Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Prajituri si torturi (2)

(2 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 20
soanso
soanso



1616 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite soanso un Mesaj Privat
hilde ,mersi mult,

maine o fac da pun in loc de visine(nu-mi plac) un pumn de stafide.sper sa fie ok.

am mancat cand eram studenta ,de la o tipa din Alba o praji cu branza dulce care era dwasupra cu albus batut si semana cu reteta postata de tine mai sus ,da nu am reteta si nu am gasit una asemanatoare de aceea te-am intrebat .

e delicioasa prajitura ,merita facuta.

SOSO

Editat de - soanso on 17/06/2007 15:01:43
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Soso, deci ai facut-o. AI cumva poza...sau s-a papat de n-a mai fost timp de poza?
Sa va fie de bine!

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 7 luni)
Mergi la inceput
soanso
soanso



1616 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite soanso un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by Hildegard

Soso, deci ai facut-o. AI cumva poza...sau s-a papat de n-a mai fost timp de poza?
Sa va fie de bine!

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 7 luni)



nu s-a papat toata da nici multa nu mai este ,nu am ap. foto digital din pacate ma toooot pregatesc sa cumpar,si intervine alceva.

SOSO
Mergi la inceput
Aaka
Aaka



113 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Aaka Adauga semn de carte la raspuns Trimite Aaka un Mesaj Privat
aseara m-a apucat pofta de placinta cu cirese ca ma tot gandisem daca o sa fie buna. am cumparat ingrdiente pt o reteta rapida si m-am tot gandit la ea . asa ca aseara pe la 7 jumate m-am apucat. estetic a iesit f urat dar din fericite este foarte buna. azi am musafiri si imi vine s-o ascund sa nu cumva sa se termine.abea astept sa mai fac.

Adela mami de bambi Tia
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
aaka, ne dai si noua reteta!

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 7 luni)
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Prajitura Majestic


Avem nevoie de :
14 oua
2 foi de napolitan
14 linguri zahar
100 g cocos
130 g nuca macinata
1 pachet unt de 250 g
2-3 linguri cacao
8 linguri faina
1 lingurita praf copt
200 g zahar (pentru crema)
200 g cicolata pt. glazura

Se bat 10 albusuri cu 10 linguri de zahar, pana nu se mai desprinde de pe tel.Eu bat cu batatorul traditional, cel cu sarma ca asa se bat mai bine.
Compozitia de albus batut se imparte in doua: in prima parte se pune 100 g cocos si 2 linguri faina iar in cea de-a doua 130 g nuca macinata si iar 2 linguri de faina.
Fiecare din cele 2 comp. se pun pe 2 foi de napolitan pe rand. Taiati foaia de napolitan asa cum aveti tava ca atunci cand coaceti si pandispanul sa fie toate egale.Se coc pe rand in cuptorul bine incalzit la foc mic 15 minute sau pana se rumenesc usor deaupra pe dosul tavii sub hartie de copt, sau cerata.
Se lasa la racit.

Acum ne face baltul pandispan: 4 albusuri se bat bine cu 4 linguri zahar, 4 galbenusuri, 4 linguri faina, 1 lingurita praf copt.
Se coace la fos moderat 25 minute. se verifica cu scobiotarea.

Ne raman cele 10 galbenusuri de la primele foi. Deci crema....
Acestea se pun pe foc cu 200 g zahar si se amesteca pe foc pana se ingroasa. aveti grija sa nu se prinda, se amesteca mereu cu lingura de lemn. nu va desprindeti in acest timp de aragaz. La sfarsit se adauga 2-3 linguri cacao si se amesteca pana se omogenizeaza tot. se da la racit.
Cand s-a racit se amesteca cu 1 pachet de unt. Ambele trebuie sa fie la temp camerei ca sa nu se taie crema.

Asamblarea:
blatul de nuca+ crema + pandispan+ crema+ blatul cocos + putina crema.
La sfarsit, peste blatul de cocos punem si putina crema(ne-o impartim ca sa ne ramana).

Facem o glazura de ciocolata:

topim 200 g cioco la micro sau bain maire, subtiem cu lapte sau apa,adaugaum un pic de lichior de ce aveti si gata....

Prajitura e bine sa se faca de pe o zi pe alta...deci o zi sa steie la frigier.

POZA AICI

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Editat de - Hildegard on 18/06/2007 11:59:10
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Fetelor am gasit doua retete care ar fi pacat sa se piarda...sa le incerce cineva. Poate si eu....

retetele sunt postate de LIZETA

Reteta de Crema Caramel

250 gr de unt
3 oua
300 gr de zahar
1 cana de nuci sau alune macinate fin
1 lingurita de esenta sau 2-3 linguri de rom (optional)
1 lingurita de vanilie
1 lingurita de coaja rasa de lamaie

Intr-un castron se bate bine untul cu 175 de gr de zahar pana se topeste zaharul. Se pun oule unul cite unul, se mixeaza bine de tot dupa fiecare. Se adauga vanilia, coaja rasa de lamaie, nucile sau alunele si se mixeaza bine din nou. Se pune castronul in frigider.

Intr-o cratita mai adanca, la foc potrivit… se topeste restul de zahar. Se lasa la caramelizat doar cit sa se maroneasca usor …daca e prea inchis la culoare crema va deveni amaruie.

Se pune focul la temperatura mica. Se amesteca crema de unt cu caramelul… sa nu va speriati ca se ba imbranzi si se va aduna in bucati… continuati sa mestecati tot timpul pana tot caramelul se va topi…
La sfarsit se va adauga esenta de rom.
Puteti folosi aceasta crema ca umplutura de napolitana sau peste prajiturile favorite.

Napolitanele se umplu cu un strat de crema subtire cit este calda inca. Se pune prajitura la frigider peste noapte cu o greutatea deasupra. A doua zi se unge deasupra cu un strat subtire de miere dizolvata cu cateva picaturi de apa. Se taie cum doriti cu un cutit bine ascutit. Se pudreaza cu cacao.

Prajitura de napolitane

Crema
200gr nuca
200 gr zahar
4 galbenuse
250 gr unt
Caramel
200gr zahar

Mod de preparare:
Nuca o prajiti inainte de a o utiliza, atentie nu prea tare
Dupa ce ati prajit nuca pregatiti o stiviti cu sucitorul nu trebuie sa fie nuca ca pudra totusi sa aveti ceva pucatele de nuca.
Pe bain-marine topiti untul. Apoi turnati zaharul, amestecati pina zaharul se topeste cit de cit.
Dupa care puneti galbenusele, lasati sa fiarba ea va deveni ca o budinca.
Compozitia incepe sa se ingroase cand puneti nuca.
Inainte ca sa puneti nuca in crema, in alta oala topiti cele 200 gr de zahar, zaharul trebuie sa fie topit bine.
Acuma crema fierbe bine cu nuca cind zaharul sa topit turnam zaharul peste crema si amestecati rapind, luati vasul de pe aburi si mai amestecati un pic, eu l-am lasat un picut sa se odihneasca cred ca nu mai mult de 3-4 minute.
Dupa ce au trecut 4 minute pun crema pe foaia de napolitana si incerc sa o intind frumos apoi pun cealanta foaie de napolitana peste am pus un fund de lemn iar peste am pus un borcan.




de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 7 luni)
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
TARTA CU BRANZA DULCE SI VISINE


INGREDIENTE:

200 gr faina
5 linguri de supa amidon
1 varf cutit de praf de copt
1 ou
2 linguri
125 gr margarina

-intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul , zaharul si margarina topita
-incepem sa le amestecam cu lingura de lemn
- cand nu se mai poate amesteca cu lingura incepeti sa masati bine aluatul cu degetele, mainile, este usor de amestecat, aluatul este moale si usor de lucrat , si-l faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie de aluminiu, si-l dati la frigider pt. 30 de minute.
-in timp ce aluatul se intepeneste la frigider, pregatim ingredientele pt crema
Umplutura:
125 gr margarina
1 pahar zahar
2 plicuri zahar vanilat
4 oua
8 linguri de supa , nu cu varf amidon
1 kg branza de vaci
visine (300-400 de gr)
-amestecam margarina topita, ouale, zaharul, vanilia
-dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou
-separat ,intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma
-albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura.
-scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, -facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram
-punem cercul de aluat in forma si din celalalt rest de aluat facem un carnat lung
-carnatul de aluat il punem pe marginile formei
-facem masaj usor cu degetele pana-l aplatizam in felul asta... aluatul trebuie sa urce pe peretii formei
-punem compozitia de branza
-pune visinele peste branza, si unele din ele impingeti-le cu degetul in jos, in compozitie , fara jena, pt a avea la final tarta un aspect cat mai mirobolant atunci cand o sectionam
-se introduce la cuptorul incins la 175 de grade, pentru 80-90 de minute (aprox. o ora jumate) si daca in mai putin de o ora jumate se maroneste prea mult la suprafata, acoperiti-o cu folie de aluminiu.


poza: AICI
SECTIUNE: aici
de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 8 luni)

Editat de - Hildegard on 08/07/2007 11:31:39
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
TARTA CU IAURT, PIERSICI SI VISINE


poza AICI si AICI




de-ale gurii
Veronica si
Stefan Peter(1 an si 8 luni)
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF

DE AICI INCOLO


de-ale gurii
Veronica si
Stefan Peter(1 an si 8 luni)

Editat de - Hildegard on 18/07/2007 13:21:28
Mergi la inceput
Pag. din 20 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com