AM NEVOIE DE AJUTOR URGENT !!!

AM NEVOIE DE AJUTOR URGENT !!! | Autor: printzesa_26

Link direct la acest mesaj

Ce ma sfatuiti sa fac in situatia mea? Va rog...am nevoie de un raspuns urgent.n Pe 8 decemrie 2006, am fost la medicul ginecolog, pentru o scurgere albicioasa, si mi-a spus ca am si un chist pe ovarul drept, despre care nu stiam, si mi-a dat medicatia urmatoare, pentru ambele probleme : Zanocin, Lomexim crema, Flucovin, Carpicon, Duphaston. Ceea ce mi se paruse foarte dubios la komentul respectiv, sa-mi descopere un chist prin simpla palpare (fara echografie, fara teste, fara nimic).Mi-am luat tratametul, l-am administrat normal, si asteptam sa imi vina menstruatia, dar acest lucru nu s-a intamplat. Atunci nedumerita fiind, mi-am facut un test de sarcina, care mi-a iesit pozitiv;in momentul acela a cazut cerul pe mine; imi doream enorm un copil, dar cazuse exact in momentul neprielnic dezvoltarii lui normale, din pricina medicamentelor care mi-au fost administrate.Riscuri sunt, cu toate ca poate sa iasa absolut normal, sau poata sa iasa cu malformatii. Va rog sfatuiti-ma ce sa fac, deoarece majoritatea mi-au recomandat sa fac chiuretaj.In primul rand urasc aceasta idee, si in al doilea rand mi-e foarte frica.Va rog ajutati-ma...am nevoie de raspunsuri urgent

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Printzesa_26, fa-ti niste calcule, cand ai avut ultima menstruatie si cand ai facut tratamentul, poate l-ai facut inainte de a concepe pe bebe. Si oricum, daca s-a suprapus tratamentul cu evenimentul, mai cere parerea mai multor medici.


roxana 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

In primul rand trebuie savezi daca a fost intradevar chist eu am avut mult timp probleme din cauza chisturilor si mereu am fost in tratamente dar niciodata nu a disparut de tot imediat dupa primul tratament,asta ca sa poti sa mergi sa-l iei de gat pe acel medic nenorocit.

In al doilea rand sunt de acord cu roxana trebuie sa mergi la un medic (dar nu la acelasi) specialist sa-ti faci niste teste o ecografie sa vezi si sa auzi si pererea altui medic.

Iti doresc mult noroc sa poti tine sarcina si asteptam vesti

laura 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Buna,

Eu cred ca ar trebui sa te duci la un alt medic sa mai primesti si o alat opinie. Nu intotdeauna antibioticele fac rau. Stiu pe cineva care a luat antibiotice in jur de 14 zile si pe urma a descoperit ca era insarcinata si este vorba de mama mea si eu nu am ablosut nimic. O parte din medici i-au spus sa faca chiuretaj iar altii i-au spus sa ma tina. Oricum poti sa asculti o alta parere si poti sa urmaresti sarcina ecografic, iar ulterior amniocenteza, etc....oricum vei stii ca ai facut tot posibilul.

Betty785+
bulinutza noastra

betty78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Fetele au dreptate,
Nu renunta usor. Am eu o poveste...cu o doctorita care m-a sfatuit repede, repede sa fac chiuretaj...n-am facut dar pentru ca Dumnezeu a facut sa se intample asa. Fata noastra face curand 15 ani e desteapta si sanatoasa.
Daca s-a intamplat asa inseamna ca stie Dumnezeu de ce vi l-a daruit acum. Ai nadejde, roaga-te, sfatuieste-te cu alti medici...

Toate cele bune,
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:


Nu sunt experta dar stiu ca in primele 10 zile dupa conceptie tot ceea ce iei poate face rau bb-ului in sensul provocarii avortului. Daca n-ai pierdut sarcina in urma tratamentului, sunt sanse sa nu fi fost afectata daca ai avut acest tratament chiar in acele zile.
Fetele ti-au zis f bine, fa-ti bine bine calculele, vezi ce si cat timp ai luat si mergi de urgenta la doctor pentru sfaturi avizate.
As cere 2-3 pareri in locul tau. Sau m-as opri la prima daca ar fi cea sperata...

Multa sanatate si sarcina usoara,
Florina


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Uite ce am gasit pe site-ul lui T despre Zanocin:
"Intrebare: domnule doctor,
am o intrebare care ma framanta foarte tare, si am sa va spun si de ce dar intai pun intrebarea:
LA TREI SAPTAMANI DE SARCINA 6 PASTILE DE ZANOCIN SI 6 DE FLAMEXIM POATE AFECTA FATUL?.
mai multi medici mi-au spus ca zanocinul afecteaza nucleul si din aceasta cauza a trebuit sa fac intrerupere si acum nu mai raman insarcinata. dvs ce parere aveti?
Raspuns: ofloxacinul este un medicament de clasa C, deci face parte dintr-o clasa de medicamente care se prescriu in sarcina NUMAI daca riscul este depasit de beneficii, intrucat nu se cunoaste cu exactitate efectul asupra embrionului/fatului. in concluzie exista posibilitatea ca o sarcina sa fie afectata de zanocin, dar nu obligatoriu. "

Lomexin nu este periculos in sarcina!
Duphaston-ul este progesteron, deci nu e periculos in sarcina!


Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

La asa o virsta mica a sarcinii functioneaza legea "totul sau nimic", in sensul ca daca ceva rau intervine, se produce avort spontan.

Eu la prima sarcina am luat fara sa stiu Metronidazol si Ospamox (masea cu infectie cu anaerobi) si Deiu are acum 6 anisori si e un scump si un istet. La a doua sarcina, tot fara sa stiu, am facut o radiografie, iar Raluca are deja 1 anisor si aproape 2 luni si e cea mai frumoasa fetita de pe lume.

Multa sanatate si mult succes! Iti tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

printzesa, incearca sa faci rost de tratatul de farmaco terapie al lui dumitru dobrescu. iti explica acolo, in volumul 2, exact care medicamente pot influenta dezvoltarea normala a fatului in functie de perioada cand sunt administrate. eu nu lucrez in domeniul medical si nu am nici o tangenta, insa cineva mi-a recomandat la inceputul sarcinii sa citesc aceste pagini pentru a sti de ce si cand trebuie sa ma feresc. mi-a facut foarte bine. evident, nu uita sa vorbesti cu mai multi medici specialisti (eventual vino in bucuresti si gaseste pe cineva de incredere) despre riscurile existente in cazul tau.

numai bine!

p.s. daca nu gasesti cartea, trimite-mi un pm, o sa incerc sa scanez paginile respective sa ti le trimit pe mail.

16+

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printzesa_26 spune:

Multumesc din suflet la toata lumea....Va multumesc ca mi-ati dat un raspuns, chiar daca acesta era sau nu cel asteptat de mine...VA MULTUMESC. Nu credeam ca exista atatia oameni binevoitori pe lumea asta. Precizez ca am inceput tratamentul cand aveam aproximativ o saptamana de sarcina.Din cate am citi aproape nici un medicament nu are efecte foarte nocive in primele 11 zile de sarcina...dar...eu cred ca am cam depasit astea 11 zile....si ma simt tare trista...sunt pusa intre ciocan si nicovala...nu stiu ce decizie sa iau... Cateodata imi impun ca este mai bien poate sa renunt la ea...pentru a nu risca sa nasc un copil malformat, cu handicap....Dar cand citesc mesajele voastre imi dau atata putere incat imi zic ca as vrea sa continui asa...ca poate copilul iese sanatos....Inca nu m-am decis nici la ora actuala...desi mai am doar 3 zile pana la programarea pe care deja mi-am facut-o pt chiuretaj. In primul rand, vreau un copil, in al doilea rand ma gandesc ca este un pacat foarte mare avortul iar in al treilea rand imi este FOARTE frica de chiuretaj (nu am mai trecut prin asa ceva). Medicul mi-a recomandat sa iau Scobutil supozitoare inainte de chiurataj pentru dilatarea colului; dar din cate farmacii am cutreierat azi nu am gasit la nici una...Sper ca maine sa gasesc...daca nu...nu stiu ce o sa ma fac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

printesa spui ca aveai o saptamina de sarcina cind ai inceput tratamentul? deci, are loc ovulatia, fecundarea si dupa citeva zile se nideaza oul in uter, cind te referi o saptamina este de la care din momentele de mai sus! majoritatea medicamentelor nu afecteaza o sarcina atit de mica, acuma trebuie vazut exact, cind ai luat, cit, ai ce ai luat! mergi mai bine la un eco, ca sa vezi cit are sarcina exact, decizii grabite nu lua, mai mergi si la alti medici, sint tare revolvata cind vad cu cita usurinta sa da tratamente, si se pune diagnostic, si cit de usor medicii astia imbecili, asta e cuvintul se joaca cu viata unui copil! ptr ca este o viata! pai el primul lucru trebuia sa te intrebe daca crezi ca esti gravida! iar tu daca stiai ca exista probabilitatea sa fii gravida nu trebuia sa iei nici un tratament....nu te supara, dar ma revolta ce ti se intimpla, dintr-o neatentie, ce simtea ca si chist nenea ala, era un bebe la tine in burta.....of Doamne si se mai cheama medici...eu, am avut chist ovarian, dar frate am facut n ecouri ca sa-l vada, sa-l revada,etc. sper sa iei decizia care trebuie, si sa ai grija in viitor!mult noroc

Flavia +17, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput