ce mananca lauza?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Sa-ti traiasca si sa fie sanatos!

Poti bea bere fara alcool, cica maltul din bere ar stimula lactatia.

Fara:
-alcool, tutun, cafea (dupa 6 luni merge o cescuta mica), ciocolata (tot asa, mai incolo merge)
-fasole uscata, varza, vinete - pot da colici
-prajeli
-E-uri in exces

Cu:
-5-600 ml lapte sau echivalentul in iaurt, branza, etc
-carne, legume, fructe; cat mai sanatos si variat

Program - mai incolo, deocamdata urmareste-i semnalele lui. Daca dupa supt adoarme e f bine, dormi si tu.

Pt lapte:
-bea multe lichide (2-3 l /zi, nu in exces totusi)
-mananca sanatos si consistent; nu sari peste mese
-dormi cele 8h din 24
-NU TE STRESA ca nu ai lapte; FII CALMA, linistita, gandeste-te cu drag la bb cand ii dai sa suga - partea psihica e f f importanta
-pune copilul la san de cate ori cere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Mami, nu pleca de la ideea ca nu ai lapte, sigur ti-a bagat-o cineva in cap, eu alaptam si la o ora si jumatate...in primele saptamani este cel mai greu, va trece, dar da-i copilului tau san, va fi cel mai frumos cadou pe care il poti face si mai ales foarte comod pentru tine.
Cu laptele exista un singur adevar pe care eu am avut sansa sa mi-l spuna medicul cu care am nascut : "laptele e ca cererea si oferta, cu cat mulgi, cu atat produci, cu cat suge, cu atat ai mai mult, singura regula este sa iti goleasca sanii - verifici mereu cu pompa de muls si mulgi, chioar de mulgi 2 ml, nu lasi nimci in san pentru ca numai un san gol se reface...mame care nu au lapte sau care au lapte prost NU EXISTA, exista tehnici gresite si necunoastere..."
Poti stimula secretia laptata prin bai calde ale sanilor, deschizi si canalele, prin multe lichide, prin liniste si mult calm, prin DORINTA DE A IL ALAPTA si de a ii da san, printr-o almentatie adecvata.
Papa multa supa de gaina de tara daca ai posibilitatea, sau supa si cu gain a dn comert, te pune pe picioare, bea lapte cald mult, papa multe legume fierte si multe fructe fierte, carne fiarta sau gratar. Nu consuma in stare cruda legumele si fructele, fermenteaza. Nu varza, mazare, fasole, conopida.
Iti sunt interzise alimentele care pot fermenta, ele accentueaza colicile lui, inca este devreme sa realizezi , dar vei observa singura daca papi ceva care nu e ok, bebelusul iti va spune, va plange "altfel"...o sa stii curand, inca va acomodati!
Iti doresc multa rabdare, mult curaj !
In cateva saptamani nu se va mai trezi la fel de des, ai rabdare, trece timpul asa de repede, incearca sa dormi pe fuga atunci cand doarme si el si relaxeaza-te....stii doar, ca in reclama cu vacuta care da lapte pentru ciocolata.
Toate bune,

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liabalmez spune:

Va multumesc pentru sfaturile si sprijunul vostru!
Cum mi-am dat seama ca nu am lapte ? Pai dupa 5 zile de cand am ajuns acasa cu bb, a inceput sa planga de nu mai avea aer se sufoca de plans si eu eram disperata caci nu il puteam ajuta cu nimic. Incercam sa-l pun la san dar refuza sa mai suga cu greu il puneam la san si el nu avea ce sa suga . Sanii imi erau umflati ma dureau iar bb imi facuse niste rani de nesuportat la sani dar incercam sa trec cu vederea acest lucru.Faptul ca bb nu se satura imi plangea .Am sunat medicul de familile si mi-a spus sa pun compresii calde pe sani si sa ma mulg cu pompa caci nu mai suportam durerea sanilor iar lui bb am incercat sa-i dau supliment de lapte si s-a popolit ca prin miracol din plans.Dupa doua zile mi s-au desfundat canalele la san si am continuat sa-i dai cu biberonul laptele meu muls.Si astazi ma mulg si la fiecare masa ii dau lui bb din laptele meu muls cu mare grija.Incerc sa-l mai pun si la san dar imi adoarme si nu se satura!
Va multumesc si va voi tine la curent cu tot ce vom face in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

hmmm.. Eu facui asa: la primul copil regim din greu, abtinut de la nenumarate mancaruri, luni de zile cu supe de pui, lapte cu fidea, ceaiuri neindulcite etc, fara fructe proaspete (ceea ce ma constipa ingrozitor dar tb sa nu mananc, de colicile lu' bebe.. deh), fara legume proaspete, fara condimente, fara sare... acu? m-am hotarat sa nu tin seama de toate tampeniile care m-au infometat peste masura la primul, m-au facut sa slabesc prea repede si sa nu mai am nici un pic de consistenta a laptelui corespunzatoare necesitatilor bebelusului meu (nu mi-a mai luat in greutate de la 3 luni..cerea la fiecare ora sa manance , i-am introdus completare si s-a calmat ca prin minune ..am continuat sa alaptez pana la 10luni, totusi). am mancat snitele si chiftele din prima zi post partum. N-am vazut nici o problema in acceptarea sanului la cel mic. Am mancat fructe proaspete, prajeli, sarat, am baut bauturi indulcite cu zahar.. Nu vad nici o problema, din nou.. Ba dimpotriva, bebe pare din ce in ce mai satul si doarme mai mult intre mese. Iar eu ma simt... hranita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Opreste mulsul cu pompa. El trebuie facut dupa supt daca mai ramane ceva, bebelusul trebuie sa invete sa suga. Si invatatul nu e o sarcina usoara pentru el...
Prin muls vei reduce considerabil secretia, curand cererea lui se va dubla, tu nu vei produce dublu si daca nu va lua in greutate o sa treci la completare ceea ce va insemna curand intarcarea.

Dupa ce suge de cateva ori vei vedea ca durerea va inceta, nu il pozitionezi bine asta este motivul durerilor: trebuie sa ia in gura tot mamelonul, nu doar sfarcul, burtica sa ii fie lipita de burtica ta, cu barbia sa se sprijine de sanul tau si cu o mana vei sustine sanul cu ultimele trei degete si degetul mare si intre cele doua degete care iti raman libere prinzi tu mamelonul. Cu cealalta mana il vei tine in brate. Pana "prinde" sanul ai nevoie de cineva care sa-ti ajute copilul fixandu-i capul. Eu asta nu am avut si de asta ranile nu mi se mai vindecau, cand am inteles a fost la vizita dupa cele 6 saptamani de la nastere , tot medicul cu care am nascut mi-a aratat.

Pune copilul la san, nimic nu stimuleaza secretia lactata ca suptul.
Nu mai zic de legatura care se naste intre tine si el , pe care tu o pierzi.


Stiu cum este sa ai rani, mi s-au vindecat abia dupa 6 saptamani, ma durea si aerul, iar daca Alexandru cumva mai scapa lapte era roz de ca sangeram si m-a revolat atat de tare durerea ca parca ma pornisem impotriva ei intr-un razboi cu mine insami sa nu abandonez.

Mult succes, ca o incurajare , la mine in familie nu a alaptat nimeni ca nu "a avut lapte"...
Mama sotului meu imi zicea in primele saptamanai dupa nastere ca nu am lapte nici cat avea fata ei ( care si-a intarcat bebelusul la 3 luni...) si sa-i dau lapte praf. Nu am facut cum a zis , am urmat recomadarea medicului meu si il alaptez inca pe Alexandru la un an si cinci luni.
Iti doresc mult succes.
Toate bune,


maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liabalmez spune:

cred ca a inceput sa isi faca si bebele meu un program caci a inceput sa doarma si el mai bine . De mancat din 2 in 2 ore mananca, ba il pun la san, ma mai mulg si ii dai si supliment dar cred ca este bine .uneori cred ca are dureri de burtica ( colici ) caci se chirceste si plange. Il iau in brate si se mai linisteste.Noaptea se trezeste de 2 ori. Sunt bucuroasa ca s-a linistit si el. Ne plimbam pe afara de 2 ori , la pranz si dupa-amiaza si doarme la plimbare foarte bine.In greutate a luat 500 gr in 2 saptamani.

va saluta cu drag LIA & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Fetele te-au sfatuit foarte bine, vad ca au inceput colicii, deci poti sa-i dai inainte de fiecare masa ceva siropel pt. colici sau putin ceai contra colicilor, dupa masa. Daca plange ia-l in brate, caci are nevoie de asta. Dupa ce mananca sa ai grija sa "ragaie" obligatoriu, asta il va ajuta mult. Apoi mangaiel pe burtica in sensul acelor de ceasornic, petrece cat mai mult timp cu el. Este micut si dupa 9 luni in burtica, mediul este necunoscut acum si singurul reper al lui esti tu, mirosul tau.
. si al meu manca din 2 in 2 ore si numai de la un san, niciodata nu a supt mai mult de 10 min. si a luat bine in greutate mereu. Primele trei luni, 1kg pe luna.


pozici noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Mananca ce apuca, ca nu-i da voie bebele sa stea prea mult sa se gandeasca!

Eu mananc variat si muuulte fructe si lichide neacidulate!

Ai sa descoperi singura ce ii face bine si ce nu puiului tau!

RAZVAN MIHAI – puiul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

A luat foarte bine in greutate.
Pentru colici : baby drink, ceai fenicul, baby drink water, Sab Simplex - picaturi. In cazul nostru doar Sab Simplex a avut efect,le-am incercat pe toate dar depinde de copil. Astea sunt picaturi care se dau inainte de supt in cateva picaturi de ceai .

Cu ce mai cedeaza durerile : pus bebelusul pe burta, stai linistita , nu i se va intamla nimic, trebuie sa ai grija ca mainile sa-i fie asezate de tine. Statul pe burtica ~ 30 secunde pana la un minut ii calmeaza durerile.

De asemenea scutece calde pe burta, colicile cedeaza la caldura.

Statul cu burtica pe umarul tau - capsorul ii atarna in jos ; asa trebuie pus la regurgitat fara teama, isi tine capul mai bine decat am crede noi...eu cand am vazut-o pe pediatra cum il tinea mi s-a facut rau !

Baita de seara ii calmeaza durerile.

Pauza intre supturi, pentru ca laptele semidigerat sa nu se intalneasca cu cel nedigerat - asta alimenteaza colicile !
Nu e nevoie de supliment, iti va scadea secretia lactata daca ii dai supliment.
Pune baiatul la tatzuca. Din ambii sani ! In primele cinci minute, daca a prins sanul bine, goleste cam tot, apoi il mai lasi inca 2-3 minute, si-l treci la celalalt san, unde sta si acolo tot 7-8 minute.
Un supt e bine sa nu depaseasca 15-16 minute, altfel transforma sanii in suzeta.
E foarte greu dar sa vezi ce bine va fi cand copilul tau nu se va imbolnavi pentru ca are anticorpi. Laptele ii fereste pe copii de pericole.

Toate bune,

maya

Mergi la inceput