Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Prajituri si torturi (2)

(2 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 20

Alynutza



3380 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alynutza un Mesaj Privat
Adriana cred ca sunt noile arome la pliculetz de la Dr. Oetker, www.oetker.ro/webgate/rom/WG5_3.nsf/FrameByKey/DEBI-6NTJ5A-RO-p" target="_blank">arome finesse. Eu am folosit-o pe cea de vanilie, mama a folosit si lamaie si portocala, sunt f. bune.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect
Mergi la inceput
adi69
adi69



3524 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui adi69 Adauga semn de carte la raspuns Trimite adi69 un Mesaj Privat
Am folosit si eu de astea dar numai rom si vanilie si nu stiam ca celelalte sant prafuri..scuze..

Adriana
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
TORT CU CAPSUNI SI IAURT - reteta luata de pe culinar

Ingrediente:
Pt blat:
-2 oua
-2 linguri apa fierbinte
-2 linguri ulei
-6 linguri zahar
-7 linguri faina
-1 lingurita praf de copt

-Batem ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul. Adaugam zaharul, faina si praful de copt.
-Turnam compozitia intr-o forma intr-o forma rotunda de tort.
-Si o dam la cuptor, la temp de 180 grade Celsius, pt 25 de minute.
-Dupa ce se coace, se lasa la racit.

Pt crema avem nevoie de:
-400 g iaurt de capsuni
-200 ml frisca lichida ( care vine batuta)
-2 pliculete gelatina dr. oetker granule
Mai avem nevoie de 500 g capsuni si 2 plicuri de gelatina gele rosu, astea sunt pt décor.
-Punem iaurtul pe foc sa se incalzeasca nu sa fiarba, bagam gelatina diziolvata in prealabil 10 min in apa rece si amestecam pana se dizolva gelatina in iaurt. Compozitia nu trebuie sa fiarba ci se tine pe foc pana se dizolva gelatina. Lasati un pic sa se raceasca, putin de tot iar dupa aceea amestecam cu frisca batuta. Dam crema pt 30 de minute la rece sau pana se incheaga
-Intre timp taiem cubulete capsunile.
Asamblare:

-Pe blatul racit intindem crema
-Adaugam capsunile taiate cubulete
-Am pregatit glazura, cum scria pe plic, eu am pus in loc de apa suc de portocale.
-Si o turnam peste capsuni
-Si gata de bagat la rece pt 2 ore.


Pofta buna!
POZA:
AICI, AICI SIAICI


de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)

Editat de - Hildegard on 31/05/2007 11:33:25
Mergi la inceput

membru veteran roxanaz



18695 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat
Veronica foarte frumos si vesel tortul cu crema de portocale! super!
praful ala de portocale eu am citit ca e coaja de portocale deshidratata. ma mai uit odata pe plic acasa

Roxana
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
buna,

Vreau sa va pun un tort pe care am incercat pentru prima data sa-l imbrac in pasta de zahar. In primul rand stratul trebuia sa fie mai gros si asa nu se vedeau toate denivelarile si in al doile rand trebuia sa intep cu acul bulele!
Dar cu siguranta va fi mai bine a doua oara!
Sa nu uit...si m-am bagat la ala mai greu, adica forma dreptunghiulara a tortului, in loc sa fac unul rotund ca e mai usor d eimbracta ca n-are colturi.

LA NOI IN ROMANIA SE CREDA CA TORTURILE IMBRACATE IN PASTA DE ZAHAR SUNT IMBRACATE IN MARTIPAN DAR NU E ASA.ESTE PASTA DE ZAHAR NU ESTE MARTIPAN. nORMAL CA SUNT COFETARII CARE IMBRACA SI IN MARTIPAN.

poza aici

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)

Editat de - Hildegard on 02/06/2007 16:47:24
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Am facut un tort pentru maine, la nepoata mea care isi serbeaza onomastica. Este tort de ciocolata.

POZA 1, 2, 3, 4

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Mergi la inceput
gabrielle74
gabrielle74



550 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite gabrielle74 un Mesaj Privat
veronica---imi ploua in gura.cum ai facut floricelele ?ce bn arata tortul !

lidiana
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Gabrielle, exista o tehnica de facut trandafiri pe care am invata-o de pe un site, si-anume culinar.
Se face pasta de lapte praf asa cum prevede reteta apoi pasta se intinde cu sucitoarea intre 2 folii trasparente sa fie perfect neteda si sa nu se lipeasca, se decupeaza cercuri cu ce vrei tu, in fct. de cat vrei sa fie de mare petala. Eu am decupat cu capacul de la oul kinder si petalele mai mari le-am decupar cu capacul de la o cutie cu scobitoare. Apoi se da forma de petala subtiind la marginea ei cu o lingura sau lingurita. Eu fac cu degetele unse cu ulei. Pui atatea petale , le lipesti, le unesti cat de mare vrei sa fie trandafirul.
Poti colora cu coloranti pasta. Eu am primit colorantii din America de la cineva.
La frunze...este forma speciala de decupat frunze si o sucesti la margini..asa cum se vede in poza...sa nu fie chiar dreapta. inainte de-a a vea forma de frunza taiam cu taietorul de saratele zimtat sau cel drept.
Io mi-am descoperit pasiunea pentru facut flori de nu demult si nu vreau sa renunt, din contra vreau sa fac trandafirii sa fie cat mai naturali si frumosi. imi place efectiv! Acum am ajuns sa fac torturi la tot familionul ca nu ma mai lasa in pace...e ca un drog.

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)

Editat de - Hildegard on 04/06/2007 10:21:17
Mergi la inceput
adi69
adi69



3524 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui adi69 Adauga semn de carte la raspuns Trimite adi69 un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by Hildegard

Am facut un tort pentru maine, la nepoata mea care isi serbeaza onomastica. Este tort de ciocolata.

POZA 1, 2, 3, 4

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)





Foarte frumos! Felicitari!
Cred ca a ta cumnata iti ramane indatorata pe veci ptr asa o minune de tort.
Ai folosit foile alea care se gasesc la voi de cumparat?

La tortul ptr 1Iunie,trebuia totusi sa-l imbraci in ceva(o crema de unt,sau un ganaj,sau gem) si nu-ti mai ieseau gloantele prin pasta,sau s-o faci mult mai groasa.dar e super OK ptr inceput.

Adriana
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Merci, Adi .

Da, am folosit foile alea din comert care sunt 5 la numar, dar n-am gasit de cacao sui am luat din Metro de vanilie.



de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Mergi la inceput
Pag. din 20 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com