Studii despre Baby Einstein

Studii despre Baby Einstein | Autor: ciuf

Link direct la acest mesaj

Studii recente au aratat ca filmele celebre "Baby Einstein" si "Brainy Baby" fac mai mult rau decat bine. Stire auzita azi-dimineata la radio.
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Washington a concluzionat ca un copil care petrece o ora in fata Tv privind aceste filme are un vocabular mai sarac cu 6-8 cuvinte decat unul care nu se uita la asa ceva. Afectati vor fi bebelusii cu varste de la 8-16 luni. Cu cat vad mai multe filme cu atat vor sti mai putine cuvinte. Prin vizionarea lor rezultatul se vrea a fi stimulativ, dar se pare ca bebelusii vor fi suprastimulati. Iar ma tarziu TV le va arata ca realitatea este foarte plictisitoare .
Un copil pana in 18 luni poate sa priveasca o secventa de mai multe ori despre cum se scoate, de exemplu, o jucarie dintr-o cutie, dar nu va sti sa o faca singurel. Pe cand daca i se arata pe viu atunci va sti miscarea.
Academia pediatrilor americani recomanda ca un copil pana la 2 ani sa nu se uite la Tv (mai indicat este sa le citim copiilor povesti), iar peste doi ani sa se limiteze vizionarea educationala la o ora-doua pe zi.
Pentru copiii peste varsta de doi ani se poate spune ca TV are un rol important in dezvoltarea lor (dar timp limitat, multi copii ce sunt expusi mult timp la televizor la varsta de 7 ani vor incepe sa aiba probleme de atentie), dar pentru bebelusi si copii pana la 2 ani este considerata o pierdere de vreme.
Copiii au nevoie sa isi vada parintii, sa ii auda vorbind, invata prin ceea ce fac parintii. Prind mult mai repede si mai bine cand vad persoana care le vorbeste fata-n fata, nu la TV. Dar din pacate multi parinti isi folosesc TV pe post de baby-sitter .
Concluzia era: cu cat interactionezi mai mult cu al tau copil cu atat mai mult el va avea de castigat.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ciuf, total off-topic, am vazut pozele cu camerele copiilor tai. Arata super, super! Vroiam sa et intreb cum sunt facute? Cu abtibilduri, sau sunt pictate? Cine le-a facut? Ce materiale s-a folosit?

Acum on-topic . Si eu i-am lasat pe ai mei sa se uite la Beby Einstein si la Teletubes. In timp ce se uitau, eu le descriam imaginile si interactionam, incercam sa-i antrenez in actiune, sa imitam miscarile de dans, sa cantam. Pe langa faptul ca stiu actiunea, ce urmeaza, recunosc personajele, fac ca toate animalele, au invata formele geometrice de baza si cateva culori, stiu cateva cantecele(le stiu fara sa se uite le film, in parc sau cand mergem cu masina cantam si ei fac gesturile din filmulete) si dansuri (este un filmuletz simpatic tare Teletubes dance). De asemeni, repetau f. des cuvinte in engleza dupa tantea care vorbeste pe fundal.
Si nu stau "cu orele" cu ochii in calculator. Se uita la 1-2 filmulete pe zi.

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Am gasit aici un articolas about it:

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2007-08/uow-bdv080307.php


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emushi spune:

quote:

Concluzia era: cu cat interactionezi mai mult cu al tau copil cu atat mai mult el va avea de castigat.


cat se poate de adevarat...dar nu chiar de speriat, daca poti interactiona cu copilul si in timp ce ii arati un filmulet! (adevarul e ca nu mi-a trecut prin minte sa o las pe fetita pana la un an la tv...)
cred ca stirea respectiva se refera la folosirea tv-ului pe post de baby-siter...si lasarea copilului singur! eu am lasat-o pe Miruna doar f rar singura in fata calculatorului, cand aveam nevoie de 10 min libere... sa fac dus!
in rest, am stat langa ea si i-am explicat ce se intampla...ce sa zic, acum imi spune chiar replici in engleza - de ex. cand ii dau paine cu unt si cu miere, se uita la ursuletul Winnie de plus si zice "a spus iepuasu' dont fi-da beaaaaa" si rade in hohote (un fel de "don't feed the bear" dar mai stalcit...
la Baby Einstein s-a uitat doar de cateva ori si n-a fost prea incantata...ce sa zic...nici eu n-am insistat, deh, fiecare cu gusturile lui...
laura, teletubes e tot asa ceva ca si baby einstein? o sa le caut si eu pe net!
ciuf, si eu tot off-topic...superbe camerele! vreau si eu detalii...pls...a mea fetita e topita dupa Pooh, i-as face si eu un "100 acre wood" dac-as putea... (sau poate facem un topic "cum sa decorezi camera copilului by ciuf" ?

http://www.pagina-mirunei.piczo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Fondatoarea filmuletelor "Baby Einstein" a fost si ea o mamica la randul ei, profesoara. Ideea ei a fost ca aceste filme sa ajute copiii sa devina "smarter" ceea ce cercetatorii au demonstrat ca nu este adevarat si ca din contra le fac mai mult rau decat bine bebelusilor.
Un televizor nu poate inlocui nicidecum un mediu in care sa iti poti folosi cele 5 simturi.
Copiii mei pana in 18 luni nu au vazut absolut nimic la TV (poate sunt o exceptie). La 18 luni l-am pus pe Luca prima data sa vada filmuletele BE. Nu a fost deloc interesat. Nu putea sa stea locului, ma tragea de mana sa ne jucam, deci nu a avut un impact nemaipomenit asupra lui. Asa ca le-am pus pe margine si cu asta gata. La 2 ani am incercat din nou. Dar de data asta cu Cartea Junglei. Daaaa. A fost atras de la inceput. I-a placut muzica, dansul (lucruri ce le-a si copiat).
Eva are acum 15 luni. 5 minute nu a stat in fata TV. Prefera sa ne jucam, sa ii arat figuri din carti, sa stau cat mai mult posibil cu ea, sa iesim afara.
Prefer sa imi ajut copiii sa descopere natura, sa ii expun cat pot de mult la noutati. In felul asta vor avea mai multe intrebari pentru mine, vor fi deschisi la nou, vor vrea sa invete.
Cat este frumos afara majoritatea timpului il petrecem in parcuri, piscine.
Cand va veni frigul voi face posibilul sa ii implic in tot felul de activitati educationale ce se pot face inauntru. Chiar am o carte despre cum sa te joci cu copiii pe vreme urata.
Baiatului nu ii pun interdictii la TV. Insa prefera sa ne jucam decat sa vada un film. Lucru care il consider mult mai sanatos.
Aici: http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1650352,00.html
gasiti studiul despre care am auzit la radio.
Sunt convinsa ca multi vor considera acest studiu bullshit.

Off-topic. Camerele le-am pictat eu, am folosit acrilic pentru desene, iar apoi am dat cu un strat incolor pentru a proteja peretii de eventualele "picturi" ale piticilor mei . Multumesc de aprecieri.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nici Patrick nu a fost atras de Baby Einstein/Mozart...dar de desenele clasice Disney si de Winnie Pooh da. poate e adevarat, e vorba de tipul de interactiune si de cantec/dans/mimica.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ciuf, io te-am luat:)
Sofia pana la 2 ani jumate nu s-a uitat DELOC la tv.,La varsta aia afacut insa varicela...si...3 sapt in casa au trecut f f greu.
ma condamn pt lipsa mea de rabdare de atunci, pt ca adevenit absolkut dependenta de desene. Noroc ca la munte nu avem TV si isi gaseste ea ceva de facut in vacante.
Noi am "stricat" televizorul si miraculos se repara seara la scooby doo:))))

efectiv, mai mult de un desen 2 sunt total daunatoare. Copilul meu a devenit f nervos de la desenele astea.




Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Ciuf, sint intru totul de acord cu tine si cu articolele din link. Am citit toate articolele de pe pagina - pe margine mai sint citeva interesante. Si eu consider ca un copil se dezvolta mai bine prin interactiunea cu parintii sau fratii, ma rog, interactiune umana, decit cu ajutorul filmelor, oricit de brainy sau genius or fi...sint convinsa ca intentia cu filmulete de genul asta a fost buna si oricum e o varianta ok la idioteniile de desene animate de pe canalele specializate. insa doar cind mai cresc si ptr un timp limitat.
cineva intreba de telletubies - sint britanice, ptr copii de 1-3 ani, se pot vedea dimineata la cbeebies pe bbc prime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

"Studii recente"!
Asa imi place mie exprimarea asta jurnalistica.......!
Fara o trimitere spre o sursa de incredere, fara un citat exact! Doar o vorba aruncata in vant!
Si vad ca se poarta si in media americana nu numai in cea mioritica!

In medicina moderna, alopata, pentru ca rezultatele unor studii sa fie luate in considerare si preluate de revistele serioase de specialitate trebuie sa fie extrem de riguros efectuate (dupa anumite reguli prestabilite, in clinici si de persoane acreditate sa conduca studii)!
Si nici macar atunci rezultatele lor nu sunt acceptate ca adevarate! Ele trebuie confirmate sau infirmate de alte studii!

Evident ca acest lucru nu este valabil in multe din stirile prezentate in media! Sursele nu numai ca nu sunt de incredere dar, de cele mai multe ori, lipsesc cu desavarsire!
Concluzionand, eu personal nu pot da crezare unor asemenea stiri!

In ceea ce priveste AAP (asociatia pediatrilor americani) ea doar recomanda si nu impune! In fond, asa cum e la alegerea noastra sa alaptam copii pana la doi ani minim (cum recomanda aceeasi asociatie) tot asa ramane la latitudinea noastra daca lasam sau nu copii sa se uite la TV!

Mie personal Baby Einstein mi se pare o realizare extraordinara! Baietii mei se uita fascinati la el si cele 20-30 minute petrecute in fatza televizorului sunt o experienta utila pentru toti trei (si pentru ei dar si pentru mine)!
Am invatat multe lucruri despre cum ar trebui sa le prezint lumea din jur si modul in care sa o fac pentru ca sa le trezesc interesul!
In privinta cuvintelor, eu insotesc imaginile cu explicatii in limba romana si fiecare cuvant englezesc rostit eu il traduc imediat asa ca sunt convinsa ca bagajul lor lingvistic este imbogatit astfel si in nici un caz saracit!

Evident aceste opinii sunt strict izvorate din experienta personala si nu rezultatul unor "studii recente"!
Sanatate multa!



PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

dragele mele,m-am speriat cand am vazut titlul acestui subiect.eu mi-am urmarit nepotii si la TV si cand au vizionat BE.
la BE(baby Einstein),stau ca hipnotizati.chiar am fost ingrijorata.la TV interesul este diferit daca nu este muzica.
ai mei, cei mai iubiti, se arata interesati cel mai mult de muzica si de filmuletele cu Baby Einstein.pur si simplu nu inteleg cum la 1 an,fac diferenta,si ce anume ii atrag la filmuletele BE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

am primit baby mozart cand serban avea 1 an si ceva. l-a tratat cu fundu'. pe la 2 ani abia l-am reluat - a fost pur si simplu fascinat, cred ca atat de fascinat nu l-am vazut niciodata de nimica. l-a vazut de 2 ori, apoi zilnic timp de cateva luni.
in timpul asta il comenta singur, stiind el deja toate animalele/ fructele/culorile: catelul! trenul! lumanarea! banana!etc... e adevarat ca nu era chiar asa micut cand a inceput sa se uite, dar ca si vocabular a fost mereu mult inaintea celor de varsta lui... chiar azi-dimineata a cerut sa-l vada din nou, si are 3 ani jumate...

Mergi la inceput