Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

PRAJITURI - VERONICA

(18 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 29
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Prajitura cu miere ungureasca(de la soacra)

Compozitia pentru 4 foi:

500 g faina se amesteca cu 50 g unt la temp camerei, 2 oua intregi, 100 g zagar pudra, 1 lingura miere, 1 lingurita de bicarbonat alimentar stins cu zeama de lamaie si 4 linguri lapte.
Din toaste acestea se obtine o coca din care se coc 4 foin pe dosul tavii in cuptor preincalzit. Foile se coc cam 5-10 minute pana se auresc deasupra. Ele sunt tari dupa coacere urmand a se inmoia la asamblare cu crema. Prajitura astfel e bine sa steie 1 zi.
Tava mea are aici 26/36

Crema :
Intr-un castron se pune 300 ml lapte la fiert cu 2 linguri zahar.
In alt recipient se dizolva 6 linguri faina in 200 ml lapte
Acesta se toarna cate un pic in compozitia de lapte care se afla pe foc. Amestecam cu atentie sa nu se faca cocoloase.
Se face ca o ciulama. Se pune la racit.
Separat se freaca 300g unt sau margarina cu 300 g zahar praf.
In untul frecat se pune pe rand cate o lingura din crema fiarta si racita . Se obtine astfel o crema pufoasa.
Din aceast crema se ia atat cat sa avem de intins pe o foaie.In ea se baga cacao. Iar in cea alba se baga 3 plicuri de zahar vanilat.
Glazura: ciocolata topita la bain maire

Asamblare:
foaie + crema alba+ foaie +crema maro+ foaie+ crema alba + foaie + glazura

nota:
PRAJITURA se papa singura, gura mesteca fara ca voi sa faceti vreun efort. Asa de buna e!
Io cu sotul ne-am certat pentru ea....ceva de genul:"pai de ce ai mancat tu 3 buc si io una?"...asta la ultimele bucati
Mai fac da....sigur de Craciun o fac.
poza AICI

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Editat de - Hildegard on 04/01/2007 17:58:59
Mergi la inceput
TGIF
TGIF



14 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Multumesc Veronica pentru clarificari. MonikaUSA, tie iti multumesc pentru ca miai scris pe limba mea. Eu totdeauna folosesc masuratorile alea americane pentru ca nu dai gres cu ele. Sint happy ca esti chiar peste pod de mine. Miar place sa mai vorbim.

Veronica, si eu te citesc de mult si iti multumesc pentru retete, dar nu uita sa ne spui la fiecare reteta ce marime de tava se foloseste ca eu am o gramada de ele.

God bless you guys and keep up the good work.
Va pup
Mergi la inceput
BDana
BDana



961 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiBDana Adauga semn de carte la raspuns Trimite BDana un Mesaj Privat
Veronica vreau sa fac si eu africana cu banane, dar am niste nelamuriri, legate de crema. Deci, ai zis tu:

Crema:

frisca Hopla
2 linguri cacao
4 linguri zahar macinat restul ramas

Se amesteca toate acestea pana se omogenizeaza bine, din frisca luandu-se atat cat sa se lege.
Restul de frisca se pune pe foc pana da 2-3 clocote . Peste aceasta se toarna compozitia cu cacao. Se da la firgider pentru 1 zi sau 10 ore.
Apoi crema se bate ca o frisca obisnuita cu mixerul.

Nu inteleg ce inseamna 1/4 frisca adica 250gr sau ce? Sau o partime din cat? SI sa se lege, adica sa iasa ca o crema toata treaba aia, banuiesc, nu? Scuze, probabil ca mi-a scapat ceva de nu reusesc sa "vizualizez" ce am de facut.


Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)

Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Dana,

-1/4- da, 250 g.
-da sa iasa o crema, sa se amestece toate. E bine cum ai zis.

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
Mergi la inceput
CRISMIR
CRISMIR



3546 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui CRISMIR  Trimite mesaj yahoo luiCRISMIR Adauga semn de carte la raspuns Trimite CRISMIR un Mesaj Privat
VERONICA...stiu reteta asta,adica prajitura,o facea bunica mea,unguroaica fiind,(Dumnezeu so ierte) si era o minunatie....fug repede sa o scriu..sa traiesti 1000 de ani


Sa aveti sarbatori fericite!







Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
Mergi la inceput
BDana
BDana



961 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiBDana Adauga semn de carte la raspuns Trimite BDana un Mesaj Privat
Sarut Mana, Veronica.

Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)

Mergi la inceput
Hildegard
Hildegard



3767 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Hildegard  Trimite mesaj yahoo luiHildegard Adauga semn de carte la raspuns Trimite Hildegard un Mesaj Privat
Parisul in flacari,(de la soacra)


Se preincalzeste cuptorul si se pregateste tava in care se pune hartie cerata.

Blatul 1:
6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar, 100 g nuca cocos, 2 linguri faina.
Separat se face:
Blatul 2:
4 oua se bat cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 2 linguri faina.
Aceste 2 blaturi se coc impreuna pana se desprinde un pic de tava la foc moderat.
Tava mea are dimensiunea 20/30

Crema:
6 galbenusuri (ramase de la primul blat) se freaca cu 200 g zahar pe bain maire pana se ingroasa. Se raceste.
Apoi se freca cu 250 g unt. Se pune cate o lingura de crema racita in unt (si nu invers)
Aceasta crema se pune pe blatul racit.
Peste crema se pune glazura de cacao:
Glazura:
3 linguri de apa fiarta+ 150 g zahar pudra + 2 linguri cacao + 3 linguri ulei.


de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
Mergi la inceput

osna



3223 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite osna un Mesaj Privat
veronica praji asta am mancat-o in vara la cumnata mea.este foarte buna,dar e ceva de munca totusi.

Svetlana,mamica fluturasului Matei


poze matei

Mergi la inceput
ange
ange



4584 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiange Adauga semn de carte la raspuns Trimite ange un Mesaj Privat
fetele dar de prajitura "tobite" ati auzit?
este o nebunie.am mancat la o petrecere si as incerca s eu sa fac.




"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput
adi69
adi69



3524 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui adi69 Adauga semn de carte la raspuns Trimite adi69 un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by ange

fetele dar de prajitura "tobite" ati auzit?
este o nebunie.am mancat la o petrecere si as incerca s eu sa fac.




"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."





Te referi la fursecul ala rotund cu aluat fraged,bezea si gem..tavalite sau nu prin nuca care arata cam asa

Adriana si-atat...
Mergi la inceput
Pag. din 29 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com