Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Savarina

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 3

Criss75
Criss75
soacra in devenire


Membru din:20/11/2005

 Romania
targu mures
(MURES)

2875 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 19/10/2007 :  11:37:21 Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Trimite mesaj Yahoo lui Criss75 Adauga semn de carte la mesaj Trimite Criss75 un Mesaj Privat

Savarina

Stiti vreo reteta de savarina? Imi place tare mult dar mai ales lui Alex ii place la nebunie, si as vrea sa-l surprind maine cu o savarina facuta de mine, evident.
Merci.

Criss si Alex
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
alexamary
alexamary
nou venit


Membru din:20/07/2007
 Romania, BUCURESTI
61 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2007 :  13:36:32 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite alexamary un Mesaj Privat
BUNA
UITE CUM FAC EU SI SUNT TARE BUNE SI USOR DE FACUT
IN PRIMUL RAND TB SA AI FORMELE
EU CUMPAR DIN ACELEA DE UNICA FOLOSINTA 0.3 LEI /BUC
BLAT
EU IL FAC CA BLATUL DE TORT
DE EX : -5 OUA
-5 LINGURI ZAHAR
- 5 LINGURI FAINA
SE SEPARA OUALE SE FREACA ALBUSUILE SPUMA CU ZAHARUL SE ADAUGA GALBENUSURILE FRECATE IN PREALABIL SI FAINA IN PLOAIE AMESTECANDU-SE DE JOS IN SUS
SE PUN IN FORME DAR NU PLINE CI UN PIC MAI MULT DE JUM
SE ASEAVA INTR-O TAVA SI SE DAU LA CUPTOR
FRISCA SE BATE SA IASA TARE -FRISCA LICHIDA E CEA MAI BUNA
SE FACE UN SIROP DIN ZAHAR SI APA SI ESENTA DE VANILIE SAU LAMAIE
DUPA CE LE SCOTI DIN CUPTOR LE LASI SA SE RACEASCA APOI LE SCOTI DIN FORME POTI SA LE SI TAI CA SA IASA BLATUL BINE
LE PUI PE UN PLATOU LE FACI UN CAPACEL IL DAI LA O PARTE PUI FRISCA MULTA CU O FORMA PUI CAPACELUL SI dulceata sau jeleu deasupra
pofta buna


gabi
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Criss75
Criss75
soacra in devenire


Membru din:20/11/2005
 Romania, targu muresMURES
2875 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2007 :  16:34:34 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCriss75 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Criss75 un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by alexamary

BUNA
UITE CUM FAC EU SI SUNT TARE BUNE SI USOR DE FACUT
IN PRIMUL RAND TB SA AI FORMELE
EU CUMPAR DIN ACELEA DE UNICA FOLOSINTA 0.3 LEI /BUC
BLAT
EU IL FAC CA BLATUL DE TORT
DE EX : -5 OUA
-5 LINGURI ZAHAR
- 5 LINGURI FAINA
SE SEPARA OUALE SE FREACA ALBUSUILE SPUMA CU ZAHARUL SE ADAUGA GALBENUSURILE FRECATE IN PREALABIL SI FAINA IN PLOAIE AMESTECANDU-SE DE JOS IN SUS
SE PUN IN FORME DAR NU PLINE CI UN PIC MAI MULT DE JUM
SE ASEAVA INTR-O TAVA SI SE DAU LA CUPTOR
FRISCA SE BATE SA IASA TARE -FRISCA LICHIDA E CEA MAI BUNA
SE FACE UN SIROP DIN ZAHAR SI APA SI ESENTA DE VANILIE SAU LAMAIE
DUPA CE LE SCOTI DIN CUPTOR LE LASI SA SE RACEASCA APOI LE SCOTI DIN FORME POTI SA LE SI TAI CA SA IASA BLATUL BINE
LE PUI PE UN PLATOU LE FACI UN CAPACEL IL DAI LA O PARTE PUI FRISCA MULTA CU O FORMA PUI CAPACELUL SI dulceata sau jeleu deasupra
pofta buna


gabi



Merci pentru reteta, am s-o incerc cu siguranta.

Criss si Alex
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

crissy77
membru senior


Membru din:15/05/2005
 Romania, Gura Humorului
3362 Mesaje
9 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2007 :  17:49:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui crissy77  Trimite mesaj yahoo luicrissy77 Adauga semn de carte la raspuns Trimite crissy77 un Mesaj Privat
Reteta de savarina pe care o poti face in tava de la cuptor. Noua ne-a placut f. tare cum a iesit.
Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de pesmet fin,
sirop: aprox. 1 litru apa, 250gr zahar, 1 paharel rom
Suplimentar: 1 borcan dulceata/gem de capsuni 500gr frisca
Se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul, galbenusele unul cate unu si la sfarsit pesmetul tot asa cate o lingura. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet. Se coace la foc mediu aproximativ 30 min. Se face siropul si se insiropeaza blatul caldut, se distribuie gemul uniform si deasupra se pune frisca.
Pofta buna!

Cristina & Elise-Stefania
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
alba
alba
membru matur

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:19/10/2002
 Germany, Bremerhaven
1693 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2007 :  17:59:37 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite alba un Mesaj Privat
Mie tocmai imi ploua-n gura




Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Criss75
Criss75
soacra in devenire


Membru din:20/11/2005
 Romania, targu muresMURES
2875 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2007 :  18:09:45 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCriss75 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Criss75 un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by negaracristina

Reteta de savarina pe care o poti face in tava de la cuptor. Noua ne-a placut f. tare cum a iesit.
Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de pesmet fin,
sirop: aprox. 1 litru apa, 250gr zahar, 1 paharel rom
Suplimentar: 1 borcan dulceata/gem de capsuni 500gr frisca
Se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul, galbenusele unul cate unu si la sfarsit pesmetul tot asa cate o lingura. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet. Se coace la foc mediu aproximativ 30 min. Se face siropul si se insiropeaza blatul caldut, se distribuie gemul uniform si deasupra se pune frisca.
Pofta buna!

Cristina & Elise-Stefania



Multumesc mult. Vreau sa te intreb totusi daca de la pesmet, prajitura nu are un usor gust sarat, pentru ca am eu un fix, nu pun niciodata sare la prajituri.

Criss si Alex
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Camelia
Camelia
Doamna cu camelii

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru dianaDonator TeodoraDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:24/09/2002
 Germany, München
2169 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 20/10/2007 :  11:28:45 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Camelia un Mesaj Privat
Am o reteta foarte buna de savarine.Se fac tot cu pesmet(si putina faina) si nu sunt deloc sarate.Daca vrei, iti scriu reteta.Rezultatul arata cam asa .

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
alba
alba
membru matur

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.com
Membru din:19/10/2002
 Germany, Bremerhaven
1693 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 20/10/2007 :  13:35:21 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite alba un Mesaj Privat
Camelia si tu tii asa bunataturi numai pentru tine ?
Te asteptam cu reteta,ca eu una numa` la savarine visez ca vorba ceea:
Adio dieta,am verigheta:-)


P.S. Am vazut si ce nasica frumoasa si verde ai fost




Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Adrianaa
membru junior

Donator pentru Sara
Membru din:06/04/2006
 Romania
1213 Mesaje
10 Prieten(i)
Trimis la: - 20/10/2007 :  13:59:10 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAdrianaa Adauga semn de carte la raspuns Trimite Adrianaa un Mesaj Privat
Wow!!!! Vreau si eu reteta!! Arata minunat.


istorioare cu talc (pentru copii)

povesti audio (pentru copii)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Camelia
Camelia
Doamna cu camelii

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru dianaDonator TeodoraDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:24/09/2002
 Germany, München
2169 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 20/10/2007 :  15:16:42 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Camelia un Mesaj Privat
Iata si reteta:
Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar tos (150g), 2 linguri de faina (50g), 4 linguri de pesmet (100g).
Siropul: 500ml apa, 300g zahar, rom, vanilie
Umplutura: 500 g frisca, gem de caise sau de zmeura

Se ung formele de savarina cu unt sau margarina si se presara cu pesmet.Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul tos tot deodata si o lingurita zeama de lamaie, ca sa se topeasca mai repede zaharul.Se bat iar pana se intareste bine, compozitia, se adauga galbenusurile toate deodata si se mai bate putin sa se amestece.Se pune pesmetul amestecat cu faina, se amesteca usor si se imparte in formele tapetate.Se coc la foc potrivit.Coapte, se rastoarna si se aseaza pe baza lor.Se lasa sa se raceasca.Se prepara siropul din apa si zahar (fiert un minut), adaugand apoi vanilia si, cand este rece, romul.Se taie din fiecare savarina un capac (cam un sfert din ea) si se insiropeaza totul abundent.Capacul se unge cu gem.Pe fiecare savarina se pune un strat de frisca, apoi capacul si peste capac un mot de frisca.
De regula, eu le coc si le insiropez cu o zi inainte ca sa se intrepatrunda bine siropul iar frisca o pun proaspata, atunci cand papam savarinele.
Din compozitie rezulta 12 bucati.Cum eu am o singura tava a cate 6 forme de savarina, impart compozitia in doua si pregatesc blatul de doua ori.
Sunt extrem de simplu de facut si sunt excelente la gust!

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Camelia
Camelia
Doamna cu camelii

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru dianaDonator TeodoraDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:24/09/2002
 Germany, München
2169 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 20/10/2007 :  15:18:22 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Camelia un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by alba



P.S. Am vazut si ce nasica frumoasa si verde ai fost




Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian




Saru'mana, Alba! Esti o draguta, ca intotdeauna!

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 3 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com