Ajutati-l pe George

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mia73 spune:

Noi suntem mai mult plecati.De fapt eu m-am mutat in Iasi cu copilul iar sotul meu mai are probleme si de aceea nu este pe acasa sau daca suna ocupat el era conectat la internet (noi avind abonament prin Romtelecom)
Sa dea Dumnezeu ca aceasta emisiune sa miste muntii pentru ca de asta e nevoie
Da puteti vorbi despre cazul lui George la Radio si sa speram ca cine are urechi de auzit sa auda
Mihaela

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Mihaela, intrebarea mea era daca esti dispusa sa vorbesti la radio despre George? te sun eu daca imi dai un nr de telefon la care raspunzi vineri seara.

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Tu stii povestea cu ratusca cea urata?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62033" target="_blank"> VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

Hai, Mihaela, Curaj!
Voi participa si eu la aceasta emisiune, desi am emotii si n-am mai facut asta niciodata,dar trebuie sa miscam muntii din loc!
Si sa le fie un pic mai bine celor care vin dupa noi!
Si ca suferinta noastra sa nu fi fost zadarnica!
Chiar faptul ca trecem peste inhibitii si prejudecati si vorbim despre problemele noastre e un mare pas inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arminia spune:

Multumim, Adina pentru site-uri. Sunt foarte impresionata de tot ceea ce se face pentru George. Nu as fi putut crede ca o mana de oameni poate face atatea lucruri pentru a sari in ajutorul cuiva.
Va urez mult succes la emisiune si sper din tot sufletul ca asa o sa reusiti sa aduce-ti la un loc inca muti oameni cu inimi mari ca ale voastre.
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

Am gasit un articol in care o mamica din Anglia povesteste ce a facut de cand a aflat ca este autist copilul ei.
Comparatia cu Romania este zdrobitoare, socanta si umilitoare...


IN ANGLIA Punctul de vedere al unui părinte
În ultimii ani, publicul a devenit tot mai conștient de problemele legate de autism, dar recunoașterea precoce a bolii variază, și în prezent, de la caz la caz. Având în vedere faptul că sunt un terapeut cu experiență îndelungată în dezvoltarea copilului, am devenit preocupată de dezvoltarea socială și abilitățile de joc ale fiului meu în primul său an de viață. El nu arăta niciodată cu mâna și, după o regresie a limbajului (de la 30 la șase cuvinte), survenită la 18 luni, m-am gândit la autism. Am discutat acest aspect cu ocazia vizitei la domiciliu a medicului, la controlul de la 18 luni. Am primit încurajări, iar dezvoltarea limbajului său a fost clasificată drept "satisfăcătoare — cuvinte izolate". Am insistat să primesc o trimitere la un specialist în terapia limbajului atunci când copilul avea doi ani și jumătate. A fost evaluat și diagnosticat drept "vorbitor leneș", de către un terapeut care, după cum am aflat ulterior, era specializat în adulți. Incapacitatea fiului meu de-a se adapta grădiniței m-a determinat să întocmesc o listă a tuturor îngrijorărilor mele. Am fost la medicul de familie, în fața căruia mi-am susținut, cu argumente, dorința de-a ajunge cu băiețelul meu la centrul local pentru dezvoltarea copilului. Fiul meu a fost diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist la vârsta de trei ani și trei luni.
Se consideră, adesea, că diagnosticarea bolii facilitează accesul la intervențiile și sprijinul adecvate. În realitate, nu înseamnă altceva decât adăugarea unui nou nume pe listele de așteptare ale potențialilor beneficiari ai unor servicii suprasolicitate. Specialiștii nu l-au mai privit pe fiul meu ca pe un copil, ci ca pe o problemă de rezolvat. Părinții noștri n-au fost capabili să accepte ideea că "ajutorul adecvat" nu-l va putea vindeca. Am fost acuzată de "negativism" atunci când am susținut că problema va dura toată viața. Am primit nenumărate materiale despre autism și intervenții, majoritatea de pe internet
Bagajul preșcolar al fiului meu era alcătuit din recomandarea unui consilier profesori-părinți (o oră la două săptămâni, fără prelungiri), un ajutor finanțat pentru grădiniță (maximum trei dimineți, fără pregătire), terapia vorbirii (inițial șase ședințe și control periodic) și o invitație la sesiunea de toamnă a cursului Early Bird. Pe toată durata cursului (de fapt, iulie-februarie), fiului meu i s-a retras sprijinul specialistului. Am decis să solicităm un program privat, de analiză comportamentală aplicată, care costa peste 20 000 lire sterline pe an. Am plătit și pentru o terapie privată a vorbirii și limbajului. În prezent, băiatul este afiliat unei baze de resurse pentru autiști, în cadrul sistemului general de învățământ, într-un orășel apropiat. A fost foarte dificilă admiterea lui de către autoritățile locale și încă mai avem probleme nerezolvate.
Am avut parte de tot felul de experiențe în relațiile cu reprezentanții profesiei medicale. Avem un pediatru local foarte bine informat și binevoitor. Medicii noștri de familie au dovedit răbdare și înțelegere atunci când l-au tratat pe fiul nostru de afecțiuni banale. El este acum un puști în vârstă de șase ani, vorbăreț și nerăbdător, care insistă să-l examineze pe medic înainte de-a fi consultat el însuși. La vârsta de patru ani și-a fracturat tibia și peroneul. Nici personalul tânăr de la urgență, nici echipa de ortopezi nu știau nimic despre autism. Un medic a notat în registrul său "severe tulburări de învățare". Un altul m-a întrebat care era performanța lui intelectuală, deoarece văzuse Rainman.
A crește un copil cu autism reprezintă o provocare. Noi nu căutăm o cale de vindecare, ci doar cea mai bună educație posibilă pentru a-l ajuta să-și atingă potențialul. Eu am experiența profesională necesară pentru înțelegerea dificultăților cu care se confruntă. Noi avem o situație financiară care ne permite să suplimentăm oferta locală. Din multe puncte de vedere, suntem norocoși; alte familii nu au șansa noastră.

Articolul este publicat in British Medical Journal - Editia in limba romana, si este o traducere a art. "Diagnosis of autism", by Gillian Baird, Hilary Cass, Vicky Slonims, traducerea apartinand Dr. Irina Tanasescu
Vezi: http://www.bmj.ro/numar/2003nr09/sinteze1.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia73 spune:

Buna!
Sunt Elena, matusa lui George.
Multumesc Doralinei pentru postarea articolului din Anglia.
E mai mult decat concludent. Din pacate in tara noastra realitatea e si mai cruda.Suntem mult in urma celorlati la capitolul fundatii si personal calificat - si nu inteleg de ce refuzam sa recunoastem acest lucru. Ce se face intradevar pentru copii cu autism in Romania: site, pregatire si fundatii - e cu ajutorul unui parinte care a trecut prin ce trecem noi acum si care a avut si rezultate extraordinare cu copilul.Stai si te intrebi de unde atata disponibilitate si de ce numai dumnealui(sau persoane ce au trecut prin diverse greutati si persoane din afara tarii).
Multumim persoanelor care ne sunt aproape si se zbat pentru a reusi sa-i redam lui George zambetul si linistea, care au inteles ca e stricta nevoie de consultantul din Anglia pentru a stabili terapia si a sti cum sa o punem in practica.
Sper ca cei care citesc sa inteleaga ca suntem disperati si incercam sa facem tot ce e omeneste posibil pentru o picatura de speranta.
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Mihaela, ati participat la emisiunea lui Witchie? Cum a fost?

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Corina, da au fost. a fost frumos, probabil va fi postata emisiunea pe site-ul autism.ro

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Tu stii povestea cu ratusca cea urata?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62033" target="_blank"> VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Multumesc Witchie, poate se schimba ceva cu copilasii autisti. Chiar aseara citeam iarasi pe siteul autism.ro, cata durere si ce lupta duc parintii aceia.
Am vazut ca multe persoane citesc acest subiect, putine scriu ceva. Intrati e autism.ro si cititi postarile parintilor, o sa vedeti cat de lipsiti de griji suntem majoritatea dintre noi, care nu trebuie sa ne zbatem pentru fiecare cuvant al copilului, pentru fiecare gest.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput