anxietatea fata de straini

anxietatea fata de straini | Autor: myrrha

Link direct la acest mesaj

Am scotocit prin arhiva dar nu am gasit mare lucru pe acest subiect.

Am observat cam de doua saptamini ca fetita mea de 5 luni si jumatate se teme de straini: adica in prima faza studiaza persoana necunoscuta, zimbeste, apoi, cam peste 10 minute incepe sa plinga si nu o mai pot linisti decit acasa, in mediul familiar, la sin. Azi ni s-a intimplat pentru a 4 oara acelasi lucru. Intrebarile mele sint:

E posibil sa fie stranger anxiety, atit de devreme?

La voi cit a durat faza aceasta si cum ati ajutat copiii sa treaca peste ea?



mami de Agatha (21.08.06)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Eu zic ca da, poate fi stranger anxiety. Prima idee care imi vine in minte e sa scurtezi vizitele la 9 minute.
Banuiesc ca se intampla in cadru restrans, in casa, birou, cabinet de doctor, nu? Vorbesc din experienta, ca bebelusul meu n-avea nici o problema in multime, ci doar in casa, a noastra sau a altora, sau pe strada/parc, cand ne intalneam cu cineva.
Nu i-as spune frica, pentru ca nu frica ii era, mai degraba un disconfort in prezenta unor persoane. Daca ii spuneam "nu-ti fie teama, e cutarescu si n-a mancat pe nimeni pana acum", o lua exact invers. :-) Asa ca l-am luat ca pe un sentiment normal la varsta lui si n-am mai insistat cu explicatiile (chit ca auzea aceleasi argumente, tot nu parea ca intelege).

Poate ca ar fi bine sa iti dai seama ce anume o deranjeaza la persoanele astea necunoscute; fetita prietenei mele plange in prezenta unei amice a mamei, care vorbeste tare si gesticuleaza foarte mult. Iar bobocelul meu nu suporta barbatii cu barba/cioc si persoanele cu ochelari.

Despre cat a durat, cam 2 luni in cazul nostru. Dar l-am lasat in pace, dupa cum iti spuneam, incercand sa evitam prezentele nedorite de el (daca mergeam la o petrecere, stiam dinainte cati sunt cu barba si cati cu ochelari ). E destul de embarassing pentru noi, stiu, dar cine are copii va intelege. Iar cine n-are trebuie prevenit si facut sa inteleaga ca o presiune mai mare din partea lui (luat in brate, strambat la copil, giugiulit) nu va aduce decat o indispozitie si mai mare din partea bebelusului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fi`mea a avut aceasta perioada intre 3 si 6 luni, era teroare daca se uita vreo persoana straina la ea mai insistent. Nu puteam pleca in vizite la nimeni ca nu intelegeau dc nu o pot pupaci si altele din aceasta categorie. Pur si simplu o apuca un plans pana devenea cianotica. Plimbarile pe afara, foarte dese si frecvente care se faceau cu caruciorul le faceam in pas alert, daca se apropia cineva o apuca zbieratul.
Ne a trecut fara urmari


Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
EkipaVerde: Delidana - Khristin - Daria - DianaR - Dulcetica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Multumesc frumos pentru raspuns, Lexi si Mamagiuliei. Si a mea vad ca reactioneaza mai puternic cind mergem intr-o casa straina, nu pe strada.
O sa incerc sa merg treptat cu ea prin vecini, cite 5 minute. Si sa astept sa-i treaca...

Ma mira insa tare ca prin cartile de crestere a copiilor scrie ca perioada de stranger anxiety incepe dupa 6 luni si dureaza pina pe la 1 an jumate. Dar uite ca se poate mai devreme

mami de Agatha (21.08.06)

Mergi la inceput