Esti insarcinata? Foloseste noul calculator (avansat si mai exact) al datei probabile a nasterii (DPN). Apasa aici!


Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Reteta testata de COZONAC PUFOS

(5 voturi)
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 11

Ileana Cosanzeana
Ileana Cosanzeana


 Sweden
Stockholm

252 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite Ileana Cosanzeana un Mesaj Privat

Reteta testata de COZONAC PUFOS

Dragele mele,

Incet- incet se apropie sarbatorile de iarna pe care eu nu le concep fara un cozonac gustos pe masa. Intrebarea si rugamintea mea este: are careva dintre voi o reteta testata de cozonac pufos? Stiti voi, cozonac care ramane moale chiar si dupa 2-3 zile si nu are aspectul ala de coca uscata...

Sper sa-mi veniti in ajutor!

Va

Elena
      (0 aproba) (0 dezaproba) |

membru veteran roxanaz


 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat
asta e reteta mea preferata, super testata:

1 lingurita de drojdie uscata (3 gr.)
1/4 cana de apa calduta (50 ml.)
1/4 cana de zahar (4-5 linguri de zahar)
Un praf de sare
3 galbenuse
1/2 cana de smantana (8 linguri rase de smantana)
8 Linguri de unt (110 gr.)
3 1/2 cani de faina (500 gr.)
Vanilie
Coaja rasa de lamiie sau portocala

daca ai robot sau masina de paine se pun toate ingredientele inauntru si se framanta bine. se scoate din cuva si se pune la crescut in vas uns cu unt, la loc ferit de curent.
daca framantati cu mana: se topeste drojdia in apa calduta.
Intr-un castron mai marisor se pune faina la care se adauga zahar, sare, galbenusurile, smantana, vanilia si coaja de fructe impreuna cu drojdia inmuiata.
Se framinta un aluat potrivit de tare. La inceput va fi lipicios pe mana dar incet incet adaugati unt in timp ce framintati, pana ce aluatul se desprinde de pe mana si de pe castron. Cam 20-30 minute.
Daca e prea moale sau prea tare atunci adaugati un pic de lichid sau fain, foarte putin cite o lingurita o data) si mestecati pina revine la punctul in care nu se mai lipeste.
se lasa la crescut pana si-a dublat volumul.
apoi se taie aluatul in 4 bucati.
Se intinde o bucata de aluat cu palma incetisor pina se face un dreptunghi de lungimea tavii in care se va coace. Se umple cu umplutura dorita si se ruleaza.
Se unge tava cu unt si se aseaza cozonacul in ea. Se lasa la cald sa dospeasca. (30 minute)
De obicei cind cozonacul a crescut pina la marginea de sus a tavii e bun de bagat la cuptor.
Inainte de a baga cozonacul la cuptor se bate un ou cu 1 lingura de lapt si se unge cozonacul, peste ou se presara zahar sau seminte de susan. Se coc la 180C 30 - 35 minute. (reteta este de pe culinar, a mamei celeste). aici ai ceva mostre: cozonaci

Roxana

Editat de - roxanaz on 28/11/2006 13:48:22
Mergi la inceput

roberta04


 Romania, iasiIASI
2944 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roberta04 un Mesaj Privat
ROXI pentru reteta, am intrat sa deschid un subiect pe tema asta (pentru ca, desi gatesc mult si bine, zic unii ), nu am facut niciodata cozonac!
Si mi-au lasat gura apa cei din poze!

poze
Povestea nasterii
Mergi la inceput
Nastea23
Nastea23


 Portugal,
346 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Nastea23 un Mesaj Privat
Roxana, la cuptor dai cozonacul in tava aia de sticla? Am si eu asa ceva dar imi e frica sa incerc cu toate ca scrie ca se pirmite.

Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.
Mergi la inceput
Balbina
Balbina

Donator Teodora
 Romania
5491 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Balbina un Mesaj Privat
Nastea, indrazneste fara grija, eu am mai multe forme de sticla, deja de citiva ani. Nu patesc absolut nimic (numai sa nu le trintesti intentionat pe jos), imi place mult sa le folosesc.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze
Mergi la inceput
Ileana Cosanzeana
Ileana Cosanzeana


 Sweden, Stockholm
252 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Ileana Cosanzeana un Mesaj Privat
Roxana, multumesc mult pentru reteta, am sa o incerc. Intr-adevar cozonacii tai arata ca in reclame...
Mergi la inceput

catutza


 Romania, Bucuresti
4957 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite catutza un Mesaj Privat
Roxana,arata super!!O sa incerc si eu reteta dar pana la sarbatori (ca daca nu-mi ies cumpar ca in fiecare an).
Dar spune-mi te rog la robot cat se framanta?
Ca eu initial vroiam sa-i framant la mana, dar cand am citit ca trebuie 20-30min...mai bine ma las pagubasa.Ca nu ma lasa Bianca atata timp

quote:
se scoate din cuva si se pune la crescut in vas uns cu unt, la loc ferit de caldura.


Nu la loc ferit de curent?Eu stiu ca se pune coca la crescut la loc calduros, ferit de curent.

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Bianca si noi2
Mergi la inceput
Adema
Adema

Donator desprecopii.com
 Romania, Campina
970 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Adema un Mesaj Privat
Roxi, ce umplutura faci la cozonacii aia??? Arata super!

Adema&Codrut
Mergi la inceput

Happiness_4_us

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru dianaDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  Mos Nicolae 2011
 Romania
7083 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiHappiness_4_us Adauga semn de carte la raspuns Trimite Happiness_4_us un Mesaj Privat
Roxana, pe mine ma intereseaza umplutura cu branzica. Sunt lesinata dupa umplutura cu branza
Pupici


Nana, aspiranta la titlul de mamica!
Mergi la inceput

catutza


 Romania, Bucuresti
4957 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite catutza un Mesaj Privat
Roxana , cati cozonaci ies din cantitatile date? Stiu ca difera de marimea vasului, dar macar asa cu aproximatie.

Tu faci cantitate dubla ?


Cata siBianca-Maria(2.11.2005)

Bianca si noi2
Mergi la inceput

membru veteran roxanaz


 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat
vai de mine ma scuzati, pierdusem din ochi subiectul asta...nu stiam ca-s asa multe intrebari! deci mii de scuze inca o data si sa trecem la treaba:
Nastea23: nu se sparg sub nici o forma formele de Jena. foloseste-le cu incredere. eu m-am saturat sa facut cozonaci in forme traditionale si ii fac doar asa, rotunzi, sau mini portii, in formele mici de jena, cat se mananca o data.
Catutza: sigur ca la loc ferit de curent....modific si in reteta! eu tin orice aluat cu drojdie cum am invatat de pe culinar, la dospit in cuptorul stins, doar cu lumina aprinsa inauntru. sau incalzit la 30 de grade, stins si pus apoi aluatul inauntru la crescut. asa poti sta si cu geamul deschis la bucatarie! eu ii framantla robot maxim 10 minute...hai 12 cu tot cu amestecat de vreo doua ori. e joaca de copil. mie imi iese un cozonac mare sau cati ai vazut in pozele alea. de Craciun fac cam 3 ture, ca duc si cadou, in vizite, etc.
Adema: umplutura cea mai folosita este cacao frecata cu unt si nuci presarate deasupra, plus stafie imbatate in rom. sau rahat si stafide.
Nana: umplutura cu branza....ca la pasca? cred ca poti freca ceva branza dulce cu zahar, eventual un galbenus si stafide in rom...si gata! mare grija sa nu fie prea curgatoare si nici prea multa, ca sa creasca frumos cozonacul.
spor la treaba tuturor, sa vad ceva poze in curand!

Roxana



Editat de - roxanaz on 28/11/2006 14:00:30
Mergi la inceput
Pag. din 11 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com