Pentru parinti cu copii mai mari :)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela david spune:

Buma,
Si eu am copii marisori.Teodora are 9 ani iar Serban 5 ani.
De cind l-am nascut pe Serban,Teodora sufera foarte tare(la inceput n-a fost zi in care sa nu ma intrebe si de zece ori:'mama dar pe mine ma mai iubesti?')si desii au trecut 4 ani inca se mai poarta ciudat...(vrea tot timpul sa iasa in evidenta si astfel apeleaza des la chestii negative pentru a atrage atentia).
Citeva sfaturi mi-ar prinde bine.
Ela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Daca tot ne-am strans asa de multicele ,sa shimbam si unele pareri referitor la comportamentul mai marilor micuti...caci tot mici or sa fie pt. noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

draga ela david,
faptul ca fetita ta reactioneaza asa e un gest clar de gelozie.Poate ar trbui sa te ocupi mai mult de ea:sa iesiti doar voi doua la filme,sa mergeti la shopping sau cu rolele-n parc,la innot,e.t.c. lasandu-l pe cel mic acasa.
Sau ai putea sa ii lasi mai mult timp singuri acasa si asfel sa isi dea seama fetita ca isi iubeste fratele.Incearca sa nu faci discriminari si sa te comporti la fel cu amandoi!!!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

ela, angel, topicul asta e doar unul in care se prezinta fetele..daca doriti raspuns la problemele voastre, va invit sa faceti subiect despre ceea ce va intereseaza..

ela, despre problema ridicata de tine se discuta la "amintiri din copilarie", creat de Vilma..poate gasesti ceva raspunsuri..



D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

quote:
Originally posted by camelia-daniela

Eu am descoperit acest forum pe la inceputul lunii mai...am dat multe sfaturi pe unde am putut, dar am observat cä majoritatea temelor sint legate de bb...
De vreo säptäminä, mä tot intrebam, de ce nu sint si teme pt copii mai mari, cum sint ai mei de exemplu...
Eu am un bäiat de 14 ani si 2 luni, pe care il cheamä Alexandru, si o fetitä de 12 ani si 4 zile, pe care o cheamä Anne-Marie.
Pe mine mä bätea gindul sä pun eu o temä, pt pärinti cu copii pubertari, ca sä mai schimbäm päreri, cä aceastä perioadä mä imbätrineste si mai räu....sint asa de intorsi pe dos, nu le convine nimic si te aduc de multe ori la exasperare....
Azi am gäsit intimplätor aceastä temä si m-am anuntat imediat...si nu väd de ce ne-ar discrimina Adminii....e vorba doar de copii, nu???
care sint intr-o perioadä fff dificilä si mai presus de toate, fff periculoasä, care poate avea repercursiuni grave asupra viitorului lor, dar si al nostru....asa cä, de ce sä nu avem si noi sansa, sä ne sfätuim reciproc, fiindcä multe dintre noi nu au experienta necesarä si nu au nici pe cine sä intrebe....
Cred cä Adminii nu mai pot sä dea inapoi, in urma acestor argumente!!! Dar asta nu inseamnä, dragele mele mämici incepätoare, cä vä päräsim....sintem aläturi de voi....indiferent ce intrebäri vä främintä creierasul....
Cami.


Draga mea, tocmai citesc acum o carte despre psihologia adolescentilor, scrisa de un autor francez "Adolescentul-acest necunoscut". Se pare ca e intr-adevar perioada cea mai dificila, cand desi neaga familia si modelul parintilor, adolescentii au de fapt nevoie mai mult ca oricand de ajutorul si intelegerea parintilor in incercarea de a-si face loc intr-o societate "prea mare" pentru sufletelele lor.
Ca idee generala, singurul moment in care e nevoie de interventie autoritara si In forta este cazul asocierii in banda cu diverse scopuri infractionale (mama, ce comunist suna:))). Din pacate ma refer aici la situatiile cele mai dramatice, consum de droguri, talharii etc.
In rest e nevoie de multa iubire, manifestata subtil (ca sa nu ni se sufoce odoarele), multa intelepciune si iertare.
Pupici,
Nadina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona73 spune:

Ma inscriu si eu.Am un baietel de 5 ani si 7 luni.E un copil bun dar mari probleme am cu el cand il contrazic(el stie mai bine ,totdeauna).
Si ce se mai crizeaza atunci....mor ce ma enerveaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anomis spune:

Ce bine ca s-a "inventat" si subiectul asta...pentreu copii mai marishori!!!
Fetita mea Andreea-Sofia are 4 ani..Mare nazdravana!A inceput cu intrebari filozofice...Chiar emite parerile ei..Ne contrazicem deja(!!) pe tema...nu radeti(!!)venirii pe lume a bebelushilor...
Acum un timp i-am explicat ca Dumnezeu hotaraste daca e cazul sa trimita un copil intr-o familie...si atunci cand mami si tati isi arata dragostea unul altuia..se intampla magia asta...
Ei bine.."capritza" mea nu e de acord...sustine sus si tare ca Dumnezeu nu poate face o asemenea magie!De cateva zile..cand are ea chef de discutii in contradictoriu...deschide subiectul...E tare haioasa!Mai are o teorie amuzanta:cica Soarele si Luna locuiesc in impreuna intr-o casa, undeva departe...doar ca lucreaza in ture diferite..si nu se intalnesc...:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

Cristina mea are 10 ani si 4 luni, este balanta! este in prima faza a pubertatii, ii cresc sinii vertiginos, ii plac baieteii (in limite normale), ii place sa se imbrace frumos si sa se parfumeze (sta cite o ora in baie ), este zapacita, dar in ansamblu este un copil bun!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilicris spune:

Hello!!!
In sfarsit, am reusit astazi sa devin si eu membru al site-ului.
Sunt mamica a doi copilasi frumosi si doresc si eu sa ma alatur voua cele cu copii mai mari. Claudiu-Emilian are 5 ani neimpliniti iar Cristina-Isabela are 10 ani, deci as putea sa va impartasesc si eu cate ceva din experienta mea de mamica veche. Ce ziceti, ma primiti si pe mine sa ingros randurile voastre?
O sa dureze ceva timp pana o sa ma acomodez cu site-ul. Problema este ca eu nu pot intra pe site decat in timpul programului (la serviciu) pentru ca acasa nu pot sa navighez pe internet deocamdata.
Inca odata salutari tuturor si deabia astept sa discutam
Liliana (Romania)]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Bine ai venit, Liliana ! Contaminare placuta!
Claudia

Mergi la inceput