Cum sa fragezesc carnea?

Cum sa fragezesc carnea? | Autor: greieras

Link direct la acest mesaj

Fetelor, vreau sa fac si eu o reteta de spaghete in care se folosesc fasii de carne de vitel. Prblema e ca nu stiu din ce motiv carnea de vitel care se gaseste pe aici iese tare ca piatra, ultima oara chiar nu am putut sa o mestecam. Stiu ca chinezii fragezesc carnea cu ceva bicarbonat, dar nu stiu exact cum. Stie vreuna dintre voi cum pot sa fac (in afara de ciocanul de carne).

Merci anticipat


Gloria si Eva (22 dec. 2004)



Pasti 2006

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

greieras, de curind am aflat despre fragezirea carnii cu ajutorul... fructului kiwi. Datorita continului enorm de vitamina C, kiwi fragezeste carnea in mod exceptional. Am si experimentat, chiar ieri. Alaltaieri am pregatit o marinada din ceapa, usturoi, ardei si un kiwi, maruntite toate cu blenderul. Am adaugat un pic de apa, ulei, sare, un pic de zahar si condimente, si am tinut carnea (de vita) o noapte in aceasta marinada. A doua zi am mutat totul intr-o tava si am copt cam 1.5-2 ore. Carnea a iesit f. frageda, intr-adevar. Marturisesc ca intentionat am incercat cu carne de vita, stiind ca se face mai greu. Am ramas f. multumita de rezultat, o sa fac si de sarbatori.
Incearca sa tii si tu carnea citeva ore (macar 2-3) intr-un bait in care sa maruntesti un kiwi. Astept impresii!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Balbinaaa, daca tu zici, eu ma risc in we. Vreau neaparat ceva cu carne de vita, dar care sa nu semene a cauciuc Am sa fragezez asa carnita si fac ori musaca, orilasagne, ca ultima data am facut degeaba
Sar`na de idee !


Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Eu carnea de vitel o tin de pe o zi pe alta intr-un amestec de lapte si vin. Insa adevarul e ca noi primim carnitza de vitel de la bunicii sotzului si vitelul nu are ma mult de 4-5 saptamani cand il taie, asa ca e super fraged oricum. Carne de vita din comertz nu cumpar. Insa reteta a fost testata cu succes pe carnitza de gaina.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by mamagiuliei

Balbinaaa, daca tu zici, eu ma risc in we. Vreau neaparat ceva cu carne de vita, dar care sa nu semene a cauciuc Am sa fragezez asa carnita si fac ori musaca, orilasagne, ca ultima data am facut degeaba
Sar`na de idee !




Mamgiuliei, cu placere! Iti recomand sa tai carnea felii, ca sa se marineze mai bine. Sa vii neaparat cu impresii, oricare ar fi ele.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

O pui la rece in lapte cat mai mult timp. Eu o tin cam o ora ca uit mai mereu.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si lucrul cel mai important: sa fie vitel! adica sa fie carnea albicioasa, nu rosie de vita batrana....ca dupa aia poate fi lasata si zeama de cuie ca tot nu se fragezeste
Natalia, da, e super ideea cu kiwi, o stiu de la niste prieteni neo-zeelandezi....aauu ce buna e!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

In lapte stiam si eu, cu kiwi nu stiam, dar voi incerca de sarabatori!
Mai stiam ca se poate fragezi intr-un amestec de mustar, ulei, piper, sare, vegeta (tot o noapte se tine la frigider)!!

Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Si eu marinez carnea. Fac eu tot felul de combinatii. Unele seamana cu ale voastre, mai folosesc citrice (lamiie, portocala), whisky, otet - in tot felul de combinatii.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlorentinaE spune:

Mie imi place tare mult carne de vita la gratar.Ca sa nu iasa talpa procedez asa:iau muschi de vita cam 1 kg,il portionez.Intr-un vas yena pun carnea ,zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala, 1 pahar de bere neagra, condimente de care am si dau la frigider pana a doua zi.A doua zi la gratar sa vedeti deliciu...

FlorentinaE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Hai sa va zic un secret,pe care l-am auzit de la un bucatar chinez...Eu sint innebunita dupa orezul lor,dupa carnea de vita cu bambus,ma rog...in conditiile in care ,inainte nu puneam gura pe carnea de vita...
Ei bine,el spunea asa,carnea tre sa fie de vitel iar cind o tai,sa o faci in sensul invers fibrei musculare...O fi stiind ce spune!

Mergi la inceput