Cum se gateste avocado?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Michelle, avocado poate fi preparat termic? Copt, fiert, prajit adica? Daca-l coci il scoti din coaja si fara simbure?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

quote:
Originally posted by daniella4

Eu il curat de coaja, scot samburele, il pasez si-l amestec cu maioneza si ceapa tocata. Iese tare bun...mie-mi aduce aminte de salata de vinete...doar ca se prepara mult mai usor.

Daniella si Alexis 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"


bebelusa mea din burtica a "citit" retta ta si a trebuit sa ii fac chiar acum .nu imi daduse pana acum prin cap,imi place cel mai mult asa,stil "salata de vinete"!merci de reteta,in 5 minute am facut-o,acum mananc de zor !


29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ah, si pe mine ma apucase nebunia cu avocado acum cateva zile, asa ca am cules de pe net cateva retete..posibil ca unele sa se repete, nu am avut rabdare sa studiez tot.
asadar:

1. creveti roz, mici, caliti in putin unt,
o rosie, taiata bucatele,
sare, piper
un avocado moale, curatat de coaja, taiat bucatele,
le amesteci toate, pui un pic de ulei de masline,si patrunjel proaspat tocat si gata o salata super delicioasa si fresh!

2. Un avocado, un cartof mijlociu fiert, un ou fiert, o jumatate de ardei capia sau gogosar (merge si ardei gras, da' sa fie rosu), o jumatate de rosie, ulei de masline, condimente.
Avocado se taie in doua, pe lungime si, cu o lingurita i se scoate miezul a.i. sa ramana coaja intacta.
Din doua cubulete de cartof, o jumatate de galbenus, 2-3 lingurite de ulei de masline, o jumatate de lingurita de mustar si putina zeama de lamaie se face maioneza.
Ardeiul, rosia si restul de ou se taie in cubulete mici.
Se amesteca miezul de la avocado pisat cu furculita (sa nu fie prea terciuit) cu cartoful pisat, maioneza, rosiile, ardeiul si oul cubulete.
Se condimenteaza dupa gust si se mananca pe felii de paine prajita.

3. 2 fruct avocado
4 oua fierte tari
o legatura ceapa verde
zeama de la lamai
ulei de masline
sare, piper

este mai bine ca fructele de avocado sa nu fie foarte coapte ( adica foarte moi la pipaire) pentru ca sunt prea untoase.
se taie cubulete fructele de avocado, ouale, ceapa si se amesteca cu uleiul de masline si zeama de lamaie, sarea si piperul.

4. luati cutitul si-l taiati incet pe lung, de jur imprejur, samburele e mare si nu sa poate taia.
cele 2 jumatati rezultate, il luati cu lingura de pe coaja lui, ca un ou moale...

se paseaza cu lingura, ca un piure, se pune un pic de sare, o lingura de maioneza, din borcan ,care sa taie oxidantii care il contine avocadoul si il pot face in scurt timp , negru la culoare. Apoi, daca vreti, taiati marunt ceapa verde, sau obisnuita, ca pt. salata de vinete.Amestecati bine, si puneti pe felia de paine.
E delicios. Contine muuuult fier si este foarte hranitor.Nu ezitati.
Merge si o picatura doua de lamaie, daca vi se pare prea untos....Se mai poate spori cu ou fiert tare, pasat si el in acest piure.

5. 8 oua, o ceapa rosie, 2 mere, 2 fructe de avocado, 3 linguri zeama de lamiie, 3 linguri dressing pentru salata, 30 g alune, 3 linguri ulei de masline. Ouale se fierb tare si apoi se curata de coaja. Se taie felii. Fructele se taie cubulete, ceapa se curata si se taie julien. Se amesteca toate ingredientele si se lasa o ora sa se patrunda.

6. 2 buc avocado, o rosie, o salata mica, sare si piper, 100 gr fasole fiarta, 100 gr branza data prin razatoare, smantana, 2 oua fierte tari, un castravete mediu, o muratura, 2 lingurite suc de lamaie, 2 lingurite nuci tocate, condimente diverse.
Se spala salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala castravetele, se taie felii si se presara cu sare si piper. Se curata avocado de coaja si se taie in doua, longitudinal. Se acopera cu zeama de lamaie. Se acopera cu un capac. Se amesteca muratura taiata marunt cu branza, cu fasolea si condimente. Cu aceasta umplutura se umplu bucatile de avocado. Pe fiecare jumatate de fruct se pune cate o felie de rosie. Se asaza pe pat de frunze de salata. Feliile de castravete se asaza pe felii de oua si se decoreaza frumos platoul cu ele. Se garniseste cu smanatana si cu nuci taiate.

· 2 piepti de pui fierti
· 1 fruct de avocado
· 2 portocale
· 1 castravete verde
· 2 mere
· 1 sfecla rosie
· 3 linguri cu maioneza
· sare,
· piper,
· ½ lingurita cu sos englezesc
Pieptul de pui (fara os si pielita) se taie cuburi mici, castravetele se taie joulien, merele si sfecla rosie deasemeni, portocalele se decojesc apoi se scot feliile una cate una, in final se curata de coaja fructul de avocado, se taie pe jumatate, se indeparteaza samburele, si se taie felii subtiri (fructul de avocado oxideaza foarte repede in contact cu aerul, asa ca el va fi adaugat intotdeauna la finalul pregatirii salatei, si cu putin timp inaintea servirii), se adauga maioneza, condimentele, se amesteca usor. Se serveste in cupe de sampanie sau salatiere, se decoreaza cu felii de lamaie, salata verde, frunze de patrunjel.

POFTA BUNA!!!!

p.s.: preferata mea e prima..si cea cu pasta intinsa apoi pe paine prajita







vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
S.O.S. Gramatica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

....si cu aia ca salata de vinete.........cite calorii o avea?

BRENDA

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

prea multe da lasa si tu acuma, nu ne taia elanul!



vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
S.O.S. Gramatica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

megbeng si tu cu pofte de avogado ? o fi ceva cu burticutele ?
bune toate retetele.
eu pana acum puneam cubulete cam in toate salatele.salate mixte,inc are pui rozii,salata verde,porumb fiert,ton,si ce-oti mai vrea voi.cu ulei si otet.(sau lamaie)




29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by aelita

quote:
Originally posted by daniella4

Eu il curat de coaja, scot samburele, il pasez si-l amestec cu maioneza si ceapa tocata. Iese tare bun...mie-mi aduce aminte de salata de vinete...doar ca se prepara mult mai usor.




bebelusa mea din burtica a "citit" retta ta si a trebuit sa ii fac chiar acum .nu imi daduse pana acum prin cap,imi place cel mai mult asa,stil "salata de vinete"!merci de reteta,in 5 minute am facut-o,acum mananc de zor !


29+



...impresii? Ce a zis bebelusha din burtik?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Wow Megbeng..m-ai lasat fara cuvinte..fac si eu astazi, a doua reteta, si vin cu impresiile dupa.multumesc

http://photos.yahoo.com/frezia_2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Facut, mancat...super,mi-a iesit o pasta, foarte light, dar satioasa, si foarte gustoasa.
Eu am adaugat si ceapa, sunt nebuna dupa ceapa, mai ales cruda, si dupa ce am intins salata pe paine, am presarat ceva oregano.
A iesit f buna, chiar nu ma asteptam, ma gandeam ca o iesi grasa, dar nici vorba...
Multumesc Megbeng!
A meu in schimb, gaseste avocado drept medicament, nicidecum aliment, motiv ptr care nu a vrut sa manance...cu atatmai bine pentru mine!
Pup gospodinele


http://photos.yahoo.com/frezia_2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Tot citind eu una alta, uitati ce am gasit despre avocado.
Stiati ca...pulpa este afrodisiaca?
Este foarte hranitor, datorita continutului mare de proteine si grasimi, aportul valoric pe 100 g variind intre 140 si 360 cal, in functie de soi, grad de maturiate, continutul in lipide.
Mai exact contine:potasiu, acid folic, vit B6(poate m-o calma nitel fructul asta),betacaroten, vit PP,C,E, magnesiu, fier, cupru, zinc,fosfor.Continutul mare in acizi grasi mono-nesaturati protejeaza arterele si reduce colesterolul. Alte doua substante au efecte benefice asupra sanatatii: pyosclerina (in artroze) si arginina (pentru aparatul cardio-vascular). Este foarte energetic, datorita cantitatii mari de lipide. De asemenea, este minunat pentru ingrijirea tenului uscat sau imbatranit; hraneste, cicatrizeaza si remodeleaza tesutul conjunctiv. Parul uscat, fara stralucire, poate fi revitalizat cu ajutorul unei masti cu avocado.
Guacamole
(reteta mexicana)
Se amesteca in mixer pulpa de avocado cu o rosie decojita, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline, sos Tabasco, sare, piper. Se rastoarna intr-un castron si se tine la rece circa o ora. Pentru o alta varianta, se paseaza intr-un vas pulpa de avocado, se adauga pulpa de rosii, usturoi si ceapa taiate marunt, zeama de lamaie, condimente macinate fin (boia, oregano, chimen, cuisoare) sare si piper si se amesteca bine. Mexicanii il servesc alaturi de tortilla si tacos. Dar il poti servi si cu o lipie si cateva frunze de salata verde, pe farfurie sau rulandu-l ca o clatita.

Cine il suporta ca atare , il poate manca direct din coaja...se stropeste pulpa cu zeama de lamaie, sare si oregano, si se mananca cu lingurita.
Al meu nu-l agreeaza denici o culoare, decat amestecat cu lapte si zahar, un fel de milk shake.Se pare ca e o bautura foarte la moda in Brasil

Inca ceva:fructul copt se pastreaza bine la frigider doua-trei zile. Daca l-ai taiat, stropeste partea ramasa cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea pulpei; rezista in acest fel de pe o zi pe alta in frigider.
Mi s-au parut informatiiutile, bune de stiut.

Sunt tare curioasa, avocado este scump in tara?Se vinde la bucata?
Aici e in jur de 1$ un fruct.







http://photos.yahoo.com/frezia_2004

Mergi la inceput