Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

PRAJITURI - VERONICA

(18 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 29
ioana_77
ioana_77



1753 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiioana_77 Adauga semn de carte la raspuns Trimite ioana_77 un Mesaj Privat
Hildegard, sa nu te supeii ca intervin, dar am si eu o sugestie pt Prajitura Fanta si anume sa fie insiropat blatul. EU am facut-o fara sa-l fi insiropat si sincer am fost dezamagita, cu toate ca era buna pe ansamblu, dar nu "se legau" straturile de crema cu blatul. Cred ca se poate insiropa chiar cu fanta.

Succes la bunataturi.
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Ioana, eu nu l-am insiropat. Asa am reteta. Mie mi-a iesit ok.
Imi pare rau ca nu ti-a iesit.


de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Editat de - Hildegard on 30/10/2006 16:16:52
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Lapte de pasare


Ingrediente:

Lapte - 800 de ml; zahar - 150 de grame; 3 oua; vanilie; coaja rasa de la o lamiie.

Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea plitei. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamiie rasa. Se continua amestecarea, adaugind cite putin din restul de lapte. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecind compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume.

In alt vas se pune apa la fiert. Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pina ce se topeste zaharul. Din aceasta compozitie se ia cite putin cu o lingura si se pune in apa clocotita (astfel ca sa revina pentru fiecare persoana 4-5 bulgari de albus.). Dupa citeva clocote, se scot si se pun in compozitia pregatita.

Laptele de pasare se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase.

Pofta buna!!



de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Mergi la inceput
Talida_s
Talida_s



2 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Hildegard - in primul rand felicitari pentru toate bunatatile...

Am si eu o rugaminte daca ma poti ajuta - printre pozele tale am vazut si ceea ce tu numeai "O Noapte la Venetia". Arata atat de bine si ma intrebam daca ai putea sa ne dai reteta. iti multumesc anticipat
Mergi la inceput

silvana_salajan



5281 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luisilvana_salajan Adauga semn de carte la raspuns Trimite silvana_salajan un Mesaj Privat
Buna ia ma bag si eu in seama. Mai intru sa vad ce bunatati a facut Veronica.
Talida, "o noapte la venetia ", am gasit-o in prajiturile Nataliei.
Veronica daca prajitura Fanta e cea care o fac si eu cu un blat cu cacao, branza, si apoi fanta cu budinca, apoi sa stii ca si eu o insiropez. Ca-mi place mai mult asa. Da desigur, asta depinde de gustul fiecareia. Mie de ex imi plac prajiturile f. dulci. asa ca eu rastorn blatul pe o tava cu zahar pudra, il insiropez, si abia apoi cladesc prajitura. Desigur ca apoi se mananca doar cu lingurita.
Numai bine, si cat la mai multe retete!

Editat de - silvana_salajan on 31/10/2006 10:11:08
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
"O noapte la Venetia" nu apartine Nataliei ci Lacri SM (si c ao coincidenta e vecina mea de bloc) care a postat-o acolo.
Dar ce conteaza, nu!
Retetele sunt retete cine vrea le face cine nu, nu.


O NOAPTE LA VENETIA



Blat:

6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar,100 gr.nuca de cocos,5 lingurifaina.
Se pune in tava unsa.
Peste el se pune un blat din 4 oua,4 linguri zahar,4 linguri faina,1/2 praf de copt,2 linguri cacao(la acest al doilea blat se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul se adauga apoi galbenusurile pe rind,iar la final se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt).
Se coace. Iese o prajitura cu doua blaturi. Arata de parca s-au copt separat. Dar nu, ele se coc impreuna. Nu vor fuziona, n-aveti frica.
Blatul se raceste si optional se poate insiropa depinde cum iese la fiecare (reteta e fara sirop).

Crema:

6 galbenusuri,150 gr zahar,5 lg lapte se fierb pe abur.
Rece se amesteca cu un pachet de unt.
Deasupra se pune:
glazura de ciocolata (eu am topit o ciocolata de 100 gr cu 50 gr unt si 2-3 linguri de lapte.

poza aici


de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Editat de - Hildegard on 05/01/2007 10:56:14
Mergi la inceput

silvana_salajan



5281 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luisilvana_salajan Adauga semn de carte la raspuns Trimite silvana_salajan un Mesaj Privat
Veronica, scuze pt. confuzie. Dar intr-adevar, reteta e reteta, si cine doreste o face de oriunde. Eu am o versiune a prajiturii "o noapte la venetia", numita "Cocosata". Cand o sa am timp am sa o postez aici. Am facut-o de multe ori, e cu foi cu cacao ,in loc de blat. E intr-adevar deosebita.
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
silvana, baga mare

hai cu reteta ca sunt curioasa.

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Mergi la inceput
nicolle6792
nicolle6792



100 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Veronica, esti o dragalasa.
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Nicole, m-ai facut sa

multe si multi de la mine

tu cum stai cu capitolul "Bucatarie"?

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Mergi la inceput
Pag. din 29 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com