Cum prepar crevetii? Idei?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Daca sunt creveti mai mari :
Crevetii ii cureti ii dai prin pesmet si ii prajesti in ulei incins
sau daca sunt niste creveti mai mici ii mai poti face cu orez si cu legume (fried rice)
sau alta idee ar fi :
-sa amesteci ou cu faina intr-un bol
-in alt bol sa pui creveti,bucreti de padure sau ciuperci
-Dupa ce amesteci bine oul c faina i-l pui peste ciuperci si peste creveti si ei cu lingura si pui in ulei incins .Dupa ce se prajeste pui pe farfurile si pui putina zeama de lamaie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

In prima pagina este creveti dati prin pesmet http://recipe.gourmet.yahoo.co.jp/C000501/
iar aici este cu ou cu faina cu almond si niste frunze care in tara la noi nu se gasesc dar merge si fara frunzele alea si in loc de ele adaugi ciuperci
http://recipe.gourmet.yahoo.co.jp/T003410/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

sau creveti pe gratar
http://recipe.gourmet.yahoo.co.jp/E206172/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

sau asa ceva cu maioneza dati prin pesmet si apoi prajiti in ulei
http://recipe.gourmet.yahoo.co.jp/E900307/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

-1 avocado
-1 lingura zeama de lamaie
-jumate lingura ulei de salata
-creveti
-putina sare sare
-o lingura mare de sake (sau vin alb)
Creveti ii fierbi in apa cu sare
Avocado il tai si i-l amesteci cu zeama de lamaie si ulei
Pe o farfurie pui avocado taiat creveti fierti
iar deasupra faci un sos din maioneza cu sare si piper si pui peste
Asa arata http://recipe.gourmet.yahoo.co.jp/U010538/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Carp streamer prawn fly roll

http://recipe.gourmet.yahoo.co.jp/U010453/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

la tzanc subectu.

io am roz, cumparati din Cora de l araionu de peste proaspat si au zi cap. Capul trebuie sa il scot inainte sa ma apuc sa ii gatesc?

As incerca sa ii prajesc dati prin faina si ou si apoi sa ii papam o parte cu lamaie si o parte cu maioneza cu usturoi.

deci.. le tai sau nu capul?

sarumana

Freia si " target="_blank">Alexa

Terapia pentru Ema pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Wow, ce de idei, multumesc foarte mult. Abia astept sa mancam iar creveti ca sa pot folosi din retetele voastre!

Sa va povestesc cum am facut:am facut un sos cu ceapa, rosii taiate bucatele (decojite, bineinteles) si usturoi, plus tot felul de condimente, ce-am gasit si eu prin casa si cum m-am priceput, apoi cand sosul era practic terminat am adaugat crevetii si i-am lasat max 5-6 minute, numai sa intre sosul in ei. Vroiam sa-i servesc cu orez dar nu mai aveam asa ca am pus repede niste cartofi in cuptor, la copt.

A iesit foaaarte bun, m-a laudat sotul meu. Am baut si-un vin frantuzesc tare bun, am incercat eu sa fac o , doar ca dragul de el era asa de obosit, incat cred ca avea cam acelasi efect o lasagne semipreparata, congelata si aruncata in cuptorul cu microunde. Sau poate nu... Ma rog, eu m-am straduit, i-o fi facut placere, totusi

Freia, eu as taia capetele

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Freia daca ii faci asa prin pesmet nu le tai capul iar daca ii faci prin ou si faina poti sa le tai capul .Aici in Japonia creveti mai mici se mananca cu tot cu cap eu una nu-i mananc cu cap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Freia aici crevetii cu cap cu tot se folosesc cind faci sosul pentru paste sau zuppa de peste aia traditionala ( unde se pun din toate : peste, scoici, caracatite.. evodent pe rind in functie de timpii de coacere). Dar ca sa impaci si capra si varza taie capetele si fa ciu ele sos la niste spaghetti : calesti in putin ulei in tigaie crevetii - capetele - cu un catel de usturoi intreg pe care il arunci cind e copt ca sa nu dea gust amar si sa nu mirosi cind te pupi si la urma adaugi si 1 lingura din apa in care fierb spaghettele ca are ceva amidon in ea si leaga sosul .. Strecori pastele si le trintesti in tigaia cu sos si cu capete ... Servesti cu ceva patrunjel proaspat tocat marunt peste .. si cind maninci "sugi " zeama din capetele alea .. daca nu iti e scirba .. cica toata bunatatea crevetilor e in cap ...

Corpul crevetilor il cureti de carapace si dc reusesti ii scoti si matzul ala subtirel ca un fir de par mai negru .. daca reusesti ca e cam greu de scos .. ala cica da un gust mai amarui.. la restaurant insa nu-i scoate nėmeni matzul si tot e bun .. si deci dupa ce i-ai curatat poti face orice reteta din cele scrise de fete ...




Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput