Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Prajituri si torturi (2)

(2 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 20
Criss75
Criss75



2875 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCriss75 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Criss75 un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by Hildegard

Criss, merci de reteta.
Cat trebuie framantat. Tu framanti cu mana sau mixerul. io n-am mixer cu care si framant. In curand am sa-mi cumpar si unul de asta.
Eu vreau sa le umplu cu magiun de prune.

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)




Nici eu nu am mixer pentru framantat, framant cu mana. Nu trebuie foarte mult, pana se omogenizeaza toate ingredientele si vezi tu, cand nu se mai lipeste de mana e gata, il lasi o jumatate de ora sa creasca si apoi te pui pe treaba.
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Criss, am facut cornurile cu magiun de prune.
mi sa-u cam crapat. De la foc? Eu am lasat sa steie cam mult coc la crescut ca am avut in cuptor altceva dar nu mai fac asa.
Sunt foarte gustoase si sapt. viitoare fac iarasi trebuie sa-mi iasa perfect.

uite poza aici

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Mergi la inceput
Criss75
Criss75



2875 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCriss75 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Criss75 un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by Hildegard

Criss, am facut cornurile cu magiun de prune.
mi sa-u cam crapat. De la foc? Eu am lasat sa steie cam mult coc la crescut ca am avut in cuptor altceva dar nu mai fac asa.
Sunt foarte gustoase si sapt. viitoare fac iarasi trebuie sa-mi iasa perfect.

uite poza aici

de-ale gurii





O, si ce frumoase ti-au iesit! Eu nu am incercat sa le fac cu altceva decat bakon si cascaval, dar probabil si cu magiun ies bune, insa in acest caz nu se pone sare ci zahar in aluat, banuiesc.
Asta pentru ca indiferent ce srie in reteta, eu la dulciuri nu pun niciodata sare, nici macar un varf de cutit.
[h6]

[/quote]
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Criss, n-am pus sare.
Am sa pun reteta ta in lista de retete


de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Mergi la inceput
Criss75
Criss75



2875 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCriss75 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Criss75 un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by Hildegard

Criss, n-am pus sare.
Am sa pun reteta ta in lista de retete


de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)




Mergi la inceput
Criss75
Criss75



2875 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCriss75 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Criss75 un Mesaj Privat
Vineri a fost ziua baietelului meu si i-am facut un tort delicios, am sa va pun si voua reteta si niste poze.

TORT CU CREMA DE BRANZA SI FRISCA.

Pentru blat aveti nevoie de:
6 oua, 6 linguri apa rece, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, coaja rasa de lamaie.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apa, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma tare, faina si praful de copt.
Se coace blatul intr-o cratita unsa cu unt si tapetata cu faina sau mai simplu, cu hartie de copt. Dupa aproximatit 30 minute e gata (in functie de cuptor)
Cand s-a racit se taie in doua si se umple cu crema

Crema:
1/2 kg.branza proaspata de vaca, 1 budinca de vanilie sau de frisca, 400 ml lapte, 1 margarina Rama sau un unt (depinde cu ce va place), 250g zahar.
Se fierbe budinca cu laptele si zaharul(eu prefer sa pun si zaharul la fiert, astfel se topeste si nu se mai simte in crema, crema este mai fina)
Cand s-a racit se amesteca cu margarina (sau untul) si branza de vaci. (Daca va place, se pot adauga si stafide. Eu n-am pus de aceasta data)

Se insiropeaza blatul. La insiropat se poate folosi zeama de la compot de ananas, de exemplu, sau sucul stors de la portocala.
Eu acum am facut un sirop din apa, zahar si apa de flori de portocale (este o esenta adusa din Tunisia si ii da o aroma absolut senzationala).
Se pune jumatate din crema pe primul blat, se pune deasupra blatul celalalt si se acopera tortul cu crema ramasa. Se orneaza cu frisca, fructe sau orice vreti.
E delicios .
Si arata asa.


http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804381780709/5

Editat de - Criss75 on 15/05/2007 11:35:38
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Criss, ce bine arata si cred ca a fost delicios tortul.
Trandafirii i-ai facut tu? Arata foarte naturali.
Felicitari!

Eu pregatesc acum un tort pentru soacra mea...cos cu flori. Mi-am facut deja florile din pasta de lapte praf, ca pot sta in cutie si chiar 2-3 sapt. uscate. M-am gandit la o crema diplomat cu capsuni...sau vad eu. Oricum blatul va fi galben pentru ca am oua de casa. Vreau sa fac un cos plin cu margarete colorate, cale si frunze. cosul o sa aibe si cu maner care tot din lapte praf il voi face...inca nu l-am facut. Sper sa-mi iasa!

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)
Mergi la inceput
Criss75
Criss75



2875 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCriss75 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Criss75 un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by Hildegard

Criss, ce bine arata si cred ca a fost delicios tortul.
Trandafirii i-ai facut tu? Arata foarte naturali.
Felicitari!




Eu am facut trandafirii, e prida data cand incerc asa ceva si nu arata chiar grozav, dar data viitoare sper sa iasa mai bine. I-am facut din ciocolata menaj alba, am gasit aici si am vazut ca e foarte moale si se poate modela, altfel n-as fi avut curaj sa incerc pasta de zahar. N-am facut niciodata, dar poate ma incumet si incerc.
Succec cu cosuletul de flori.
Mergi la inceput
Criss75
Criss75



2875 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCriss75 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Criss75 un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by Hildegard


Eu pregatesc acum un tort pentru soacra mea...cos cu flori. Mi-am facut deja florile din pasta de lapte praf, ca pot sta in cutie si chiar 2-3 sapt. uscate. M-am gandit la o crema diplomat cu capsuni...sau vad eu. Oricum blatul va fi galben pentru ca am oua de casa. Vreau sa fac un cos plin cu margarete colorate, cale si frunze. cosul o sa aibe si cu maner care tot din lapte praf il voi face...inca nu l-am facut. Sper sa-mi iasa!




Imi spui te rog cum se fac florile din lapte praf? Sau unde gasesc reteta?
Sa ne pui si noua poze sa vedem cosuletul.

Ce nora draguta esti.
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Criss, merci de compliment

Eu folosesc reteta lui Cali de pe culinar.
Lapte praf din comert Malita cu 25 % grasime si zahar pudra Dr Oetker care are in compozitie si amidon. Este important asta.

Pasta din lapte praf pentru modelat flori

-125g zahar tos, 100ml apa, 100g lapte praf, 5 picaturi ulei.
Zaharul se fierbe cu apa cateva minute pana face bulbuci cam 4 minute, se raceste, se adauga laptele praf si uleiul, se framanta bine.
Framant totul bine, impart in bucati si colorez, si intind intre doua folii de plastic cu ajutorul sucitorului.
Daca faci un trandafir si vezi ca nu-i stau petalele se lasa inseamna ca-i prea moale si mai pui putin lapte praf daca se crapa cand modelezi stropesti cu apa si framanti.
Din aceasta pasta se pot face diferite modlee de flori.

Am sa pun desigur poze cu cosul cand va fi gata...sapt. viitoare.




de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)

Editat de - Hildegard on 29/09/2007 15:40:14
Mergi la inceput
Pag. din 20 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com