Cum se face frisca?

Cum se face frisca? | Autor: BillyBilly

Link direct la acest mesaj

Fetele priceputele, va rog invatati-ma si pe mine sa fac frisca din smantana. M-am chinuit anul trecut de mi-au sarit ochii, si cu mixerul si cu robotul... S-a facut lichida si nu si-a mai revenit in veci! Am pus tot hulala la tort!

Gramajele nu le mai stiu, dar stiu ca am pus smantana si zahar pudra, parca. Si am tot batut, si batut, si batut pana mi-am pierdut rabdarea.

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Frisca

1/2 kg smântâna proaspata,
4 linguri zahar pudra,
1 plic zahar vanilat

Cum procedezi:

Lasi smântâna la frigider câteva ore, apoi o rsstorni într-un vas si o basi 10 minute.
Adaugi treptat zaharul si vanilia si bati în continuare pâna se îngroasa si devine ca o spuma.
Apoi, dai vasul la frigider pentru o ora.




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

de ce nu cumperi frisca lichida? e foarte buna si mult mai simplu. E cea de la Maestro care e si ieftina (70-80.000 litrul) si e si buna.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Unde si ce e Maestro ?

Eu stiam ca nu orice smantana se poate bate, exista un anumit timp pt frisca, un fel de smantana mai lichida si nefermentata ca sa fie dulce. Presupun ca asta e frisca lichida despre care vorbeste tanima.

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitumac spune:

Si eu stiu reteta tot prin "racire" nucai ca eu o bag in congelator, vreo 2 ore...daca nu ar avea apa(zer) nu ar face ace de gheata...
Oricum, asa racita, s bate cu robotul adaugand treptat zaharul (vezi ca se topeste greu) si dupa iar in congelator vreo 1 ora.

nunta noastra http://pg.photos.yahoo.com/ph/mitumac/my_photos

am facut si noi 1 an de casnicie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Maestro este frisca lichida cum este si Hulala, dar este mai ieftina si la fel de buna. Se gaseste in romania, nu stiu daca si in alte tari este frisca lichida.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Trebuie smantana grasa pentru frisca, eu iau de la Prodlacta cu 20 la suta grasime sau mai mult si o bat cu telul.

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Multumesc la toata lumea!!

Nu mai vreau frisca vegetala (hulala, maestro, care-o fi ea), vreau sa o fac eu cu manutele astea doua , este mai buna, mai grasa, este frisca! Am o cofetarie langa mine care foloseste numai frisca naturala si este mare diferenta. De fapt, la cofetarie am intrebat anul trecut cum o fac si mi-au spus ca bat smantana cu zaharul la robot. Si m-am dus hotarata acasa sa fac si eu...si mare eroare!

Acuma, miria te rog, din ce smantana faci tu frisca? Trebuie sa fie din cea grasa, grasa?? Mi-am luat o galetusa de Milly 20% grasime.

Fetele, ce recomandati: telul, mixerul sau robotul (cu accesoriul pt. maioneza)??

Inainte sa mai stric vreo 2l de smantana ca anul trecut, suflu si-n iaurt!

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Din smantana groasa fac frisca in casa. Din aia care sta pe lingura.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Ma intereseaza si pe mine subiectul.

Am inteles ca faceti frisca din smantana grasa. Dar cat de grasa trebuie sa fie? Cat o bateti? Cat tineti smantana la frigider? Cat zahar adaugati si cand? Smantana grasa nu e fermentata deja?

Eu am incercat si cu smantana grasa dar totusi nu a iesit asa cum ma asteptam. Apoi este o smantana grasa care sta pe lingura dar lasa zer.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

Dragelor,dar voi n-ati auzit de intaritor?
e Foarte eficient si eu pun cam 2-3 la galetusha de smintina din comert
Si n-am tinut cont de procentul de grasime...

poze fff recente cu Ioana

Mergi la inceput