mi e frica.am contractii in sapt 21

mi e frica.am contractii in sapt 21 | Autor: ali24

Link direct la acest mesaj

buna.mi e foarte frica sa nu pierd sarcina fiindca am inceput sa am contractii de o saptamana si stiu ca sunt periculoase.si in plus de asta mi s a deschis si colul 10mm.dar medicul mi a spus ca inca nu este cazul sa imi faca cerclaj si daca apar cumva sangerari sau contractii regulate(adica din 15 in 15 min de ex)sa il sun si dc nu atunci o sa vada la urmatoru control(in 9 februarie)daca s a mai deschis colul si dc este necesar sa imi faca sau nu cerclaj.dar eu stau ca pe spini de fiecare data cand am contractii de frica sa nu mi se porneasca cumva nasterea.contractiile nu sunt dureroase si nu sunt la intervale de timp.ma doare cateodata cam jumatate de ora si apoi se opreste cu totu.altadata cateva ore.dar este o durere slaba.si mi se intareste burta.doctoru mi a dat sa fac 4 injectii de gravibinon dar nu mi se pare sa aibe vreun efect si astazi am fost la doctorita de familie si mi a zis sa iau no spa.dar spuneti mi va rog no spa sunt doar sa imi treaca durerile sau sa nu mai am contractii.ptr ca daca sunt numai ptr dureri nu cred ca este necesar sa le iau ptr ca nu ma doare asa rau.dar daca sunt si sa nu mi am contractii atunci le iau ca sa nu imi provoace contractiile deschiderea mai mare a colului.intrebarea mea ptr voi ar fi:credeti ca am ceva sanse sa duc sarcina macar pana la 7 luni cand ar fi sanse de supravietuire ptr copil cu aceste contractii sau nu?voi ati trecut prin asa ceva?
am mai avut o sarcina oprita in evolutie acum un an la 6 7 saptamani.si daca as pierde si aceasta sarcina nu cred ca as mai fi in stare sa incerc sa mai fac un copil si sa mai trec prin atata stres.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

no-spa e medicament anitspastic ! ia-l cu incredere ! cand ai o contractie puternica ia un no-spa ! si nu te stresa. stiu ca e usor de zis, dar greu de facut !

oana17+cuSonia
poze

rosioaraSonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Ali repaos la pat daca se poate,no-spa ia cu incredere,3 litri de apa pe zii.Sunt multe fete care au avut iminenta de avort din sapt 13 de sarcina su stat in patut,tratament si uite 2 dintre ele au nascut deja.
Incredere si mult optimism.
Te pup si sa ai un bebe sanatos si cat mai aproape de termen daca nu CHAIR LA TERMEN!!!

36+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Ali, no-spa-ul nu este atit de eficient. Parerea mea este ca ar trebui sa iei ginypral, acesta este intr-adevar foarte bun pentru oprirea contractiilor. Daca ai si colul intredeschis eu zic sa mergi sa mai ceri parerea unui doctor. Nu mi se pare normal sa te lase asa, doar cu no-spa. Iti tin pumnii sa fie totul bine!

Cristina, 11+

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita9 spune:

Ali24, no-spa este f bun pentru contractii - eu am avut din sapt 17 si am luat pana la 4 pe zi; dar daca este si colul deschis eu cred ca trebuie sa te duci urgent la un medic mai responsabil. Mai ales ca esti foarte speriata, o a doua opinie te-ar putea ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Mie imi mai dadeau nos-spa si scopantil si la 21 de saptamani am facut cerclaj. Treaba e serioasa, se poate face si tratament mai puternic injectabil. Daca ai dubii in privinta tratamentului schimba medicul. Dupa cerclaj lucrurile s-au rezolvat in ceea ce priveste colul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Mie imi mai dadeau nos-spa si scopantil si la 21 de saptamani am facut cerclaj. Treaba e serioasa, se poate face si tratament mai puternic injectabil. Daca ai dubii in privinta tratamentului schimba medicul. Dupa cerclaj lucrurile s-au rezolvat in ceea ce priveste colul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Eu am contractii din spt 10, si dureroase si nedureroase, dar iau gynipral si la nevoie no-spa.Asa mi-a z8is si mie dr: daca nu am sangerari sau contractii regulate, e ok.

22+ si Tudor(5.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

va multumesc din suflet la toate ptr raspunsuri.si va doresc sa aveti o sarcina usoara si lipsita de stres

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

si bineinteles sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu am sarcina gemelara si am inceput sa am contractii uneori de pe la 15 sapt. Colul a ramas inchis pana la 21 de sapt. (cand am facut eco morfologica si era inchis). Insa peste 4 sapt cand am fost la control era deschis aproape de tot (mai ramasese un pic inchis la interior).
Pana la 25 de sapt. am luat pentru contractii doar no-spa. Dupa ce s-a deschis colul si nu mai se potoleau contractiile nici cu asta, am trecut la gynipral si uneori si supozitor cu scobutil.
La 26 de sapt. am ajuns la spital ca sa-mi opreasca contractiile si sa-mi faca cerclaj, pt. ca nu mai aveam cum sa duc sarcina alfel...

Acum am 30 de sapt. si iau incontinuare gynipral, pt. ca e singurul medicament care imi potoleste contactiile. Am incercat sa fac pauza macar o sapt., dar dupa 2 zile in care am avut iar contrcatii, desi luam si no-spa si scobutil, am reinceput sa iau.
Eu sper sa mai duc sarcina asa vreo 6 sapt... Pana acum am reusit.

A... si cel mai important, pe langa medicamente si cerclaj, trebuie sa stai cat mai mult in PAT, la orizontala, sa nu preseze nimic pe col.
Chiar daca faci ceclaj, nu inseamna ca s-au terminat problemele... Poate fi si mai rau, pt. ca se poate rupe colul... fiind tinut fortat de firul cerclajului.

Sigur exista f. multe sanse sa duci sarcina pana aprape de termen, dar trebuie sa stai in pat si sa opresti cumva contractiile.


Eliana & (30 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea


Mergi la inceput