Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

ulei de palmier- pt prajit si gatit

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  


oanna3
membru junior


Membru din:21/01/2007

 Romania
647 Mesaje
0 Prieten(i)

Trimis la - 12/09/2007 :  13:01:50 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite oanna3 un Mesaj Privat

ulei de palmier- pt prajit si gatit

Sotul meu am mancat la bunii lui mancarica gatita cu ulei de palmier si a fost incantat de toata reclama ce a auzit-o despre acesta, iar eu am gasit pe net:

VANTAJELE UTILIZARII ULEIULUI DE PALMIER



1. Efecte benefice asupra organismului uman cat si la utilizarea in industria alimentara


a. O seama de caracteristici ale uleiului de palmier il fac sa fie preferat in fabricarea produselor alimentare si anume :

* continut ridicat de gliceride solide, ceea ce confera consistenta dorita fara a fi necesara hidrogenarea
* rezistenta ridicata la oxidare si deci o buna rezistenta la pastrare
* textura (shortening) speciala pentru prajituri si produse de panificatie

b. Grasimile indeplinesc diverse roluri in corpul uman si in dieta. In dieta grasimile furnizeaza acizii grasi esentiali si energie, fiind deasemenea un caraus pentru vitaminele liposolubile. In corp, functiunile grasimilor sunt : rezerva de energie, izolator termic, protector al organelor, tesuturilor si metabolismului celular.
Uleiul de palmier este usor absorbit, digerat si utilizat in procesele metabolice normale, constituind un suport pentru dezvoltarea sanatoasa a organismului uman. Grasimile si uleiurile reprezinta 95% din substantele nutritive numite lipide.
2. Balanta echilibrata de acizi grasi


1. Uleiul de palmier contine un amestec de acizi grasi in urmatoarele proportii : 44% acid oleic, 10% acid linoleic, 40% acid palmitic, 5% acid stearic. Aceasta compozitie ester similara cu cea a tesutului adipos al persoanelor ce au o dieta obisnuita.
2. Uleiul de palmier are un nivel natural de saturare moderat si nu necesita hidrogenare pentru folosirea in industria alimentara. Hidrogenarea reprezinta procesul prin care se adauga hidrogen la acizii nesaturati pentru a-i face mai stabili, proces din care rezulta insa trans acizii grasi, considerati a avea efecte negative asupra sanatatii. Deasemenea, hidrogenarea creste substantial costurile de productie.


3. Nu contine colesterol



Uleiul de palmier nu contine colesterol. Colesterolul este un element esential al metabolismului dar nu unul nutritiv vital, deoarece este sintetizat de ficat. Functiile colesterolului sunt : precursor al hormonilor steroizi, formarea sarurilor biliare si absorbtia grasimilor. Deasemenea reprezinta o componenta a membranei celulare.

Studii si cercetari realizate in ultimii ani au dus la concluzia ca felul si cantitatea de grasimi folosite in alimentatie determina cantitatea de colesterol in sange, al carui excedent poate influenta aparitia bolilor cardiovasculare. S-a stabilit ca o dieta bazata pe uleiul de palmier a dus la cresterea nivelului colesterolului HDL (colesterolul bun), la cresterea productiei de receptori care asigura distrugerea colesterolului LDL (colesterol rau) precum si la anumite efecte antitrombotice. Rezultatele studiilor privind hrana umana au aratat ca o dieta bazata pe uleiul de palmier nu duce la cresterea colesterolului ba chiar conduce la scaderea nivelului de colesterol.




4. Sursa bogata in vitaminele A si E



Vitamina A are doua forme : retinol si beta-caroten. Uleiul de palmier contine din belsug beta-caroten, care are rol important in adaptarea ochiului la intuneric, sanatatea mucoaselor, membranelor si a pielii, cresterea oaselor etc.

Rolul principal al vitaminei E este acela de antioxidant. Ea previne oxidarea acizilor grasi nesaturati si a fosfolipidelor si a vitaminei A. Deasemenea ajuta la mentinerea stabilitatii membranei celulare si este esentiala pentru mentinerea in limite normale a functiilor neurologice. Vitamina E este prezenta in toate tesuturile. Datorita rolului sau antioxidant cercetatorii au investigat posibilele legaturi cu prevenirea cancerului.

Am cumparat si noi dar am folosit pana acum doar la clatite care au iesit super bune.

Ati mai incercat si voi ... ce ne puteti spune?

Pretul e ok 12 lei =2 litrii.

http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png

iubesc si sunt iubita
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
canne-marie
canne-marie
membru junior


Membru din:28/11/2006
 Romania, Bucuresti
597 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 12/09/2007 :  15:21:38 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite canne-marie un Mesaj Privat
Buna.
Eu nu am incercat,dar ma incanta ideea.
De unde pot sa-mi cumpar???

annes
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

NinaR
membru junior


Membru din:14/12/2005
 France
902 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 12/09/2007 :  15:27:48 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite NinaR un Mesaj Privat
Uleiul de palmier este foarte sanatos, nici eu nu l-am incercat, dar mi-a spus cineva ca se raceste imediat si se incheaga. Daca faci cartofi prajiti si se racesc arata ca o untura pe ei, la fel se intampla si cu mancarea. Uleiul este in stare solida, nu lichida.
Gasesti la Cora, Carrefour, Metro, Selgros.....s.a



      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mamica gen
mamica gen
membru incepator


Membru din:04/10/2005
 Romania, galati
115 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 17/09/2007 :  22:24:30 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite mamica gen un Mesaj Privat
Eu numai din asta cumpar (as lua de masline, dar e scump). Trebuie tinut la temperatura peste 20 gr, pt a fi lichid, asa ca vara nu ai probleme, insa acum, e ca untura, asa ca am taiat sticla la gura (ca trebuia tot timpul sa-l pun in apa fierbinte, ca sa curga).
Nu stiu daca ramane pe cartofi sau altceva, mie nu mi s-a intamplat, poate ca i-am scurs bine, la spalat vasele se simte untos si nu uleios. Iar mancarea, doar o faci si o mananci. Si daca mai sta o zi la frigider, o incalzesti. Eu fac pulpe cu legume si seminte la cuptor, nu ramane tocmai solida nici cu un ulei, de vina fiind gelatina, daca mai ramane pt a 2 a zi si o incalzesti, e f. buna.
Si daca ramane ulei in cratita (care poate fi refolosit, nu devine cangerigen), asta nu se solidifica. Habar n-am de ce. Nu stiu cum de s-a intamplat prietenei NineiR. Chiar maine ma pun sa mai gatesc ceva, ce necesita uleiul cu pricina, si sa fiu mai atenta.
Fursecurile mi-au iesit mai fragede decat cu ulei normal.
Il folosesc la orice. Mai putin la maioneza.
Chiar si la masti pt par.

Cred ca ai vrut sa spui 12 ron/3 l. Pt ca e in jur de 3,5-3,8 ron/l.

Gen, mami de Robert 2.11.2001 si Lexi 14.08.2006
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com