Croitorie - sfaturi si idei(Capitolul 4)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Tomari, foarte interesant, a fost ceva de munca! felicitari.


Elena 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonsis spune:

fetelor,ma duc la nunta sambata si nu am cu ce sa ma imbrac.rochia verde pe care am croit-o ,,,,am abandonat-o deocamdata pentru ca m-am gandit ca nu e cazul sa fiu asa eleganta. in schimb azi mi s-a pus pe o rochie cu paiete care era pe gat cumva, cu o forma ca de maieu,dar nu o purtam pt ca imi turtea sanii ([pe care si asa nu ii am) si mi se vedea sutienul .asa ca am bagat foarfeca in ea si ....acum trebuie sa scot un model din ea.
tomari....felicitari
calistoinc...por la treaba
guguluff,...maine imi vine o tipa care a lucrat marochinarie si are masini acasa ,sper intr-o colaborare cu ea pe chestia asta cu pielea.iti zic maine
midasnu,poze noi cu burtica sa ne mai pui
vianne,ce faci?
iulia72....spor la perdele
va pup pe toate
dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Dana, mai este putin timp pana sambata, noroc ca esti foarte priceputa si nu intrii in panica. Abia astept sa vad cum ti-a iesit, faci niste lucruri minunate!
Despre poze cu burtica, ce sa zic, mai pun cand o sa-mi mai lucrez ceva, oricum mi se pare ca am inceput sa iau proportii (si sa-mi croiesc tot dupa mas 38), sper sa-mi revin dupa nastere ca acum oricum nu ma pot abtine de la mancat.
Vianne tie cum iti mai este? ti-ai mai revenit? Te pupic pe burtica!

Pup toate gagicile croitorese destoinice! Sa aveti spor in toate!

Elena 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Fetele, sunt totalmente suparata pe voi... Unde sunteti toate? Mai scrieti 2-3 mesaje pe zi si gata. Cred ca v-a apucat depresia de toamna si nu mai croitoriti, nu mai scrieti pe DC. Va . Macar sa facem cu condica, veniti, semnati si spuneti pa.
Elena, hai mai, ca nu cred ca ai luat proportii, asa e senzatia ca retii lichide mai mult. Si mai e normal sa mananci mult ca e inceputul sezonului rece si asta ne face pe toti sa mancam mai mult. Eu spre exemplu am pus 3 kg pe mine in saptamana cat am fost plecata si acum, se pare, am dat jos vreo 2. Daca ti-e felul sa fi slabuta, pierzi kg dupa bb. Tu mai fa-ti vreo bluzita cu talia sub sani ca sa ascunzi burtica pana in iarna.
Dana, ce sa zic, bafta la rochita, stiu ca-ti iese ceva frumos ca altfel nu se poate. Sunt curioasa cum a merge cu tipa specialista in piele. Banuiesc ca are masini speciale de piele, ru n-as avea loc in casa de o masina industriala nici sa ma impusti. Oricum astept vesti.
Tonia, am inteles acum. Super costumul de madame de Ramiere si lucrat mult la el. Ce greu trebuie sa fi fost pe vremea aia sa fi croitoreasa... Nu ca acum cand poti sa iesi intr-o rochie pe care o faci intr-o zi.
Iulia, spor la perdele! Esti tare ca lucrezi pe comanada. Eu sunt varza contra cronometru. Cat despre pantaloni parca era o schema, in Burda, la pagina cu masuri, cu diferite conformatii de corpuri. Poate sa incerci unii drepti, mai largi de sus pana jos. Eu ma feresc de pantalonii pana ca am fundic si pulpite, sunt cam ca o ratusca si cu pantalonii aia as arata ca un caltabosh .
Am facut si eu o perna din piele eco, Elena stie cat de ciobanita e(ma rog, am bagat umplutura direct in piele nu intr-o fata de bbc). Trage binisor masinuta, mi-a adunat firele abia la sfarsitul bie-ului, in rest trage pielea uniform. http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_3197.jpg
Alina, esti ok? Iti scriu mail.
Va pup. Aveti grija.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Buna fetele, am venit sa semnez condica, cum zice Alina!

La insistentele ei va pun poze cu pernita facuta de mine
pernita fata
pernita spate
pernita detaliu

de-acum trebuie sa-i fac si lui bebe lenjerie, si pernita, dar sa mai creasca un pic, sa miste si el pe-acolo prin burtica

va pup, paaaaa
L.E. Alina am uitat sa-ti zic, ti-a iesit perna, uite chiar astazi a comandat sefa mea o canapea de la staer care are si pernite, daca vrei ii fac poze la una cum etse facuta si pe spate pe mijloc are pus fermoar, dar nu pana in capat. imi zici daca vrei poza.
Elena 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

Buna fetele!
"Semnez" si eu condica! De doua zile cos pana la 3 dimineata. Femeile astea din oras cred ca s-au hotarat sa-si schimbe perdele;am impresia ca nu le mai termin.M-am cam saturat!Pe de alta parte,recunosc,ca vin si bani.
Nu mai are rost sa va spun ca nu am reusit sa-mi fac butoniere la pantaloni(nici nu stiu cand va fi).
Guguluff,mi-am luat eu masurile asa cum arata in Burda,dar ptr mine rascroiala dintre picioare e problema.Acu vreo 3 ani am comandat cursul de "CREATIE VESTIMENTARA" de la EUROCOR. Am crezut ca fac r.... praf,n-an facut nimic,e matematica curata.Trebuie sa fie cineva sa-ti si explice toate chestiile alea pe acolo! Acum,m-am hotarat,maine(ca tot e sarbatoare)sa incerc sa iau pas cu pas sa construiesc tiparul de pantaloni,sa vad ce iese.Anul asta am facut si un curs de calificare de confectioner textil,tot in ideea de a invata sa croiesc,dar n-am facut nimic.Maistra de la atelier a vazut ca ma pricep si imi aducea haine de ale fiica-sii sa le modific.N-am invatat nimic acolo,dar acum am calificare.
Ma gandeam sa stric niste pantaloni sa le iau tiparul,dar nu am decat blugi si pantaloni sport.
Daca nu reusesc,am zis ca nu imi mai fac pantaloni niciodata,fac sacouri ca mi se par mai simple.
Acum,ca tot mi-am baut cafeaua cu voi,ma duc sa ma apuc de treaba!

Va pupacesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonsis spune:

semnez si eu condica..........absent!
fetelor....vine haloween-ul!!!!!!!!! am deja niste costume dar mai fac cate ceva....am niste pantaloni masura cam mare gresiti de o croitoreasa...ii transform in niste pantaloni de conte...sunt din catifea neagra,treisferturi,si le pun volane albe cu dantela neagra,si am camasa alba cu volane si pelerina si gata
si mai fac un costum de vrajitoare si unul de drac pt gradinite,pt ca asa mici nu am
va mai scriu printre picaturi
va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Salut fetele. Raspund si eu: Prezent! la catalog.
Am vesti de la Alina(Vianne), e bine bb, cica i-a facut cu mana. Ea tot cam rau se simte dar noi ne gandim la ea si se va face bine, nu?
Iulia, imi pare rau ca ai mult de munca(Doamne, 3 dimineata) dar ma bucur ca ies banii. Ti-ai mai marit arsenalul de masini? Brother-ul BC 2500 nu se mai gasea la Bucuresti de dinainte sa plec eu. Si cum sunt cursurile alea Eurocor; te invata sa faci tipare, sau cum? Cat ai dat ca la ei pe site nu inteleg nimic: 39.5 lei un caiet de curs si sunt 24 de lectii? Asa scump?!?
Dana e super ce faci tu, costume de epoca, volanase, catifea. Vrajitoare si dracusori pt copilasi mici suna foarte interesant. Chiar nu poti sa spui ca te plictisesti, doar ca e obositor. Noroc ca ai ajutoare dar pacat ca mai gresesc marimea...
Elena, e super perna cu volanase, cum am mai spus. O sa mai fac si eu, sper, decoratiuni interioare. Daca mai pot sa te prind pe mess ar fi super. Sa vorbim de lenjerii si chestii pt bb-ei si sa te intreb cum e cu marimile la barbati; vreau sa-i fac o bluza pt concert lui barbati-miu si m-am debusolat de tot cu masuratorile si marimile Burda.
Trebuie sa fac o husa pt scaunul directoral de la birou, cred ca tot din pielea aia neagra. O draperie mica pt la baie, dar trebuie sa gasesc ceva impermeabil ca se uda tot timpul.
Noul numar Burda(daca l-a mai postat altcineva-Elena, poate- scuze): http://www.burdamode.com/Magazines,1270777-1000019,enEN.html
Va pup dulce. Spor maxim la croit, cusut si alte chestii.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Salut fetele! prezenta si eu!

Ieri am bucatarit, nu am avut timp de mare lucru, abia am pus buzunarele fata la pantaloni, azi sper sa fac mult mai mult, pentru ca vin 3 zile de sarbatoare.

Iulia, spor la lucru, tare mi-ar placea si mie sa am comenzi sa mai fac ceva banuti, felicitari (oricum eu nu cred ca as rezista in asa un ritm, pana la 3 noaptea??!!)
Iulia, iti facem noi pantalonii, tu fa-ne sacouri
Dana sa ne faci poze cu costumele, spor la croit!
Alina, cu marimile barbatesti este ca la noi, sunt tabelele de masuri acolo. La pantaloni in primul rand tii seama de masura cu valoarea cea mai mare dintre sold si talie, si la bluza masura cea mai mare de la bust, talie si sold, daca vrei sa ajunga pana acolo. Eu pantaloni ii fac dupa masura 54. Lasa ca imi dai masurile pe mes si stabilim impreuna masura! Sunt curioasa ce material gasesti pentru draperia de la baie.
Burda 11/2007 trebuia sa apara astazi, dar nu e pe la chioscuri, maine sigur o gasesc!

Vianne, pupici, ne gandim la tine!

pupici tuturora!



Elena 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Vad ca sunteti harnice si aveti spor nu ca mine care umblu creanga prin oras cu facturi pe ploaia asta. Ieri nu am reusit sa ma apropii de masina de cusut, desi am de facut huse la pat (la saltele). Apoi voi scoate un tipar de rochie dintr-o Burda ('98)care mi se pare draguta. In rev scrie ca e din material elastic dar eu prefer ceva stofa mai moale.Sa vad daca reusesc sa copiez pozele pt. ca inca nu m-am obisn cu program foto. Data trecuta le-am copiat cu fiicamea.
Iulia72 eu mi-am scos tipar dupa o per de pant care imi vin cel mai bine asfel: bag un crac in celalalt sa se potriv cusaturile laterale, pensele, le prind cu ace si apoi tot cu ace le fixez pe coala de hartie si trasez exact pe langa cusatura (cat mai posibil), dupa care cu liniarul finisez liniile de tipar.Sper ca ai inteles ceva desi din obisn si graba scriu cu prescurtari.
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1192.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1191.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1190-1.jpg
sper ca am reusit!? Ce ziceti, merita?
Vianne te asteptam cu vesti noi si bune.

Mergi la inceput