Cum putem proteja mediul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Foarte bun subiect!

Despre apa, da, asa procedez, incerc sa economisesc.
Nu las urme in urma unui picnic, ba chiar ma strang si dupa altii.
Folosesc foarte putina hartie (si am dus o adevarata campanie la serviciu sa nu se mai printeze totul in prostie, nu stiu cum e la voi dar la noi era jale, se printa absolut totul, complet aiurea)

Problema mea mare este ca sunt dezolata cand vad cat plastic arunc (peturi, ambalaje si pungi), cred ca 70% din gunoiul meu este format din plastic iar restul e menajer.
As vrea sa fac ceva cu el dar nu stiu unde sa-l duc. La un moment dat la stiri a fost o chestie cum ca o firma a pus in cartierul Militari containere speciale pt plastic si sticle dar desi bat cartierul in lung si in lat zilnic, nu le-am vazut niciodata!

Mi-a venit o idee, sun luni la primarie si incerc sa aflu. Va zic si voua daca reusesc sa descopar minunatele containere!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Haide-ti sa va spun cum se face educatie la noi.
Invatatoarea fiului meu de 8 ani, deci el este in clasa intai ii implica in tot felul de activitati legate de mediu. Noi locuim intr-o zona protejata "Parcul National Portile de Fier". Si doamna invatatoare i-a invatat sa platenteze pomi, ii pune sa deseneze, acum pregatesc o macheta din plastelina cu Pinul Negru de Banat, lectii deschise si fel de fel de activitati pentru nivelul lor desigur. Sunt doar in clasa intai.
Eu o admir si o apreciez pentru ceea ce face si dupa cum reactioneaza fiul meu sunt convinsa ca nu va face rau padurilor, sau mediului in nici un fel.
Deci dragele mele, educatia trebuie facuta de mici, fiul meu a inceput-o chiar din gradinitia, si acolo faceau tot felul de lucruri frumoase legate de natura si mediu. Consider ca sunt de apreciat invatatorii si profesorii care se implica in astfel de evenimente, mai ales ca copiilor le plac.
DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

quote:
Originally posted by anda141

Inca o chestie foarte urata, sticlele de plastic care sunt peeeste tot. Astea chiar ar trebui reciclate. In primul rand umplu tomberonul imediat , nu se degradeaza nicicum si sunt miiiii....
Daca s-ar face o sesizare la primarie , sa se monteze niste tomebroane speciale macar pentru plastic..presupun ca se pot recicla si folosi la ceva.

Sa il ajutam pe Alexandru






Stiu ca sunt in MIlitari, Politehnica astfel de tomberoane. Eu reciclez hartia, deocamdata...

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Ramonika
In care "vest" se da bani pe sticle de plastic returnate caci eu stau in vestul ,vestului Europei si sticlele de plastic(peturi cum le ziceti voi) oamenii le string in saci de plastic si le pun la poarta in fiecare luni seara trece camionul si le duce la reciclaj!!
Si mai ales nu le da nimeni nimic pentru acest lucru!!!
In riuri ,pe iarba si prin parcuri nu le lasa nimeni caci oamenii sint educati la reciclaj si in a proteja natura din gradinita!!!
Cind se viziteaza un centru de reciclaj s-au o statie de epurare a apei copiilor li se cere sa fie insotiti de parintii!!!
In felul acesta se face o educatie continua a populatiei la reciclaj!!!

Ei bine aceste sticle de plastic si pungi de plastic si tot ceia ce este fabricat pe baza de policlorura arucate in natura au nevoie de minimum 100 si maximum 400 de ani ca sa se degradeze!!!!
Din aceasta cauza la noi in magazine nu se mai dau pungi de plastic pentru cumparaturii de mai bine de doi ani!!
De mai bien de doi ani populatia sa intors la :plasa , cos de paie impletit si sacose din textile pentru a-si pune cumparaturile !!!

Nu vii la cumparaturii cu sacosile tale ,ori pleci cu cumpatraturile in brate ori cumperi un sac de plastic mare si gros care in caz de uzura este schimbat gratuit de catre magazin cu altul nou la infinit !!dar care costa destul de mult sa nu te mai faca sa-l uiti acasa data viitoare !!!
Bineinteles mai sint inca unii care vocifereaza ,urla sa le dai sac gratuit si nu inteleg de ce s-a oprit distributia sacilor de plastic !!!
Acelora li se ridica din umeri si li se ofera in cel mai bun caz o cutie de carton ramasa de la marfa prin magazine!!!
Peste un an ,doi vor sfirsi si acetia a se obisnui si a-si pune o sacosa de "fis"in buzunar !!!!
V-am povestit toate acestea pentru ca mi-a facut placere sa descoper subiectul acesta si grija voastra pentru natura ce o lasam copiilor nostrii peste 50-100 de ani !!
Da! romanii nu sint insensibili si nici nesimtiti la infinit, au nevoie doar sa li se aduca aminte din cind in cind si sa li se puna la dispozitie mijloacele necesare sa poata sa faca reciclajul acesta !!
Fabricile de reciclaj si centrele de triaj lipsesc caci restul sint sigura ca va veni de la sine,iar daca vor mai ramin unii carora nu le pasa, exista "ac" de cojocul tuturor(legi stricte si amenzi aplicate pe loc) numai vointa sa fie !!!!
Va doresc o zi buna si multa incurajare in ceia ce faceti astazi !!!!!

P.S.
Dupa cunostintele mele modeste jarul stins care provine din lemn (materie naturala)este biodegradabil ,semintele si resturile de fructe si legume nu fac altceva decit sa "ingrase" pamintul fiind si ele tot materie biodegradabila ,in afara de efectul estetic poate dezagreabeail alta problema nu exista cu ele
In schimb:
Ambalajele de plastic ,polistiren ,aluminium cum ar fi :canetele de bere si bauturi racoritoare ,ambalajele de prajituri ,bomboane ,guma de mestecat si tot ce "misca" in domeniu sint Ultra-Poluante intrucit au nevoie de mai multe sute de ani ca sa se degrzdeze iar atunci cind o fac in sfirsit duc cu ele in pamint o serie intreaga de produse chimice toxice care au intrat in compozitia lor!!!
Daca am putea face atentie MACAR la acestea din urma si tot ar fi un pas mare .................. !!!

P.S.2
La economia de apa sint deja adaptata ,francezii fac economie drastica la apa din luna iunie ,lucrarea mea de dimploma de BTS a fost dealtfel facuta pe tema economiei de apa potabila in zona rurala!
Iaca unele mici smecherii pentru a economisii apa :
In toalete se pot instala in bazinul de apa "ecoplachete" doua plachete din cauciuc care se uinstaleaza de o parte si de alta in bazinul de apa al toaletei si care diminueaza volumul bazinului iar cind tragia apa in loc de 9 litri arunci la canal doar 5!
Unii mai inconstienti pe la tara au pus chiar o caramida in bazin pur si simplu care inlocuieste cu volumul ei un volum de 2litri de apa !!!
Spalatul pe dinti cu un pahar de apa alaturi si nu cu robinetul deschis !
Iar pentru spalatul pe corp se foloseste "le gans de toilette" foarte raspindit si practic dealtfel ,l-am instaurat si eu la parintii mei in romania si-l folosesc cu succes!!
Pentru a diminua continutul cosului de gunoi si a utiliza maximum din ceia ce arunc la gunoi eu
folosesc si un "compostor"
adica:
o cutie mare de plastic cu capac si usita in partea de jos pe care am instalat-o in fundul gradinii.
Pe deasupra unde-i capacul arunc in el toate resturile de la bucatarie de natura vegetala:coji de legume si fructe ,legume stricate si tot ce-mi ramine de la preparatul mincarii si nu este de origine organica(animala),zatul de la cafea plus iarba taiata de prin florii+paste de exemplu care ramin nemincate dar nu sint amestecate cu altceva ,arunc in aceasta cutie de plastic toate resturile mele vegetale deci fara probleme ,ele se descompun si in timp dupa luni ba chiar un an doi prin partea de jos unde-i usita care se deschide rezulta un ingrasamint de cea mai buna calitate pentru plantele si florile mele!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

De acord aici nu-ti da nimeni bani pe sticle nici macar pe hartia adunata ca in Romania.Poate daca s-ar da macar pe hartie s-ar face mai multa economie.
Eu una incerc sa fac un tri ecologic cat pot, dar am auzit ca sunt comune unde , chiar daca sunt separate, municipalitatea pe strange pe toate si directia groapa de gunoi.macar eu imi fac datoria civica.Iar cu apa incerc cat de cat sa consum mai putin , mai ales ca noi stam intr-o zona secetoasa si riscam uneori sa ramanem fara apa, de asta f des pe perioada verii se interzice udarea teraselor si slaparea masinilor.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Da - si aici in Suedia (in Canada nu chiar..) este o adevarata cultura sa ai grija de mediul inconjurator... dar asta nu inseamna ca nu exista destul de multi (in speciali tineri de 14-18 ani) care lasa dezastru dupa ei prin parcuri si pe spatiile verzi...
Si, pe langa incalzirea globului si altele asemanatoare... inca una in plus http://www.technewsworld.com/story/56901.html & http://www.canada.com/nationalpost/news/story.html?id=5a617203-e3fd-4d15-8b1a-801ecb29a535&k=31734...
Colac peste pupaza, se zice ca Albert Einstein ar fii spus: "If the bee disappeared off the surface of the globe, then man would only have four years of life left."


Lorelai

http://community.webshots.com/user/lorelaim

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Lorelaim

Din putina engleza pe care o stiu eu mi se par interesante articolele date de tine ,pacat ca nu le pot intelege totusi bine sensurile .........
exista oare aceste articole in franceza?
mi-ar face palcere sa le pot citi intr-o limba pe care o inteleg bine!
Merci pentru ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cori-Cori spune:

quote:
Originally posted by Aurelia

Ramonika
In care "vest" se da bani pe sticle de plastic returnate caci eu stau in vestul ,vestului Europei



Uite, acilea, in Germanica .
Sticlele de plastic (majoritatea) se returneaza si se recupereaza banutii.

Si-ar mai fi si alte lucruri de spus in legatura cu protectia mediului, da' nu prea am timp de scris astazi. Sper sa revin curand.

O seara buna!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Eu am un singur lucru de spus:
Putem noi sa economisim la maxim totul, atata vreme cat marii poluatori ai lumii USA si China nu fac nimik in sensul asta...totul e in zadar.
Asta nu inseamna ca nu am sa-mi educ copilul in spiritul dragostei de natura ca sa constientizeze de mic ce inseamna mancarea aruncata, gunoiul in exces, consumul inutil de apa si energie...
Poate or face ei, generatia astazi in scutece, o revolutie in materie!!!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

O alta solutie ar fi cei 3R miraculosi : Reciclare, Refolosire, Reducere. Despre reciclare mai trebuie poate sa mai asteptam un pic, dar refolosirea si reducerea sunt la indemana noastra. Nu mai cumparam toata ziua buna ziua, sucuri sau apa la doze mici de plastic, cumparam apa la bidoane mari, cumparam produse cu ambalaje cat mai putine, folosim baterii reincarcabile etc.
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput