Retete cu lapte batut

Retete cu lapte batut | Autor: Karmina76

Link direct la acest mesaj

Retete cu lapte batut stie cineva ?Mi-a spus o cunostinta de un fel de placinta care se facea cu lapte batut dar nu am retinut exact cum.As dori orice reteta in care sa folosesc lapte batut!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

GOGOSI DIN IAURT SAU LAPTE BATUT

Ingrediente

200 g iaurt sau lapte batut (cintarit exact),
150 g faina,
un ou,
un virf de lingurita sare,
coaja rasa de la 1/2 lamiie,
o lingurita rasa de praf de copt sau bicarbonat.

Mod de preparare

Iaurtul sau laptele batut se amesteca bine cu oul intreg, sarea si coaja de lamiie, apoi se adauga faina amestecata neaparat cu prafiul de crescut; se bat cu lingurita numai pina se incorporeaza toate.In timp ce se prepara aluatul, se pune pe foc (dar nu direct pe flacara) o tigaie de ochiuri sau o cratita de 1 l cu 1/2 l untdelemn, sa se infierbinte.Gogosile trebuie coapte imediat, deoarece prin combinarea prafului de crescut din faina cu iaurtul se degaja bioxid de carbon care va face sa creasca aluatul; daca se asteapta prea mult, compozitia fiind moale, praful de copt se descompune repede, bioxidul de carbon se pierde si gogosile nu vor mai creste.Se pune o bucatica de aluat, cit un bob de porumb, in untdelemn si daca aceasta iese la suprafata si se rumeneste imediat, se pun gogosile.Se ia cite o lingurita cu virf, numai din marginea aluatului (fara sa se mai amestece in compozitie) si se lasa sa cada in fiecare ochi al tigaii sau in cratita.Daca se coc in cratita, se pun atitea cite incap, neinghesuite.Se coc cite 2-3 minute pe fiecare parte pina cind se rumenesc.Gogosile nu vor fi rotunde, ci colturoase, de marimea unei piersici mijlocii.Din aceasta compozitie rezulta cca 24 gogosi.Se pudreaza cu zahar cu vanilie si se servesc calde; au acelasi gust ca si gogosile din aluat dospit.Ca si gogosile sa se puna mai usor in tigaie (sa nu curga din lingurita, compozitia fiind moale), compozitia se ia cu o lingura de masa (numai pina la jumatatea ei).Lingura nu se umple, deoarece daca sint mai mari, gogosile vor ramine necoapte la mijloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karmina76 spune:

Cristina,mersi de reteta,suna delicios,dar nu am capsuni din pacate,se pot inlocui capsunile cu altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Din conserva sau cu alte fructe.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Prajitura cu nuca de cocos-REBECCA


Ingrediente
-3 oua
3 cani (de cafea) de faina,
4 cani de zahar,
4 cani de lapte batut,
1 zahar vanilinat,
1praf de copt,
esenta de lamaie;
2oo gr smantana de casa,
15ogr de unt,
200 gr nuca de cocos.

Mod de preparare
Intr-un vas se pun ouale impreuna cu faina, zaharul, laptele batut, zaharul vanilinat, praful de copt si esenta de lamaie care se amesteca cu mixerul 5 min. Se unge o tava cu margarina se pune un pic de pesmet sau faina si apoi se pune compozitia facuta. Se da la cuptor la foc potrivit timp de 3o min. Dupa ce s-a copt se pune smantana impreuna cu untul pe foc pana cand incepe sa fiarba, apoi se ia de pe foc si se pune pe prajitura asa fierbinte iar deasupra se pune nuca de cocos amestecata cu o jumate de cana de zahar (cana de cafea). Pofta buna!


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Prajitura cu bezea

Ingrediente:

1 pachet margarina,
1 ou,
2 albusuri (bezea),
o ceasca lapte batut (iaurt),
zahar,
1 praf de copt,
faina cit cuprinde,
1.5 kg mere,
marmelada,
scortisoara,
zeama de lamaie,
zahar vanilat


Mod de preparare:

Se face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se taie feliute subtiri si se fierb partial in apa cu zahar si scortisoara. Coca se pune in tava unsa si tapetata, se unge cu un strat subtire de marmelada peste care se asaza merele bine scurse. Se coace aproximativ 30 min., iar apoi deasupra se intind albusurile batute spuma tare (cu zahar si zeama de lamaie). Se da din nou la cuptor pentru a se forma bezeaua.




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Prajitura cu banane de la Hildegard

1/2 pahar stafide
2 linguri lichior sau suc de fructe
1 pahar faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un virf de cutit de sare
3/4 pah. zahar
50 g unt moale la temperatura camerei
1 banana mai mare rascoapta (sau 2 mai mici), pasata
3 linguri lapte batut
esenta vanilie sau zahar vanilat
2 albusuri mari
1/3 pah. miez de nuca, taiat bucatele


Se toarna lichiorul sau sucul de fructe fierbinte peste stafide si se acopera. Se lasa un sfert de ora sa se umfle.

Se infierbinta cuptorul la 180°C (350°F).
Se unge o forma (20/20 cm) cu unt sau se tapeteaza cu hirtie de copt.

Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

In alt vas (mai mare) se bate untul cu zaharul circa 2 minute.
Se adauga banana pasata, laptele batut, vanilia si albusurile. Se bate bine.
Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn. Apoi se pune miezul de nuca si stafidele, se amesteca bine.
Se toarna compozitia in forma pregatita, se niveleaza suprafata.
Se coace circa 30-40 minute, pina la rumenire.
Se raceste pina la temperatura camerei si se taie bucati. Se presara cu zahar pudra, dupa preferinta.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karmina76 spune:

Whoau ,ce de retete!Mersi tare tare mult!Esti o comoara la casa omului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

mie imi place reteta asta de briose, e postata de Iris aici: Muffins

"Muffins cu mere

mere 2 buc
faina alba 140
faina neagra 120 g
praf de copt 2 lingurite
zahar brun 150 g
zahar vanilat 1 1/2 pachete
natron 1/2 lingurita
nuci/alune macinate 80 g
ou 1 buc.
ulei 100 ml
lapte acru 300 g
scortisoara 2 lingurite
nuci/alune intregi 12 bucati cit o unghie- de pus motz la muffins

- incalziti cuptorul 180 grd celsius, ungeti formele
- merele se taie in doua, se scoate casuta cu simburii, se taie felii cam de 5 mm apoi cubulete;
- se amesteca intr-un castron mai mare faina, zaharul vanilat, praful de copt, scortisoara , nucile macinate si merele taiate cubulete;
- in alt castron amestecati oul batut bine cu zahar, ulei, lapte acru
- turnati amestecul lichid peste amestecul "praf", doar pina se incorporeaza tot "praful";
- turnati in forme, puneti motz si pudrati cu putina nuca/alune macinate
- se coc la 160 grd celsius, 20 -25 minute pina devin aurii;
-lasati-le inca 5 minute in cuptor dupa ce il opriti; apoi scoateti din forme; sint bune tare calde..."

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Pofta mare!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Reteta de placinta ti-o pot da eu! E rapida si bunaaaaaaaa!Acum depinde de care foi folosesti. Eu din lipsa de timp, prefer cele din comert! Oricum umplutura e cea mai importanta! Deci:
Pt. o tava mica ( nu cea de aragaz, pt asta dublezi cantitatile): 2 cutii de iaurt mari, 5 oua, 5 linguri de zahar, esente de care vrei, stafide daca vrei. Amesteci totul cu incredere torni peste foi, acoperi si bagi la cuptor. Cam in juma de ora e gata! Daca iti place, mai poti sa mai bati 1-2 oua, amesteci cu nitica smantana si torni pe deasupra placintei! Pofta mare!

Mergi la inceput