Savarina

Savarina | Autor: Criss75

Link direct la acest mesaj

Stiti vreo reteta de savarina? Imi place tare mult dar mai ales lui Alex ii place la nebunie, si as vrea sa-l surprind maine cu o savarina facuta de mine, evident.
Merci.

Criss si Alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexamary spune:

BUNA
UITE CUM FAC EU SI SUNT TARE BUNE SI USOR DE FACUT
IN PRIMUL RAND TB SA AI FORMELE
EU CUMPAR DIN ACELEA DE UNICA FOLOSINTA 0.3 LEI /BUC
BLAT
EU IL FAC CA BLATUL DE TORT
DE EX : -5 OUA
-5 LINGURI ZAHAR
- 5 LINGURI FAINA
SE SEPARA OUALE SE FREACA ALBUSUILE SPUMA CU ZAHARUL SE ADAUGA GALBENUSURILE FRECATE IN PREALABIL SI FAINA IN PLOAIE AMESTECANDU-SE DE JOS IN SUS
SE PUN IN FORME DAR NU PLINE CI UN PIC MAI MULT DE JUM
SE ASEAVA INTR-O TAVA SI SE DAU LA CUPTOR
FRISCA SE BATE SA IASA TARE -FRISCA LICHIDA E CEA MAI BUNA
SE FACE UN SIROP DIN ZAHAR SI APA SI ESENTA DE VANILIE SAU LAMAIE
DUPA CE LE SCOTI DIN CUPTOR LE LASI SA SE RACEASCA APOI LE SCOTI DIN FORME POTI SA LE SI TAI CA SA IASA BLATUL BINE
LE PUI PE UN PLATOU LE FACI UN CAPACEL IL DAI LA O PARTE PUI FRISCA MULTA CU O FORMA PUI CAPACELUL SI dulceata sau jeleu deasupra
pofta buna


gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by alexamary

BUNA
UITE CUM FAC EU SI SUNT TARE BUNE SI USOR DE FACUT
IN PRIMUL RAND TB SA AI FORMELE
EU CUMPAR DIN ACELEA DE UNICA FOLOSINTA 0.3 LEI /BUC
BLAT
EU IL FAC CA BLATUL DE TORT
DE EX : -5 OUA
-5 LINGURI ZAHAR
- 5 LINGURI FAINA
SE SEPARA OUALE SE FREACA ALBUSUILE SPUMA CU ZAHARUL SE ADAUGA GALBENUSURILE FRECATE IN PREALABIL SI FAINA IN PLOAIE AMESTECANDU-SE DE JOS IN SUS
SE PUN IN FORME DAR NU PLINE CI UN PIC MAI MULT DE JUM
SE ASEAVA INTR-O TAVA SI SE DAU LA CUPTOR
FRISCA SE BATE SA IASA TARE -FRISCA LICHIDA E CEA MAI BUNA
SE FACE UN SIROP DIN ZAHAR SI APA SI ESENTA DE VANILIE SAU LAMAIE
DUPA CE LE SCOTI DIN CUPTOR LE LASI SA SE RACEASCA APOI LE SCOTI DIN FORME POTI SA LE SI TAI CA SA IASA BLATUL BINE
LE PUI PE UN PLATOU LE FACI UN CAPACEL IL DAI LA O PARTE PUI FRISCA MULTA CU O FORMA PUI CAPACELUL SI dulceata sau jeleu deasupra
pofta buna


gabi



Merci pentru reteta, am s-o incerc cu siguranta.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Reteta de savarina pe care o poti face in tava de la cuptor. Noua ne-a placut f. tare cum a iesit.
Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de pesmet fin,
sirop: aprox. 1 litru apa, 250gr zahar, 1 paharel rom
Suplimentar: 1 borcan dulceata/gem de capsuni 500gr frisca
Se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul, galbenusele unul cate unu si la sfarsit pesmetul tot asa cate o lingura. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet. Se coace la foc mediu aproximativ 30 min. Se face siropul si se insiropeaza blatul caldut, se distribuie gemul uniform si deasupra se pune frisca.
Pofta buna!

Cristina & Elise-Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Mie tocmai imi ploua-n gura




Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by negaracristina

Reteta de savarina pe care o poti face in tava de la cuptor. Noua ne-a placut f. tare cum a iesit.
Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de pesmet fin,
sirop: aprox. 1 litru apa, 250gr zahar, 1 paharel rom
Suplimentar: 1 borcan dulceata/gem de capsuni 500gr frisca
Se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul, galbenusele unul cate unu si la sfarsit pesmetul tot asa cate o lingura. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet. Se coace la foc mediu aproximativ 30 min. Se face siropul si se insiropeaza blatul caldut, se distribuie gemul uniform si deasupra se pune frisca.
Pofta buna!

Cristina & Elise-Stefania



Multumesc mult. Vreau sa te intreb totusi daca de la pesmet, prajitura nu are un usor gust sarat, pentru ca am eu un fix, nu pun niciodata sare la prajituri.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Am o reteta foarte buna de savarine.Se fac tot cu pesmet(si putina faina) si nu sunt deloc sarate.Daca vrei, iti scriu reteta.Rezultatul arata cam asa .

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Camelia si tu tii asa bunataturi numai pentru tine ?
Te asteptam cu reteta,ca eu una numa` la savarine visez ca vorba ceea:
Adio dieta,am verigheta:-)


P.S. Am vazut si ce nasica frumoasa si verde ai fost




Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Wow!!!! Vreau si eu reteta!! Arata minunat.


istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Iata si reteta:
Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar tos (150g), 2 linguri de faina (50g), 4 linguri de pesmet (100g).
Siropul: 500ml apa, 300g zahar, rom, vanilie
Umplutura: 500 g frisca, gem de caise sau de zmeura

Se ung formele de savarina cu unt sau margarina si se presara cu pesmet.Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul tos tot deodata si o lingurita zeama de lamaie, ca sa se topeasca mai repede zaharul.Se bat iar pana se intareste bine, compozitia, se adauga galbenusurile toate deodata si se mai bate putin sa se amestece.Se pune pesmetul amestecat cu faina, se amesteca usor si se imparte in formele tapetate.Se coc la foc potrivit.Coapte, se rastoarna si se aseaza pe baza lor.Se lasa sa se raceasca.Se prepara siropul din apa si zahar (fiert un minut), adaugand apoi vanilia si, cand este rece, romul.Se taie din fiecare savarina un capac (cam un sfert din ea) si se insiropeaza totul abundent.Capacul se unge cu gem.Pe fiecare savarina se pune un strat de frisca, apoi capacul si peste capac un mot de frisca.
De regula, eu le coc si le insiropez cu o zi inainte ca sa se intrepatrunda bine siropul iar frisca o pun proaspata, atunci cand papam savarinele.
Din compozitie rezulta 12 bucati.Cum eu am o singura tava a cate 6 forme de savarina, impart compozitia in doua si pregatesc blatul de doua ori.
Sunt extrem de simplu de facut si sunt excelente la gust!

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

quote:
Originally posted by alba



P.S. Am vazut si ce nasica frumoasa si verde ai fost




Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian




Saru'mana, Alba! Esti o draguta, ca intotdeauna!

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput