Cum se calculeaza?

Cum se calculeaza? | Autor: TINAtm

Link direct la acest mesaj

Ziua conceptiei devine automa, ziua nr 1 a sarcinii,sau trec cateva zile pana apare sarcina???
Ma refer la un contact unic.Eu sunt zapacita de tot fiindca la maine ziua conceptie = cu prima zi a menstruatiei si nu stiu cum sa calculez varsta sarcinii[am facut teste de sange si urina si au iesit pozitiv].
Multumesc pt eventualele raspunsuri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Tina, din momentul conceptiei mai trec aproximativ 10-14 zile pana in momentul implantarii oului in uter. Fiindca niciodata nu se poate sti 100% care a fost monetul conceptiei, varsta sarcinii se calculeaza incepand cu prima zi a ultimei menstruatii! Sarcina usoara si sanatoasa!

Pupici,
Angelique 30+ bb Victor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

AMR: maxim 10 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Fetele, poate ma luminati si pe mine. Sunt si eu graviduta (iuhuuuu!!!) si datele mele sunt asa: pe 24 sept. a fost prima zi a ultimului ciclu, sexul decisiv l-am avut pe 3 octombrie, iar ovulatia a fost probabil pe 4 sau pe 5. Sunt deci in 4 saptamani si o zi (cum spune calculul pornit de la prima zi a ultimei menstruatii) sau in 3 saptamani si 2 zile (cum spune calculul ovulatiei)?

Abia saptamana care incepe maine ma duc si eu la doctor. Si sunt putin panicata, fiindca nu am un ginecolog stabil (am schimbat anul trecut ca nu-l mai suportam pe cel vechi, iar cel nou nu mi-a facut o impresie extraordinara), acum ma duc la unul recomandat de o colega care are deja doi copii si care mi-a spus ca e foarte bun. Sa vedem.

Va pup pe toate si multumesc pentru raspunsuri.


Felicia

Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Felicitari multe fetelor! si bun venit la odisee!...varsta sarcinii se calculeaza din prima zi a cm-ului, daca este regulat, de la ovulatie sau conceptie ar cam fi varsta bb-nelului...daca cm-ul e neregulat, ca la mine de exemplu, se determina varsta ecografic...se masoara embrionul sau sacul gestational, depinde cat de avansata e sarcina...mie la prima eco mi-a zis ca bb are 4 saptamani, sa mai adaug o saptamana si asa calculez varsta sarcinii, adica 5 sapt....acuma am mai crescut putin...
eu am alta nelamurire...cand zic ca sunt gravi in 7sapt4zile sunt in sapt a 7-a sau a 8-a de sarcina?

anca
7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Felicitari, ache ! Esti in saptamana a 8-a. Sarcina usoara si un bebe sanatos !

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )
www.flickr.com/photos/11799927@N07/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dedeea_n spune:

AnqeliquedeS....ai spus ca din momentul conceptiei mai trec 10-14 zile pana la momentul implantarii oului in uter...deci eu daca am avut UM pe 26 august...normal perioada fertila era undeva pe 9 septembrie.Daca mie dr imi spune ca am 12 saptamani....inseamna ca am ramas pe 9...s-a implantat pe 25...si e o sarcina normala.??Raspunde-mi te rog!Chiar is nelinistita!nu stiu exact data in care am ramas.Si daca las doctorii sa socoteasca dupa UM mi-ar iesi 15 sapt.Cum e?e normal?astept cu nerabdare raspuns

Mergi la inceput