecut prin atatea pana acuma...
important e sa gasesti un specialist care sa te indrume, asa cun ti-au zis si fetele.
sa-ti spun cum a fost la mine: dupa 2 ani de umblat pe la medici aiurea si diagnostice la fel, abia unul s-a indurat de mine sa-mi faca HSG, iar cand a vazut ce infundate mi-s trompele a zis ca singura mea sansa e FIV! sau laparoscopia, sa vedem daca se pot desfunda...si m-a trimis in Timisoara, la prof. Munteanu, care e la fel de ocupat ca Marinescu. Dar m-a operat si mi-a zis ca am mari sanse pe cale naturala, cu conditia sa fac trat. cu Diphereline 3 luni (asta-i pe baza de hormoni, inhiba CM si se rec. in trat. endometriozei). L-am ascultat si in prima luna dupa tratament eram gravi!
Acuma incerc sa fac si bb2, am deja la activ 6 luni de incercari fara rezultat si asa ma tem sa nu se fi infundat din nou...
Iti urez mult succes!!!

Maryb, pe mine m-au tinut cateva zile in spital. Iti fac 3 incizii mici, una in buric, doua ma jos, de o parte si de alta. Mi-au facut anestezie gen., am stat prima noapte in reanimare, cu sonda urinara, apoi am mai stat o zi in spital. Vezi ca este subiect "laparoscopie", am citit ca la Buc. se rezolva mai repede, adica stai mai putin in spital. Primele 2 zile dupa operatie sunt mai nasoale, apoi e ok.

Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns borzasimo spune:

raluna nu inca nu am fost trebuia sa ma duc in 28 dec, dar ma sunat ieri si mia spus ca sa reprogramat o sa ma duc pe 6 dec,nu e deloc dificil pt ca este o d-na care iti traduce binenteles contra cost se numeste Ani este o draguta, eu cu ea am luat legatura ea ma programat si mi-a spus ce analize trebuie sa fac,daca sti engleza, foarte bine nu iti mai trebuie translator pt ca stie si dr,uite iti dau 80% din pret care sigur o sa le faci, consult 12.000 ft, eco 7.500 ft, ovulometrie si monitorizare cu ultrasunete 105.000 ft, punctia 105.000 ft, Et 115.300 ft, hatching 50.000 ft,dar pe linga astea mai trebuie sa faci analize si in tara care costa in jur de 10 milioane,si binenteles pote si la ei mai trebuie sa faci una alta, in mare cam asta este,mai multe nici eu nu stiu,daca vrei iti pot da nr de tel al d-nei Ani ea te pote informa mai mult de cit mine sau ori care alta, dar de ce nu intri pe FIV UNGARIA sau pe FIV acolo sint fete care fac atit in tara cit si in ungaria sper ca team lamurit cit de cit
elly me asa da mam speriat ca ia facut unul dupa altu,scuze dar eu asa am inteles din acel mes
magduta sincer imi pre rau de ce ti sa intimplat,intradevar sanatatea e pe primu loc






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Magduta, Raluna imipare tare rau de experientele negative.
Eu acum o luna am fost diagnosticata cu trompe obstruide si hidrasalpix in urma unui HSG. Solutia una singura :FIV.
M.am dus la clinica de fertilizare (de acolo m.au trimis sa fac HSG) si mi.au spus ca nu se poate incepe FIv pana nu se rezolva problema cu trompele, pentru ca acel lichid (hidrosalpinx)omoara embrioni, ovule, spermatozoizi. Solutia nu e operatia trompelor entru a le desfunda pentru ca se vor infunda la loc, iar rezultatele sunt foarte mici. Deci ori le scot, ori le pun un clips. Inca nu stiu ce sa fac, voi mai consulta alt medic inainte de orice.
tuturor va doresc indeplinirea cel mai mare vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

blanche, draga mea, imi pare nespus de rau ca ai asa probleme si ca nu poti ramane insarcinata pe cale naturala....nu am cuvinte sa descriu cat de rau imi pare pentru tine. Eu sunt alaturi de tine si ma rog la Bunul Dumnezeu sa-ti indeplineasca visul de a deveni mamica pe orice cale si sa ai un puiut al tau. si bafta in tot ceea ce vei face de acum inainte. Cu ajutorul lui Dumnezeu vei reusi cumva.

haide bebe vino la mami si tati.....te rugam

luna asta nu mai vreau sa declar nimic

Mergi la inceput