Rotavirus?????

Rotavirus????? | Autor: mali

Link direct la acest mesaj

Sambata dimineata, din senin, la vreo 3 ore dupa ce a baut laptele a inceput sa vomite. Ameteli, dureri de burta, caca moale (nu diaree) cu miros urat, afte in gura, muculeti multi - ce mai, tot tacamul. In cursul zile starea s-a inrautatit, in sens ca a vomat tot ce a mancat (desi i-am dat Motilium, l-a varsat si pe asta) insa de duminica parca am intrat in iad!!! Are dureri cumplite de burta, crampe, se indoaie de durere, plange si se uita in ochii mei si imi spune ca il doare. Am fost la urgente 2 ori duminica, azi am fost la medicul lui si toti par sa spuna acelasi lucru: gastroenterita, posibil cu rotavirus.
Ei, bine, el are state vechi in rotavirus dar niciodata pana acum nu s-a manifestat asa, cu asemenea dureri si de asemenea intensitate si, in plus, nici urma de diaree (ceea ce cica face cel mai rau virusul asta), din contra, e constěpat acum, de duminica nu a facut caca.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?? Mi-ar fi de folos experienta altora, intrucat innebunesc, ma gandesc intr-una ca poate fi apendicita si doctorii nu sunt capabili sa o descopere (sunt obsedata de asta).
Ah, Vladutz are 2 ani si 7 luni.
O zi buna va doresc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Orice ar fi eu cred ca durerea trebuie alinata cumva.
Eu as fugi la urgente cu el, daca inca mai plinge de durere,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

fugi la medic.enterocolitele datorate rotavirusurilor nu se manifesta prin constipatie.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Victor a avut infectie cu rotavirus anul trecut prin martie. A debutat cu voma puternica (el de fel nu prea vomita) apoi peste o zi sau 2 s-a pornit o diaree urata (scaune verzi, apoase). Am stat internata in spital cu amandoi copiii timp de o saptamana (si Eva incepuse se aiba scaune proaste). Ideea este ca n-aveau durere de burtica, dar stari foarte proaste (erau molesiti, iar Victor avea analizele modificate-din cauza vomei exagerate ajunsese glicemia la 38). Ma rog am stat vreo saptamana in spital cu perfuzii si antibioticele de rigoare (pana sa iasa analiza cu rotavirus intens pozitiv, i-a bagat preventiv pe antibiotic). La vreo 2-3 luni dupa aia, Victor a facut alta enterocolita urata (scaune cu sange, la coproculturi, coprocitograme nu i-a iesit nimic) dar iarasi a fost indopat cu antibiotice (se pare ca luase ceva de la gradi, ca au fost mai multi copii in aceeasi situatie). S-a rezolvat pe moment. Prin august-septembrie a inceput sa acuze dureri tare urate de burtica. Il apucau cand si cand dupa care parca nu s-ar fi intamplat nimic.La un moment dat, incepuse deja scoala, eram prin parc si l-a apucat o durere intensa de burta, a facut si caca si, desi nu era moale am vazut o urma de sange si mucus. Saracul se crispa tot...Asa ca am decis sa merg la un medic de specialitate cu el, la un gastroenterolog si bine am facut. Avea o colita de toata frumusetea. Am stat internati 2 saptamani in spital, i-a facut rectoscopie si s-a vazut inflamatia. Cel mai probabil aceasta colita se dezvoltase datorita unei candidoze intestinale, de care cu greu am scapat, cauzata de antibioticele date in exces (pentru enterocolitele trecute). A tinut regim cateva luni bune, am fost periodic la control, chiar si acum incerc sa-i dau mai mult hrana sanatoasa (desi mai scapam uneori si la Mac Donalds), mai ales ca am tot discutat in timp cu gastroenterologul si mi-a tot explicat de raul pe care-l fac unele produse alimentare care invadeaza piata.

Oricum eu in locul tau, i-as da ceva pentru calmat (gen Debridat-nu stiu dc se gaseste la voi) si as merge la un gastroenterolog. Asa am tot mers si eu la urgente, l-au tratat pe moment dupa care am tras cu candidoza asta........

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

musai la medic macar sa ii dea un antispastic sa ii calmeze durerea.
sanatate multa!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

acum 2 saptamani jumate Alex al meu a inceput sa vomite fff des si un pic de diaree. A fost nasol de tot.
Am fost internati cu HERPANGINA si suspect si de Rotavirus ( daca ai vazut afte in gurita lui, pune doctorul sa se uite in gat, sa nu aiba puncte albe sau vezicule si pe amigdale ). Dupa 8 zile de spital, cu perfuzii si antibiotice, am ajuns acasa, 2-3 zile ok, si apoi iar diaree, dureri de burta, insa nu prea voma...iar la spital 3 zile cu enterocolita. Tot etajul la Bals la infectiosi era saptamana trecuta plin de enterocolita.
Acum e mai bine, dupa atata tratament si in mod special regim.

sanatate si aveti grija!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

Pai cam acelasi lucru am aptit si noi,voma ,scaune diareeice apoase si explozive si destul de numeroase 10 pe zi cred ,inapetenta,dar de durata scaunele diareeice pediatra ne-a rec tratament standard pt diaree regim alimentar ,smecta lapte humana hn,isi revenea pe moment iar apoi aceeasi problema,acum vad ca si-a revenit si cu kaka ,numai vomiat deloc este vioaie,papa in limita ei,dar nici un medic nu mi-a spus de roatvirusul acesta,i-am facut ag giardia ,copropaarzitologic,coprocultura,exudat nazal,faringian,urocultura ,sumar toate ok ,problema mai este ca ea nu are nici o greutate tocmai ok la una an si 4 luni are 9kg nascuat cu 3100,acum scaunele sau normalizat dar oricum sunt multe ca numar 4 scaune zilnic si destul de insemnate cantitativ ,ea nu asimileaza mai nimic din ce papa ,unde sa merg cu ea un gastroenterolog sa o consulte sau ce specialitate?aveti recomandare ?
sanatate

Flori 17sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Buna fetelor, n-am mai intrat sa citesc raspunsurile voastre intrucat am fost foarte ocupata sa merg la urgente, din spital in spital, in total: de 5 ori la urgente (inclusiv la cel mai bun spital infantil din Spania) si la 2 pediatrii diferiti. Astazi va veni sa- vada un amic roman care e pediatru cu experienta (desi aici inca nu practica).In fine, cica gastroenterita (cu constipatie!!!) si cadru gripal. Nu ma incred absolut deloc in ce zic astia!! stiu doar ca si acum el tipa de dureri, noaptea nu doarme deloc, se zvarcoleste si icneste de durere. La unul din spitalele la care am fost i-au facut radriografie (am descartat asa apendicita) si, zic ei, ca are cantitate mare de caca in intestine (ma intreb de unde, ca nu manca nu bea de 5 zile), i-au facut tuseu anal - totul a fost ok, i-au pus o clisma si nu s-a intamplat nimic, a doua zi i-am pus si eu alta, nimic!!! Deci, continuam la aproape la fel, adica nu mai vomita (pentru ca nu are ce) si crampe pare sa aiba de intensitate mai redusa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meghitz spune:

De cca o saptamana baietelul meu (3 ani) iese ff moale cu scaunelul, acesta fiind mult mai urat mirositor decat de obicei, face temperatura 38 - 38.8, il doare f tare burtica si este mai agitat decat de obicei.

Astazi am primit rezultatul de la Medlife la coprocultura...are Rotavirus. Asta dupa o saptamana in care nu am avut nici un diagnostic si am "bajbait" cu diverse antibiotice administrate de medic pe branula ca poate se va face bine.

Acum il alimentam pe branula, ii adiministreaza aminoacizi (tot pe branula) + debridat.
La capitolul mancare suntem bineinteles la regim: ii dam supa de morcovi, pilaf cu legume, paine prajita, branzica si cam atat.

Daca a mai fost cineva in aceeasi situatie ca noi il rog sa ne impartaseasca experienta... ma intereseaza in special ce i s-a administrat copilului in spital, ce dieta a urmat si in cat timp s-a facut bine.

Sanatate la prichindei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui meghitz
Daca a mai fost cineva in aceeasi situatie ca noi il rog sa ne impartaseasca experienta... ma intereseaza in special ce i s-a administrat copilului in spital, ce dieta a urmat si in cat timp s-a facut bine.

Sanatate la prichindei.


Cand baietelul meu a avut rotavirus, medicul ne-a spus ca diareea va dura 9-10 zile. Ca dieta a spus sa evitam doar sucul de fructe. Eu i-am dat sa pape regim vreo doua zile, timp in care au continuat scunele diareice. Apoi i-am dat sa manance normal (parca am evitat laptele, totusi, insa i-am dat iaurt) si scaunele au fost la fel, apoi intr-o buna zi, dupa 9 zile, s-au oprit brusc.
Am cautat si pe net si scria in mai multe locuri ca regimul alimentar nu face nici o diferenta in infectia cu rotavirus, ceea ce am avut ocazia sa constat si eu, de altfel.




Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

Mali multa sanataTE copilului , iar tie mutlaa rabdare si nervi de otel

exact cu acest virus se lupta si nepotica mea cea mica de 2 ani si 3 luni , sora-mea e inebunita nu mai stie ce sa faca , are nervii la pamant

mi-as dorii asa de mult sa imi pot ajuta sora , cand o vad asa , ma simt neputincioasa , mai ales ca fiica ei cea mare , nu intelege ce este cu mami ei

Mergi la inceput