Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

PRAJITURI - VERONICA

(18 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 29
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Cristina, poti inlocui untul cu margarina.

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
Mergi la inceput

Roxali



3031 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiRoxali Adauga semn de carte la raspuns Trimite Roxali un Mesaj Privat
Fetelor ajutati-ma si pe mine cu o reteta" NEGRESA" ...din cate mi-aduc aminte oua, unt, cacao , da cat se facea la inceput o crema cacao+unt+apa care se punea peste si inauntr-u...

Ali
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Ali, poti sa facisi fara crema....si numai glazura deasupra
uite aici:
aici sau www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=13502" target="_blank">aicisau www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=13103" target="_blank">aici

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni

Editat de - Hildegard on 14/01/2007 15:40:47
Mergi la inceput
didi-anda
didi-anda



779 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite didi-anda un Mesaj Privat
veronica , am ajuns sa fac fursecurile despre care te-am intrebat inainte de sarbatori.. le-am ornat cu ciocolata topita...ce sa-ti spun...un deliciu...sotul nu s-a mai putut opri din mancat. eu am mancat mai putin, ca vreau sa mai slabesc
iti multumesc pt reteta
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
didi, ma bucur ca ti-au iesit fursecurile

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
Mergi la inceput

Roxali



3031 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiRoxali Adauga semn de carte la raspuns Trimite Roxali un Mesaj Privat
Merci mult si a ta e super, da cealalta e exact cea pe care o faceam eu ...in tinereti.
fetele dulcinee si harnicute.

Ali
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Prajitura bavareza



Avem nevoie de:

300 gr piscoturi de sampanie, 3 linguri de cacao, 200 ml lapte, 4 oua, 200 g zahar, 20 gr gelatina,esenta de rom, 200 g frisca.
Intr-un vas se amesteca ouale, laptele, zaharul, cele 3 linguri de cacao si se fierbe prin metoda bain-marie, la foc mic pana se ingroasa. In compozitia calda se amesteca cele 20 g gelatina care a fost muiata in prealebil in apa calduta 10 minute.
Se bate frisca si se adauga peste cream racita.
Intr-un vas de tort cu fund detasabil, sau vas Yena ( forma dreptunghiulara) se pune un strat de piscoturi, apoi crema, iar piscoturi, iar crema.

Se glazureaza cu glazura de cacao, fie cumparata, fie facuta din zahar,unt cat o nuca, cacao, putina frisca lichida, fierte putin.


imediat pun si poza

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Prajitura bavareza



Avem nevoie de:

300 gr piscoturi de sampanie, 3 linguri de cacao, 200 ml lapte, 4 oua, 200 g zahar, 20 gr gelatina,esenta de rom, 200 g frisca.
Intr-un vas se amesteca ouale, laptele, zaharul, cele 3 linguri de cacao si se fierbe prin metoda bain-marie, la foc mic pana se ingroasa. In compozitia calda se amesteca cele 20 g gelatina care a fost muiata in prealebil in apa calduta 10 minute.
Se bate frisca si se adauga peste cream racita.
Intr-un vas de tort cu fund detasabil, sau vas Yena ( forma dreptunghiulara) se pune un strat de piscoturi, apoi crema, iar piscoturi, iar crema.

Se glazureaza cu glazura de cacao, fie cumparata, fie facuta din zahar,unt cat o nuca, cacao, putina frisca lichida, fierte putin.
poza aici

modificari:

-eu am pus 5 oua si n-am pus rom
-am mai pus un rand de piscoturi ca am avut 400 g peste care am picurat glazura de cacao fierbinte apoi am pus frisca batuta si strat de glazura
-am pus si cioco cu alune si cacao in oua
-praji sa steie de seara pana dimineata in frigider
-am facut in forma rotunda de tort cu inel detasabil


de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni

Editat de - Hildegard on 20/01/2007 18:20:31
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Prajitura cu visine -luata de pe culinar

12 linguri cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
4 oua
9 linguri ulei (floarea soarelui)
10 linguri lapte (caldut)
15 linguri cu varf de faina
1 pliculet praf copt
-aprox 700-800 gr visine fara samburi (se poate pune ananas sau caise)

- se freaca ouale cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
- se toarna compozitia in tava unsa cu margarina (sau ulei) si tapetata cu faina, apoi se aseaza visinele(se poate pune si nuca tataia marunt). Prajitura se introduce la cuptor, la 175 de grade, sau daca nu e cuptor electric, o bagati in cuptorul incins la focul cel mai mic.
Se coace cam cam 35-40 de min.
Se pudreaza cu zahar.

Nota:
-eu am facut portie dubla ca am copt in tava mare.
-visinele le-am pus dupa ochi, un borcan(nu le-am scurs)
-de abia astept sa fac cu ananas
-am pus hartie cerata sub ea in tava
poza aici


de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni

Editat de - Hildegard on 25/01/2007 10:44:14
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Tarta cu mandarine(sau ananas, fructe de padure, capsuni)

Se face un pandispan din 4 oua
Pandispanul se coace in cuptor preincalzit in forma de tarta(forma trebuie unsa cu ulei sau margarina si tapetata cu faina) pana se desprinde de margini.
Se raceste si se scoate din tava
Se aseaza pandispanul racit intr-un inel de torturi. Deci, puneti inelul pe o tava rotunda in care introduceti pandispanul si strangeti inelul.
Si urmeaza asamblarea:
Se insiropeaza blatul cu zeama din compot sau suc de fructe, ce doriti voi.
Se prepara o budinca de vanilie sau zmeura(asta o faceti din timp sa se raceasca)
Se pune budinca peste pandispanul insiropat
Se aseaza fructele cu modelul preferat
Se prepara un pliculet de gelatina rosie:Tort Gelee de la dr. oetker, conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe. Puteti pune si gelatina transparenta
Se da la rece 2 ore.
Cand aveti de gand sa serviti dar nu mai devreme de 2 ore se scoate inelul si tarta ramane pe tava sau farfuria rotunda
-optional se poate pune si frisca, eu nu am pus ca arata bine fructele asa in gelatina.

poza:aici si aici
pofta buna!


de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni

Editat de - Hildegard on 28/01/2007 15:07:07
Mergi la inceput
Pag. din 29 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com