Condens pe geamuri

Condens pe geamuri | Autor: carina

Link direct la acest mesaj

Am o problema destul de nasoala cu condensul care se aduna pe geamuri si nu stiu cum sa scap de el.
Casa s-a terminat de construit in noiembrie anul trecut, i-am pus geamurile in aprilie anul asta, am tencuit si zugravit pana prin iunie si ne-am mutat in ea in august. De cand ne-am mutat, umiditatea in casa e destul de mare (suntem si exact la inceputul padurii ceea ce cred eu creste umiditatea). Insa, de cand a inceput frigul si centrala porneste si ea zi de zi, nu mai stim ce sa facem cu condensul de pe geamuri. Aerisim zilnic (aprox 15 minute in toata casa), dar eu nu vad nici o schimbare. Nu usuc haine in casa tocmai de aia (am luat uscator ca sa rezolv problema).
Azi dimineata de exemplu la usa de la terasa din dormitorul nostru se prelingea in jos pe parchet o gramada de apa. Nu a plouat si terasa era uscata deci nu se pune problema de infiltratii.
Please help me ca nu mai stiu ce sa fac (in casa temperatura e setata pe 22 de grade de la 19 la 08.30 si pe 16 in rest).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

solutia e sa cumperi un dezumidificator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Pai eu zic ca gresiti ca lasati centrala doar pe 16 noaptea. Tocmai cand e cel mai frig. Dupa constructiile si amenajarile recente e clar ca in pereti e multa apa si trebuie sa reaca o vreme sa se evapore, dar poate ar fi mai bine sa pastrati o temp cat de cat constanta in casa si o vreme stergeti geamurile in fiec dimineata :)

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

daca geamurile sunt termopan inseamna ca aveti o problema cu izolatia peretilor;aveti izolatie pe peretii exteriori ai casei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

Problema mi-e TARE cunoscuta! Mi-a mancat cel putin un an din viata. Foarte multe geamuri termopan ofera <surpriza> asta posesorilor caselor in care au fost montate. Am patit-o si eu cu siroitul pana pe jos si am apelat la toate solutii le posibile. La un moment dat sotul, exasperat si el, isi propusese sa le schimbam!
Asa se intampla la mai toate casele noi, in care s-au desfasurat lucrari de amenajare in anul respectiv...Eu am dat jos chiar doua dintre geamuri si am refacut izolatia pervazului de jur imprejur. Nu am obtinut rezultate spectaculoase din pacate.Ca sa nu patesti chestii si mai rele( sa te umpli de mucegai) as vrea sa iti dau urmatoarele sfaturi:
- faceti un efort si nu lasati temperatura sub 18 grade nici macar ziua, pentru ca 16 este prea putin in conditii de frig afara. Incercati asta macar in primul an, chiar daca presupune un consum mai mare de gaz, cel putin evitati sa zugraviti din nou la anul!Se spune ca geamurilor le ia ceva timp pana intra in echilibru cu conditiile din casa. Ori, o casa renovata /noua are nevoie de surplus de incalzire in prima faza.
- Pe cat posibil ar fi bine ca sursa de caldura ( caloriferul ) sa ocupe toata lungimea zonei cu termopan. Eu chiar am optat pentru un calorifer mai lung dar ingust(30 cm) la logia dormitorului.
-aerisiti in fiecare zi ( atata timp cat casa este si locuita, cu atat mai mare va fi umezeala...) dar evitati zilele in care este umezeala mare in aerul de afara si nu e nici soare!
Nu disperati...Cu timpul, o sa se rezolve. Mie mi s-a intamplat asta cu ceva ani inainte si pana anul asta( cand am avut santier de renovari pe vara) aproape ca uitasem episodul acela negru din viata noastra...Anul asta, cum au inceput si ploile afara si nu mai puteam aerisi suficient fiindca practic de afara venea un surplus de umezela, cum s-a repetat situatia( oricum , la o scara mai rezonabila..., ca nu mai e casa noua).Asa ca am apelat la vechile metode: incalzit la 22 seara si noaptea si niciodata pe zi la mai putin de 18 ( pana acum nu a coborat ca nu a fost asa de rece si avem si izolatie peste tot la pereti( unii si exterior si interior!!!)Daca mai vrei sa faci economie, poti inchide caloriferele unde nu stai deloc( daca aveti camere nefolosite)dar nu uita sa aerisesti si acolo. Umezela de dupa santier persista minim 1 an!
CURAJ si SUCCES!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Anisiap: peretii exteriori sunt complet imbracati in polistiren (i-am urmarit minut de minut pe muncitori in perioada aia)
Coraly: pe 16 grade e setat termostatul intre 8.30 dimineata si 18.30 seara, cat noi suntem la serviciu respectiv gradinita. Nu stiu nici macar daca temperatura coboara pana la 16 grade. Aia cu stersul geamurilor in fiecare dimineata o fac partial dar nu e asa eficient.
Nicoleta: chiar azi imi povestea un coleg de ceva sistem de dezumidificare de la Ceresit si merg in seara asta sa cumpar de proba pentru o camera. Om trai si om vedea.
Edessa: deci stii ce inseamna! Partea nasoala e ca imi e teama sa nu se umfle parchetul in apropierea terasei. Partea cu temperatura constanta nu am incercat-o, dar o sa resetez termostatul in seara asta. 22 de grade e prea putin oare pentru umezeala? Sa cresc un pic? Asa cum spuneam la noi umezeala e si mai mare din cauza ca suntem exact la margiea padurii care si ea mentine umezeala.
Va multumesc de sfaturi. Sper sa scapam odata de umezeala asta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

http://www.capabelrom.ro/index2.php?P-subcategories/O-oSub/cPath-32/cMove-Expand/lang-ro

eu la asa ceva ma refeream
adica iei de bun, nu stiu la ce te referi cu ceresitul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Nicoleta: mersi de link.
Eu ma refeream la: http://www.ceresit.ro/u235/navi/30833
O sa incerc cu unul din asta intr-o camera pentru vreo 2-3 zile si daca nu merge atunci o sa luam unul din ala profi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

si cam cat costa modelul acesta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Si eu am o problema de genul asta, in sensul ca am inchis balcoanele cu BCA si termopan, izolatie exterioara cu polistiren (dumnezeu stie cum o fi facuta ca eu cu copilul in brate nu am putut sa stau continuu dupa ei sa ii urmaresc) si dupa ultimele ploi am facut un mucegai in balcoane de mor nu alta. Nu stiu ce sa fac, sa il sterg, cum? Sunt de-a dreptul revoltata ptr ca in rest ce au facut chiar au facut frumos si bine dar balcoanele astea la cat sunt de frumoase de mmi le-a laudat toata lumea, atat de urate au ajuns acum . Mucegaiul parca este zapada, asa s-a facut, in viata mea nu am mai vazut mucegai de perete alb.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

Salve,
Eu care credeam ca numai la Constanta este asa o umezeala in atmosfera !
dar, se pare ca de fapt propblema vine de la geamuri.Eu mam mutat intrun apartam de 4 camere de 6 ani.Ac apartam nu beneficiase in ultimii 10 ani de caldura, fostul proprietar nu mai era racordat la caldura, la fel vecinii de deasupra si cei de dedesupt!
Deci, mam mutat, am pus bine mersi termopane, dar greseala noastra, de aluminiu ! In primul an in care am stat, din luna octombrie mai exact mai aveam putin si faceam ciupercarie in casa, asa probleme aveam, la toate geamurile, iar apa care se prelungea ma dispera, nu alta.Asa ca neam apucat in vara ce a urmat si am izolat peretii , aveam si 2 camere pe colt, dar cu toate acestea, in a 2a iarna tot am avut probleme, e adevarat ca sau redus totusi la jumatate, in tot cazul ne am hotarat si am schimbat totusi geamurile la dormitoare,pentru ca aluminiul acela e cumplit!
Ca o concluzie, ce pot spune:
- peretii clar ca au o anumita perioada de "acomodare" cu noile conditii, eu aveam in prima iarna stata in acest apartam in baia de serviciu apa pe pereti (precizez ca la ac baie nu am geam, decat o aerisire, deci aici nu ni se tragea de la termopan), credeam ca nu se poate asa ceva, sati curga apa pe faianta, in cond in care in ac baie nu aveam dus, nu avea de unde sa se faca abur, deci pur si simplu a durat pana sau incalzit peretii....
- trebuie facuta aerisire mai des,si, intradevar temperatura in casa sa fie peste 18 grade, din observatiile mele, cel putin.
Chiar sunt curioasa daca e bun dezumificatorul de la Ceresit , am vazut reclama la TV si chiar vreau si eu sa iau.
Carina, nu stiu ce sa mai spun,eu cred ca totusi la tine este vorba pur si simplu ca este casa noua, si pana se incalzesc peretii, dureaza ceva timp, e bine ca aveti centrala, si puteti face totusi cald uniform, peste tot, ceea ce va face sa dispara cred problema ta!
Numai bine, si astept sa ne spui lucruri placute!



mami ailuI

Mergi la inceput