Alergie?!

Alergie?! | Autor: Elise

Link direct la acest mesaj

BBlisa stranuta in serie daca o iau in bratze si sint data cu parfum sau deodorant (mai putin unul cu bila, care n-are miros deloc).

Si... nu-mi torn totushi un kg de parfum in cap. Eu zic ca e discret. SI nu imi dau seama de ce ii provoaca asemenea reactie.

E specific bbilor sa nu suporte anumite arome mai tari, sau avem noi o alegrie la ele?!

Am experientza faptului ca eu am fost alergica shi cu astm bronsic la toate cele... stiu prin ce am trecut shi chiar n-as vrea sa "ma mosteneasca". Iti rapeste multe dintre placerile copilariei.
Pe de alta parte, daca ne dam seama acum, cit e foarte mica... poate reushim sa facem ceva sa-i treaca.

Elise & BBLisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

Alergiile se transmit genetic ,din ce spui tu cred ca face o reactie de alergie la parfum .De eliminat parfumul si de facut oarece teste de alergie.Bafta!

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

uf, si eu care speram ca asha fac bbii... la mirosuri mai puternice.

tx. o sa-i facem niste teste, dar nu stiu daca se pot face la o virsta asha mica, n-are nici 3 luni.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Din ceea ce am citit si din proprie exp - mami NU trebuie sa se dea cu parfum (pe cat posibil) atunci cand tine bb in brate. Bb simte, instinctiv, ca cel mai bun "parfum" al mamicii este mirosul ei propriu... mai ales atunci cand isi vara nasucul mic in titi (chiar daca mami nu alapteaza este benefic pt bb sa stea lipit "piele pe piele" cu mami decate ori simt nevoia si placerea atat mami cat si bb). Eu am tinut-o lipita de mine "tummy to tummy" f mult timp si ne-am gugulit si inghesuit cu mult drag de cate ori am avut ocazia.
De-abia acum cand bb are 2 ani si 7 luni am reinceput sa ma dau cu parfum... si bineinteles "cocheta" a mica vrea si ea!
In legatura cu testele pt alergii se fac ceva mai tarziu, dupa vreo 2-3 ani daca stiu eu bine. Aici ar trebui sa discuti cu pediatra si probabil un medic specialist alergolog.
multa sanatate!

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Bebeii pot fi iritati de mirosuri mai puternice, de aici si stranutul. (Unii bebei refuza sa suga daca mama foloseste deodorant cu miros ). Ei sunt mai sensibili.
Momentan nu poti sa-i faci teste, e mult prea mica si nici nu e cazul. Ai grija cand incepi diversificarea, sa fie corecta si la varsta corespunzatoare.

Sa va bucurati de mica printesa si sa nu aiba probleme !


Diana si Iulia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

si eu am renuntzat la parfumuri cand au fost copilashii mici, cica daca nu se nasc cu aceste alergii acum se creaza cand sunt f miciasa mi-a spus dr alergolog cand am fost cu baietelul meu.
tot el mi-a spus ca nici flori nu trebuie dat sa miroasa bebelushii.
numai bine

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

multumesc - deci nu numai bble meu nu e prea incintat de parfumuri... in general bbii nu sint. In rest nu pare sa aiba vreo sensibilitate - speram ca nu-i alergie.


Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Si al meu are un fond alergic, a avut si o dermatita atopica tot din cauza unor substante, n-am reusit sa depistam exact care, insa o perioada a avut multe interdictii si la mancaruri si la altele. Acum nu mai are nimic, este ok.
Este clar ca cei mici nu agreaza mirosurile tari, cum sunt cele de parfum. Si eu am evitat o vreme folosirea parfumurilor, pana s-a facut fi-miu mai marishor.
Pentru linistea ta, insa, mergi la alergologie unde i se pot face niste teste.
Sanatate multa!

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

eu am evitat parfumurile cind era bebe mic!eram f atenta si cu ce ma spalam....daca tu ai probleme de alergie sint sanse mari ca si ea sa le aibe, asa ca cel mai bine e sa eviti sa te mai dai cu parfum, cam toate produc alergii!o alaptezi?sa ai mare grija la introducerea diversificarii avind fond alergic!

Flavia 21+ si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cred ca mai degraba o irita mirosul. Incearca sa nu mai folosesti parfum. E oricum un produs chimic si nu e bine pentru bebe.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna spune:

Elise, si eu sunt alergica la...aproape orice: mirosuri, schimbari de temperatura, polen, praf, banane...nici nu stiu la ce nu sunt!
Cand am nascut-o pe fetita mea m-am rugat ca ea sa nu aiba probleme, desi ceea ce citeam despre copiii parintilor alegici ma descuraja complet. Ea nu a avut nici o problema si eram tare fericita ca seamana cu tati si nu cu mine. Insa de vreo 3 saptamani, dupa ce a suferit de o boala urata se pare ca i s-a decalnsat si ei alergia ( acum are 3 ani si 2 luni). Face exact ca fetita ta: stranuta dimineata si seara sau cand trece dintr-o camera in alta de cate 4-5 ori, se scarpina la nasuc, la ochisori si se pare ca despre alergie este vorba.
Te sfatuiesc si eu ca si celelalte fete: ai grija la diversificare si la tot ce stii ca iti provoaca si tie reactii alergice, insa daca te-a mostenit se pare ca nu prea ai ce sa faci, doar sa fii pe faza si sa stii ce este de evitat!
Multa sanatate si pupici piticutei!

Mergi la inceput