Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

PRAJITURI - VERONICA

(18 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 29
ange
ange



4584 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiange Adauga semn de carte la raspuns Trimite ange un Mesaj Privat
da,da dar nu erau umplute cu gem.avea o crema cu unt ceva inauntru.
imi pui reteta te rog?



"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput
adi69
adi69



3524 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui adi69 Adauga semn de carte la raspuns Trimite adi69 un Mesaj Privat
Tot de pe aici e luata reteta,de la adi2003.

Numplus (prajitura tip bezea)adi2003

350 grame faina se omogenizeaza cu 250 gr. unt sau margarina (sau 200 gr. Untura).
Se adauga 4 linguri cu varf zahar praf vanilat, 3 galbenusuri si daca mai e necesar putina smantana ca sa se lege, dar aluatul trebuie sa fie tare.
Aluatul se intinde subtire, se decupeaza rondele mici cu un paharel de tuica sau cu o cutie de medicamente (de marimea unei monezi). Se pun in tava una langa alta.
3 albusuri se bat foarte foarte bine cu 280 grame zahar pudra vanilat. Cu spritul de tort, pe fiecare rondea se pune cate o floricica de spuma, mai turtita, astfel incit sa acopere intreaga suprafata a cerculetului.
Se coace la foc mic, mai mult sa se usuce.
Se scot din tava, iar reci se lipesc 2 cate 2 cu gem.


Daca zici ca ce ai mancat tu erau umplute cu crema,poti sa le umpli cu unt frecat cu zahar pudra,esenta si cacao..
Mie mi-au placut umplute cu gem acrisor..

Adriana si-atat...
Mergi la inceput
ange
ange



4584 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiange Adauga semn de carte la raspuns Trimite ange un Mesaj Privat
merci mult.notat si vin cu realizarea in curand



"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput
katy
katy



262 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite katy un Mesaj Privat
Am vazut ca in ultimele pagini au fost ceva discutii (contradictii) despre prajitura televizor.Eu am facut-o de curand dupa reteta de aici chiar am scris ca mi-a iesit foarte bine. E adevarat trebuie sa ai ceva experienta sa "simti"cand aluatul de la foile maro e bun de intins.Conteaza cata faina pui daca e prea tare se rupe nu mai e elastic sa il intinzi.Eu am intins foaia direct pe dosul tavii nu am pus hartie si a fost o.k.Data viitoare o sa pun putin mai mult unt ca sa am mai mult aluat si sa ajunga bine pana la margini.Dar secretul e ca aluatul se framanta bine cam 10 minute ca sa se omogenizeze si asa devine elastic.Iar faina se pune treptat la inceput mai mult si apoi pe masura ce il framanti mai adaugi cate putin.Si nu stiu daca are importanta dar imi aduc aminte ca in Romania se folosea amidon aici nu stiu cum se cheama si am folosit praf de copt.Sper ca v-am fost de folos.

Katy
Mergi la inceput
Monika@USA
Monika@USA



42 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiMonika@USA Adauga semn de carte la raspuns Trimite Monika@USA un Mesaj Privat
quote:
Si nu stiu daca are importanta dar imi aduc aminte ca in Romania se folosea amidon aici nu stiu cum se cheama si am folosit praf de copt


Eu cred ca se folosea amoniac alimentar, aici se numeste Baker's Ammonia, poti sa o cumperi on line de la www.kingarthurflour.com/" target="_blank">http://www.kingarthurflour.com/
Am incercat sa pun tot linkul, dar nu merge... Daca ajungi la Home page, search cu Baker's ammonia si o vei gasi.

Nihil Sine Deo
Mergi la inceput
katy
katy



262 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite katy un Mesaj Privat
Mersi mult.Stiu ca are un miros mai intepator dar o sa incerc sa il gasesc.Cred ca si de la asta foile ies mai fragede.

Katy
Mergi la inceput
caty7free
caty7free



1 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
o reteta de prajitura fanta fara branza de vaci stie careva?[pm]

constantin
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Caty, nu stiu ce sa zic.....poti face eventual alta prajitura. Asa e reteta aia cu branza.
Sau:
Poti face ce crema de care vrei pe blatul ala si pui glazura din suc fanta.

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Sa va spun ce fursecuri am facut azi pentru Craciun. Ele se pastreaza in cutie de metal. ioa n-am avut de metal si am pus in cutie de carton.

Fursecuri de Craciun
Deci I tura de fursecuri am facut-o cu pistolul de biscuiti(cele albe din poza de mai jos).

Compozitie pentru pistol de biscuiti:
500 g faina, 2 galbenusuri, un praf sare, 250 g margarina (eu am incalzit-o la micro si a fost moale),200g zahar pudra, lapte caldut cat cuprinde.
Le-am ornat cu stelute si bobite colorate si in mijloc am pus cirese confiate-jumatati.

Tura II de fursecuri. Pentru ca mi s-a stricat pistolul am intins cu sucitoarea si am decupat forme:inima, brad, luna, stea, fluture.

Aceeasi compozitie de aluat ca la primul + cacao dupa preferinte(atat cat sa iasa aluatul maro).

Aceste fursecuri maro le voi glazura cu ciocolata topita in ploaie si le voi lasa pe un gratar sa se scurga.


poza la fursecurile facute de Craciun aici


de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna

Editat de - Hildegard on 05/01/2007 09:30:02
Mergi la inceput
canne-marie
canne-marie



597 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite canne-marie un Mesaj Privat
Buna fetelor, am citit toate retetele voastre , sunt superrrrrrrrrrrr ,nu am cuvinte,dar as vrea sa o intreb pe BALBINA cum face prajitura " Lemon meringue pie " ca arata super in pozele ei.
Te rog frumos sa imi sctii si mie reteta, iti multumesc mult de tot si astept raspuns.

Sarbatori Fericite !!!


annes
Mergi la inceput
Pag. din 29 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com