Extractii si imbracat dinti in sarcina?

Extractii si imbracat dinti in sarcina? | Autor: Gandacel

Link direct la acest mesaj

Am un baietel de 9 luni si jumatate si am asteptat sa-l intarc ca sa ma pot ocupa de dinti, care sunt intr-o stare mai mult decat jalnica! Insa am ramas din nou insarcinata. Am mare nevoie sa fac niste extractii si sa imbrac niste dinti, unde am deja pivoti, insa a inceput deja sa se dezveleasca radacina destul de pronuntat... Cand ar fi cel mai indicat sa fac aceste lucruri? Ce alte sfaturi imi puteti da?
Mai am si o alta problema: mare sensibilitate a dintilor, plus carii transversale la baza tuturor dintilor si maselelor. Se pot trata?
Multumesc.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Doctorita mea ginecolog spunea ca se poate dar dentista nu a vrut sa-mi faca nimic in sarcina, a asteptat sa nasc. Dar se puteau face cat alaptai fara probleme. Eu le-am rezolvat alaptand, mi se pare ca trebuia sa astept cateva ore de la anestezie si in timul ala sa nu alaptez. Singuraproblema e anestezia si ginecoloaga imi spunea ca sunt anestezii care nu fac probleme. Bine ar fi totusi sa mai astepti sa fii macar in 4 luni. Eu in luna a 5a am facut o anestezie generala pentru cerclaj.

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)



Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Depinde de doctori si de cat de 'deschisi' sunt . In Germania, de pilda, se fac anestezii stomatologice pana in trim III inclusiv. Doctorita mea (dentista, adica)e genul care asculta mai degraba de pacient, daca eu am vrut sa fac tratamente numai dupa alaptat, okei, dac-am vrut sa ma opresc atunci cand am ramas insarcinata, okei din nou. Trebuie vazut mai degraba caz practic (cu ce substanta se face anestezia, ce efecte au sau pot avea componentele, daca se poate atenua in vreun fel efectul etc). Dar sa te lasi cu dintisorii vai de ei , nu e bine :( . Din pacate, o pulpita sau pur si simplu o durere dentara e ceva mai greu suportata in tp sarcinii cand accesul medicamentos e restrans, si unde ma pui, chestiile astea la dinti nu se fac bine singure si timpul nu face decat sa le inrautateasca ...



, mami de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Da, Kittie, exact de asta imi e si mie teama.
Astept insa raspunsul medicului specialist de la Clinica virtuala... Asa m-am documentat si eu pe Internet si am vazut ca e ok sa fac anestezie, atat timp cat nu contine adrenalina... Am nevoie de raspunsul unui specialist, cu pro si contra, inclusiv cu eventuale alte sfaturi concrete si specifice problemelor mele. Iar problema nu este sarcina, ci restul pe care le-am insirat... Sarcina este doar ceva de care trebuie tinut cont.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ideal ar fi fara anestezie. Un medic bun iti poate rezolva cariile cu instrument manual, sa nu lezeze pulpa (daca e mare caria). Daca reusesti asa nu e nici un fel de problema.
Tot ideal ar fi sa nu faci radiografie. Daca trebuie, macar cauta un loc unde au aparatura noua, care e ceva mai buna. Exista niste sorturi cu care te acopera, sa nu te iradieze la burtica. Cere sa-ti puna doua (sint grele...). Altfel refuzi radiografia.
Numai bine si nu mai sta pe ginduri, mergi la medic.
Nu as trece la tratamente complicate. E OK daca iti pune material temporar si apoi le rezolvi tu dupa ce nasti. Important e sa opresti evolutia cariilor.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Ar fi bine fara anestezie si fara nici o radiografie in sarcina.

RAZVAN MIHAI – puiul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Gandacel, iti recomand cabinetul stomatologic de la clinica Medsana-Cotroceni. Doctorii sunt profesionisti foarte buni si in plus, dotarile sunt de ultima ora si au o multime de substante anestezice, cu siguranta potrivite si pentru situatia descrisa de tine.
Eu ti-o recomand pe doctorita Timofte (sper ca a revenit din concediu). Daca nu, mai este un doctor foarte bun, numai ca nu imi amintesc acum numele.
Este singurul cabinet stomatologic unde ma duc fara sa am emotii:-)

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Eu sunt medic stomatolog, si fac tratamente in timpul sarcinii, pacientelor mele, nu are nimic una cu alta, singurele manevre care nu se fac sunt radiografiile dentare, deci daca e nevoie de tratamente endodontice, acestea se fac abia dupa nastere, fiind nevoie de radiografii. Eu insumi, gravida cu Andreas fiind, am avut nevoie de un tratament endodontic, pe care l-am facut pana la medicamentul aplicat in canal, si obturatia de canal s-a facut dupa nastere, din cauza radiografiei.

Sa nu tratezi un dinte cu gangrena, sau pulpita este mult mai grav in timpul sarcinii, decit sa-l tratezi, netratindu-l risti sa faci o infectie care sa necesite antibiotice, care sunt mult mai daunatoare sarcinii, sau ma rog, sunt putine care nu afecteaza sarcina.

Mai mult, sa nu tratezi o gingivita, care in sarcina datorita hormonilor de sarcina oricum se accentueaza, iarasi este foarte rau, deoarece poate avansa intr-o parodontita (vezi denudarea radacinii de care scria Gandacel).

Sa mor daca stiu de ce stomatologii in Romania procedeaza asa, si eu am invatat in Romania, dar aici e cu totul altfel, si trebuie sa-ti asumi orice risc in legatura cu un tratament pe care-l faci, mai ales la cele care nu implica risc, pt. ca e mai simplu sa spui: "nu fac, ca daca se intampla ceva, lasa ca pana naste nu o sa se intample nimic ... " decit sa pui mana si sa faci ceva, cu masurile de precautie aferente.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Multumesc, Yasmine, pentru explicatii... Unii termeni nu i-am inteles, insa ideea este ca ar trebui sa ma tratez, probabil cat mai repede. Inteleg ca deja problemele mele sunt grave...? Ce intrebam eu, care ar fi momentul potrivit, se referea la primul trimestru ori al doilea, cand ar fi mai indicat? Si vis-a-vis de ce spui cu medicii din Romania, singura mea grija este legata de faptul ca e posibil ca unii sa accepte sa ma trateze in sarcina, insa nu stiu daca pot avea garantia ca au si cea mai mare responsabilitate fata de substantele folosite ori manevre. Mai inteleg de la tine ca de extractii nu poate fi vorba, dat fiind ca necesita radiografie si probabil interventie chirurgicala. Cineva spunea ca ar merge radiografie, daca sunt protejata cu sort de plumb. E adevarat, ori nu ofera suficienta protectie?

Denizel, multumesc si tie de recomandare, am sa ma interesez si de preturi. Eu am incercat chiar inainte sa raman insarcinata cu Bogdan sa merg la Dent Estet, par profesionisti si ei, asa ca voi compara preturile.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Radiografia dentara se face exclusiv la sfarsitul celui de-al 3-lea trimestru de sarcina.

Pt. tratament ti-as recomanda trimestrul 2, si pt. extrectii nu e neaparata nevoie de radiografie prealabila.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

va scriu si eu ca sunt destul de stresata.
am avut saptamana trecuta o durere groaznica de masea.ieri am avut programare la stomatolog sa incerc sa scap de durere.am incercat tratamentul fara anestezie,la inceput(sunt insarcinata in 8 saptamani)dar nu am suportat di doctorita m-a convins ca nu e nici un risc anestezia.am facut anestezia si mi-a tratat caria.acum sunt intr-un stres teribil,ptr.ca inca nu am genicolocul meu(sa pot sa ma asigur daca e bine sa fac sau nu anestezia).abia vineri am prima vizita la el,dar pana atunci stau intr-un stres gandindu-ma ca am facut o prostie ca am acceptat anestezia.lamuriti-ma si pe mine .va rog!

Carmen

Mergi la inceput