Sosul de branza?

Sosul de branza? | Autor: Delia

Link direct la acest mesaj

La Pizza Hut exista un sos super de branza sau Chese cream.
Are cumva cineva o reteta apropiata ca gust?
Multumesc mult!

Delia si Codrin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karlla spune:

Ai putea sa descrii mai bine sosul ?
E o mare diferenta intre sosurile servite in romania si cele in state.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Are un aspect cremos (de smantana), cu un gust demential de branza si fara nici un condiment (zic eu sau chiar daca ar fi este nesesizabil).
Presupun ca are in compozitie smanatana sau iaurt si branza maturata (zic eu ca bajbai la ora asta) cu gust apropiat de branza Cedar.
Poate oricum sti de vreu sos asemanator.
Multumesc mult!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karlla spune:

Eu zic ca prima reteta e cea pe care o cauti dar eu zic ca toate sint la fel de bune.
Succes

Sos de brinza

200 gr. Cream cheese
Smintina pt subtiat
Sare de Telina (aici se gaseste o pudra de telina care se aseamana cu sarea de usturoi in general servita pe pizza)
Sos iute “Tabasco” daca ai asa ceva
Zeama de ceapa sau pudra dupa gust
Sos “Worcestershire”

Pune smintina cit sa se subtieze brinza. Adauga mirodenii dupa gust si lasa la frigider de pe o zi pe alta.

Sos de brinza
3 linguri de unt
1 ceapa rosie data pe razatoare
1 catel de usturoi dat pe razatoare
1/3 cana de faina
1-1/4 cana de lapte
2/3 cana de Parmesan dat pe razatoarea fina
sare si piper

Se incinge untul intr-o cratita si se pune ceapa si usturoiul la rumenit cam vre-o 5-6 minute ori pina s-a inmuiat ceapa. Adauga faina si amesteca incontinu pina s-a incorporat toata ceapa. Cite un pic toarna laptele si amesteca pina s-a facut un sos gros. Daca sosul este prea gros atunci adaugati lapte pina la consistenta preferata.
Puneti sare si piper dupa gust dupa care adaugati Parmesan.
Luati imediat cratita de pe foc. Sosul nu se reincalzeste ori brinsa va deveni iute.

Sos de brinza
2 linguri de unt
3 linguri de faina
1 cana de lapte
1 cana de bere
3 - 4 cani de Chedar ras
2 lingurite de mustar
Sos “Worcestershire” dupa gust

Topiti untul intr-o cratita si adaugati faina. Amestecati repede sa nu se creeze cocoloase. Adaugati berea si laptele si se amesteca in continu pina se ingroasa ca o crema. Puneti brinza si se amesteca pina se topeste. Adaugati mustarul, sos Worcestershire dupa gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:


Multumesc mult de tot!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Sauce Roquefort

Ingrediente:
- o bucata de Roquefort
- sare
- aceasi cantitate de smântâna ca de Roquefort

• Amestecati o bucata de Roquefort cu aceasi cantitate de smântâna
• Incalziti inainte de a servi si sarati dupa gust.

Remarca: este foarte bun cu paste.

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Alta reteta:

La sauce au roquefort à la fanfounet
(pour 3 ou 4)

Ingrediente:
O bucata de roquefort
20cl de smântâna
Piper

Intr-o oala puneti smântâna, apoi brânza Roquefort taiata in cubulete. Piperati. Lasati sa se topeasca la foc mic. Amestecati usor cu o lingura de lemn si cind incep sa apara bule, daca brânza s-a topit bine, este gata si se poate servi.
Se maninca cu tagliatelles (barilla), cu antricot si cu multe altele...

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Multumesc mult Otilia imi lasa gura apa dupa retetele tale si ale Karllei!
Astept sa termin cura de slabire peste doua saptamani si sa le incerc ca sunt tare curioasa daca seamana la gust cu cel de la Pizza Hut.
O sa va spun cum au iesit!



Delia si Codrin

Mergi la inceput