Croitorie - sfaturi si idei(Capitolul 4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns calistoinc spune:

buna tomari!multumesc de raspuns!
in atelier vreau sa produc haine la serie mica, adica pt magazinele mele( 2 boutiquri)!
suma necesara investitiei inca nu am calculat-o, de aceea vreau sa stiu cam ce am nevoie pt un atelier!
va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

calistoinc, eu zic ca intai trebuie sa cauti croitoresele. Asta poti sa vezi din postarile Danei(tonsis) ea are atatea idei si stie sa lucreze dar nu gaseste oameni destui sa-si mareasca afacerea. Dupa ce ai gasit oamenii dispusi sa lucreze norma intreaga pt tine, cauta masinile de cusut. Te poti sfatui si cu croitoresele. In general conteaza ce vrei sa faci, pt haine itit trebuie masini de cusut bune, cu multe tipuri de cusaturi(Brother NX400 la vreo 2200lei) masina de surfilat tot de la Brother daca vrei, la vreo 1400lei si cred ca au si una mai ieftina. Masina de brodat e scumpa, incepe pe la 3000lei una care doar brodeaza, nu si coase. Pt materiale si prod de mercerie cauta la Sam Expo(langa Niro). In rest, cum am mai spus, daca ai oamenii 90% din problema e rezolvata.
Tonia, fetele sunt foarte multumite de triplock-ul Privileg(Dana si Iulia, ele lucreaza mult deci stiu ele ce stiu). Coverlock-ul cred ca e mai complex si mai scump decat triplock-ul. Pozele le incarci intr-un album pe Photobucket unde iti creezi cont. Apoi dai aici link-ul cu copy-paste(Direct link).
In rest, multumesc de primire, si mie imi era dor de voi. Si ati fost harnicute rau perioada asta.
Pupici.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Multumesc mult Alina.
Pt. inceput:http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/sdfsd.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/CCF21102007_00000.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1183.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1182.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1181.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1180.jpg

Revin mai tarziu, spre seara dac mai apuc de fiimea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calistoinc spune:

multumesc,guguluff pt raspuns!ai avut o idee buna, intai sa vad daca am cu cine lucra si dupa aia achizitiile...spor la treaba fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Buna fetele, albinutele,
Am reusit in sfarsit sa fac film butoniera si iata care era pozitia butoanelor la masina de cusut atunci cand fac butoniera.
Sper sa mearga filmuletul!

Pupici
L.E. Ma bucur ca merge, am uitat sa va zic ca am croit astazi pantalonii sotului, si, Alina nu te-am uitat cu pusul fermoarului, o sa fac niste poze, te mai intereseaza ceva la pantaloni?
Pa, pa, gagici
Elena 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

'Neata fetele!
Guguluff,bine ai venit!Cum e masina?Ai probat-o?Asteptam sa o vedem!
Tomari,frumos costumul!Palaria e superba!Tu ai facut-o?
Elena,da-mi niste sfaturi la pantaloni(am vazut ca te pricepi bine)! Eu am o problema. Nu stiu daca tiparele sunt de vina sau "constructia" mea(am fundul un pic mai rotunjor).Toti pantalonii care mi-i fac,imi fac nite cute la spate si in fata care pornesc dintre picioare.Am modificat rascroiala pantalonului in fel si chip,dar tot asa imi ies.Cunosti vreun secret?
Mi-am facut o pereche de pantaloni din raiat.Nu mi-a ajuns materialul ptr. pantaloni lungi asa ca i-am facut scurti. De fapt initial au fost 3/4,apoi i-am scurtat pana la genunchi, nu mi-au placut si i-am scutat deasupra genunchiului.Trebuie sa le fac butoniere si sa bat nasturii si vi-i arat. Bineinteles ca au iesit cu cutele de rigoare.
Ieri,am fost in Cluj,si nu am rezistat si mi-am cumparat o stofa rosu cu negru.Nu stiu cand ii va veni randul,dar sa fie acolo la "cuponiada".
Azi am primit iar perdele, asa ca trebuie sa dau zor sa le fac sa mai pot face si ptr. mine.
Asa ca ,ma duc sa ma apuc de treaba!

Spor la croitorisit!

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Tonia, misto rau costumasul grena si palaria e mortala. Da-ne si noua mai multe detalii despre ele si despre personaje.
Elena, acum nu se vede filmul cu butoniera dar cica e in reparatii Photobucket-ul; isi revine el. Si eu aveam in plan pantaloni dar pt mine. Acum sunt cu casa intoarsa si plina de praf, nu-mi vine sa ma intind pe jos dupa tipare. Daca poti sa faci cateva poze ca sa vad si eu ce si cum.
Am folosit masina aia chinezeasca si e ok. Ma tem sa nu clacheze in mijlocul lucrului, dar in rest trage bine. Am scurtat niste blugi pt bunica-mea si am tras din pielea eco o fata de perna. Plus ca se potrivesc piciorusele de la Brother de surfilat si de teflon. E ok, deocamdata, trage gros mai bine ca Brotherul, oricum.
Pai bine mai fetele, vin si eu acasa, la dialoguri croitoresti si voi... Ati plecat toate... Sunt totalmente dezamagita
Va pup, oricum.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_roxana spune:

Servus harnicutelor .
Midasnu, sa stii ca nu merge filmuletul cu butoniera. Sau poate nu stiu eu cum sa ma uit.
Tomari, e superb costumasul. L-ai lucrat singura de la inceput pana la sfarsit?.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Buna fetele,
Iulia, nu stiu nici un secret, mie mi-au iesit foarte bine pantalonii dupa tiparele din revista, nu am modificat nimic, croiesc cu rezerve, mai mult nu stiu, imi pare rau... poate stiu alte fete cum sa faci. Oricum trebuie sa te intreb cum faci tu perdelele, cum le cosi rejansa, dar sa-mi iau perdeaua si pe urma, mersi.
Alina, bafta cu masina, bine ca trage mai gros, dar jerse ai incercat? pe mine asta ma omoara. O sa-ti fac niste poze cum pun eu fermoarul si buzunarele din spate, atat ca eset un maron inchis si nu o sa se vada prea bine, sper sa ne descurcam!
Deocamdata nu merge photobucketul, cum a zis si Alina, e in reparatii!

Va pupic si spor in toate!

L.E. Uite ca acum merge filmul
Elena 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Pt costume profa de desen (cu camasa rosie din poza) ne-a dat copii xerox dupa un catalog cu picturi. La bluza m-am chinuit cel mai mult pt a treb sa modif mult dimens si o sapt am tot insailat si desailat pt proba. In fata am inch cu patenti cusuti bineinteles manual. Juponul l-am facut din 2.5 m de mater de cos de perne apretat, are tin m buna decat crinolina. Cu el si bluza m-am chinuit cel m mult. La fusta ptr a putea face pliurile mai ample am adaug pe lateral inca jumat din lat mater. La partea de jos a fustei pe interior am cusut banda care se pune la corset sa-si pastreze rotunj. Ac banda am cusut-o si pe inter spatelui.Palaria si sacul le-am fac din ce mi-a ramas. Floarea de la spat palariei este din 2 cerc incret usor la mijl fiec si aplic pe esarfa care am cus cu mana pe marg palariei, dupa ce am imbrac bor palariei cu material.
Guguluff, in cls au fost 2 gr de teatru :Micul mincinos si Capriciile Gizelei, piesele au fost in lb franc.Alex avand rol M-me de Ramiere din Micul mincinos.

La pantaloni imi scot tipar dupa o per care imi sta mai bine pe mine ca sa nu mai modif tipare.
la toate fetele, Tonia

Mergi la inceput