prajituri pentru copii mici

prajituri pentru copii mici | Autor: dalimana

Link direct la acest mesaj

Dragele mele gospodine, m-ar interesa cateva retete de prajituri pentru copii mici (1-3ani), poate si mai mari; ma gandesc la prajituri tip pandispan, fara prea mult zahar, creme....(eventual cremele sa fie facute in casa, nu cele instant care sunt pline de E-uri). Macar cateva titluri, daca nu aveti timp sa scrieti retetele, urmand sa le caut eu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Prajitura cu glazura de cacao

Blat:
1 ou
1 cana de zahar
1 cana de faina
1 pachet de unt
1 lingurita bicarbonat stins in otet sau coaja de lamaie
1 lingura de cacaoa
rom
vanilie
1 borcan de gem de caise

Glazura:
50 g unt
1 cana de zahar
3 linguri de apa
3 linguri de cacao concentrata


Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se framanta bine apoi se imparte aluatul in 2 parti;

O parte se amesteca cu o lingura de cacao;

Se unge tava si se tapeteaza cu faina apoi se bune blatul de cacao, borcanul de gem, iar deasupra blatul cel alb si se baga la cuptor pentru cca 20 min;

Intre timp se pun pe foc ingredientele pentru glazura si se dau in clocot cateva minute pana se mai ingroasa;

Dupa ce s-a copt aluatul se pune glazura fierbinte peste ea. Dupa ce se raceste se taie in patrate si se serveste.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Galuste din branza de vaci si gris

Ingrediente:
100 gr brinza de vaci
1 ou
1 lingura faina
3 linguri zahar
gris
1 lingura unt
sare dupa gust


Mod de preparare:
Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atata gris cat sa se obtina o compozitie consistenta mai moale;

Se ia din aceasta pasta cu o lingura si se formeaza galuste mai mici, care se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare, la foc incet, timp de 15-20 de minute;

Cand se ridica la suprafata si sunt patrunse in interior, se lasa sa se scurga de apa;

Se servesc calde cu unt topit deasupra.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Budinca de branza de vaci

Ingrediente
500 gr brinza de vaci
1 ou
3 linguri smintina
3 linguri zahar
2 linguri gris
100 gr. stafide
1/2 praf de vanilie
1 pahar sirop de fructe
3 linguri unt
pesmet
sare



Mod de preparare
Branza de vaci trecuta prin masina de tocat se amesteca cu 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de sare, praf de vanilie;

Se freaca bine toate de mai sus cu o lingura de lemn si se adauga (daca sint la indemina) stafide curatate si spalate;

Se pune apoi compozitia intr-o tava sau intr-o cratita cu marginile joase, unsa cu unt si presarata cu pesmet;

Se niveleaza suprafata, se unge cu smantina, se stropeste cu unt si se coace timp de 25-30 minute ;

Se serveste fierbinte cu un sirop sau cu smintina.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Banane cu lamaie - de la 6 luni

1-2 banane
- citeva picaturi de lamiie

Dati drumul bananelor in apa fiarta.
Lasati-le sa fiarba 5 minute.
Amestecati cu citeva picaturi de lamiie... un deliciu



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Budinca de lamaie - de la 10 luni

- 125 g lapte,
- 20 g unt,
- 20 g zahar,
- 20 g faina,
- 1 ou,
- 1 lamaie.

Din unt, faina si lapte se face un sos alb. Zaharul se freaca cu galbenusul si se amesteca cu sosul dupa ce acesta s-a racit, cu putina coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, iar la urma cu albusul spuma. Se coace sau se fierbe in baine-marie 30 min. intr-o forma unsa cu unt si presarata cu zahar.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Chec Ramy - de la 10 luni

Ingrediente:
2 cani de faina ,
1 cana ulei ,
o lingurita de coaja de lamaie ,
4 oua ,
1 cana de zahar tos ,
un praf de copt

Preparare:
Intr-un vas se bat ouale(pana se albesc) cu zaharul , se adauga incet uleiul batand intr-una dupa care se pune faina cate putin amestecand continuu , coaja de lamaie si praful de copt care a fost stins inainte cu o lingurita de zeama de lamaie. Se unge tava si se tapeteaza cu faina si se baga la cuptor la foc mic 30 - 40 min
Se poate da copilului inmuiat in lapte sau asa ca atare atat dimineata cat si seara.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Desert (foarte simplu) - 1 an

2 biscuiti patrati
iaurt de fructe
sirop
capsuni
zahar praf


Puneti biscuitii in sirop cam 1 minut.
pPneti apoi pe o farfurie, ungeti biscuitii cu iaurt de fructe apoi puneti altul deasupra si ungeti tot asa, deasupra puneti capsuna taiata in feliute subtiri si presarati un pic de zahar praf pe deasupra.

In caz ca nu aveti capsuna puteti pune altceva de exemplu piersici din compot sau alte fructe.
pt. copii de 18 luni puteti pune si m&m bomboane.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Galuste cu prune - de la 18 luni

- 500 g cartofi
- 1 ou
- faina cat cuprinde
- ulei, sare, pesmet, zahar, scortisoara
- se folosesc prune crude, din compot sau dulceata

Se pregatesc prunele: se spala, se taie in jumatate si se scot samburii.
Cartofii se pun la fiert in coaja.Cand sunt gata, se lasa la racit, se curata si se pregatesc ca pentru pireu. Se adauga putina sare, oul si faina, astfel incat sa rezulte o coca potrivita (sa nu se lipeasca de maini). Se intinde o foaie de un deget grosime si se taie in patrate astfel incat sa incapa cate o jumatate de pruna in fiecare din ele. Prunele se pudreaza cu zahar si scortisoara, apoi se aduna aluatul, astfel incat sa se formeze bile.
Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot se introduc galustele. Acestea sunt fierte cand se ridica la suprafata.
Intr-o tigaie se prajeste pesmetul cu o lingura de ulei. Se scot galustele din apa si se pun in pesmetul fierbinte..
Se servesc pudrate cu zahar... Absolut delicioaseee !!!!
In functie de numarul portiilor, cantitatile pot fi modificate..


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Prajitura rapida

Ingrediente:
1 ou
11 linguri de zahar
11 linguri de ulei
200 ml. iaurt
11-13 linguri de faina (depinde cat de consistenta vreti sa fie)
1 varf de bicarbonat de sodiu (stins cu otet),
rom si/sau vanilie
coaja de lamaie rasa si/sau coaja de portocala

Umplutura:
branza sau mere ori dovleac.
Se amesteca bine cu mixerul toate ingredientele de mai sus. Jumatate de compozitie se pune la copt pana se rumeneste, se scoate se pune amestecul de branza, mere, dovleac etc. si se rastoarna restul de compozitie. Se da la cuptor si se scoate dupa ce se rumeste bine. Se pudreaza la alegere.

Daca doriti puteti sa faceti doar cu fructe pe deasupra.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Prajitura rapida

Ingrediente:
1 ou
11 linguri de zahar
11 linguri de ulei
200 ml. iaurt
11-13 linguri de faina (depinde cat de consistenta vreti sa fie)
1 varf de bicarbonat de sodiu (stins cu otet),
rom si/sau vanilie
coaja de lamaie rasa si/sau coaja de portocala

Umplutura:
branza sau mere ori dovleac.
Se amesteca bine cu mixerul toate ingredientele de mai sus. Jumatate de compozitie se pune la copt pana se rumeneste, se scoate se pune amestecul de branza, mere, dovleac etc. si se rastoarna restul de compozitie. Se da la cuptor si se scoate dupa ce se rumeste bine. Se pudreaza la alegere.

Daca doriti puteti sa faceti doar cu fructe pe deasupra.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput