Trombofilia- o problema ignorata de multe mamici

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Buna!
Nu pot spune ce valori aveam (sunt la serviciu si nu am actele la mine) dar stiu ca doctorul meu mi-a zis ca ar putea sa-mi dea si Clexane 0,2 dar ca este cam apa de ploaie doza asa mica. Exprimarea lui nu a fost, evident, asta.
In fine, mi-a dat Clexane 0,4 si refaceam analizele din 3 in 3 saptamani. L-am intrebat daca imi vor iesi bine analizele, voi intrerupe tratamentul? Raspunsul lui a fost ca analizele nu-mi vor iesi bine pana voi naste dar le refacem pentru a urmari sa nu se inrautateasca.

Am vrut si eu sa refac analizele la Coltea dar o asistenta de acolo (pe care nu o cunosteam) mi-a zis ca dna. dr. Uscatescu mi-a zis ca am deficit de proteina S si trebuie sa fac Clexane 0,4 atunci asa sa fac. Din alte surse am aflat apoi ca doctorii de la Coltea nu au o relatie stralucita cu dna. dr. Uscatescu si ca au tendinta de a da alte diagnostice si, implicit, alte tratamente. Am niste mici dubii relativ la aceste afirmatii dar fum fara foc nu prea iese, asa ca am mers pe mana dnei. dr. Uscatescu si dlui. dr. Badiu.

Iti mai fac o recomandare: nu te lua dupa ecografie, ia-te numai dupa analizele de sange! Eu am descoperit problema in urma unei ecografii dar celelalte ecografii pe care le-am facut si inainte si dupa indicau ca nu exista nici o problema. Intr-adevar toate celelalte ecografii nu au fost facut de cel care m-a atentionat ca s-a putea sa existe o problema privind coagularea. Deci, numai dr. Pop Adrian a vazut problema si m-a trimis la analize.

In concluzie, tine-te de tratamentul cu Clexane 0,4! Si refa analizele pentru a vedea daca este nevoie de doza mai mare ca de scazut nu va scadea. Nu te risca sa nu-l faci. Ii faci rau bebelusului care cand tu nu faci tratament, el nu se hraneste corespunzator, nu beneficiaza de oxigen in mod corespunzator. Toate acestea el le ia prin sange or, daca tu nu faci tratamentul sangele tau are tendinta sa se coaguleze si nu mai circula cum trebuie (hai ca am fost si plastica dar vreau sa intelegi riscurile).

Te pup si bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoanaMare spune:

Multumesc mult pentru raspuns Mirela , ieri am fost si mi-am ridicat rezultatul ultimelor analize si dna dr. mi-a zis sa fac pauza 10 zile si sa revin cu ecografia, acum fac ce spune dumneai...aaaa si a zis sa o fac la acelasi dr. ecografist ca si pe prima...
Sper sa fie bine si sa nasc un copil sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Tine-te de tratamentul cu clexane. In maternitatea Filantropia am cunoscut o mamica care nascuse in urma cu ceva timp doi copii morti. Acum era pe clexane din luna a treia si a reusit sa nasca o fetita superba. Ea m-a incurajat mult. I-am admirat taria si vointa de a lupta pentru a deveni mama. Dumnezeu i-a ajutat. La fel iti doresc si tie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

buna!ma bucur ca am descoperit acest subiect.eu am un baietel de 2 ani si 11 luni si de la 11 saptamani de sarcina am descoperit ca am L.A.pozitiv si am facut tratament cu clexane de 0,4 si aspenter.am nascut un baietel de 4650kg,perfect sanatos.am fost pacienta dr urleteanu,specialist in sindrom antifosfolipidic,dar,din pacate,dr a plecat in suedia.
acum sunt insarcinata in 10 saptamani,am repetat analizele la coltea si am acelasi diagnostic,LA pozitiv.acum merg la dr pacu,care nu stiu cat de bine se pricepe la acest sindrom,insa merg pe mana ei.deocamdata mi a spus sa fac clexane de 0,2 si sa nu mai iau si aspenter.totusi,eu continuu sa iau,o zi da si una nu,pt ca stiu ca dr urleteanu recomanda ca aspenterul sa fie luat zilnic.din pacate,acum ma mai confrunt si cu alte probleme,am tot avut sangerari,dar de vreo saptamana s au oprit si sper sa fie bine,pt ca tare mult imi mai doresc un copil.
voiam sa intreb pe fata care spunea ca mai are cateva seringi de clexane,mi le poate trimite mie?
10+


Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Draga Monalac, daca doctorul ti-a zis sa nu iei aspenter, eu zic sa nu-l iei. Eu stiu ca nu este tocmai indicat in sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

MIRELA,de ce spui ca aspenterul nu e recomandat in sarcina?stii tu ceva de asta?pt ca eu la cris de la 11 sapt de sarcina am luat aspenter zilnic si cris e sanatos.in plus,stiu multe gravidute cu trombofilie care de la inceput de sarcina iau aspenter.totusi,daca tu stii altceva,mi ar prinde bine sa mi spui.

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Monalac, eu cat timp am fost gravida am facut tratament cu Clexane 0,4. Am intrebat doctorul daca nu exista un tratament mai ieftin (nu stiu daca acum e gratis ca asa am inteles ca se intentioneaza sa se faca) si mi-a spus ca exista dar nu este indicat in sarcina. Dupa ce am nascut si nici nu mai alaptam, mi s-a dat tratament cu aspenter.
Nu pot sa-ti spun de ce nu este bun aspenterul in sarcina. Nu imi mai aduc aminte ce mi-a zis doctorul.Ca sa fiu sincera, nici nu-mi aduc aminte sa-mi fi dat vreo explicatie. Eu am luat de buna ce mi-a zis cu atat mai mult cu cat si dna. dr. Uscatescu de la Fundeni mi-a zis tot de clexane.
Mai am o prietena care a fost suspectata de aceeasi problema referitoare la coagularea sangelui si tot asa i s-a spus: doar clexane, nu aspenter. (Din fericire, analizele ei au iesit bine si nu a fost necesar nici un tratament).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

cafera, felicitari pt micutza. am sa-ti dau un PM ca ma intereseaza cazul tau.

cred ca este o eroare, baby aspirin e recomandata in sarcina, nu are nicio contraindicatie. Sunt femei care o iau si impreuna cu clexanele.

Coana Mare din ce am auzit eu, odata incepute clexanele nu le intrerupi decat dupa ce nasti, cand treci pe pastila de Coumadin.
Dar recunosc ca eu am auzit doar cum se face in USA.

Eu sunt o mamica care nu este pozitiva la niciun test de coagulare, doar ca m-am coagulat in sarcina foarte periculos. DIn fericire si eu si copilul suntem bine (dar este doar un miraccol) insa am fost sfatuita sa nu mai raman insarcinata niciodata. Lucru cu care eu nu sunt de acord.
Poate cineva sa-mi spuna cum pot sa imi fac si eu programare la Dr. Urlateanu? Cand vin in Romania m-ar interesa si parerea dansei. Poate imi da cineva un PM cu numarul la care sa-mi fac o programare, va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

cafera, nu ai PM activat.
nu inteleg de ce nu ti-a recomandat doctorul Coumadin? e o pastila (deci o inghiti) care face acelasi lucru ca si clexanele. doar ca infinit mai ieftina si nu te intepi.
coumadinul e nociv bebelui din burtica, trece prin placenta si e interzis in sarcina. dar nu trece in laptele de mama, e perfect sigur cand alaptezi.
de aia in USA dupa ce ai nascut, treci pe coumadin 6 luni si apoi repeti analizele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoanaMare spune:

Buna fetelor!
Si eu am auzit cu urechile mele cand unor paciente li se prescria clexane si aspenter, o zi da una nu...
Cafera de saptamana trecuta am reluat tratamentul cu clexane, in urma analizelor pe care le-am repetat la Fundeni cat si a ecografiei morfologice, dna dr.uscatescu m-a pus sa repet eco saptamana asta joi si sa revin la dansa..., mai am asa mult pana nasc si nu mai am rabdare deloc...
Numai bine fetelor!

Mergi la inceput